bu 71 e led paket falan da dahil dimi ? fr da öyle oluyodu sanırım :) tam istediğim kombinasyon .
Printable View
bu 71 e led paket falan da dahil dimi ? fr da öyle oluyodu sanırım :) tam istediğim kombinasyon .
ben mavisine bittim cidden duruşu mükemmel. kırmızıdan kat kat güzel duruyor tamamen zevk meselesi :)
19 jant üstüne iyisinden coilover + yazılım bence uzun süre keyifle binilir :)
Seat LEON SC 1.8T DSG 180HP
http://i.hizliresim.com/317M34.jpg
http://i.hizliresim.com/pm0kaL.jpg
http://i.hizliresim.com/89M53V.jpg
Burdaki satılanda buna benziyecektir.Fikir olarak paylaşmak istedim.
Not:Beyaz Kırmızı dışında başka güzel renkleri'de var.Lütfen onları tercih edin :)
Alor mavi denen renk çok güzel ve bu paylaştığın fotoğraftaki titanium jantları bence daha güzel en azından fazla görmüyorsunuz :)
Aynen gayet güzel imkan varsa titanium paket almalı yani ellerinde varsa misal ben alırdım ama standart doğuş ellerinde olan aracı almak zorunda kaldık :D
Esas opak olmayan bordomsu kırmızısı çok güzel :)
Emocion Kırmızı
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...15ec1e8a8e.jpg
Montsant Kırmızı
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...af2f942609.jpg
Bu arada 18 performa jantlardan nasil bulabilirim 17 fr jantlarla takas yaparak
bi sorum olucak 1.2 tsı ve 1.6 tdı lar güncelleme alıcak mı ? a3 1.6 tdı lar 110 oldu mesala . sizce makyaj yer mi leon yakın zamanda ? alma niyetimiz var ama ben mayıs haziran a kadar beklemek istiyoruyom sırf bu makyaj ihtimali için.
İngilterede yapılan bir testte, yeni scirocco ile seat leon sportcup , 1.4 tsi olarak karşılaştırma yapmışlardı... Seat'a birincilik verildi
seat genel olarak kasayı fazla kurcalayan bir marka değil. adamlar donanımı bile kurcalamıyorlar hatta ne güzel. renoya falan bakıyorsun 50 kalem donanım var.
konu hort.:D Abiler kardeşler herkese selam. Geçen cuma avek otomotive gidip fr siparişi vermiş bulundum. Aracım kırmızı tsi manuel act motor. Opsiyon olarak 18'' jant büyük ekran seat sound mevcut. Cam tavan led bi xenon farlar felan bunlar zaten standart. Şuan 74 bin lira üzeri baz alındı indirimlerle beraber. Mayıs ayında bi zaman yiyeceğimiz kesinmiş tahmini 1000-2000 arası . Aranızda tercübeli arkadaşlara sormak istediğim bu act motor sakin kullanımda kaç lt yakar ya da size göre eksileri nedir :)
Act motorların hepsi dsg vites değil mi?
Bende de 1.4tsi 122hp düz vitesli golf 7 var onunda yakıt tüketimi ortalaması 6.5 (Adana).
Baştan söyliyim sorularıma cevap alamazsam konu açıcam :D
53-57 bin civarı bir param var golf almaya yetmez, polo almaya değmez. Leona hevesliyim. İlk zamanlar ilgimi çekmemişti açıkcası şimdi niyetlenince değere bindi :) çokta takip edemedim makyajlandı mı? motoru değişti mi ne oldu bilmiyorum. Bir kaç sorum olacak:
öncelikle leon SC nedir? sanırım tek kapılı modelinin adı. Peki bunun FR dan neyi farklı? sadece 2013 modeli mi var? özelliği nedir? neden çok az sayıda var? tercih edilmiyor mu? yoksa seat belli sayıda mı üretti?
