User Tag List

Sayfa 5/10 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
179 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Modifiye Etiği Toplantısı (Önemlidir) "Modifiye yap, Güvenli ve Onaylı Olsun"

Dookan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cans1993 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Setre bazı şeyleri bazı insanlara anlatamazsın boşver takma.

Kardeşim sokakta yarışmayacaksın bu kadar net.Banlanıcam diye korkuyordum ama yazıcam artık yeter yolda tam gaz (bize göre kaplumbaga) giderken kontak kapatıp egzoz patlatan vtec acıcam diye arabanın yedisülalesini rahatsız eden otoyollarda caddelerde cayır cayır yan verenler buna ek olarak eşşek gibi kamber verip tekerleri yan şeritten giden araçlar yüzünden bu haldeyiz.Bırakın Allah aşkına yapmayın gözünüzü seveyim hepiniz benden büyüksünüz ama bunları göremiyormusunuz ? Normal günler de yolunda giden full body kitli gti poloya bişey diyorlar mi HAYIR ! Sacmalamayın ALLAH AŞKINA YA.Bu yasaklar başladıgından beri video koyanlar dolu bir tanesinin egzozu yok durdurmuyorlar.Adamlar gürültüden şikayetci bu kadar basit.Koyma arkadaşım şu aracın arkasına ninenin dedenin sobasından söktüğü boruyu.

Sizin gibiler yüüzünden bizlerde yandık zır stock olan sadece basık diye aracımı bagladılar.Aracımı gittim cıkardım cıkartırkende bu olaylara neden olan herkese beddua ettim.Kulakları cınlamıştır bazı arkadaşların !

kime diyon sen bunları bana mı
    Thanks to
    TURBO ZONE
    REMAPS

Cans1993
    Misafir
    Alıntı Dookan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kime diyon sen bunları bana mı
    Niye üzerine alınıyorsun ki ?

Setre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar özellikle 16 ağustostaki toplantıya bir çok önemli kişi katılacak. İlk toplantımıza katılan kişilerin dışında daha birçok önemli isim beklemekteyiz.

16 Ağustos'a kadar özellikle tanıdığınız firmalara haber verirseniz çok makbule geçer.

Toplantı yeri ile ilgili bilgiyi linkten görebilirsiniz ;

https://www.facebook.com/events/2661...ilter=upcoming

Ayrıca yardımcı olacağını düşündüğümüz imza kampanyasına katılırsanız çok yardımcı olursunu, bu sorun hepimizin sorunu hepberaber çözmemiz gerekiyor ;

https://www.change.org/tr/kampanyala...istte-sportmen

Şimdiden destekleriniz için çok teşekkür ederim kendi adıma ...
    Risksiz bir Sürüş düşünemiyorum, her pilot kendini geliştirmeli, her pilotun kendi limitleri var benim ki diğerlerinin biraz üstünde !
    A.Senna

http://instagram.com/emresetre

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Niye üzerine alınıyorsun ki ?
    benim mesajımın altına yazmışın ondan alınıyorum ???bana mı dedin demedin mi
    Thanks to
    TURBO ZONE
    REMAPS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doğukan arkadaşım, lütfen rica ediyorum gereksiz tartışmalara girmesek... Çünki gerçekten yeri burası değil.

Rica ediyorum gerçekten.
    Risksiz bir Sürüş düşünemiyorum, her pilot kendini geliştirmeli, her pilotun kendi limitleri var benim ki diğerlerinin biraz üstünde !
    A.Senna

Cans1993
    Misafir
    Benden yaş olarak büyüksünüz ve saygı ile yaklaşıyorum farkında iseniz forumda mesaj atınca en son mesaj atanın altına yazıyor yazıyı görüyorsanız bende yorumumu yazdım ve sizin altınıza ekledi.Size söylemiş olsaydım böyle alıntı yapardım yeterince açıklayıcı oldum sanırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benden yaş olarak büyüksünüz ve saygı ile yaklaşıyorum farkında iseniz forumda mesaj atınca en son mesaj atanın altına yazıyor yazıyı görüyorsanız bende yorumumu yazdım ve sizin altınıza ekledi.Size söylemiş olsaydım böyle alıntı yapardım yeterince açıklayıcı oldum sanırım
    böyle acıklayıcı oldu evet teşekkür ederim.

konuyu bozmak gıbı bır nıyetım yok hararetli bir sekılde bırbırımızle tartısabılırız bazı şeyler paylaşabılırız ama bunu dışarı taşırmamak lazım tabiki ..

inşallah bahse konu olayı faaliyete geçirirsiniz elimizdenne gelıyosa bızde yardımcı oluruz

Saygılar
    Thanks to
    TURBO ZONE
    REMAPS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs up

konuyu bozmak gıbı bır nıyetım yok hararetli bir sekılde bırbırımızle tartısabılırız bazı şeyler paylaşabılırız ama bunu dışarı taşırmamak lazım tabiki ..

