User Tag List

Sayfa 5/10 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
173 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: 356. Dönem (Ağustos 2014) K.D ve Yedek Subay Aday Adayları

halitilker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim Ankara Güvercinlik
    J.İS.İNŞ.GRP.K.LIĞI/GÜVERCİNLİK / GÜVERCİNLİK / ANKARA ya düştü varmı burda yapan bilen yakını tanıdığı olan acaba

BuğraTuna34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 sene daha gitmeyi düşünmüyorum beyler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese şimdiden hayırlı teskereler..
    Aşağıdaki konuyu okumakta fayda var. Ne ile karşılaşacağınızı bilin de gidin

https://eksisozluk.com/sadece-askerd...ar--159016?p=1

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı enesy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Acemiliği aynı yerde Alp , benimde Kastamonu
    Hayırlısı olsun ikimiz içinde
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok mu gaziemire düşen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aöf tek ders sınavına girdim büyük ihtimal geçtim sayılır
    en kısa hangi dönemde askere gidebilirim
    pasword:JDM

RsErdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mealini yazıyım yerlerimiz farklı ama nerdeyse herşey aynı benimde kar.hizmet ve tugay yardımcılıgydı

acemi - 1.piyade eğitim tugayı, karargah ve karargah hizmet bölüğü

usta - 57.topcu tugay yardımcılıgı 5.in topcu taburu

3üncü 203/37mm diye giden kısmı bosver o silahı görmicen bile %95 ihtimal

ustanın meaili ise su tugay yardımcılıgı tugay kadar büyük degil ama ondan hallice geniş bir alana gidiosun
    1-yani bol askerin oldugu yere nekadar cok asker okadar az nöbet .
    2-tugay komutanı 1yada 2 haftada ugrar bir ugrar
    buda demek olurki pazartesi günkü genel iştimalar az olur .rütbelisi heryerde olabilir dert degil alıstıkca el kafaya gidicek zaten otomatik.
    eyv sagol bilgiler için ama merak ettigim ne işler yaparız, ne görevler yaparız. piyadeyle hiç ilgim alakamız yok baba jandarma benim.
    Alıntı mrc38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende 57.topçu tug k.lığında yapmıştım acemiliği
    bol bol kaçak kumru yersin artık
    5 ay orda olucam yerim illaki tabi oranın kurdu olduk mu
    Civic 1.4is-Clio Rs-Megane Coupe-Civic Vti-Polo Gtı-FN2 TypeR-Corsa 1.3cdtı-Corsa 1.4at-Leon Tdı.
    Honda Pcx-Cbr 250r-Yamaha Mt-07-Cbr600RR-Cbr1000RR...

hazar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bugsyloony Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    K.K.LOJ.K.LIĞI BKM.K.LIĞI 5 İNCİ ANA BKM.MRK.K.LIĞI DES.GR.K.LIĞI EMN. VE MHF.BL. / ANKARA YENİMAHALLE / ANKARA

bunun çevirisini yapabilicek bi arkadaş varmı
    Kara kuvvetleri lojistik komutanlığı bakım komutanlığı 5. Ana bakım merkez komutanlığı destek grup komutanlığı emniyet muhafız bölüğü

Ben de aynısının diyarbakır versiyonundayım bağlı olduğun destek grup komutanlığının emniyetinden sorumlu muhafız bölüğündesin kardeşim hayırlı olsun.
    vırt zort

S.Özcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    acemi: 3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58 İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI KH. VE KH.HİZ.BL. / BURDUR MERKEZ / BURDUR

