User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
39 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Wing Chun

vinz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Wing Chun

aslında film önerisi isteyecektim ip man tarzı ama baktım yazdıkça yazıyorum dedim bari sohbet muhabbet olsun..

ip man 1-2-3 ü severek izlemiştim hatta 3 er defa izlemişimdir hala izlemeyen varsa kesinlikle izlesin..

hikayesinin gerçek oluşu beni baya etkilemişti büyük ustanın bruce lee'ile olan fotoğrafları filan..

filmi izledikten 2 hafta sonra gidip wing chun'a yazılmıştık 3 arkadaş . 4 sene oldu o zamanlar dershane filan 2 ay dayanabilmiştim, o 2 ayın bana kazandırdığı kardeşimi artık yorulmadan dövebiliyor olmam olmuştu :P tam bana göreydi sadece fit olmam yeterliydi kas gücüne filan ihtiyacım yoktu çünkü wing chun %100 teknik bi savunma sanatı.. spor demeye dilim varmıyo çünkü harbiden bi sanat .

wing chun'un gerçekten filmdeki gibi bi savunma sanatı olduğunu belki daha fazlası olduğunu öğrenmem için o 2 ay yetti . beklentilerimi fazlasıyla karşılamıştı . nasıl o kadar seri olunabildiğini anlamaya başlamıştım . hoca her hamleyi pratikle beynimize kazıyordu . daha ilk ders kick boks vb dövüş sporlarının sadece göze hoş gelen tam anlamıyla artistik bi olay olduğunu tekniklerinin gerçek hayatla alakasının olmadığını anladım . yürüyüş tarzınızdan ayak bilek hareketlerine kadar savunma içeriyordu . anlamsız hareketler yoktu belden yukarı tekme yoktu mesela diz kapaklarına tekme atıyorduk .

6 ay gittikten sonra yaş kas boy pos önemsiz hiçbir şekilde hiç kimseden dayak yenmeyeceğini düşünüyorum . 1 seneden sonra en kötü ihtimalle 2 tane adamla baş edilebileceğini düşünüyorum . çünkü 4. seviyedeki eleman biz 3 arkadaşı yorulmadan dövüyodu ( 4. seviyeye de tahminimce 1 senede gelinir belirli aralıklarla jüri toplanıp seviye geçme sınavları yapıyodu genel çapta ama ne aralıktaydı hatırlamıyorum . ) . hoca zaten insan değildi anlatsam inanmazsınız..

kendisi gitmek isteyen, çoluğu çocuğu hanımını için bu tarz bir şey düşünen varsa kesinlikle çekinmesin . oldukça fazla bayan arkadaş vardı bizim salonda . çocuğunuz için düşünüyorsanız da çocuğunuz hem hayatta kalmayı öğrenir hem de
    zihni temiz saygılı bi çocuk olur . bu sporu öğrenip 5-6. seviyeye gelip zevk için adam döven bi insan görmedim . olmaz da çünkü sadece hayatta kalmayı öğrenmiyorsunuz tüm uzak doğu sanatları gibi bu da bi yaşam tarzı bi felsefe .

"2 ay gidip bu kadar konuştuysan kazara master filan olsan siteyi rehin alırsın la" diyebilirsiniz haksız da sayılmazsınız ama dediğim gibi sohbet muhabbet olsun fikir alışverişi yapalım .

RafetAraç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    box varken korunma sanatı olarak bu sporlar bana saçma geliyor. hele o en alt fotoğraftaki adam bir boxöre karşı kendini nasıl savunabilirki ?

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    film sahnesi

Kung fu vs Boxe - YouTube

5:15 te de belden üstü tekme var .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RafetAraç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    box varken korunma sanatı olarak bu sporlar bana saçma geliyor. hele o en alt fotoğraftaki adam bir boxöre karşı kendini nasıl savunabilirki ?
    dostum bi kere adamın tekmeye karşı refleksi yok kafadan 5-0 geride. boks'un savunmayla uzaktan yakından alakası yok . ring hakem seyirciler ve para için birbirini yumruklayan 2 tane adam .

Alıntı Ers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o sahnede tekme atmasını yasaklıyolar ve heyecan katmak için acayip uzatmışlar . gerçekte 3 tane boksör olsun 2 dakika sürmez hepsini yıkması .

