User Tag List

Sayfa 13/30 İlkİlk ... 3111213141523 ... SonSon
557 sonuçtan 229 ile 247 arası

Konu: Dolandiricilik

dj_batukaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ulaş yada ulaşma mahkemeye verip, mahkeme sonucu arkat haklıır karşı taraf dolandırıcıdır demediği müddetçe hiç bir yerde bu adam hakkında ne yazık ki dolandırıcı kelimesini kullanamazsın.

Hukuk devletiyiz bizde ona inanıyoruz.
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar, site yönetimini de düşünün biraz... kendi forumumda buna benzer olaylar oldu, bütün database i isteyeceklerdi az daha savcılıktan... forum sahibinin silmesi de sıkıntı oluyor, hele ki screenshot alındıysa... insanlara, kurumlara,işletmelere vs 'sahtekar, dolandırıcı vs' derken çok dikkatli olun, yazdım bitti ile bitmiyor...

kendi notum: dolandırıcı adam sana jant göndermekle uğraşmaz, para göndermişsin çatır çatır yer, ne uğraşacak 4 jant geldi 2 si gümrüğe takıldı düşük fatura çıkarttırdı tekrar yolladı vs ile! her ticarette zora düştüğünüzde karşı tarafı dolandırıcı olmakla itham etmeyin, bazen ticaretin şartları sıkıntı yaratır.. haaa bu iş 'ticaret' değilse de, yapmayın arkadaşlar, bu kadar laf yediğinize değer mi?
    bende konuyu başından bu yana okuyorum ama adam aylarca beklemiş.. daha öncede yazdım tamam kendiside hatalı karşı tarafta ama önemli olan asıl NOT satıcının karşı tarafı engelleyerek cevap vermeyerek kaçması... böyle bişeyn üstüne kim " yaa bişey yok canı sıkılmıştır o beni arar" diye düşünür..

bunca olayın üstüne şimdi eyvallah konu tatlıya bağlandı ama herkesinde bildiği ve emin olduğu şey buraya konu açıldığı için oldu, kişi bu konuyu açmasaydı satıcı olan taraf aynı şeyi yapmaya devam etmeyecek miydi, etmeyecekse neden müşterisini yada mal sattığı kişiyi engelledi, bir şekilde müşterisinden kaçan cevap vermeyen kişi için herkes aynı şeyi düşünür ve asıl sorun bu olay bir iki günlük değil

demem oki farklı bir niyeti olmayan kişi asla ve asla helede bu iş ticaret olarak yapan sürekliliğini getiren namuslu hiç bir insan ne malının arkasından nede sözünün arkasından kaçar... mutlaka iki kişide iyi insanlardır ama lütfen birazda parası giden canı yanan taraf olarak bakın olaylara

dj_batukaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayrıca inanın bizim ülkemizde hukuk yok ve kesinlikle dolandırıcıdan yana

Samsungtan telefon aldım telefon klonlandı devlet bana yapacak birşey yok sende telefonu klonlayanda sadece TEK BİR NUMARA ( bakın GSM demiyorum tek numara ) ile kullanacaksınız dedi

Banka hesabımdan Para çalındı alan adam herşeyiyle kameralarda kimliğine kadar belli ama hukuk buna hiç birşey yapamadı ve dosyayı kapattı bankada benim yapacak birşeyim yok dedi olan yine benim ALIN TERİME OLDU... para asla kolay kazanılmıyor.

oxygen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    allah düşürmesin

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dj_batukaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ayrıca inanın bizim ülkemizde hukuk yok ve kesinlikle dolandırıcıdan yana

Samsungtan telefon aldım telefon klonlandı devlet bana yapacak birşey yok sende telefonu klonlayanda sadece TEK BİR NUMARA ( bakın GSM demiyorum tek numara ) ile kullanacaksınız dedi

Banka hesabımdan Para çalındı alan adam herşeyiyle kameralarda kimliğine kadar belli ama hukuk buna hiç birşey yapamadı ve dosyayı kapattı bankada benim yapacak birşeyim yok dedi olan yine benim ALIN TERİME OLDU... para asla kolay kazanılmıyor.
    Mustafa burada kim haklı haksız konusunu bir tarafa bırakarak yazdım: forumlarda edilen küfür, hakaret vs uzun zamandır ciddi suç kapsamında ve bundan site yönetimi de sorumlu, zamanında biri HERKO İbrahim'e hakaret içeren bir konu açmıştı, İbrahim benim arkadaşım olmasa hep beraber popo altına gidiyorduk, silinse bile sorun o kadar diyeyim...

