User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
66 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Araçta Değişen Yoktur, Pert Kaydı Vardır !! - Hasar Kayıtlı Araçlara Dikkat !

ham - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim de bir sorum var cevaplarsanız benim adıma çok iyi olucak. hasarlı bi araç ile ilgileniyorum aracın yalnızca kapı ve marşpiyelinde hasar var soruduğumda geçmişinde hasar olmadığını ve şu an ki görünen dışında hasarı olmadığı söylendi. gelelim soruma sadece kapı ve marşpiyeldeki hasardan ağır hasar kaydı çıkması mümkün müdür? mümkünse neden böyle bir şey olmuştur?

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elinize sağlık , detaylı anlatmışsınız.Sözlüklerdeki gibi entry favorileme olayı olsa keşke forumlardada. Yararlı olanları fav'a atardık ne güzel
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

alpbodrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç ekspertizine başlamadan önce Bende Günde ortalama 8 hasar raporu 2 pert raporu yazıyordum , kendim ortalama 15.000 hasar raporu , şirket genelinde 150 Bin hasar raporu gönderdik çamurluktan pert araç görmedim. Farklı olarak karşılaştığım tek durum sağ janttan darbe alan bir Chevrolet Kalos ' du. Aracın janttan aldığı darbede Aks kafası hasarlanmış ancak aks kafası tek bulunmadığı için direksiyon kutusu ile birlikte geliyordu direksiyon kutusuda 9 Bin TL olduğundan araç pert olmuştu dışarıdan bakınca hasar görünmüyordu.

Son olarak yazıyorum. Hasar rakamsız , Hasar Kaydı olmaz !!

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elinize sağlık , detaylı anlatmışsınız.Sözlüklerdeki gibi entry favorileme olayı olsa keşke forumlardada. Yararlı olanları fav'a atardık ne güzel
    konuya abone olma var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ham Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim de bir sorum var cevaplarsanız benim adıma çok iyi olucak. hasarlı bi araç ile ilgileniyorum aracın yalnızca kapı ve marşpiyelinde hasar var soruduğumda geçmişinde hasar olmadığını ve şu an ki görünen dışında hasarı olmadığı söylendi. gelelim soruma sadece kapı ve marşpiyeldeki hasardan ağır hasar kaydı çıkması mümkün müdür? mümkünse neden böyle bir şey olmuştur?
    Merhaba

Eğer kapı ve Marşbielindeki hasar onarım rakamı Araç rayiç bedelinin % 50 sinden fazla ise ağır hasara tabi olmuş olabilir, Dikkatli olun bazı hasarlar yanıltabilir , işin içine girince döşemesi , Trimi , Klipsi , elektroniği , cam kaldırması derken gerçek anlamda zarara girersiniz, Aracın kayda girip girmediğini daha önce Kaskolu olduğu şirkete sormalısınız.

YsnErhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgilendirme için tesekkurler özellikle sadece çarpma yazan kayıtlar cok kafa karıstırıyodu ögrenmemız ıyı oldu.
    xbox live : YsnErhn

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece ön tamponu değişik pert araç biliyorum,kendi müşterimdi.değişensizde pert olabiliyor
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel bilgiler elinize sağlık
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

VhpCupra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu işi bilen birisi olarak bu bilgileri detaylı bir şekilde yazmanız güzel olmuş emeğinize sağlık. Bende çarpma yazım yanında rakam yazmayan hasarların ne anlama geldiğini hep merak ediyordum böylece öğrenmiş olduk.
    02' Ep3 type-r---00' Gc8---02' Vts---
    05' CooperS---11' Ds3 thp --- 01' S3 1,8t
    03' e46 330ci---13' İbiza Cupra--- 06' 2.5 STİ
    Megane RS

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski aracım ibiza'da ilk aldığımda boya ve değişen yoktu

tanıdığımın eşi kafadan göle sokuyor aracı, aracın içine pedalların hizasına kadar biraz su giriyor girmiyor

Sandık motor konuluyor araca ve sel hasarlı diye pert kaydı çıkıyor ( tanıdıkta galerici kaskodan parayı alıyor, daha sonra ihale yoluyla aracı tekrar eşine geri alıyor makul bir fiyata )

Ben satarken 3 parça boya vardı değişen yoktu.. Hemde sıfır sandık motor takıldı arabaya ama nedir pert kaydı var ) yesun nane canavar gibide bindim 3 sene zerre sıkıntı yaşamadım
    - Bize Her Yer TRABZON

