User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
74 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Bu gece deprem riski

Cans1993
    Misafir
    Beyler saçmalamayın tamam benim de kafam dönüyor ama alkolden deprem felan müneccim şeyimi yemişler ya

edemirbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o değilde deprem olursa ne yapmamız gerekli? Son yaşadığım deprem 99 depremiydi, o zaman 3-4 yaşlarındaydım kızılay çadırında sağa sola yuvarlanıp kahkahalar atıyordum bizimkilerin beti benzi atmıştı tabii

Son 2-3 gündür bende garip garip rüyalar görüyorum ama bana göre bunlar ilk 6.4'lük deprem yüzünden, bir nevi algıda seçicilik diyelim. Deprem zamanı bastırılmış korkularınız şu son depremden dolayı gün yüzüne çıkıyor olabilir. (Freud gibi konuştum bee hey yavrum hey)

ErBAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hakketen varmı gerçeklık payı ? Arkadasa söyledım bnde. Deprem beklenıyormus dıye , Kanka ewin ordakı merdıvenlerde komple böcek olmus gecen deprem oldugundada böyleydı dedı. Gece gece kafama takıldı ?
    PSN: ERBAYY

Çükümüz olmasa aslında hepimiz iyi adamlarız

halilkarakas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RafetAraç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hatta anlatayım belki rahatlarım. balkona çıktım camı açtım sağa sola bakıyorum. birden bi uğultu gibi başladı bizim balkonun camları pimapen. camlar uğultuyla oynamaya başlayınca o an ulan nasıl bu kadar ani rüzgar çıktı zannettim. sonra bi başladı sallamaya aman amann kalbim korkudan götümden çıkacaktı ne yapacağımı şaşırdım bastım anneee diye çığlığı sonra evdekiler hemen fırladı ayağa. kapı açılmıyor deprem anında sıkıştığı için. zorladık açıldı falan merdivenlerden sarhoş gibi iniyoruz elektrikler yok. ya korkudan 1 ay kendime gelemedim ben o çocuk aklımla. gökyüzü zaten nar gibi kıpkırmızıydı o gece.
    ne iştin sen yav 7 yaşında yaşadığın nasıl kalmış aklında ben 11 yaşımdaydım ben hatırlamıyorum
    SENSİN.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErBAY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hakketen varmı gerçeklık payı ? Arkadasa söyledım bnde. Deprem beklenıyormus dıye , Kanka ewin ordakı merdıvenlerde komple böcek olmus gecen deprem oldugundada böyleydı dedı. Gece gece kafama takıldı ?
    Bende işte bu yüzden bi tırsma oldu bugün garip garip ufak sinekler geziyodu her tarafda inşallah gerizekalının teki böyle bi söylenti çıkarmamıştır

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tedbirli olmakta fayda var.Lakin kimse onceden bilemez.Bas ucunuza 1litre su 2 puskevit koyun sonrada misil misil uyuyun.Tedbir amacli kumanya yani fazla takilmayin bence.Olacagi varsa zaten olur,disarda beklersin depremden bi arac kontrolunu kaybeder gelir sana vurur yine ölürsün.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her ramazanda çıkardı eskiden ramazanın bilmem kaçıncı günü deprem olacak bazı camilerde boş kefenler bulundu evliyalar haber almış falan diye. Millete eğlence işte. Bu da öyle bişeydir. Ama öyle de olsa gece gece can sıktı konuya girmek

oxygen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler bende biraz evvel alperenler çay bahçesindeydim, bilenler vardır denize sıfır bir yer. Normalde boğazdan büyük gemi geçince kıyıya doğru dalgalar gelir.

Ortada gemi falan yokken bir anda 15 civarında büyük dalga geldi. Kız arkadaşımın da benimde direk aklımıza depremle alakalı bi sebepten olabileceği geldi. Çünkü doğduğumdan beri üsküdardayım, az çokta denizi ve boğazı bilirim. Hiç normal gibi gelmedi dalgalar, sanki anlık denizin altından bi basınç dalga yaptı bitti.

Deprem olur mu olmaz mı bilmiyorum allah bilir ama yakın zamanda bişeyler olacakmış gibi geliyor bana.

Erukay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı edemirbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o değilde deprem olursa ne yapmamız gerekli? Son yaşadığım deprem 99 depremiydi, o zaman 3-4 yaşlarındaydım kızılay çadırında sağa sola yuvarlanıp kahkahalar atıyordum bizimkilerin beti benzi atmıştı tabii

Son 2-3 gündür bende garip garip rüyalar görüyorum ama bana göre bunlar ilk 6.4'lük deprem yüzünden, bir nevi algıda seçicilik diyelim. Deprem zamanı bastırılmış korkularınız şu son depremden dolayı gün yüzüne çıkıyor olabilir. (Freud gibi konuştum bee hey yavrum hey)
    1) ‘Binalar çökerken basitçe ‘çömelen ve korunan’ kişiler istisnasız her defasında ezilerek ölüyorlar. Masa, araba gibi nesnelerin altına giren kişiler her zaman ezilirler.

