Kardeşim Ankara Güvercinlik
J.İS.İNŞ.GRP.K.LIĞI/GÜVERCİNLİK / GÜVERCİNLİK / ANKARA ya düştü varmı burda yapan bilen yakını tanıdığı olan acaba
Kardeşim Ankara Güvercinlik
J.İS.İNŞ.GRP.K.LIĞI/GÜVERCİNLİK / GÜVERCİNLİK / ANKARA ya düştü varmı burda yapan bilen yakını tanıdığı olan acaba
Herkese şimdiden hayırlı teskereler..
Aşağıdaki konuyu okumakta fayda var. Ne ile karşılaşacağınızı bilin de gidin
https://eksisozluk.com/sadece-askerd...ar--159016?p=1
aöf tek ders sınavına girdim büyük ihtimal geçtim sayılır
en kısa hangi dönemde askere gidebilirim
pasword:JDM
Civic 1.4is-Clio Rs-Megane Coupe-Civic Vti-Polo Gtı-FN2 TypeR-Corsa 1.3cdtı-Corsa 1.4at-Leon Tdı.
Honda Pcx-Cbr 250r-Yamaha Mt-07-Cbr600RR-Cbr1000RR...
Kara kuvvetleri lojistik komutanlığı bakım komutanlığı 5. Ana bakım merkez komutanlığı destek grup komutanlığı emniyet muhafız bölüğü
Ben de aynısının diyarbakır versiyonundayımbağlı olduğun destek grup komutanlığının emniyetinden sorumlu muhafız bölüğündesin kardeşim
hayırlı olsun.
vırt zort
acemi: 3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58 İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI KH. VE KH.HİZ.BL. / BURDUR MERKEZ / BURDUR
usta: 23 ÜNCÜ MOT.P.TÜM.23 ÜNCÜ MOT.P.A. 3 ÜNCÜ MOT.P.TB. 8 İNCİ MOT.P.BL. / İSTANBUL KARTAL / İSTANBUL
biride bunu Türkçeye çevirse![]()
Emniyet ve muhafiz bolugune dusen arkadaslarin en buyuk duasi bolugun kalabalik olmasidir.Az kisi olursa cok nobet tutarsiniz bir nevi bekci gibi dusunun.Genellikle muhafiz bolugunde olur nizamiye gorevi kalabalik bir kislaysa bol bol caprazi bozmadan durmak gerekir ki askerligin en zor kismi istima(ya da ictima mi bilemedim ) ve kafanizin uymadigi biriyle nobet tutmaktir.Baskada bir zorlugu yok.Bende nizamiye gorevlisi olarak basladim ve 5 gun kalasiya kadarda cikarmadilar yarbaylara binbasilara bol bol tutanak yazmaktan korkmadigim icin, istihbarat binbasiya surekli birilerinden suphelenip bilgi verdigim icin ve 400e yakin arabanin plaka ve modellerini kisa surede ezberledigim icin bayiliyolardi bize 3 takdirle bitirdikboyle abuk subuk yetenekleriniz varsa muhafiz bolugundekiler nizamiye gorevlisi olmaya calissin cok fazla avantajiniz olur disaridan yemek ve carsi donuslerinde ozellikle
gece 2 saat nobetim vardi ondan kurtaramadik o da olmasaydi nizamiye gorevlisi istimaya girmez ve fiziki yorgunluk harici cok rahat olabilir rutbeli sayisi azsa.Emniyet ve Muhafiz a dusenler pm atabilir sorusu olursa
![]()
Biri de I'll jandarma yi aciklasavalla benim hayal ettigim jandarma devriye ya da trafik jandsarma olup mavi connectle gezmek
yoksa karakol nobeti vs biyere kitlerler mi
valla sansına kalmış biz karargah bölüğü oldugumuz daha cok gorev yeri cıkıyor ama
mermi emniyet(doldur bosaltta denebilir nobete giderken askerlerin sarjor aldıgı yer)
acemilikten geldigim gibi ilk görevim
burda 1 ay her gece durdum nobetci listeleri gelir gelenin kimligni alır sarjoru verirsin nobet bitimindede sarjoru alır kimligi verirsingececi oldugun için görevin aksam 7de baslar sabah 7de biterdi nöbet tutmassın gündüzleri uyursun aksam istimasına kadar serbest
sonra bolük komutanı degisti yeni gelen benim lojistik oldugmu ögrendi seni garaj cavusu yapacam dedi, gerizekalı garaj cavusu yanlıs iş yapınca onun yerine anında getirdi.sabah 7den aksam 7 ye kadar. orda takılırdım yemegim bile burayagelirdi kafa rahattı ama nöbete basladıkburdada 1 ay falan gecirdim
sonra kalan 2 ay gibi sürede Amm cavusu (acil müdahale mangası sozde birlige saldırı olursa ilk biz müdahalede bulunucazda nerde) yaptı beni bölük astsubayı olcak ........ altımda 8 tane gerizekalı sagını solunu bilmeyen bölügün en mal askeri + 1soför .allahtan oda aksam 7 sabah 7 dide geçti gitti
yazıcı revirci vs gibi sıfatlarda alabilrsin bizde iki arkadas ogretmenlik yaptı komutan cocuklarına mesela
işin özü üstüne zıplayın atlayın olabilirseniz gececi olmaya bakın.
geceye 1haftada alısır uyuklamazsınız ama nası gectigni anlamassınız. cayını kahveni kitabını bulmacanı alırsın bakmısın sabah olmus.
kahvaltı edip yatarsın komutan yok spor yok ıvır zıvır hiç bişey yok![]()
1881 - 193∞
Gececinin şafağı 2 2 atar ama çarşı günü öncesi ve sonrasıda fitil fitil çıkar o rahatlığı onuda hesaba katın.Kafanızın uzak kalacağı tek gününüz var ve o gün ölü gibisiniz hiç uyumamışsınız o yüzden iyi düşünün gece görevi almadan![]()
Ben gündüzcü olduğum halde hep otelde kaldım duşumu aldım uzandım dinlendim ama gececi arkadaşımızı resmen taşıyoduk koluna girip çarşı dönüş saatlerindeçok avantajı var gececinin hatta tek zorluğu çarşı günü birazda yemek muhabbeti zor kek ve bayat ekmek falan geliyordu bizim gececilere.Görev alın boşta kalmak en kötüsü sürekli iştimaya çıkarsınız ve görevsiz acayip tiplerle birlikte hareket edersiniz sürekli(yerine göre değişebilir tabi).
oyüzden ben önlemi alıp aksam nobete gitmeden yada kantin kapanmadan gidip alıyodum kolayı litrelik cips cerez yok biskuvi gözüm ne kesersekomutanda yolluyodu al olm ac kalmayak gece diye kettle getiryolardı bide aman sabahlar olmasın
bizde sadece Amm iken yemek alıyoduk o onuda sabahın yemegi geceden yapıldıgı için sıcacık oluyodu ekmeklere dokunulmuyodu tazelikten o onune gelen buz gibi patates kızartmasını sıcak yiyoduk tabi, sabah kahvaltıda görüncekimse yüzüne bakmıyodu![]()
1881 - 193∞
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)