usta: 23 ÜNCÜ MOT.P.TÜM.23 ÜNCÜ MOT.P.A. 3 ÜNCÜ MOT.P.TB. 8 İNCİ MOT.P.BL. / İSTANBUL KARTAL / İSTANBUL

biride bunu Türkçeye çevirse

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emniyet ve muhafiz bolugune dusen arkadaslarin en buyuk duasi bolugun kalabalik olmasidir.Az kisi olursa cok nobet tutarsiniz bir nevi bekci gibi dusunun.Genellikle muhafiz bolugunde olur nizamiye gorevi kalabalik bir kislaysa bol bol caprazi bozmadan durmak gerekir ki askerligin en zor kismi istima(ya da ictima mi bilemedim ) ve kafanizin uymadigi biriyle nobet tutmaktir.Baskada bir zorlugu yok.Bende nizamiye gorevlisi olarak basladim ve 5 gun kalasiya kadarda cikarmadilar yarbaylara binbasilara bol bol tutanak yazmaktan korkmadigim icin, istihbarat binbasiya surekli birilerinden suphelenip bilgi verdigim icin ve 400e yakin arabanin plaka ve modellerini kisa surede ezberledigim icin bayiliyolardi bize 3 takdirle bitirdik boyle abuk subuk yetenekleriniz varsa muhafiz bolugundekiler nizamiye gorevlisi olmaya calissin cok fazla avantajiniz olur disaridan yemek ve carsi donuslerinde ozellikle gece 2 saat nobetim vardi ondan kurtaramadik o da olmasaydi nizamiye gorevlisi istimaya girmez ve fiziki yorgunluk harici cok rahat olabilir rutbeli sayisi azsa.Emniyet ve Muhafiz a dusenler pm atabilir sorusu olursa

hazar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Zero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emniyet ve muhafiz bolugune dusen arkadaslarin en buyuk duasi bolugun kalabalik olmasidir.Az kisi olursa cok nobet tutarsiniz bir nevi bekci gibi dusunun.Genellikle muhafiz bolugunde olur nizamiye gorevi kalabalik bir kislaysa bol bol caprazi bozmadan durmak gerekir ki askerligin en zor kismi istima(ya da ictima mi bilemedim ) ve kafanizin uymadigi biriyle nobet tutmaktir.Baskada bir zorlugu yok.Bende nizamiye gorevlisi olarak basladim ve 5 gun kalasiya kadarda cikarmadilar yarbaylara binbasilara bol bol tutanak yazmaktan korkmadigim icin, istihbarat binbasiya surekli birilerinden suphelenip bilgi verdigim icin ve 400e yakin arabanin plaka ve modellerini kisa surede ezberledigim icin bayiliyolardi bize 3 takdirle bitirdik boyle abuk subuk yetenekleriniz varsa muhafiz bolugundekiler nizamiye gorevlisi olmaya calissin cok fazla avantajiniz olur disaridan yemek ve carsi donuslerinde ozellikle gece 2 saat nobetim vardi ondan kurtaramadik o da olmasaydi nizamiye gorevlisi istimaya girmez ve fiziki yorgunluk harici cok rahat olabilir rutbeli sayisi azsa.Emniyet ve Muhafiz a dusenler pm atabilir sorusu olursa
    +1 katılıyorum. Kafanızın çalıştığını gösterin ve bir kısıma girin. Ben dış posta ve viziteciyim, haftada 2 gün kamuflaj giyiyorum. Haftaiçi hergün dışardayım. Burada (diyarbakır) pek sevmiyorlar bizi ama daha çok büyük bir sorunla karşılaşmadım..
    vırt zort

delyyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keşan'a düşen olursa PM. atsın, yardımcı olmaya çalışırım tanıdıkların yanına düşerse
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mkerim bey eğitime gitmiş, eğitmen yüksekten uçunca skerim diyip konuyu açmış...

enesy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biri de I'll jandarma yi aciklasa valla benim hayal ettigim jandarma devriye ya da trafik jandsarma olup mavi connectle gezmek yoksa karakol nobeti vs biyere kitlerler mi

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı RsErdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eyv sagol bilgiler için ama merak ettigim ne işler yaparız, ne görevler yaparız. piyadeyle hiç ilgim alakamız yok baba jandarma benim.

5 ay orda olucam yerim illaki tabi oranın kurdu olduk mu
    valla sansına kalmış biz karargah bölüğü oldugumuz daha cok gorev yeri cıkıyor ama

mermi emniyet(doldur bosaltta denebilir nobete giderken askerlerin sarjor aldıgı yer)

acemilikten geldigim gibi ilk görevim

burda 1 ay her gece durdum nobetci listeleri gelir gelenin kimligni alır sarjoru verirsin nobet bitimindede sarjoru alır kimligi verirsin gececi oldugun için görevin aksam 7de baslar sabah 7de biterdi nöbet tutmassın gündüzleri uyursun aksam istimasına kadar serbest

sonra bolük komutanı degisti yeni gelen benim lojistik oldugmu ögrendi seni garaj cavusu yapacam dedi, gerizekalı garaj cavusu yanlıs iş yapınca onun yerine anında getirdi.sabah 7den aksam 7 ye kadar. orda takılırdım yemegim bile burayagelirdi kafa rahattı ama nöbete basladık burdada 1 ay falan gecirdim

