yarında olur
Printable View
Western'den yolladığımda şifre yoktu. Ayrıca Westernle yolladığımda sizin gittiğinizde cuma günü dönmüştü para bana. Siz ondan 4 gün sonra gittiğiniz. Western Unionun zaten faturasını yolladım onada.
http://s23.postimg.org/qu0ksvy97/Scr...4_20_24_**.png
Buda nezaman faturayı yolladığım.
bu olayların nedeni hep 3-5 kuruş kar etmek istemekten oluyor.. iki tarafın da kötü niyetli olmadığını düşünüyorum, umarım bir an önce konu çözüme ulaşır..
Keşke 3-5 kuruş kar etsem.
4645 TL yolladı hesabıma.
2000 dolar jantlara 180 dolar kargoya ödedim.
Jantlar geldi 2 tanesi hasarlı çıktı geri yolladım. Karşılığında hediye olarak Volk bijon yolladı arkadaş. Bunu Arkat abiye dedim. Ama Arkat abi tutturdu vites topuzuda yollasın yok onu yollasın yok bunu yollasın. Kendisi yalansa söylesin.
Neyse ben 2 jantı yolladım. İletilemediği için bana geri geldi. Gümrüğüde geçtiği için ( para geri iade garantisi var ) parasını geri aldım. Ama Arkat abi bunu bana ekstra para ödüyorlar diye algıladı.
Ardından onun jantları sattığı arkadaş sıkıştırmaya başladı. Yine ben 1 kuruş almadan 4 jantı bu sefer hızlı olsun diye GXG yani USPS 'in en hızlı 3 günde gideniyle yolladım. Fatura ortada. Faturayıda çöpten buldum neyseki.
Neyse bana söylediği faturayı düşük yazmamdı. Tek parça olarak yollamaya çalıştığımda kargoyu bana 40 pounddan ağır oldugunu ve 2 2 yollamam gerektiğini söylediler. Bende dedikleri gibi yaptım. Ve Arkat abiye fatura konusunda korkmamasını düşük yazdığımı söyledim. Ardından GXG'nin Fedex tarafından Türkiye'de iletilildiğini kargo Türkiye'ye gelince öğrendik. Evet benim bildiğim ülkeler arası fedex taşıyor geri kalanını yine USPS ve PTT hallediyor diyeydi. Neyse gümrüğe takılınca işte bu Fedex ben bu adamlarla nasıl uğraşıyım diğer adam parasını istiyora döndü olay. Bende parasının bir kısmını ilk yolladım. Başkasından alacağım vardı. Daha sonra diğer 2 jantın gelmediğini öğrendim ve USPS i aradım. Bana takip no verdiler bende o takip no dan sorguladığımda Paris çıktı. Kendisine avrupada oldugunu söyledim. Hatta takip noyu onada verdim.
Daha sonra Fedex kendisine ya başka fatura getirmesi gerektiğini yada kendilerinin paha biçeçeğini söyledi bana Arkat abi. Bende kendisine ben konuşuycam düşük fatura almaya çalışacağım dedim. Ama Düşük fatura alamadım. Bu sırada Kız arkadaşımın anne annesinin evini taşıdığımız için sadece 1 gün ulaşamadı. Kendisi biliyor allah var yukarda. Ve annemi aradı.
Aradığında kesinlikle bir kötü kelime yoktu. Ve ailem bana geri döndüğünde gerçekten borcum olup olmadığını sordu. Çünkü vericeklerdi zaten parasını. Bende onlara ben zaten bir kısmını yolladım. Sizin vermenize gerek yok dedim.
Çünkü hem onun yolladığı belgelerde hem benim yolladığım belgelerde gözüküyor.
Neyse bir şekilde parayı alamadı ilk yolladığım geri döndü. Bende tekrar yolladım busefer western union kullandım. Bana dedikleri 1-2 gün süreceği gitmesinin ama 15 gün içinde alınmazsa geri geleceğiydi. Ve herhangi bir bankadan kimliğiyle çekebileceğiydi. Çünkü ben hiç şifre koymadım.(şifre western unionda opsiyonel)
Ee gittiğinde sadece kimliğiyle gittiği için sanırım yine bulamadılar parayı. Ve hem günde attığı birsürü mesaj hemde son zamanlarda yaptığı değişik yorumlar yüzünden bende Facebook'mdan engelledim. Keşke telefonum çalısaydı Whatsapp yazışmalarını gösterseydim size. Bu sırada okulum başladı ve internete okadar sık girememeye başladım.
