Bu sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum, Tüv'den onaylı egzozu, yayı, coil-over'ı olan arkadaşlardan özellikle. Bu onayı veren hangi Tüv.
https://www.google.com.tr/search?q=t...=isch&imgdii=_
Bu sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum, Tüv'den onaylı egzozu, yayı, coil-over'ı olan arkadaşlardan özellikle. Bu onayı veren hangi Tüv.
https://www.google.com.tr/search?q=t...=isch&imgdii=_
şimdi standartı 15" olan jantı 17" ile degiştirince ne gibi tehlikeler yaratıyo?
Severmisin alev saçan arabayı ?
Değişiyor, farklı farklı tüvlerden onaylı kağıtları var. Üreticiler sitelerinde paylaşıyor.
Mesela Eibach ın E46 coupe için spacerı:
http://www.dvsegmbh.info/PDF/einbau/.../E42TG0388.PDF
arkadaşlar bu olay bu yazılan cezalar yeni degilki 30/1b maddesinden yıllardan beri ceza yazıp otoparka çekiyorlar şimdi olay alevlendi ama yapılan şey gene aynı yani degişen birşey yok
Okudum zaten, varmak istediğim yer Evren abi ile benzer olduğu için önce "Tüv'de onay vermesin o zaman, o onay verdiyse takarız kimse de birşey diyemez." Lafını dillerine pelesenk edenlerden almak istedim cevabı.
Yahu Tüv Almanya, Tüv İtalya, Tüv Austria, Tüv Zimbabve nin verdiği onay belgelerinin geçerli olma zorunluluğu var mı? Tabiki yok. Varmı kimsenin elinde 'Tüv Türk' onaylı belge ? Muhtemelen kimse de yok. E trafik neden 'Tüv ebesinin nikahı' nın verdiği onay belgesini kabul etmek zorunda olsun.. Onun orada geçerli olması Türkiye de geçerli olma zorunluluğunu taşımaz.
Örnek olsun mesela, bazı ülkelerde motor numarası-şasi numarası birbirini tutsun, gibi dertte yok. Ne diyelim şimdi bilmem ne ülkesinde yok böyle zorunluluk bende istediğim motoru istediğim arabaya takarım mı diyelim.
Türkiye'de araçların karayoluna uygunluğunu TüvTürk-Tse vs ayarlıyor, varsa elinde buradan alınma uygunluk belgesi o zaman Tüv onaylıyor yea deme hakkın olur. Zimbabve Tüv'ü bir işe yaramaz yani kuru laf..
Türkiye cumhuriyetinde:
Hırsızlık Bitti Gasp Bitti Adam Öldürme Tükendi.. Soygun Bitti
Tek Sıkıntımız Modifiyemi Kaldı..!!!
Önce İşinizi yapın beyler..!
Susmayın..!
Siz susarsanız.. Yağmur Yağar..
Yağmur Yağarsa Şemsiyeler Açılır..
Bilmem Anlatabildimmi ?????
Sisteme akıl erdirmek zor!Arkadaşımın evinin karşısında torbacılar alenen alış veriş yapıyor giden gelen aracın haddi hesabı yok ve arkadaşımın semt karakolundan narkotik şubeye kadar aramadığı yer kalmadı ne gelen var ne giden arkadaş resmen hayattan soğudu böyle umarsamaz ve can güvenliği olmayan bir ülkedeyiz diye.İşte bunlar dururken modifiye takıntıları çok basit kalıyor...
benım arabamda 17" jant var. Kapının içinde ise takabileceğim jant ebatları arasında 17" jant takabıleceğim yazıyor. Ama araç fabrika çıkışında 15" jantla çıkmış. Şimdi bunun için projemi çizdircem ben ?
az önce Bahçeli tarafından Eskişehir yolunu kullanarak Çayyolu'na eve geldim... bilerek biraz dolandım nerelerde çevirme var, kimleri çeviriyorlar merak ettim... Uludağ kebapçısının karşısında TEB otelin önünde ekip otoları vardı hele Uludağ kebpaçısının orda 5-6 ekip otosu vardı biri trafik diğerleri asayiş, son kasa bir SL i durdurmuşlar, tavanı aç kapa bir şeyler yaptırıyorlardı, muhtemelen üzeri açıkken bagajı arayamadılar kapattırıp bagaja bakacaklar.. eziyet yani...
pazar günü, saat 5 gibi bir tane tofaş, Arcadiumun otoparkına doğru aklınca arabayı çevirmeye başladı arkamızda, yok artık dedim, döndü döndü, çok matah bir şeymiş gibi 'bahın la herkes bana bahıyo, ne çevirdim laaa efsaneyim la ben' modunda sapsarı dişleriyle sırıta sırıta gitti... şimdi düşünün bakalım, ortamın bu hale gelmesine sebep SL sahibi mi yoksa tofaşçı arkadaş tipi mi? bana yazıyorsan ona da yaz mantığı mı var? radara girdiğinizde 'iyi de ferro 320 yapıyor' diye yırtanınız oldu mu hiç içinizde?
gece Q5 vardı altımda, resmen görünmez adam gibiydim, hiç bi polis kafasını bile çevirip bakmadı bana, kesinlikle ön yargılı oldukları bariz.. ama bu ortamı oluşturan kişileri de göz ardı etmeyin, kurunun yanında yaş muhabbetini bırakalım ortam zaten ateş gibi sadece kendini yaş zannedenler var...
