Eger taktiracaksaniz usta onerebilirim
Takicaginiz sistem obdli olsun akl,atiker obdli taktirabilirsiniz
Eger taktiracaksaniz usta onerebilirim
Takicaginiz sistem obdli olsun akl,atiker obdli taktirabilirsiniz
05 Civic Vtec ||
Emre Ayg..
Herşey Türklük için
2006 fiesta satilip 2005 dizeli alinabilir. Bu lpg fanatizmini ben bu ulkede anlayamiyorum. Benim gunluk kullandigim aracim da dizel. Para sikintiysa dizele bineceksin.
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
Sikinti, yuzlerce binlerce muhendisin gelismis tasarim ve dizayn calismalari sonrasinda elde ettigi bir makineyi, aslen italyada ve sonra da turkiyede bir kac ezber yaparak ders gecmis, piknik tupu gaziyla arac yurutmeye calisan adamlara guvenip hic etmek. Sen bilirsin tabii ki. Tam senin yasindaydim ilk lpgli aracimi satin aldigimda, Allah korusun bir daha, takilmis sokulmusunden bile uzak duruyorum.
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
Herseyi gectim, benzin ile calisan bir sistemi kuru yakitla calistirmak apayri bir kafa. Herkes ne istiyorsa onu yapsin tabi. Lpg litresi 5 lira olunca ne yapacaksiniz merak ediyorum
yeni sanayi'de emre otogaz var ustanın ismi hüseyin işin ehlidir bütün araçlarıma lpg montajı orda yaptırdım sıfır sorun yaşadım desem yeridir . Görüşmende fayda var bence
Az bilginle cok yorum yapiyosun.. Sen boktan lpg li araclara binmis olabilirsin, herkesin arabasi senin gibi olmak zorunda degil.. Sirf meraktan dyno olcumu yaptirdim hem benzin hem lpgde.. sadece 3 hp fark vardi, oda ust uste ikinci olcum oldugundan dusuk belkide..
40 liraya kablo 500 liraya wideband takarsin, biraz kafan calisiyosa ayarinida kendin yaparsin performans derdin varsa.. Kaldiki gazdan benzine gecmek bi tusa bakiyor..
Onun disinda performansa ihtiyac duymadigin 1000 lerce km de dizel kadar ekonomik ama dizel gibi gir gir gir gir calismayan, rolantide oldugu yerde sallanmayan benzin motoruyla gayet keyifle gezersin..
Ben zaten bunu simdiden kabullendigim icin bana koymaz. En azindan 'aa ulkede benzin 5 lira, ben en iyisi benzin yerine ayni fiyat olsa bile yarisi yakan arac almayayim da tup takayim, aklimi seveyim' demiyorum. Cocukken diyordum tabi, sanayilerde ogrendim anyayi konyayi.
He, kalibrasyonunu bile kendi yapan aem wideband takip afr tutturunca hic bir sorun kalmadi o zaman. Zaten cogu yazilimcinin da sorunu bu ya neyse.
Dandik denilen araclari yazmayayim buraya.
Kis gunleri bile, bir yere cekince araci benzinliyse daha cabuk sogumasi, lpgli ise hararetin ortaya yakin devam etme durumunun da farkindayim, isi transferinin de, patlama enerjisinin de, yanma sicakliginin da. Onceden de dedigim gibi, bana ne sizin aracinizdan. Arkadasa yardimci olmak amacimdi.
Gidilip honda bayiinde eco diye satilan lpg hazirlikli civicin neyinin degisik oldugu ogrenilebilir. Herseyiyle standart araca lpg katliamdan baska sey degil.
Aynen kardeşim, biz yarısı yakan araba almayı bilmiyoruz. Dizel arabalar 5 bin lira ama biz keriziz o yüzden benzinli alıyoruz. Ucuz dizelin adamın anasını ağlatma potansiyelini bilmiyomuş gibi burda lpg bokluyosun. Hadi sevmezsin anlarım da 5 lira olunca ne yapacaksınız bilmem ne aşağılamalar yakışmıyor.
Lpg li aracta afr kullanip tam gaz ayari yaptinmi? obd cihazi kullanip fuel trimleri sifirladinmi? hayir..
Bunlari sozlu ifade edebilen bi "usta" gordun mu? gormedin..
Ozaman afr ve ayarla ilgili yorum yapma..
Yani gorende 100 bin km lpg kullandin hersey sorunsuzdu ama motor bitti zannedecek.. Gaza basinca tekledigi icin veya ariza isigi yaktigi icin veya debriyaja basinca motor stop ettigi icin lpg den sogudun, sanayideki ustaciklara her gittiginde ayar yapiyoruz diyip 20-30 tl ni aldilar, ama araban duzelmedi illallah ettin sattin arabani.. Merak etme yalniz degilsin senin gibi binlerce insan var lpg den sogumus..
Honda civic eco ya gelince lpg on hazirligi haricinde hic bir farki yok motorun..
Emme manifoldunda hazir delikler var + benzin deposu icinde gaz dolum yuvasi var, o var bu var..
Ama motor ayni..
Arabalari gozlede inceledim yedek parca kataloglarinada bakrim bilgisayardan (honda plazada yedek parca sisteminden)
lpg tercihi bana göre tamamen kişisel. kimisi sever kimisi sevmez.bende hiç sevmiyorum.ama gidip cıvıc eco aldık hatta aldırmicaktım peder beyin baskısıyla aldık.
cıvıc eco da normal cıvıc e göre 20 den fazla fark var.alektirik tesisatından bujisine kadar lpg ye göre tasarlanmış.ama yinede benzinde bariz daha iyi gidiyo..
XSI@ abi sen bilgilisin anladığım kadarıyla bu konuda. bildiğim kadarıyla lpg ye göre avans ayarı yapılırsa araç en az benzinli kadar hatta daha iyi yürüyebilir.yürütenlerde var.peki cıvıc eco ların avans haritası lpg ye göremi yoksa benzine göre mi ? benim deneyimime göre benzinde daha iyi gidiyo ? ayrıca sağlıklı olması açısından (avansı benzine göre ayarlı olduğunu varsayarak) lpg de üst devirlere çıkmaya tercih etmiyorum. yanlış mı biliyorum ?![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)