dostum , hakkini sonuna kadar ara. davanda başarilar.
Printable View
dostum , hakkini sonuna kadar ara. davanda başarilar.
http://i.hizliresim.com/kYkq0v.jpg
http://i.hizliresim.com/PEqyAQ.jpg
Boyle birsey varmi birde diyorki jantlari istememisin diorumki adam gibi fatura yolla bari 2 janti alalim ne ses var ne seda planlamis nasil olsa geri gelicek jantlar parayida yollamis 2 kere elinde de belge varmis bosuna avukata savciliga vermesin masrafi olur diyo sahtekar herif nasil bir insansin sen hicmi karakterin yok ihtiyacinmi var lan senin bu paraya nelerle ugrasiyorum
Bu forum sayesinde neler gorduk neler. Hickimseye inanmamak, guvenmemek gerek. 1tl bile olsa hakkini kesinlikle ara pesini birakma. Gecmis olsun.
abi yıl olmuş 2014, gelmiş 2015 ne olaylar görüldü ne haberler çıktı allah için şu dolandırıcılara bilmem nelere neden fırsat veriyorsunuz yapmayın gözünüzü seveyim
benim facede de vardı bi tane elinde kazalı m3 var yan aynalarını istedim kapıda ödemeli yolla diyorum kabul etmiyor. 700 tl gönder kargoya vereyim diyor. olmaz tek alım yaparım kapıda ödeme yada GET ilan aç diyorum hiç birini kabul etmiyor. hesabına parayı gönderecekmişim ondan sonra parçayı gönderirmiş si.... tir çektim aradan 1 hafta geçmiş hadi tamam bari 150 tl yatır kargoyu yapayım malzeme gelincede kalanını gönderirsin diyor. varmı böyle şerefsizlik ne kurtarırsam diyolar artık
Kul hakkı emek vs bunların hırsızlığını yapanlar iflah olmasın inş gün yüzü göremezler insanlar ne zorluklarla para kazanıyor. koca bir gün 20 TL ye çalışan insanlar var yazık yav
Kesinlikle pesini birakmicam bu konuyla ilgili hakimle bile gorustum her soruya cevabimiz acik net ve ispatli her yaptigin masrafi kurusuna kadar alicaksin dedi
http://i.hizliresim.com/XYo7Z0.jpg
Hersey ortada elime gecen malda yok yolladigi urun gumrukte devlet bunlari atlamazmis hatta faturasi 100 dolar yine ben hakliyim
Kul hakki yenirmi ALLAH birakirmi gecenlerde birisi avrupa yakasinda aracin km sini dusurmeye gitmis donuste anadolu yakasinda tirin altina girmis olmus ben cok seyler biliyorum kalmaz kardesim kalmaz ama haksizligin karsisinda susan dilsiz seytandir ben hakkimi ariyacagim insan gibi sordum mert can kullandiysan parayi soyle biz arkadasiz ben seni 3 ay daha idare ederim yok abi ben senin parani yemedim yesem yedim derim diyo bu kadar serefsizlik olurmu ben yine iyi dusunuyorum belki bi sikintisi vardi oraya kullandi diye bu kadar yalan dolan haysiyetsizli kahpelik olurmu ben bunlari yutarmiyim altinda kalirmiyim olurum yine yutmam
Ben mert cana deger verdim gercekten deger vermeseydim yine bu kadar kahrolmazdim uzulmezdim o kahrediyo beni yalan dolan cok saskinim cok uzgunum ayni bu olaylari siz yasamayin
Öncelikle bana bukadar laf ettiğiniz için teşekkür ederim.
Birsürü kişiyle iş yaptım hiç birinde sorun çıkmadı.
Bitek sorun Arkat abide çıktı.
Elimdeki herşeyi paylaşıyım gerisine siz karar verin veya bide benden dinleyin.
Öncelikle jantlar için bana 4650 TL para yolladı. Bende dediği anda jantları parasıyla aldım. İlk başta gelen jantlardan 2si yamuk çıktı. Kargoda kutusu ezilmiş. Adama mail attım geri yollamam gerektiğini söyledi ve yolladım. 15 gün bana diğer jantların gelmesi sürdü. Jantların zaten fotoğraflarını kendisine yolladım. Hatta kolilediğiminde fotoğraflarını yolladım. Daha sonra bu süre zarfında başkasına sattığı için jantlarını o arkadaş onu sıkıştırmaya başladı. Bende ona söz verdim dedimki 3 gün içinde elinde olacak. USPS GXG ile jantlarını yolladım.
