kolonla kirişi tutan ayak başına 4 tane somun-pul-civatadır şekilde görüldüğü gibi!!! karayolunda çarpmanın geliş yönünü gökten bekleyenlerin Allah belalarını versin!!!
Printable View
kolonla kirişi tutan ayak başına 4 tane somun-pul-civatadır şekilde görüldüğü gibi!!! karayolunda çarpmanın geliş yönünü gökten bekleyenlerin Allah belalarını versin!!!
Allah rahmet eylesin ne kadar acı bişey..
yol açılmış sanırım ibb trafikte turuncuya dönmüş o bölge uyarı kalkmış bilgisi olan var mı ?
Bu olay yıllar önce benimde başıma gelmişti,
Damperlerin sistemi eğer yeni teknoloji ile değişmediyse, gaz verdikçe kalkar.
Damperi kaldıran bir tuş vardır, o tuşa basıldığında damper harekete geçer ve gaz verdikçe damper havaya doğru kalkar, debriyaja basıldığında durur. damperle iş bittiğinde onu indiren bir tuş vardır, ona basarsın ve damper aşağı doğru iner,
şimdi burdaki olay şudur, damperi indiren tuşa basarsın damper iner ama kaldırma tuşunu kapatmayı unutursan (ki bu olay %99 öyle olmuş) araç yola çıktığında gaz verdikçe o damper yeniden havalanır, ancak aynadan görür indirirsin kilitlersin...
Bu hataya bir defa bende düşmüştüm, hafif viraj alırken kamyonun fazla yattığını hissedince dikkatimi çekmişti ve ucuz atlatmıştım, benim kullandığım yer araziydi, yıkacak yerim yoktu ama kamyonu devirseydim hayatım biterdi öyle söyleyeyim...
Bence burdaki olay tamamen budur, şöför bence ayak yapıyor tuş bozuldu falan diye ama genede adamın yanında değilim günahı boynuna...
Rabbim ölenlere rahmet eylesin, yaralılarada acil şifalar versin...
Nasil bir şoför yan aynalarda bakmadan yolda ilerler bu nazil bir sorumsuzluk vaktin tuş bozuk yavaşlar kamyonu öküz herif
Tam bunlari yazmak icin girdim bende konuya, lego gibi direk inmis asagi.
Depremde de ayni sekilde yanal kuvvetlere karsi koymasi lazim, 4adet bulonun bu kesme kuvvetine dayanicaginida sanmiyorumki avcilar son istanbul depreminde en cok hasar goren bolgelerden biriydi. Yani bu koprunun olasi istanbul depreminde de yikilmamasi icten degil.
bızım ibb çöken kısmı alır tamir eder olduğu gibi geri takar. Sonuçta kırılma parçalanma yok , yerinden çıktı darbenın etkısıyle (!)
Sadece bulon olduğunu sanmıyorum ki elde yapılan basit hesaplarda bile 4 bulonun çok bir dayanımı olmuyor kesmeye karşı. Perçin, kaynak illa başka şeylerde hesap edilmiştir ama uygulanmışmıdır belirsiz tabi. Sonuçta devlet işi yapı denetim sisteminden muhaf. Projeyi çizenden sonra denetleyip onaylayan mühendis var ama ne kadar bilgilidir çelik konusunda Allah bilir. Diyelim ki kamyonun uyguladığı kuvvet çok büyük, en azından bir zorlanma olmalı birleşim bölgesinde. Sanki köprüyü kolonların üstüne direk koymuşlar, hiç bağlamamışlar gibi yıkılmış
Yani dediğim gibi anca ya tuşu görücek aa tuş açık kalmış diyecek,
ya aynadan baktığında damperin havada olduğunu farkedecek,
ya da benim başıma gelen gibi virajda farkedebilir...
Benim düşüncem şöförün kilit tuşunu açık unuttuğu yönünde, dikkat etmedi damper havalandı, zaten görmüş olsaydı çok rahat bir şekilde sağa çekip indirebilirdi damperi.
Ayrıca tuş bozuk olsa o aracı yola çıkartmazlar, çünkü arabayı çalıştırdığın an damper havalanmaya başlar...
Ama dediğim gibi ben 10 sene önce kullanıyordum damperli kamyon aracımda 2002 model mercedese 3031 di, bu aracın teknolojisini bilmiyorum...
Nereye gidiyor bu ülkenin hali ? Çok üzücü bir olay :(
Bu arada Avcılar yönü trafik bomboş.
Allah rahmet eylesin yaralılarında allah yardımcısı olsun.
Ulkemızde artık dogal olan manzaralar....
Bu duruma Allahın takdırı dıyen cıkıcak,sadece sofore yuklenenler cıkıcak ama kımse sıstemı sorgulamayacak.
Bu tıcarı aracın baglı oldugu sırketı-bu sırketı denetlıyen kurumları-soforu denetleyen kurumları sorgulayan cıkmayacak...
Kor tuttugunu oper mısalı,gunah kecısı hazır...
Ne o,%50 mi? Hüllooğğ!!! Fıtratında var Turk vatandasının boyle boktan-yuz kızartıcı olumler!
Şansa yasıyoruz,bakalım pıyango bıze ne zaman vuracak....
Kazanin benzeri beylikduzu e5 te olmustu gene damperi kalkan ve farkedemeyen sofor ust geciti indirmisti..
Damper ureticilerine yolda giderken damper acilmayacak seklinde talimat verilmesi yeter cozumu bulunur hemen..
Ama onu soyleyecek kurum yok malesef ulkemizde..
)
Simdi haberlerde izledim cok kotu olmus :(