aslında film önerisi isteyecektim ip man tarzı ama baktım yazdıkça yazıyorum dedim bari sohbet muhabbet olsun..
ip man 1-2-3 ü severek izlemiştim hatta 3 er defa izlemişimdir hala izlemeyen varsa kesinlikle izlesin..
hikayesinin gerçek oluşu beni baya etkilemişti büyük ustanın bruce lee'ile olan fotoğrafları filan..
filmi izledikten 2 hafta sonra gidip wing chun'a yazılmıştık 3 arkadaş . 4 sene oldu o zamanlar dershane filan 2 ay dayanabilmiştim, o 2 ayın bana kazandırdığı kardeşimi artık yorulmadan dövebiliyor olmam olmuştu :P tam bana göreydi sadece fit olmam yeterliydi kas gücüne filan ihtiyacım yoktu çünkü wing chun %100 teknik bi savunma sanatı.. spor demeye dilim varmıyo çünkü harbiden bi sanat .
wing chun'un gerçekten filmdeki gibi bi savunma sanatı olduğunu belki daha fazlası olduğunu öğrenmem için o 2 ay yetti . beklentilerimi fazlasıyla karşılamıştı . nasıl o kadar seri olunabildiğini anlamaya başlamıştım . hoca her hamleyi pratikle beynimize kazıyordu . daha ilk ders kick boks vb dövüş sporlarının sadece göze hoş gelen tam anlamıyla artistik bi olay olduğunu tekniklerinin gerçek hayatla alakasının olmadığını anladım . yürüyüş tarzınızdan ayak bilek hareketlerine kadar savunma içeriyordu . anlamsız hareketler yoktu belden yukarı tekme yoktu mesela diz kapaklarına tekme atıyorduk .
6 ay gittikten sonra yaş kas boy pos önemsiz hiçbir şekilde hiç kimseden dayak yenmeyeceğini düşünüyorum . 1 seneden sonra en kötü ihtimalle 2 tane adamla baş edilebileceğini düşünüyorum . çünkü 4. seviyedeki eleman biz 3 arkadaşı yorulmadan dövüyodu ( 4. seviyeye de tahminimce 1 senede gelinir belirli aralıklarla jüri toplanıp seviye geçme sınavları yapıyodu genel çapta ama ne aralıktaydı hatırlamıyorum . ) . hoca zaten insan değildi anlatsam inanmazsınız..
kendisi gitmek isteyen, çoluğu çocuğu hanımını için bu tarz bir şey düşünen varsa kesinlikle çekinmesin . oldukça fazla bayan arkadaş vardı bizim salonda . çocuğunuz için düşünüyorsanız da çocuğunuz hem hayatta kalmayı öğrenir hem de
zihni temiz saygılı bi çocuk olur . bu sporu öğrenip 5-6. seviyeye gelip zevk için adam döven bi insan görmedim . olmaz da çünkü sadece hayatta kalmayı öğrenmiyorsunuz tüm uzak doğu sanatları gibi bu da bi yaşam tarzı bi felsefe .
"2 ay gidip bu kadar konuştuysan kazara master filan olsan siteyi rehin alırsın la" diyebilirsiniz haksız da sayılmazsınızama dediğim gibi sohbet muhabbet olsun fikir alışverişi yapalım
.
![]()