Leader01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alpbodrum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Levent kardeşim yukarıda anlattığım gibi 2013 yılı sonrasında bu çok mümkün değil , artık onarımdan sonra sigorta şirketi ekspere aracın onarım kontrolünü şart koşuyor ve tedarik sisteminde şirket sigortalıya para ödemiyor direk parçaları gönderiyor , daha önceden yapılmış olabilir evet mümkün ama şu zamanda pek anlamlı değil .
    araç + bir miktar para ile mutabakat sağlandıktan sonra sigorta şirketi aracı takip ediyor mu ? Benim bildiğim takip etmiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Leader01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araç + bir miktar para ile mutabakat sağlandıktan sonra sigorta şirketi aracı takip ediyor mu ? Benim bildiğim takip etmiyor.
    Araç onarımına karar verilirse eksper onarım takibini yapmak zorundadır , Yaptığımız kontrollerde değişim verilen parçanın sonradan onarımını tespit ettiğimizde yada değişmediğini hasar rakamından kırdık yada illegal birşey tespit ettiğimizde servis anlaşmasını iptal ederek mimledik. Araç + Para durumu zaten pert' e girmez hasar rakamı olarak görünür ve ödenen rakam kadar hasar kaydı görülür.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben yukarıda yazdıklarımı bazı arkadaşlar okumadığı için tekrar tekrar yazmak zorunda kalıyorum , sevgili arkadaşlar ya anlamak istemeyenler var yada işine gelmeyenler , kimse kusura bakmasın yüzlerce insanın bu pert kaydından yada hasar kaydından ağzı yandı . Bilen biri olarak bilgilendirme yapmak insani olarak benim görevim. Yine yazıyorum arkadaşımın biri yazmış değişensiz pert gördüm diye ben buna bir fıkra ile cevap vermek istiyorum.

85 yaşında bir adam doğum odasının kapısında beklemektedir. Doğum odasından çıkan hekim şöyle bir bakındıktan sonra yaşlı adama sorar:
    -"içeride doğum yapan kadın yakınınız mı?"
    -"Evet, eşim."
    -"Ama bayan 25 yaşlarında..."
    -"Tamam işte, eşim o. Niye şaşırdınız, baba olamaz mıyım yani?"
    -"Yoo, aklıma benim dedem geldi de."
    -"Nesi varmış dedenizin?"
    -"Kendisi av meraklısı idi. Sürekli ava çıkardı. Ancak yaşlanınca zorlanmaya başladı.Birgün ava çıkacakken onu uyardık ama kendisi ısrar etti ve hazırlandı.E tabi yaşlılık,çıkarken tüfek yerine baston aldı eline. Ben de kendisiyle gittim. Ormanda epey yol yürüdükten sonra bir geyik gördük. Dedim ya, dedem yaşlı. Bastonu omzuna koydu, doğrulttu ve geyiğe bastonla ateş etti. Geyik o anda vurulup yere düştü..." Yaşlı adam: -"Olur mu, başkası vurmuştur onu."
    Doktor: -"Ben de onu demeye çalışıyorum işte "BAŞKASI VURMUŞTUR"

Leader01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alpbodrum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç onarımına karar verilirse eksper onarım takibini yapmak zorundadır , Yaptığımız kontrollerde değişim verilen parçanın sonradan onarımını tespit ettiğimizde yada değişmediğini hasar rakamından kırdık yada illegal birşey tespit ettiğimizde servis anlaşmasını iptal ederek mimledik. Araç + Para durumu zaten pert' e girmez hasar rakamı olarak görünür ve ödenen rakam kadar hasar kaydı görülür.
    Servis ile mutabakatı demiyorum, araç sahibi ile mutabakatta anlaşılan para + araba şeklinde olunca sigortalardan haksız kazanç elde edenler orijinal parçaları söküp hasarlılarını takıp çarpmış gibi gösterip sigorta ile para + araba şeklinde mutabakat yoluna gidince sigorta takip etmiyor, şahıs hasarlıların yerine orjinallerini takıyor, araçta pert kaydı da olmuyor hasar kaydı olunca tekrar sıkıntısız kasko yapılabiliyor, bu durumda boyasız ama hasar kayıtlı araç oluyor.

