bunun neresi zorunluluk ? direk çıkar olayı bu dediğin
Printable View
Gültepe minübüsleri bas konuş ağı kurmuşlar çevirme olunca bildiriyorlar birbirlerine, anlık olarak yeni güzergah belirleniyor sonra :) Bizde mi alsak koysak arabalara forum olarak aylığı 20 30 liraya gelir kafamız rahat olur :D
Arabayla trakyaya gitme durumum var agustosta, on camlar film arkalar fabrika cikis karartma. Ondeki filmleri sokturup oyle gidicem sanirim . Gelince yine yaptırım. Yazılanlar onu gosteriyo
bi çözüm yolu bulunmalı ruhsata yasal yollardan işletilerek hareket edilmeli yada modifiyeli diye ekstra bi vergi çıkarılmalı, sanırım bu söylediklerime razı kalmamız için yapılıyor bu baskı :)
19 jant aldım takıp basıcam sırf şu durumlardan dolayı bişi yapamıyorum ama sonunda dayanamıycam heralde :D
az önce beş dakika arayla yolda iki farklı trafik polisi aracı gördüm. ikisinin de camı kapkara cam filmiyle kaplanmıştı. e sormazlar mı insana "bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?"
forumdaki memur arkadaşlar cevap verirse memnun olurum. önce siz bi iyi örnek olun halka değil mi?
kendi yutar salkımı, ele verir talkını...
bunları men etsinler trafikten ben kendimi feda ederim benide etsinler. Vidyoya bak altındaki yorumlara bak.. Bu kadar cahil istese kalamaz insan..
vidyoda küfür vs var orda burda açıp izlemeyn
gezinti :D yeni - YouTube
Merhaba arkadaşlar,
Bugün yapmış olduğumuz tolantıda konuşalanları, alınan kararları, firmaların yapması gerekenleri ve bizlerin yapmaları gerekenleri kısaca özetlemeye çalışacağım. Kısaca özetlemek gerekirse modifiye’yi yasallaştırmak imkansız değil ancak biraz uğraş gerektiricek bir durum ancak bugün ki toplantıda gördümki bu uğraşı vermeye hazır bir çok abimiz ve arkadaşımız var.
Toplantıda genel olarak, modifiye’nin kapsamının ne olduğu, diğer teknik değişikliklerden farklılıkları, neler ve nerelerde yapıldığı kimlerin nasıl yaptığı gibi konular konuşuldu ve tartışıldı. Başlıca nasıl çözeceğimiz konusu üzerinde özellikle duruldu.
Türkiye’de şu anda özellikle bu parçalar ile ilgili açık bugüne kadar bunu satan ve üreten firmaların özellikle devletin gözünde dernekleşmemesi olduğunun altı çizildi.
Tabiki sadece sorumlu firmalar değil bizleriz. Modifiye yapan kullanıcılar olarak hepinizin bildiği üzere itibarımız çok düşük. İnsanların gözünde sadece yarış yapan, ses çıkartan çevreye zarar veren tipler olarak gözükmekteyiz.
Bugün özellikle toplantıya katılan @TeamArt MotorSporları'na çok teşekkür ediyorum beni kırmadılar ve hemen geldiler. Dernek kurulması ile ilgili çalışmayı onların öncülüğünde yürüteceğiz modifiye piyasası için. Şimdiden bir çok destek almaya başladık bile.
Ancak bu süre zarfında onların dışında bizlere de çok önemli bir görev düşmekte.
Üzerimizdeki bu kötü algıyı en kısa sürede silmemiz lazım arkadaşlar. Abuk subuk gazlamalardan, trafiği tehlikeye atan hareketlerden bir an önce vazgeçmemiz gerekmekte. Biz ne kadar sakin durur edebimizle arabamızı kullanırsak Türkiye’de modifiyenin yasallaşması hızlanacaktır.
Slogan çok basit arkadaşlar, kendimize bunu uygun gördük ;
“Yolda Centilme, Pistte Sportmen “
Bundan yola çıkar isek, tahminimce çok kısa bir sürede önemli adımlar atılacak ve bu kanayan yaraya merhem olacaktır.
Öncelikle basit olarak yapılacak adımları ve önerileri şu şekilde açıklayabilirim ;
1. Modifiye kullananlar dernek kursun
2. Modifiye yapan firmalar dernek kursun
3. Modifiye garantili olmalı
4. Modifiye yapanlar onay alsın
5. Halk ikna edilmeli
6. Tadilatçılar, lastikçiler tamamı bu girişime ve dernek olayına katılmalıdır.
Buradan şunu’da duyurayım, 16 Ağustos’ta 2. Bir toplantı daha düzenleyeceğiz. Süre uzun olduğundan mümkünse bütün firmalar da kendini bu tarihe göre ayarlasın. Bu toplantıdan sonra çok ciddi adımlar atılacak ve bu şekilde özellikle “DERNEK” kurulması için firmalar bir araya gelicek. Dernek geldikten sonra BAKANLIK onayı ile bu işi halledeceğiz inşallah.
Bu şekilde bilgilendirmeye devam edeceğim gün geçtikçe
Bugün ki desteklerinden ve bizi bir araya getirdiğinden dolayı özelikle Alpay Lökbey’e çok teşekkür ediyorum. Bugün bizi yanlız bırakmayan bütün abilerimize gerçekten gönülden teşekkür ederim. Umarım herşey istediğimiz gibi olacaktır.