Bu sırada bana faturasını düşük yazmamı istedi. Bende tanesine 50 dolar yazdım ayrıca faturaya replika jant yazdım. Dedim ki her hangi bi sorun varsa jantlarda paranı iade edeceğim.
b
Neyse jantlar 4 günde gitti. 2 tanesi kargoda kaybolmuş. Ben aradığımda bana avrupada diyorlardı isimle verdiğimde kendi ismimle aratıp bir numara verdiler oda fransada gözüküyordu bu numarayı Arkat abiye verdim. Tabi ki gümrüğe takıldı. Bende yine kendisine parasını geri yollayacağımı söyledim. Bu sırada 700 TL zaten yollamıştım.
Üstüne hesap yaptığımda,
378 Dolar 2 kere kargo parası verdim. Yine samimiyetimize dayanıp kaybolan jantların parasını ve diğer o 2 jant parası bana girsin dedim.
Üstüne 1400 dolar yolladım. Alamadı. Para geri geldi. Zaten orda yazıyor yolladığım para. Üstüne Western Unionla bidaha 1000 dolar yolladım.
Bunuda yine almadı. Veya alamadı birşey demiyorum dedim Cuma günü son eğer almazsa geri gelicek.
http://s30.postimg.org/e0yryss41/Pag...tification.jpg
Bunun üstünde bana fedexden kağıt geldi. Ürünü karşı tarafın kabul etmediği yazıyor.
Bütün bu olayların başlangıcı aslında bana bi gün ulaşamadı. Ondada kız arkadaşımın anneannesinin evini taşıyorduk. Ondan sonrada okul başladı. Ama günde 93 tane mesaj yollayınca. Bunun üstüne ailemide taciz etmeye başlayınca bende engelledim.
Ayrıca kendimden okadar emindim ki dedim işin hallolana kadar benim arabamı al ben aileme söyliyeceğim. Daha ben söylemeden ailemi aramış ve Mert Can borcuna karşılık arabasını bana verdi demiş. Doğal olarakta bizimkiler vermemişler.
Bunun dışında günde 10dan fazla ailemi araması insanlar iş yerindeyken açmayınca üstüne birsürü mesaj atması gerçekten garip.
Ben yine diyorum parasını pazartesi tekray yollayacağım.
Totalde 2500 lira yollamış olacağım kendisine ve jantlarımı geri aldığımda bende parasının geri kalanını yollayacağım. Bende kimsenin parası kalmaz. Eğer ki kötü bir niyetim olsa öncelikle herkesi engellerdim ve hiç kimseye mesaj yazmazdım burdan bile. Neyse.
Şimdik size şöyle bi hesap yapıyım.
1. 2000 dolara jantları aldım.
2. 150 dolar civarı kargo ödedim jantlara.
3. 300küsür 2 kere jant kargo parası ödedim.
4. 1400 dolar bikere yolladım bundan bana 70 dolar yollama parası bana girdi.
5. yine alamadığı için 1000 dolar para yolladım ondanda 50 dolar girdi.
Tekrar yollyacağım bi 50 dolarda öyle. Ayrıca parasının 1000 dolarını vericem. Üstüne jantları gelince geri kalanını vericem. Şimdik siz söyleyin daha ne yapıyım ?
Fatura yapacağımı söyledim. Dediklerimden bitek onu yapmadım.
He bu arada elalemin adamıyla yüzgöz olup yok vites topuzu yok bijon dilendim. Adam Volk bijonları yolladı onlarda istanbulda arkadaşımda.
Şimdik söven arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum. Sanırım onlarda Arkat abinin telefonla arayıp arabama güzel gidiyor yazsana dediği tayfa olabilir. Ama kimsenin günahını almak istemiyorum.
Eğer o açmasa ben konu açıcaktım ki konuyu burdan daha rahat çözelim diye.
Kalan belgeleri yarın scan edip yollayacağım.
Bu arada dediklerimden tek yapmadığım fatura yollamak oldu. Onuda sahte fatura neden yapıyım diye düşündüm. Neyse orjinal faturasını fedexe yolladım. Gümrüğünü versin alsın.