Oğuzhan Ç. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgiler çok faydalı oldu teşekkürler özellikle şu karşı tarafın hasarı yüklenmiş muhabbeti şehir efsanesiymiş ögrenmiş olduk .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Leader01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Servis ile mutabakatı demiyorum, araç sahibi ile mutabakatta anlaşılan para + araba şeklinde olunca sigortalardan haksız kazanç elde edenler orijinal parçaları söküp hasarlılarını takıp çarpmış gibi gösterip sigorta ile para + araba şeklinde mutabakat yoluna gidince sigorta takip etmiyor, şahıs hasarlıların yerine orjinallerini takıyor, araçta pert kaydı da olmuyor hasar kaydı olunca tekrar sıkıntısız kasko yapılabiliyor, bu durumda boyasız ama hasar kayıtlı araç oluyor.
    Ben 15 - 20 Yıldır bu işi yapan , 20 Metre öteden aracın hangi parçalarının boyandığını söyleyen Eksperler ile çalıştım , biri araca başka bir aracın parçasını takacak eksper farketmeyecek !! Hadi gözü görmüyor parçaların üzerinde tarihleri var . Kontrol edilmiyormu sanıyorsunuz ? Diyelim ki çok toy bir ekspere geldi onunda gözünden kaçtı ! Dünyanın yarısının sahibi sigorta şirketleri salakmı ? Siz hiç şüpheli hasar terimini duydunuz mu ? Ağır hasarlarda her hasar için araştırmacı görevlendirilir ! Bu araştırmacılar öyle emekli Trafik komiserlerinden oluşur ki , onların karşısına geçtiğinizde bırakın sahte hasarı gerçekten olmuş hasarı' da inkar edersiniz.

2008 yılı sonrasında Reasürans ın aldığı karar ile '1500 TL hasar rakamını geçen tüm dosyalarda hasar yeri görülmesi zorunludur, Siz aracı pert ettim dediğinizde birebir Fren izleriniz çarptığınız yer ile uyumu , yerde bulunan parçalar çarptığınız noktadaki hasar oranı ile araçtaki hasar oran karşılaştırması yapılır. Yada karşı araçla !!

Hadi diyelim ki Eksper Sarhoştu , Araştırmacı Sarhoştu , Raporu Tutan Polis Sarhoştu . Birileri Kazalı başka bir aracın parçalarını söküp taktılar , Neyi Söküp Takacaklar ???
    1 Sağ çamurluk , 2 Sol Çamurluk , 3 Motor Kaputu, 4 Ön Tampon, 5 Ön Panel 6 Radyatör !! Başka ??? Podyayı sökemezsin ! Şase Uçlarında Hasar yok ? Daha ileri gidemezsin ! Nasıl olacak ? Bu saydıklarım ne kadar tutacak ? 300 - 500 -1000 - 2000 ?? Hani Pert Nerde ? Hani % 50 Hasar ??

Arkadaşlar isteyen istediğine inanmakta özgür , Pert kayıtlı araç almakta' da özgür ama bazı gevşekler var internette Aracın Boyasız hasarsızı 40 Bin TL , Adam Pert kayıtlı araca yazmış 35 Bin TL yani kusura bakmayın çüşşş hatta ohaaa diyorum . Zaten bu araç öyle böyle kaza geçirmiş alt takımdan, kaportadan yada sel hasarından pert olmuş . Parasının tamamı sigorta şirketinin cebinden çıkmış 1 kez ödenmiş artık !!! Araç sonra tekrar bir şekilde trafiğe dönmüş ve satan üzerinden 2. kez öyle bir gelir elde ediyor ki akıllara zarar . Neymiş efendim ? Aracın kazası yoktur , pert kaydı vardır. Birde yeni bir komedi var ona çok gülüyorum Araç sahibi ile Sigorta anlaşıp sigortadan para almak için arabayı pert ' e çıkartmış Ahahahah . Allahını seven biri herhangi bir sigorta şirketinin hasar servisine bağlanıp bir sorsun ya ! Aracımı anlaşıp pert etmek istiyorum desin, Bakalım hasar servisindeki arkadaş neresiyle gülüyor !! Yapmayın türkiyem bunlara inanmayın !!!

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oğuzhan Ç. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilgiler çok faydalı oldu teşekkürler özellikle şu karşı tarafın hasarı yüklenmiş muhabbeti şehir efsanesiymiş ögrenmiş olduk .
    Pert araçlarda durum öyle olabilir fakat başıma gelen bir olayı anlatayım

babam servis aracıyla bir bayanın aracına vurdu, benim eski binek aracımın trafik sigortası ile yaptırdık bayanın aracını

5664e msj attığım zaman benim arabanın plakasını trameri temiz olan araba bu olaydan sonra carpma 600 tl olarak benim arabamın plakasına işlendi
    - Bize Her Yer TRABZON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pert araçlarda durum öyle olabilir fakat başıma gelen bir olayı anlatayım

babam servis aracıyla bir bayanın aracına vurdu, benim eski binek aracımın trafik sigortası ile yaptırdık bayanın aracını

5664e msj attığım zaman benim arabanın plakasını trameri temiz olan araba bu olaydan sonra carpma 600 tl olarak benim arabamın plakasına işlendi
    Anlaşmalı tutanakta kendi aracınızın tahmini hasar kısmına rakam yazarsanız bazı şirketler sizin aracınıza hasar kaydı girebilir.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında pert araçların hiç bir şekilde trafiğe çıkmaması lazım dicem ama sigorta şirketide aracı oyle satıp para kazanıyor. yada bunun başka bir çözümü olmalı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)