Leon FR kaç farklı motora sahip? fiyat aralığı 58binden başlayıp 85bine kadar çıkıyor ne farkları var birbirlerinin? dokanmatik büyük ekran, sunroof ve led ışık farkından başka bir şey göremedim. Seat resmi sitesinde 150hp olarak yazılmış fakat ilanda gördüğüm çoğu araç 140hp? kaç yılından sonra 150hp oldu veya neyi değişti? act=piston kapatma olayı mı oluyor? audi deki sistemin aynısı mı?
üstteki sorularımı şööööylee kısa cümle ve net ifadelerle kesin bilen birisi cevaplarsa sınırsız çay 2 dilim baklava 1 paket sigara :)
Sc sadece 2013 model var diyebiliriz. 2014 yılında üretimi devam ediyordu tercih eden yoktu coupe araba zor satılır mantığıyla yaklaşan olmadı pek onun dışında bir fark yok dört kapı fr'dan sadece 2013 yılında led ve cam tavan opsiyondu o yüzden sc'lerin kimisinde sadece led olabilir led ve cam tavan ikisini bir arada bulup alabilirsen daha iyi olur. Medya ekranı olarak sc alacaksan büyük 5.8 ekran var 6.5 yoktu 2013 yılında 2015 haziran sonrası 5.8 ekran 6.5 oldu çözünürlüğü yükseldi gibi gibi. 2013 nisan'da gelmeye başlamıştı 5f kasa o zamandan 2015 haziran ayına kadar 1.4 140 hp olarak standart geldi sonrasında 125 hp ve 150 hp act olarak gelmeye başladı. Act dediğin gibi audi'deki sistemin aynısı hatta söylemelerine göre act'siz dsg versiyonu eklemelerinin sebebi a4 çıkması ve aynı motoru o araçtada kullandıkları için yetişmiyormuş birde 150 hp act'siz dsg versiyonu var. Başka söyleyebileceğim bir şey 125'lik olanla 140 olanı stock iki araçta denedik iki üç boy kadar fark oldu fiyatlar karambole ona bişey diyemem herkes ayrı bir şey yazmış.
Bu paraya bu aracı değerlendir istersen ara konuş ne diyor canlı görme imkanın varsa gel bak veya düşünürsen bende gider bakarım sorun değil başka bir şey varsa sor dilim döndüğünce yardımcı olurum :D
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...08129920/detay
Sağolasın Gökhan kardeşim aklımdaki sorulara tam istediğim cevapları verdin :) bayramda çaylar baklavalar benden :) az önce vagcomdan çalışmalarınıda gördüm gayet başarılı hepsi tebrik ederim kısmet olurda alırsam aynaları katlama özelliği için yanına gelebilirim hazırlıklı ol :) varsa Bursada satılık fr fiyat aralığımı biliyorsun üstte yazdım para hazır anında alırım hoşuma giderse. İlandaki arabanın 2000 lira hasar kaydı çıkıyor sadece bagaj kapağı boyalı denmiş ama detayları karışık olabilir.
Bir kaç sorum daha olacak,
-ön led farları sonradan yapabilen dükkanlar var ortalama 3bin liraya yapılabileceğini öğrendim. Sonradan yaptırılırsa kaybım ne olur?
-5.8 ve 6.5 ekranların kadran ortasındaki ekran aynı değil sanırım doğru mu biliyorum?
-muhtemelen 2013 model sc yada fr modelinden alıcam 140-150hp farkında başka hangi özellikleri kaybetmiş olurum 2015 modeline kıyasla? :)
Leon SC çok satmama sebebi 3 kapılı abi ikinci elde satılmaz yavvvv yorumlarından genç arkadaşlarımız çok tercih etmedi.İkinci elde değer kaybetmeyim hemen satılsın düşüncesinde olanlar clio sümbül fiat albea falan tercih etmesi lazım bence.
