alpbodrum Nickli Üyeden Alıntı
Ben 15 - 20 Yıldır bu işi yapan , 20 Metre öteden aracın hangi parçalarının boyandığını söyleyen Eksperler ile çalıştım , biri araca başka bir aracın parçasını takacak eksper farketmeyecek !! Hadi gözü görmüyor parçaların üzerinde tarihleri var . Kontrol edilmiyormu sanıyorsunuz ? Diyelim ki çok toy bir ekspere geldi onunda gözünden kaçtı ! Dünyanın yarısının sahibi sigorta şirketleri salakmı ? Siz hiç şüpheli hasar terimini duydunuz mu ? Ağır hasarlarda her hasar için araştırmacı görevlendirilir ! Bu araştırmacılar öyle emekli Trafik komiserlerinden oluşur ki , onların karşısına geçtiğinizde bırakın sahte hasarı gerçekten olmuş hasarı' da inkar edersiniz.
2008 yılı sonrasında Reasürans ın aldığı karar ile '1500 TL hasar rakamını geçen tüm dosyalarda hasar yeri görülmesi zorunludur, Siz aracı pert ettim dediğinizde birebir Fren izleriniz çarptığınız yer ile uyumu , yerde bulunan parçalar çarptığınız noktadaki hasar oranı ile araçtaki hasar oran karşılaştırması yapılır. Yada karşı araçla !!
Hadi diyelim ki Eksper Sarhoştu , Araştırmacı Sarhoştu , Raporu Tutan Polis Sarhoştu . Birileri Kazalı başka bir aracın parçalarını söküp taktılar , Neyi Söküp Takacaklar ???
1 Sağ çamurluk , 2 Sol Çamurluk , 3 Motor Kaputu, 4 Ön Tampon, 5 Ön Panel 6 Radyatör !! Başka ??? Podyayı sökemezsin ! Şase Uçlarında Hasar yok ? Daha ileri gidemezsin ! Nasıl olacak ? Bu saydıklarım ne kadar tutacak ? 300 - 500 -1000 - 2000 ?? Hani Pert Nerde ? Hani % 50 Hasar ??
Arkadaşlar isteyen istediğine inanmakta özgür , Pert kayıtlı araç almakta' da özgür ama bazı gevşekler var internette Aracın Boyasız hasarsızı 40 Bin TL , Adam Pert kayıtlı araca yazmış 35 Bin TL yani kusura bakmayın çüşşş hatta ohaaa diyorum . Zaten bu araç öyle böyle kaza geçirmiş alt takımdan, kaportadan yada sel hasarından pert olmuş . Parasının tamamı sigorta şirketinin cebinden çıkmış 1 kez ödenmiş artık !!! Araç sonra tekrar bir şekilde trafiğe dönmüş ve satan üzerinden 2. kez öyle bir gelir elde ediyor ki akıllara zarar . Neymiş efendim ? Aracın kazası yoktur , pert kaydı vardır. Birde yeni bir komedi var ona çok gülüyorum Araç sahibi ile Sigorta anlaşıp sigortadan para almak için arabayı pert ' e çıkartmış Ahahahah . Allahını seven biri herhangi bir sigorta şirketinin hasar servisine bağlanıp bir sorsun ya ! Aracımı anlaşıp pert etmek istiyorum desin, Bakalım hasar servisindeki arkadaş neresiyle gülüyor !! Yapmayın türkiyem bunlara inanmayın !!!