Yine para geri döndü bana. Ve parayı alamadığı için arkadaş kudurdu. Benimde dediğim 3. kez yollayacağım ve bu parada jantlarımı geri alana kadar yine yarısı olacak.
Jantlarımı geri alıncada geri kalanını yollayacağım. Şimdik siz söyleyin gerçekten daha ne yapiyim. ?
Bu arada Fedex den 100 dolar insurance paramı geri aldım ayrıca 2. takım jantların shipping ücretini.
Türkiye gümrüğe 2adet jant mı gelip döndü, 4 mü?
2 tanesi. Şuanda gümrükte olması gerek 4 tane fakat yine 2 tane olarak gitmiş.
1= insan gibi dogrulari soyle ben aileni taciz etmedim sana kac kere yazdim nereye yolladin parayi bana cevap yazmadin 10 gun giriyosun faceye aktifsin cevap yok
2= annene gayet kibar konustum saygida kusur etmedim zor durumdayim mahdurum dedim
İspati
http://i.hizliresim.com/Y5lMy6.jpg
http://i.hizliresim.com/q2l3kR.jpg
http://i.hizliresim.com/Y5lMLZ.jpg
http://i.hizliresim.com/q2l3OR.jpg
http://i.hizliresim.com/Nb430X.jpg
http://i.hizliresim.com/Lo42Wo.jpg
http://i.hizliresim.com/MlyX31.jpg
http://i.hizliresim.com/G1kEOr.jpg
http://i.hizliresim.com/OdZkX4.jpg
http://i.hizliresim.com/EEqbjz.jpg
Ayrica alacagina karsilik arabani istemedim kendin anneme git benim arabami al kendi jantlarini sok arabayi takoza kaldir benim arabami kullan dedin bende annene mertcan istersen git annemden arabami al dedi dedim belediye otoparkindan hatirladinmi annende komik dedi
Jant olayina gelince sen fatura hazirliyorum okuldayim dedin aradan kac gun gecti dedimki mertcan suresi doluyo ardiyeye kaldircaklar jantlari. Alalim dedim cevap verdinmi 15 gun ben istemedim janti oldu seneryon cok iyi butun konularin yazismalari bende sen hic merak etme ayrica ben dilenci deilim bana yollucaksan adam gibi parami yolla yollamicaksanda sen bilirsin ben gerekini yapiyorum yarin
Bak bakalim tacizmi etmisim o kadar duzgun kibar gorustumki egilerek sonra ezmeye calistimiz ailece buyur telide acik hersey ortada birsey yapiyosan adamsan adam gibi arkasinda durucan sen mademki haklisin beni engelledin parami yolladin nerde ben bu zahmetlere niye basvurayim soylermisin 100 gunu gecti 1 ay oldu beni engelledin neden sana ailene ne kufur ne saygisizlik en kotu bir hakaret etmedim hersey yazili ispatli yolliyosan adam gibi pazartesi hepsini yolla madem hakkim kalmadin burdaki arkadaslarda sahit olsun ALLAH ta kivirma delikanli ol
Şu jantların bi resmi yokmu cidden merak ettim
Arkadaslar jantlar mugen gp 18
Jantlar mugen bence 18.
İnşallah tez zamanda çözersiniz hiç hoş şeyler değil.
FAtura düşük tutma muhabbeti size önemsiz birşey gibi görünebilir ama bildiğiniz , Devletin vergi kaybı mevzusu var burda. Bu yazışmalarla resmi yerlerde başınız ağrıyabilir.
Arkadaslar jantlar mugen gp 18
Aile ile olan yazışmalarda da ailenin durumu pek umursamaz gerçekten.Adam mağduiyetini daha nasıl belirtsin?Böyle bir durum karşısında ailedeki kişinin tek kelimelik cevapları gerçekten çok garibime gitti...
mcsr53 açıkçası bu konularda titiz bir insan olsan hiç kargoyla bilmemneyle uğraştırmadan dersinki;arkat abi jantları istanbulda ki evime bırak,paranın geri kalanını ailemden al olay bitsin.Bu işin en kestirme yolu budur.Tabi olayın çözülmesini isteyipte mağduriyetin ortadan kalkmasını istiyorsan.Hee niyet bu değilse zaten,bahaneler derya deniz..
Evet biliyorum herseyi arstirdim kendim bizzat herseyi anlattim sikintili isler sonucta magdur olan benim onu artik o dusunecek parayi veren benim mali yollucak o faturayi duzenleyen o islerin bu hale gelmesini ben istemedim kendi bilir bu davada ne gerekiyosa herseyi arastirdim yarini bekliyorum hee adam gibi paramin hepsini yatirsin o zaman tamam yatirmazsa kendi bilir