inşallah bahse konu olayı faaliyete geçirirsiniz elimizdenne gelıyosa bızde yardımcı oluruz

Saygılar
    Çok teşekkür ederim desteğiniz için ... İnşallah bu yolun sonunda istediğimiz olacak ve en azından durup dururken çevrilmelerden yasaklardan kısıtlamalardan kurtulacağız
    A.Senna

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Modifiye gene yasak olsun o benim umrumda değil. TUV onaylı olarak yurt dışında satılan parçaları sorunsuz kullanabilelim yeter. Herkez modifiye denince farklı şey anlıyor. JDM Works'ün BMW turbolamasıda modifiye, markalı bir coilover takmakta modifiye kimisine göre. BMW turbolamanın yasal olarak bir dayanağı olabileceğini sanmıyorum ancak süspansiyon sisteminde değişiklik diye TÜV onaylı bir parça yüzünden ceza yemek sinir bozucu olur.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Cans1993
    Misafir

Saygılar
    İşte beklediğim cevap

Hep birlikte birleşirsek çok güzel şeyler yapabilecegimize inanıyoruz bizlerde.Tartışarak kavga ederek yada ben yardım etsemde degismeyecek diyerek hiçbir şeyi değiştiremeyiz !

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Modifiye gene yasak olsun o benim umrumda değil. TUV onaylı olarak yurt dışında satılan parçaları sorunsuz kullanabilelim yeter. Herkez modifiye denince farklı şey anlıyor. JDM Works'ün BMW turbolamasıda modifiye, markalı bir coilover takmakta modifiye kimisine göre. BMW turbolamanın yasal olarak bir dayanağı olabileceğini sanmıyorum ancak süspansiyon sisteminde değişiklik diye TÜV onaylı bir parça yüzünden ceza yemek sinir bozucu olur.
    Aynen öyle ... Amaçta bu şekilde zaten ... Onaylanmış düzgün parçalar yüzünden gereksiz cezalar gereksiz sıkıntılar yaşamamak...
    A.Senna

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Almanya'da ve Dubai de Tune it Safe diye bir atılım var şu anda.

VDAT diye bir dernek var onların sloganı. Bu firma modifiye edilmiş araçlara onay veriyor ve bu onay almış araçlar trafikte rahatlıkla gezebiliyorlar ...

Bu yolu izlemeyi planlıyoruz, bu firmanın modifiye ettiği polis araçları bile mevcut. Bu şekilde ilerlenir ise sektörün önüde açılmış olur. Hepimiz rahat nefes almış oluruz.
    A.Senna

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A.Senna

Cans1993
    Misafir
    Bu yapılabilirse bence hersey düzelir hemde süper olur Umarım düzelir de rahat nefes alırız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Setre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğim derneğin web sitesi arkadaşlar... Bu yolda ilerlersek çok iyi yerlere gidebileceğimizi düşünüyorum ...
    A.Senna

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cam filmi, yay, coilover, air suspension, tavan folyo, zenon vsvsvs TÜV den geçmiyor. Doğal olarak Trafik te bunu uygun bulmuyor.

Bence Doğuş ile iletişime geçip TÜV den bu konu ile ilgili destek alın.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cam filmi, yay, coilover, air suspension, tavan folyo, zenon vsvsvs TÜV den geçmiyor. Doğal olarak Trafik te bunu uygun bulmuyor.

Bence Doğuş ile iletişime geçip TÜV den bu konu ile ilgili destek alın.
    TÜV den toplantıya katılım oldu aslında görüşlerini alıyoruz. İlerlediğimiz yolda ilk önce Cam Filmi için onay alınması kolay olacak gibi aslında... Daha önceki girişimler ile film hafif kusur haline gelmiş ... Aslında ön taraf ta görüş %75 olduğu sürece direk geçmesi gerekiyor. Bu şekilde ilerliyoruz.

Yay coilover gibi parçalarda aslında direk olan alınabiliyor testler yapıldıktan sonra. Bu testler de bildiğim kadarıyla 1500 tl tutuyor.

Alpay Lök bey bu konuda çalışmakta firması var.
    A.Senna

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trafikte yarışmayı engelleyemezsiniz. Modifiye her ne kadar kişiselleştirme gibi görünse de işin için en iyi olma isteği var. Bunu ispatlamanın yolu da yarışmaktan geçiyor. Dİscovery Channel'da bu işin belgeseli var. Street Outlaws diye aratırsanız görebilirsiniz.
    Yarışmak isteyeni engelleyemezsiniz o yüzden bu konuda boşa kafa yormayın. Ama cezaların ağırlaştırılmasını sağlayabilirsiniz. Ona bir şey diyemem.