2) Kediler, köpekler ve bebekler’in hepsi doğal bir şekilde dizlerini ana rahmindeki gibi karınlarına doğru çekerek kıvrılırlar. Deprem anında siz de bu şekilde kıvrılmalısınız. Bu doğal bir güvenlik ve hayatta kalma içgüdüsüdür. Daha küçük bir boşlukta hayatta kalabilirsiniz. Hafifçe ezilecek ama yanında boşluk yaratacak bir kanepe, geniş büyük bir eşyanın yanında durun.

3) Ahşap evler deprem anındaki en güvenliyapılardır. Sebebi basittir; ahşap esnektir ve depremin zorlamasıyla hareket eder. Eğer ahşap bina çökerse geniş yaşam boşlukları oluşur. Ayrıca, ahşap binalar daha az yoğunlukta yıkılış ağırlığına sahiptir. Tuğla binalar ayrı tuğla parçalarına ayrılacaklardır. Tuğlalar bir çok yaralanmalara sebep olacaktır, ama (beton) bloklardan daha az ezilmiş vücutlar yaratırlar.

4) Eğer gece yataktayken deprem olursa, basitçe yuvarlanarak yataktan düşün. Yatağın çevresinde güvenli bir boşluk oluşacaktır. Oteller müşterilerine deprem anında yatakların yanında yere uzanmalarını salık veren bir uyarı notunu odalarda her kapının arkasına asarlarsa depremlerde çok büyük hayatta kalma oranlarını sağlayabilirler.

5) Televizyon izlerken deprem olursa ve kolayca kapıdan veya pencereden dışarı kaçmak mümkün değilse, kanepe veya büyük bir koltuğun/sandalyenin yanında cenin pozisyonunda kıvrılarak yere uzanın..

6) Bina çökerken Kapı kirişlerinin altına geçen herkes ölür… Nasıl mı? Eğer kapı kirişlerinin altına geçerseniz ve kapı kirişi öne veya arkaya doğru düşürse inen tavanın altında ezilirsiniz. Eğer kapı kirişi yana doğru yıkılırsa ikiye bölünürsünüz. Her iki durumda da ölürsünüz!

7) Hiçbir zaman merdivenlere gitmeyin/yönelmeyin. Merdivenler (ana binadan) farklı bir ‘frekans aralığına’ sahiptir; ana binadan bağımsız/ayrı olarak sarsılırlar. Merdivenler ve binanın geri kalanı devamlı olarak birbirlerine çarparlar, ta ki merdivenlerin yıkılışı gerçekleşene kadar.

Merdivenlere ulaşan insanlar basamaklar yüzünden yaralanırlar. Korkunç şekilde sakatlanırlar. Bina yıkılmasa dahi, merdivenlerden uzak durun. Merdivenler binanın hasar görmesi en muhtemel kısmıdır.

Depremde yıkılmamış olsa dahi, merdivenler bağırarak kaçmaya çalışan insanların aşırı yüklenmesi ile çökebilir. Merdivenler binanın geri kalan kısmı zarar görmemiş olsa dahi her zaman güvenlik açısından kontrolden geçirilmelidir.

8 ) Binanın dış duvarlarına yakın yerlerde durun, mümkünse dışına çıkın. Binanın iç kısımlarındansa dış kısımlarına yakın yerlerde olmak çok daha iyidir. Binanın dış çevresinden ne kadar içeride olursanız, çıkış yolunuzun kapanma ihtimali o kadar artacaktır.

9) Aynen Nimitz yolundaki katlar arasındaki (yıkılan) blokların meydana getirdiği gibi, deprem anında üst yolun yıkılmasıyla ezilen araçların içinde bulunan insanlar ezilirler. San Francisco depreminin kurbanlarının hepsi araçlarının içindeydiler. Hepsi öldü.

Araçlarının dışına çıkıp, aracın yanına uzanıp veya oturarak kolaylıkla hayatta kalabilirlerdi. Ölen herkes eğer araçlarından çıkıp, araçlarının yanına oturabilseler veya uzanabilselerdi, yaşıyor olabilirdi. Ezilen bütün araçların yanında-kolonların direkt olarak üzerine düştüğü araçlar hariç- 3 feet yükseklikte boşluklar oluşmuştu.

10) Enkaz halindeki gazete ofislerini ve çok miktarda kâğıdın olduğu ofisleri dolaşırken kâğıdın sıkışmadığını/ezilmediğini keşfettim. Kâğıt yığınlarının/kümelerinin etrafında geniş boşluklar bulunur/oluşur.