Bunlarda aslında kendisinin kabul etmediğini söyleyen Fedexden gelen evraklar.
http://s30.postimg.org/3m7axuwy9/unnamed.jpg
Buda;
Yolladığıma dair ödediğim para ve aslında nekadar yazdığımı gösteren evrak.
http://s29.postimg.org/6ziunk0g7/unnamed_1.jpg
http://s29.postimg.org/wjl4tzltz/unnamed_2.jpg
http://s29.postimg.org/iefbs6csn/unnamed_3.jpg
Bu arada kul hakkı demişsin. Sen demedin mi bana faturayı düşük yaz diye ? Şimdik böyle olunca O düşük yazmış faturayı oldu dimi. Lütfen bütün konuşmaları koy bari kesik kesik koyma.
Karşı tarafı dinlemek gerekiyormuş savaş baltasını çıkarmadan önce demek ki...
Hepsini gectim Arkat abi sen soyle bana ben istanbuldayken 1 kurusun gectimi? Okadar ayni sofrayi paylastik diyorsun en ufak bir hakkin gectimi bunu soyle. Fedexde adamlar sana istersen faturani biz cikartalim dediklerinde neden kabul etmedin? Hadi onuda gectim eger ki benim seni dolandirma gibi derdim olsa ilk once kendi hesap no mu niye veriyim? Sen degilmiydin ona para yollayamayan bunun ustune ben sana kardesimin hesap nosunu verdim. Hadi bak onuda gec. Bir arkadasin nike airmax istiyordu. Special edition olan 700 dolar para ayakkabi. Boyle bir niyetim olsa neden o parayida almiyim? Ayrica sana demedim mi sahtesi var gosterdim. Alirdim sahtesini yollardim.
Simdik hepsini okudum. Demissinki hic foto yollamadi. Jantlarin seri nosuna kadar yolladim sana.
Merak etme 1 kurus bile kalmaz bende.
sadece ortadan ve ortaya konuşuyorum, ticaret zannettiğiniz gibi bir şey değil.. elin sapanıyla daldaki kuşu vurmaya çalışıyorsunuz, gereksiz canlar sıkılıyor, kalpler kırılıyor maddi manevi zararlar oluşuyor... olmayan malı önce sat, sonra al hatalı çıksın yerine ulaşamasın vs, yapmayın arkadaşlar, bu iş ticarete giriyor sonuçta ve ticarette 'pardon' yoktur...
benim gördüğüm, alıcı parasını TAM ödeyerek üzerine düşeni yapmış, satıcı ise 4 jantı ona ulaştıramamış... siz ticaret yapıyorsunuz madem ben olayı bu şekilde okuyorum, kimsenin iyi ya da kötü niyetini sorgulamıyorum... ticaret yapmak zorunda değilsiniz, yapmayın...
Zaten ticaret degildi benim onla yaptigim. Ustune 1 kurus bile koymadim sirf hatir icin. Bana faturayi dusuk yaz dedi yazdim. Ticaret hukukundada vardir eger urun geri gelmezse para geri yollanmaz. Ben yine 2 kere denedim yollamayi parasini. Ama oyle biseyki 350 400 tlye wideband alip 600 tlye satinca en iyi arkadas oluyorsun. Sonra en ufak birseyde dolandirici. Neyse zaten yazdiklari ortada benim muahattabim avukati kendisinin. Burda laflarin dediklerinin hadde hesabi yok. Sonuclansin su olay bende hakaret davasi acarim. Olur biter.
Tamam abi paylas herseyi ama ailemi ararken neden o 700 tlden hic bahsetmedigini de anlat.
benim hayret ettiğim de bu zaten... attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmiyor, ticaret yapmıyorsunuz ama kendinizin müdahale edemeyeceği bin tane prosedürle riske giriyorsunuz, ben tamamen ticari olarak yurt dışına mal gönderiyorum dünya kadar başım ağrıyor faturası, onayı gümrüğü vs, para değil hatır gönül de olsa yapmayın, hem kendi itibarınızı hem de karşı tarafı düşünün... Amerika'dan 4 jantın hiç sorunsuz gelme ihtimali nedir? Armaggedon her şeyiyle prosedüre uygun olarak şirket üzerinden ithalat yaptı ne kadar uğraştı bileniniz var mı? bu konu da herkese ders olsun, ütopyada değiliz her şey zannettiğiniz kadar kolay değil, kolaymış gibi gösteren de yanılır...