Arkadaşlar ,, ilk defa eski apartmana taşındım Sarıyerde , böcek konusundan ciddi gerginim.kayda değer bişe görmedim ama görmeden önlem almak istiyorum.
Bina çatı katı , teraslı , tüm camlarda sineklik var.tavan ahşap lambiri ve lambiri sonrası direkt çatı.Zeminde pakeler sıfır.Ama kalorifer boruları süpürgelik üstü olduğu için duvar-zemin birleşim yerleri boşluklu.İlk iş onları doldurmalıyım.Köpükle mi yapsam??
Banyo seramikler vs yeni sayılır , gider kapaklarını kapattım , kapılar eski , pevaz boşlukları çok az ama o ince boşlıkları da silikonlar kapatiym diyorum.
Birebirde bişey görmedim ama banyo dolabının altında böcek ve karınca ilacı seti görünce canım sıkılmaya başladı açıkçası.
3gün gece gündüz kontol yaptım.Gece ışıksız girip gece baskını yaptım ,, çamaşır-bulaşık giderleri açık olmasına rağmen temizdi.Ama ben böcek olsam net yaşarım burda

Mutfak dolabı tezgahı sıfır.tek bir dolap eski , onun da altını üstünü vs ilaçlar , o dolabı sadece deterjana ayırırım.
Dün taşıdım evi , bir karınca gördüm.Normalde severim sorunum yok ama istemesemde öldürdüm çoğalmasın diye.Din eve girdiğimde de girişte ters dönmüş hamam böceğinin küçüğü gibi bişey görünce canım sıkıldı.
Asıl sorum şu ,, çok böcek olmayan , daha böcek sarmamış bi evde ; şu rahatsız edici frekans yayan cihazlar önlem olur mu??tabiki bi ilaçlama va yapıcam ama sonrası huzur için şöyle aletlerden kullanan oldu mu??
Ultrasonik böcek kovucu diye geçiyor , ilan temsili , daha iyisi varsa onu da alırım.
https://ty.gl/cf6oyiex8q
Bide terasta suratıma çekirge atladı gece

bu alet faydalıysa dışarısı için de alabilirim.