Pc de duruyordu bi köşede belki bi faydası dokunur, deprem ülkesiyiz daha çok bilinçlenmemiz lazım.
    Astra G Coupe Z20LET

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yorumlar daha uyutmaz bizi

ErBAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onurkk06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende işte bu yüzden bi tırsma oldu bugün garip garip ufak sinekler geziyodu her tarafda inşallah gerizekalının teki böyle bi söylenti çıkarmamıştır

inşallah dedııgın gıbıdır .bnenin biririn söylentısıdır aslı yoktur ıns.
    PSN: ERBAYY

Çükümüz olmasa aslında hepimiz iyi adamlarız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilimsel işler yerine fısıltı gazetesine itibarımız bizi bu hale getiriyor.. 99' dan bu yana her deprem sonrası bas bas bağırıyorlar depremi önceden tahmin edecek bir sistem yok olamaz.. Bende duydum bugün rasathaneden birisi aramışta bilmem ne de.. Yok mu jeoloji okuyan arkadaş gerçi ona da itibar edilmez ki tırsmak hoşumuza gidiyor.. Enteresan milletiz vesselam.. Adam bilimsel açıklama yapıyor medya adamı yılın en seksi adamı seçiyor.. Diyecek laf yok fazla..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2010 yılının mart ayında Elazığda meydana gelen depremden sonra da hemen hemen her gece deprem olacağı söylentisi yayılıyordu. Bir gecede aynı mahallede 20 eve hırsız girince olayın aslı anlaşıldı. Allah göstermesin Resmi bir uyarı gelmediği sürece (o da nasıl olur bilemem ) itibar etmeyin derim bu tür dedikodulara.

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kedidir kedi

Slammed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tam uyuyoruum dedım oyunu kapadım ısıgı kapadıım bı bakıyım foruma dedım sımdı aldım tasımı taragımı beklıyorum. ama harbıden bendede bocekler karıncalar var ıs yerınde bocek doldu evdede karınca doldu Allahım hayrımıza cıkar. durun ben bı namaz kılayım yıne gelırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    inci sözlük
    tarihe dikkat

edemirbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Erukay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4) Eğer gece yataktayken deprem olursa, basitçe yuvarlanarak yataktan düşün. Yatağın çevresinde güvenli bir boşluk oluşacaktır. Oteller müşterilerine deprem anında yatakların yanında yere uzanmalarını salık veren bir uyarı notunu odalarda her kapının arkasına asarlarsa depremlerde çok büyük hayatta kalma oranlarını sağlayabilirler.

6) Bina çökerken Kapı kirişlerinin altına geçen herkes ölür… Nasıl mı? Eğer kapı kirişlerinin altına geçerseniz ve kapı kirişi öne veya arkaya doğru düşürse inen tavanın altında ezilirsiniz. Eğer kapı kirişi yana doğru yıkılırsa ikiye bölünürsünüz. Her iki durumda da ölürsünüz!

7) Hiçbir zaman merdivenlere gitmeyin/yönelmeyin. Merdivenler (ana binadan) farklı bir ‘frekans aralığına’ sahiptir; ana binadan bağımsız/ayrı olarak sarsılırlar. Merdivenler ve binanın geri kalanı devamlı olarak birbirlerine çarparlar, ta ki merdivenlerin yıkılışı gerçekleşene kadar.

Merdivenlere ulaşan insanlar basamaklar yüzünden yaralanırlar. Korkunç şekilde sakatlanırlar. Bina yıkılmasa dahi, merdivenlerden uzak durun. Merdivenler binanın hasar görmesi en muhtemel kısmıdır.

Depremde yıkılmamış olsa dahi, merdivenler bağırarak kaçmaya çalışan insanların aşırı yüklenmesi ile çökebilir. Merdivenler binanın geri kalan kısmı zarar görmemiş olsa dahi her zaman güvenlik açısından kontrolden geçirilmelidir.
    4 ve 6) Yattığım yataktan yana doğru yuvarlanırsam hemen dibimda ahşap kapı var ama yatağa devrilebilecek herhangi birşey yok ve binanın en dış kısmında. Depreme yatakta yakalanırsam ne gibi bir yol izlemem lazım?

7) Ben damdan çatıdan bacadan her türlü çıkacak sağlam bir yol bulurum sarsıntı bittikten sonra ama 70 yaşındaki ananem ve zihinsel engelli teyzem için ne gibi bir yol izlemek lazım? 1. katta oturuyorlar.

Kakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı forwett Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    inci sözlük
    tarihe dikkat
    Oha! Tırs tırs tırs.
    K.

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugun oglen 4 e kadar uyudum hayatimdaki en uzun uykumdu dedim bu iste bi gariplik var kesin deprem olucak

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)