Asıl 3.köprü açılsın siz o zaman mokokoyu göreceksiniz. Şimdi Kurtköy'den başlayan trafik İzmit'ten başlar hale gelecek. Çünkü 3.köprünün kendine has bir yolu yok, 2.köprüden çıkıp 2.köprüye bağlanıyor, ne kadar zekice değil mi?
Birde 3.köprüde kamyonların trafiğe çıkış saatlerine sınır koymazlarsa, oradan çıkan adam olmaması gereken saatte 2.köprü yoluna veya otobana bağlanacak, sonuç daha beter trafik olacak. Hatta, 3.köprü güzergahında da yapılaşmalar başlayınca sonuç daha da harika olacak.
Kanalizasyonu, elektriği, doğalgazı...vs komple çöksün de hepimiz ne yapacaklarını görelim. O zamanda biz biliyoruz diye ortalıkta gezinirler mi merak ediyorum. Şehir çok yakında trafik dışındaki etkenlerden ötürüde çözümsüzlüğe doğru gidecek, izleyin görün.
P.S : Ulan artık evin içinde bile trafik var, geçen gün misafirlerle beraber aynı anda mutfağa gitmeye kalkıştık, dur kalk dur kalk anca buzdolabına varabildim. Hayır, kapıdan çıkıp gitsem, komşuya geçip oradan zıplayarak balkona oradan da mutfağa geçsem mi dedim ama olmadı. Eşim sağolsun parkeleri yeni silmiş, yol kaygan, oğlan da gitmiş oyuncaklarını banyo kapısı önüne yere yığmış, hani dedim bari o sıkışıklıkta banyoya kaçıp duş alayım çıktığımda kesin trafik açılır ama işte o da olmadı; koridorda halının üstünde bekledim. Kayınvalide de mutfakta yere birşey dökmüş, viledayı alacağım diye mutfaktan geri çıkmaya kalkış, ev iyice kilit oldu. Hanıma dedim, bu ev 5 kişiden fazla misafiri kaldırmıyor, hele kayınvalideyi hiç kaldırmıyor. Herkes evine gitsin, evinde yesin içsin, bundan sonra dışarıda buluşalım dedim. (dedikten sonrada etrafta bir kararma oldu, çok şükür bugün bir nebze olsun görebiliyorum

)