sonra kalan 2 ay gibi sürede Amm cavusu (acil müdahale mangası sozde birlige saldırı olursa ilk biz müdahalede bulunucazda nerde ) yaptı beni bölük astsubayı olcak ........ altımda 8 tane gerizekalı sagını solunu bilmeyen bölügün en mal askeri + 1soför .allahtan oda aksam 7 sabah 7 dide geçti gitti

yazıcı revirci vs gibi sıfatlarda alabilrsin bizde iki arkadas ogretmenlik yaptı komutan cocuklarına mesela

işin özü üstüne zıplayın atlayın olabilirseniz gececi olmaya bakın .
    geceye 1haftada alısır uyuklamazsınız ama nası gectigni anlamassınız. cayını kahveni kitabını bulmacanı alırsın bakmısın sabah olmus.
    kahvaltı edip yatarsın komutan yok spor yok ıvır zıvır hiç bişey yok
    1881 - 193

Bad-Fast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S.Özcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    acemi: 3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58 İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI KH. VE KH.HİZ.BL. / BURDUR MERKEZ / BURDUR

usta: 23 ÜNCÜ MOT.P.TÜM.23 ÜNCÜ MOT.P.A. 3 ÜNCÜ MOT.P.TB. 8 İNCİ MOT.P.BL. / İSTANBUL KARTAL / İSTANBUL

biride bunu Türkçeye çevirse
    geçen sene burdur daydım rahat geçer
    Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gececinin şafağı 2 2 atar ama çarşı günü öncesi ve sonrasıda fitil fitil çıkar o rahatlığı onuda hesaba katın.Kafanızın uzak kalacağı tek gününüz var ve o gün ölü gibisiniz hiç uyumamışsınız o yüzden iyi düşünün gece görevi almadan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Gececinin şafağı 2 2 atar ama çarşı günü öncesi ve sonrasıda fitil fitil çıkar o rahatlığı onuda hesaba katın.Kafanızın uzak kalacağı tek gününüz var ve o gün ölü gibisiniz hiç uyumamışsınız o yüzden iyi düşünün gece görevi almadan
    illaki cevrede bir pansiyon otel motel vs. varsa orayla anlasılır telefon tablet hatta laptop bile emanet edilir. sıcak dusunu alır uzana uzana tüm keyfini yaparsn uyursnda hatta
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    illaki cevrede bir pansiyon otel motel vs. varsa orayla anlasılır telefon tablet hatta laptop bile emanet edilir. sıcak dusunu alır uzana uzana tüm keyfini yaparsn uyursnda hatta
    Ben gündüzcü olduğum halde hep otelde kaldım duşumu aldım uzandım dinlendim ama gececi arkadaşımızı resmen taşıyoduk koluna girip çarşı dönüş saatlerinde çok avantajı var gececinin hatta tek zorluğu çarşı günü birazda yemek muhabbeti zor kek ve bayat ekmek falan geliyordu bizim gececilere.Görev alın boşta kalmak en kötüsü sürekli iştimaya çıkarsınız ve görevsiz acayip tiplerle birlikte hareket edersiniz sürekli(yerine göre değişebilir tabi).

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ben gündüzcü olduğum halde hep otelde kaldım duşumu aldım uzandım dinlendim ama gececi arkadaşımızı resmen taşıyoduk koluna girip çarşı dönüş saatlerinde çok avantajı var gececinin hatta tek zorluğu çarşı günü birazda yemek muhabbeti zor kek ve bayat ekmek falan geliyordu bizim gececilere.Görev alın boşta kalmak en kötüsü sürekli iştimaya çıkarsınız ve görevsiz acayip tiplerle birlikte hareket edersiniz sürekli(yerine göre değişebilir tabi).

oyüzden ben önlemi alıp aksam nobete gitmeden yada kantin kapanmadan gidip alıyodum kolayı litrelik cips cerez yok biskuvi gözüm ne keserse komutanda yolluyodu al olm ac kalmayak gece diye kettle getiryolardı bide aman sabahlar olmasın

bizde sadece Amm iken yemek alıyoduk o onuda sabahın yemegi geceden yapıldıgı için sıcacık oluyodu ekmeklere dokunulmuyodu tazelikten o onune gelen buz gibi patates kızartmasını sıcak yiyoduk tabi, sabah kahvaltıda görüncekimse yüzüne bakmıyodu
    1881 - 193

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)