Geçen ilanı vardı bir kişi özel siparişle getirtmiş
1.4 TSI 150HP ACT SS DSG SC kırmızı renk.Zamanında bende bir ara düşündüm.1.4 TSI 140Lık manuel olarak geldi.Otomatik istiyordum özel siparişle gelir dediler.O zaman baktığımda getirttiğimizde vw scirocco ile nerdeyse aynı parayı istiyorlardı sonra vazgeçmiştim.
makyajlı kasa resimleri heralde bunlar tam olarak anlamadım ama ilk resimde çok amatorce photoshop var ön teker anyaya arka teker konyaya bakıyor :) sis farlarıda kartondan yapılmış gibi. İkinci resimde de perpektif gereği yakın olan cisimler daha büyük olur, bu resimde ön tekerlek taha büyük ve kalın arka tekerlek daha küçük ve ince
ben tek kapısını çok beğendim 4 kapılıda güzel ama spor araba tek kapı daha çok yakışmış. İndi-bindi durumları haricinde sorun yaratan bir tarafı yok denk gelirse ilk tercihim tek kapı
Arabayı bilmiyorum ama dediğin gibi iki lira az değil başka şeylerde olabilir. Başka araba denk gelirse irtibata geçeriz 5.8 , 6.5 ekran kadran ortası ekran aynı hepsinin sadece araçta navigasyon varsa renkli mfa geliyor başka bir değişiklik yok led farı bizde yaparız ama otomatik yükseklik ayarı vs maliyetli olur yoksa kolay ledsiz araçla ledli aracın loglarını alır karşılaştırırız sonra lede göre kodlarız çözülür ama dediğim gibi sensörler far stop ayrı almak daha maliyetli olur. 2013'lerde orta kapak var vites önünde ve yolcu koltuğu altında çekmece gibi bir saklama gözü var ve far yıkama var 2013 sonrasında bunları iptal ettiler başka bir kaybın olmaz hepsi aynı :)
Yazılanlara 1-2 ufak ekleme yapayım.
SC açılımı sanırım Sport Coupe.
2013te SC liste fiyatlarında yer alıyordu, SC FR 140lık manuel veya SC Style TDI DSG olarak.
SC FR 140lıklar standart fr paket vardı, tek belirgin opsiyon sunrooftu.
SC Style TDI DSG ler ise ya sunrooflu ya da ledli olarak gelmiş, sanırım dogus'un yaptıgı bi sacmalıktı. Ben ilanlarda 4 ay SC dizel takip ettim sadece 2 tane hem sunroof hem led olana denk geldim, birini aldım :)
SC nin artı olarak bir avantajı da bence ele ayaga dusmemis olması, sıradışı ve kendinizi özel hissettirmesi. Ayrıca dizel olarak alternatifleri tek kapı alternatifleri arasında da bence en yakışıklısı. (Megane Coupe, Kia Pro Ceed, Volvo C30, Audi A3)
Aşagıdaki arac bence güzel görünüyor, incelemek lazım. Ekstra olarak ekran ve sound system var. Dizel öneremiyorum cunku suan ilanlarda sunroof+led arac yok.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...11300035/detay
Edit yok tekrar olcak,
Bu arada bu fiyatlar hem dizelde hem fr da 4 ay önce -5bin idi.
2013'te geldiğinde 2014 haziran ayına kadar cam tavan ve led far opsiyondu paket adıda fr plus geçiyordu bize girdi ordan biliyorum 58 normal fiyatıydı 3 lira fr plus paketiyle 60 bin liraya 1 haziran 2014'te sıfır almıştık o zamanlar iç led bile opsiyondu 250 liraydı temmuz ayından sonra fr'larda cam tavan led far ve iç led paket standart oldu :D
İlandaki aracın fiyatı bence çok yüksek ama kıymetini biliyor adam belli o yüzden çılgın rakam yazmış
Fiyat biraz yüksek ama sadece jantları sonradan almaya kalkınca 4bin istiyolar hem de 2.eline :D
Donanımı düsününce bence 60-61 gibi sıkı bi pazarlıkla alınır diye dusunuyorum. 56-57ye standart donanımda ve jantsız almak yerine..