şu anda sitenin önünde araba çeviriyorlar, hemen her gece aynı bu durum... şimdi ne yapayım, polis mi çağırayım? adamlar şer...z, takmışlar modifiyeli arabalara, durup dururken sardırıyor, siz de haklısınız...
kimse kusura bakmasında herkez sütten çıkmış akkaşık gibi yazmış
sen tut arabanı yere bas yerdeki kedi gözünde bile 50 yle akan yolu durdur sonra deki polis bana neden ceza kesiyo kardeşim trafiği aksatıcak şekilde aracın (tamam yollar çok matah değil) (ayrıca basık aracı olan arkadaşlarım alınmasın ztn alınmazlar yüzlerinede söylüyorum her seferinde)
tutmuşsun arabana 19 jant 35 yanak lastik takmışsın her küçük engelden balon yapmiim die 5 le geçiosun trafiği aksatıyosun
tutmuşsun arabana kafam kadar egzoz takmışsın tamam güzel durmuş kimsenin lafı yok ama anırta anırta geziosun e şehir içinde gazlamıyorumki yalanını kimse sıkmasın lütfen bazı dikkatli arkadaşlar muhakkak vardır ama otobanda gazlıyorum bende demeyin çevre yolu kenarında evi olan bir sürü insan var onları da rahatsız etme hakkında sahip değilsiniz hastası uyku problemi olanı çoluğu çocuğu olan var ...
cam filmine bişey demiyorum dışardan içerisinin çok gürunmesine karşıyım eşiyle kız arkadaşıyla gezen eden adamın yandaki araçlardan ne kadar rahatsız olduğunu biliyorum polis şüpheleniyosa durdursun baksın kontrol etsin
sen tutmuşsun merceksiz fara bilmem kaç k xenon takmışsın karşıdan gelen adamı kör ediosun bide diosunki iyi aydınlatıyo
tutmuşsun amortisör milini kesmişsin yayı preslemişsin e bişey olmuyoki diosun 10 000 kere bişey olmaz 1 kere bişey olur canın yanar hatta can yakarsın
araban seker yay tabladan kurtulur savrulursun
mil kaynağı kopar birinin üstüne çıkarsın
air hava boşaltır birini öldürürsün vs vs
bide yeni tayfa çıktı belli bi grup içinde 100 liraya presli yay büyük jant gzl bi pastayla araba piyasası yükselten
afedersiniz ama hem fakir olcan hem s.ki büyük olcan yok öyle bişey
varsa paran alırsın ss e binersin alırsın hazır yapılısını kullanırsın varsa paran trafikten çeker ralli koşturursun draga özel araç hazırlarsın drift yaparsın bunlar ülkemizde yapılıyor
ha diceksinizki benzin pahalı vergi çok e dicemki oy atmasaydınız naapim e millet verdi e millet verdiyse sende topluma uyup yaşıcaksın yada organize olup daha iyisini yapıcaksın
hem icraat yok hem yasal olmayan şeyleri yapıosun hemde söylenmeye hakkın varmı ? YOK
daha evelki arabamda egzoz vardı 1 hafta kaldı 2. hafta söktürdüm 1 kere bağlandım oda o hafta gerisi umurumda olmadı
araçlarınızdan keyif alamıyorsanız ya büyük hacimli güçlü araçlara binin ya fuara araç hazırlayın ya da yarış koşturun
ha illegal olmıcak die bişey yok illaki olucak ama yapıyosan kız çocuğu gibi ağlamıyacaksın bağlandıysa bağlandı neyse parası ödeyip çıkarıp devam ediceksin eğer yapmaya gücün yoksa ağlamanın luzumu yok
e ama avrupada böyle değilki diceksiniz avrupada sizin ah ne gzl ne hoş diye baktığınız araçları çatır çatır bağlıyolar hatta presliyolar yada yasal düzenlemeleri düzgün yada kılıfı var
kimsede alıntı yapıp sosyal mesaj demesin beni tanıyan arkadaşlarım düşüncemi biliyolar ...
atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.
baştaki düşüncelerimiz birebir aynı. taaakii yurtdışındaki araçlar hakkında eminmişcesine konuştuğun kısma kadar. iyi güzel video ve televizyon izleyip araçların preslendiğini duymuşsun görmüşsün ama dinlememişsin. preslenen araçlar illegal sokak yarışı yaparken yakalananlar veya desibel ölçüsünden fazla ses çıkaranlar. stance dip basık araçlar gayet rahat polislerle beraber geziyorlar yasal yollarla satılıyorlar hiçbir sıkıntı olmadan şehir içinde geziyorlar. bu büyük oranda bilinçli kullanıcı olan halkın sayesinde ama en az %40 oranında da rant peşinde koşmayan yönetim sayesinde. yanlış bilgiyi düzeltme amaçlı alıntı yaptım yanlış olmasın.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)