İstanbulpark pist günleri ayda bir kez yapılıyor ve 20 dakikalık seans 250 TL. TT indirimi ile kask bedavaya geliyor. İki seans alsan belki bir şeye benzer 500 lira. 150 lira benzin 650 lira. Transponder da almak istedin 800 lira. Ayrıca pistte sigortan da devre dışı. Videoları izlerseniz pistteki baltazarları sizlerde görürsünüz. Geçme, yol verme kuralından bi haber, sen apekse girmeye çalışırken sağından solundan yolunu kapatan angutlarla aynı pistte gazlamakla yolda gazlamak arasında hiçbir fark yok. Bu şartlarla Ayda 40 dakika gazlamak için kaç kişi otomobil yapar? Yani İstanbulpark Pist günleri sokak yarışlarını önlemek için bir alternatif değil.

Drag dersen, 200 m drag olmaz. Yani Körfez organizasyonu da alternatif değil. Manisa, Konya sanırım daha uygun ve yarışmacılarda burada daha mutlu. Fakat seyirciler için sanırım fazla yer yok ki bunlar düzeltilebilecek şeyler.
    Neyse konuyu toparlarsak sokak yarışlarına alternatif herhangi bir şey bulunmuyor memlekette. Yanlış mı? Evet. Tehlikeli mi? Yine evet. Savunmak aptallığın en büyüğü mü? Sonuna kadar evet. Çözüm var mı? İşte tek hayır cevabı da burada geliyor. Çözümü yok!.

Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir parçanın TÜV onaylı olması Türkiye Cumhuriyeti için bir şey ifade etmiyor. TSE onaylı olması lazım. Aramızda ithalatçı arkadaşlar vardır onlar daha iyi anlatırlar sanırım ama normal şartlar altında TSE onayı olmadan bunların satışı yapılamaz. Bu onayda ithaltçı firmanın TSE'ye ürün verip test ettirmesi ile alınabilir. Yani iş ithalatçı firmada bitiyor. SOn kullanıcının yapabileceği tek şey pahalı da olsa TSE belgeli ürünü tercih etmek ve satıcıyı bu belgeyi almak zorunda bırakmak.

Modifiyenin yasal dayanağı ise teknik değişiklik. Yani cezayı buradan yediğimiz için dayanağımızda yine bu oluyor. İSter turbo tak, istersen dikiz aynasını değiştir. Otomobilinde teknik anlamda bir değişiklik yapıyorsun.

Alıntı Setre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Almanya'da ve Dubai de Tune it Safe diye bir atılım var şu anda.

VDAT diye bir dernek var onların sloganı. Bu firma modifiye edilmiş araçlara onay veriyor ve bu onay almış araçlar trafikte rahatlıkla gezebiliyorlar ...

Bu yolu izlemeyi planlıyoruz, bu firmanın modifiye ettiği polis araçları bile mevcut. Bu şekilde ilerlenir ise sektörün önüde açılmış olur. Hepimiz rahat nefes almış oluruz.
    Dernek kurulumunu, çalışmalarınızı takdir ediyorum. Fakat bu değişimi bizlerin görebileceğini ben sanmıyorum.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ontheair Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir parçanın TÜV onaylı olması Türkiye Cumhuriyeti için bir şey ifade etmiyor. TSE onaylı olması lazım. Aramızda ithalatçı arkadaşlar vardır onlar daha iyi anlatırlar sanırım ama normal şartlar altında TSE onayı olmadan bunların satışı yapılamaz. Bu onayda ithaltçı firmanın TSE'ye ürün verip test ettirmesi ile alınabilir. Yani iş ithalatçı firmada bitiyor. SOn kullanıcının yapabileceği tek şey pahalı da olsa TSE belgeli ürünü tercih etmek ve satıcıyı bu belgeyi almak zorunda bırakmak.

Modifiyenin yasal dayanağı ise teknik değişiklik. Yani cezayı buradan yediğimiz için dayanağımızda yine bu oluyor. İSter turbo tak, istersen dikiz aynasını değiştir. Otomobilinde teknik anlamda bir değişiklik yapıyorsun.
    Olayın çok iyi farkındayım amma velakin kendi muayene sistemini bile geliştiremeyip Alman TÜV'ün yerel şubesini özelleştirme ile teknik kontrol mercisi seçmiş bir devletin bu kuruma güveni mademe bu kadar tam ise bu tarz uluslar arası parçalardada aynısınmı yapması lazım. Şimdi sorun şurada. Bilstein'den X marka Y model araç için coilover ithal edilecek. Şimdi bundan 1 tane verdik TSE'ye. Neyini test edecek Allah aşkına. Basıcak üstüne press ile bilmem kaç ton. Patlayıp patlamadığına mı bakıcak. Saçma sapan bir uygulamalar yapıp onay verip geçicek. TÜV bu işi daha profesyonel yapmış. Coilover 8 cm'ye kadar basabiliyor ancak sadece 5 cm'ye kadar TÜV onaylıdır diyor. Neden. Takılmış araca bakmışlar etmişler. Salıncağın yere olan açısı çok bozulmuş rotil kasıntılı halde duruyor diye 5 cm'ye kadar TÜV onayı vermişler.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)