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her ne kadar savunma olarak geçsede ben pek savunma olduguna inanmıyorum
    aksine hayati noktalara çok tehlikeli darbeler barındıran bir dövüş sanatı bence

RafetAraç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anca filmlerde işte

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merak ettim ismini ilk kez duyduğum için youtubeda bir kaç videoya baktımda bence bi muay thai değil inş dilediğiniz seviyelere gelirsiniz...
    Alıntı fastuncle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ONLY MODS CAN JUDGE ME

ahmet_xy
    Misafir
    Emir arslan gorunce konuya yazar. Madem bu kadar etkili neden UFC de bir tane wing chun kullanip da sampiyon olani birak, rakibini yenen kimse yok?

bkaraca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    krav maga der kenara çekilirim.

ahmet_xy
    Misafir
    Mike Tyson a karsi 5 tane ustad wing chuncu cikarin mesela Adamlarin hasati cikar olurler. O yumruklari boks eldiveni olmadan yediginizi bi dusunun

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kick box,tai box,muai tai gibi müsabaka sporlarını dövüş sporlarıyla,dövüş sporlarını dövüş sanatlarıyla,dövüş sanatlarını da savaş sanatlarıyla karıştırmamakta fayda var

wing chun gerçekten çok sağlam ve sokakta gerçekten eskrima da çalıştıysanız hayatta kalmanızı yada sizi galip getirmeye yardımcı olacak bi dövüş sanatı

keyifli seri yeterince uzun çalıştıysanız dummy karşısında bol bol kendinizi geliştirebiliceğiniz bi teknik

muai tai vs gibi karşılaştırma çok gereksiz kim antremanda daha çok ter döküp acı çektiyse o kazanıcaktır esas olan budur

o teknik bundan üstün bu teknik ondan üstün gerçekten çok demek yanlış olur

ayrıca dalga geçtiğiniz o adam ip man bruce leenin ustası filimde de vurulduğu sahne var vurulduktan sonra o kadar zayıflıyo zaten wing chunda kütlenin çok bi faydası yok

son zamanlarında ölmeden önce bruce lee nin bile ip man ustanın hızına zor yetiştiği söylenir

gerçekten son derece seri ve sağlam duruşları vardır saaaş sanatı olmasa da iyi bi dövüş sanatıdır benim gözümde sokakta da ciddi işe yarar

bu tip darbe ağarlıklı sporlarda (kastım kick box tai box vs wing chun değil çünkü wüng chunda darbe almamaktır esas olan) kuvvetli olan değil hızlı ve sağlam olan kazanır her zaman ama en başta tekniği iyi özümsemektir işin esası

umarım vaktin olur ve eğitimine devam edersin benimde tekrar wing chuna dönme gibi bi düşüncem var bu kış bakalım eğer güvenebileceğim bi hoca bulursam tekrar dönüş yapıcam
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet_xy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emir arslan gorunce konuya yazar. Madem bu kadar etkili neden UFC de bir tane wing chun kullanip da sampiyon olani birak, rakibini yenen kimse yok?
    müsabaka sporlarıyla bir tutmamak lazım wing chun müsabaka sporu değil kesinlikle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bkaraca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    krav maga der kenara çekilirim.
    oda toplama savaş sanatıdır bujinkanı incelemeni tavsiye ederim eğer savaş sanatı arıyosan

ferroo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benım kardesım 8 aydır bu sporu yapıyo bazen denıyorumda kendını felaket savunuyo 1 sene daha yapsa vuramıcak duruma gelcem kesınlıkle cok ıyı bı savunma sanatı dıyebılırım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet_xy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yutubda aradım wing chun tekniğiyle dövüşen bi adam göremedim öyle ring'de . dediğim gibi wing chun yapanların müsabakada yer almaları yasaktır . hiçbirisi de yer almaz . biraz araştırırsan bu yazdıklarımı sadece 3 tane filme özenerek yazmadığımı görürsün .

Emir_b16a aynen öyle . ısrarla bahsettim zaten savunma sanatı diye..

Skyhawk34 'ün de dediği gibi müsabakası tehlikeli

ferroo bence destek ol gitsin gidebildiği kadar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boks vb. hariç bu tarz spor veya sanat ne derseniz işte ninjutsudan üstüne tanımam
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin gibi adamda kimbilir ne oynatıcılar vardır, bunu da indiriver

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de düşünmüyo değilim ama fizigimden ötürü sanırım muay Thai gibi bişeye yonelicem. Bu vücuda o tarz hareketler komik olur gibi kendim için.

ferroo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ferroo bence destek ol gitsin gidebildiği kadar [/QUOTE]

aynen kardesım cok sevıo bu sanatı zaten gecende seminere girdi 2. seviyeyi aldı bırakmaz zaten baya sevıo...ama bu sevıyeyle olculebılecek bısıy degıl kısının calısmasına baglı

Seni seviyelerin değil,çalışmaların koruyacak.(DAİ SİFU EMİN BOZTEPE)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de düşünmüyo değilim ama fizigimden ötürü sanırım muay Thai gibi bişeye yonelicem. Bu vücuda o tarz hareketler komik olur gibi kendim için.
    yok kanka ne komik olması ya biz gidecez beklerim yani

Alıntı ferroo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen kardesım cok sevıo bu sanatı zaten gecende seminere girdi 2. seviyeyi aldı bırakmaz zaten baya sevıo...ama bu sevıyeyle olculebılecek bısıy degıl kısının calısmasına baglı

Seni seviyelerin değil,çalışmaların koruyacak.(DAİ SİFU EMİN BOZTEPE)
    aynen öyle bi tane de tahta adam al çocuğa hediye et

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)