çabalarınızdan dolayı tebrik ederim özelliklekısmına katılıyorumAlıntı:
Üzerimizdeki bu kötü algıyı en kısa sürede silmemiz lazım arkadaşlar. Abuk subuk gazlamalardan, trafiği tehlikeye atan hareketlerden bir an önce vazgeçmemiz gerekmekte. Biz ne kadar sakin durur edebimizle arabamızı kullanırsak Türkiye’de modifiyenin yasallaşması hızlanacaktır.
Slogan çok basit arkadaşlar, kendimize bunu uygun gördük ;
“Yolda Centilme, Pistte Sportmen “
allah razı olsun elleriniz dert görmesin... cok sevindirici bu yazdıklarınız.
üstad sıfırdan konu açsaydın keşke böylece herkez görür ;)
http://i58.tinypic.com/24brt6r.jpg
İstanbul Ümraniye buyakada #ModifiyeSuçOlmamalı adlı buluşma
face'te gördüm ama ?
TeamArti cagirmayi iyi akil etmissin kardesim sektorde hatri sayilir ve oncu firma nede olsa. Oktay elinden geleni yapar bu konuda
Arkadaslar cuma gecesi basima gelen bir olayi anlatmak istiyorum ,
Aksam saat 23:30 gibi kiz arkadasimla Tarabya big chefs den cikip sariyer istikametine girdik once arkamda bi seat vardi yavas yavas gidiyorum ama adam tamponumda kameralar hazir bekliyor bir sure sonra 1 doblo ve 2 sahin daha katildi herkeste yaylar kesik eksozlar vs gormeniz lazim beni sikistiriyolar haliyle yanimda kiz arkadasim gerilmeye basladi serefsizin evladi el freni cekip doblo ustume yatirdi frene dip basmasam cakiyodu soldan gidicegim yere varamadan donulmiycek bi yerden U cekip zor kurtuldum yani cikarip ates etmemek elden bile degil bunlara neyse dondum 1 sahin de ilerde petrol ofisi sanirim ordan baglandi isiklarda yan yana geldik benimle kalkmaya calisiyo hic orali bile olmadim uzun cabalardan sonra bakti hareket yok devam etti ,
Simdi arkadaslar kusura bakmayin ama boyle modifiye acilimina sokiyim yollarda neler var herkez burdaki cogunluk kadar bilinclu veya saygili degil imza konusunada yazmistim imzalayip destek vermiycem boyle apacilerin onunu acmiycam diye sahile indginiz zaman yenikoyden sonra biseyler oluyo arkadas yani yenikoy asigi biriyim cok sevdgim yenikoylu arkadaslarimda var ama yenikoyun ordan sariyere kadar amansiz bi apaci dalgasi var
Kesinlike katılıyorum. Cuma akşamı o trafiğe girmek zorunda kaldım. Eşimi Arnavutköyden almak için. Beşiktaş'ttan arnavutköye kadar kafayı yemek üzereydim... Müzik tesisatını açmış bam güm gezenler dur kalk trafikte egzozunu bağırtanlar... Daha da zorunlu bir şey olmazsa haftasonu inmem o tarafa
Konu açıldığından beri yazmayım yazmayım diyorum ama Allah ın belası ş.sizler bu saatte binlerce insanın uyuduğu caddede gazlıyorlar. Bunlar trafikten gidecekse eğer en ufak vidasına kadar arabayı orjinale çevirip binerim. Gazladıkları yer Batıkent Başkent Bulvarı, Atlantis e doğru olan yol. Buradan birileri yapıyorsa veya tanıdıklarınız varsa uyarın, özellikle 2-3 araba bunu yapıyor Eg kasa Civic (Si yada Vtec swap, sanki vtec kick duyuyor gibiyim basarken :)), 206 büyük ihtimal gti, diğeri de Corsa Gsi. Bildiğimiz apaçiler bunlardan sessiz ve egzozlu arabalardan fazla rahatsız olmam aksine hoşuma gider, ama bunlar kafamın içinde yankılanıyor. Her gece her gece kimse zıplayarak uyanmak zorunda değil, bebeği olan var yaşlısı var. Bir de sanki marifet gibi yavaşlarken ani gaz vererek egzoz patırdatma efekti veriyorlar. Atlantis in önüne gelince de muhakak yapılan kesici şovu unutmamak gerek. Ulan anlamıyorum şu kafa yapısını, ortalığı velveleye vermekten ne zevk alınıyor bu saatte tek başına? Bana mantıklı gelen şey zeka geriliği ya da inşaatlarda geçen çocukluğun dışa yansıması.
Doğuda da Cobra, Shortland, kameralı Shortland, Dragon panzer gibi vasıtalar kullanmakta polis . Sapla saman karıştı iyice ...
Aranızda modifiyeli otomobil kullanırken kafasına mermi isabet etme ihtimali oranıyla polisi de karıştırır oldunuz .
Arkadaşlar Modifiye hepimizin tutkusu ama suyunu çıkarmayınız rica ediyorum mantıklı konuşalım .
'' Modifiye suç değil yaşam tarzı '' diyerek kendinizi aşalamayın . Modifiye otomobil tutkusudur yaşam tarzı değildir . Yaşamınızı eşnizi ananızı babanızı modifiyeye göremi yaşıyorsunuz ? Saçmalamayınız rica ediyorum aklıselim insanlar olun bir furyanın peşinde daha sonra ulan ne malmışız diyip güleceğiniz hamlelerde bulunmayın .