para elbette kolay kazanılmıyor, ne paralar kaybettik ticarette... 2 kişi karşılıklı bir şey alıp satıyorlarsa bu ticarettir, siz ne ad verirseniz verin, ticareti de kuralına göre oynayacaksınız o zaman... satıcı sorumluluğunu yerine getirecek, alıcı da atıyorum 5bin usd lik ürünü 3bine alırken bunun riskini bilecek...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arkatcaglar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben ilk actigim konuda dolandiri ibaresi kullanmadim ama sabrettim ulasmaya calistim mert cana ailesinlede cok kibar konustum faceden engellendim olayin uzerinden tam 3 ay 5 gun gecti soylermisin daha ne kadar sabredseydim
    Bundan başka bir konu daha mı açmıştınız, sormamın nedeni bu konu başlığında ad soyadı sonrasında Dolandırıcılık ibaresi geçiyordu "şuan kaldırılmış" şimdi de bu ibareyi kullanmadım diyorsunuz "yanlış anladı isem özür dilerim", bakın sizi gerçekten çok iyi anlıyorum yaşadıklarınız üzerinizde negatif bir durum oluşmasında direk etken, empati yapıp ben nasıl davranırdım diyorum ve aşağı yukarı sizden çok farklı olmazdı, bir süre ulaşamamışsınız ve bunun üzerine kurgulama başlamış, ilk yazınızda nitelikli dolandırıcılıktan bahsediyordunuz, net olarak bu yazmıyordu fakat her şeyin planlı programlı olduğundan ve söylenen her şeye bir cevabı olacağından bahsettiniz, dediğim gibi sizi çok iyi anlıyorum, lakin birde şöyle düşünün, bu problemlerin hiç biri yaşanmasa ve siz bu jantları net olarak alsaydınız şikayetçi olduğunuz kişiden daha ADAM biri olmayacaktı, haksız mıyım? Hatta size düşük fatura göndererek üstüne işleyeceğiniz suça ortak olacaktı.

Aranızdaki konuşmaları gene siz ve karşı tarafın vermiş olduğu loglardan okuyorum, bu kişi hiç bir zaman söylediklerinizi inkar etmemiş ve hesabın totaline baktığınızda aksine sizden "paranın tamamının ödendiğini ve alacak verecek kalmadığını farz ederek konuşuyorum" daha zararlı hale geliyor, verdiği komisyonlar nedeni ile, işte başa gelmeden olmuyor bazı şeyler, burada ki tek problem iletişim kopukluğu, aynı dili konuşup farklı açılardan bakmışsınız bu duruma, siz parayı geri istemişsiniz "haklı olarak" oda jantları gümrükten almanızı ve geri göndermenizi istemiş "haklı olarak". Bu yaşananlar "iyi, kötü" mutlaka bir sonuca varacak, geriye ne kalacak, bir çoğumuz konuyu baştan sona okumadığı için "sizin bir anlık sinirinizden ve paranızı geri alamama endişenizden dolayı" karşı tarafın dolandırıcı olacağı kalacak.

Sözlerimin en başında tepkimin sizle aşağı yukarı aynı olacağı yazıyordu, farkı şöyle olurdu dolandırılma yerine farklı bir kelime kullanırdım. McS_R53 MERT CAN BAYAZITOGLU Ulaşamıyorum/ticari anlaşmazlık vesaire.

Sözlerimle sizi incittiysem gerçekten özür dilerim, maksadını aşan cümleler değil, aksine yapıcı olmaya çalışıyorum.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

arkatcaglar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mustafa burada kim haklı haksız konusunu bir tarafa bırakarak yazdım: forumlarda edilen küfür, hakaret vs uzun zamandır ciddi suç kapsamında ve bundan site yönetimi de sorumlu, zamanında biri HERKO İbrahim'e hakaret içeren bir konu açmıştı, İbrahim benim arkadaşım olmasa hep beraber popo altına gidiyorduk, silinse bile sorun o kadar diyeyim...

para elbette kolay kazanılmıyor, ne paralar kaybettik ticarette... 2 kişi karşılıklı bir şey alıp satıyorlarsa bu ticarettir, siz ne ad verirseniz verin, ticareti de kuralına göre oynayacaksınız o zaman... satıcı sorumluluğunu yerine getirecek, alıcı da atıyorum 5bin usd lik ürünü 3bine alırken bunun riskini bilecek...
    Bir seyi unutmayalim luften zaten en omenli olan nokta su resmi bir evrak paylastim gorduyseniz İHTARNAME olaylariz zaten buralara gelmesinin sebebi dusunecek ama olay uzadi biz sozlestik burda herkesin onunde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir seyi unutmayalim luften zaten en omenli olan nokta su resmi bir evrak paylastim gorduyseniz İHTARNAME olaylariz zaten buralara gelmesinin sebebi dusunecek ama olay uzadi biz sozlestik burda herkesin onunde
    bir kişiyi mahkemeye verip sonra da 'dolandırıcı' diye herkesin okuduğu bir ortamda konu açarsanız, haklıyken haksız olursunuz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre Ekrem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bundan başka bir konu daha mı açmıştınız, sormamın nedeni bu konu başlığında ad soyadı sonrasında Dolandırıcılık ibaresi geçiyordu "şuan kaldırılmış" şimdi de bu ibareyi kullanmadım diyorsunuz "yanlış anladı isem özür dilerim", bakın sizi gerçekten çok iyi anlıyorum yaşadıklarınız üzerinizde negatif bir durum oluşmasında direk etken, empati yapıp ben nasıl davranırdım diyorum ve aşağı yukarı sizden çok farklı olmazdı, bir süre ulaşamamışsınız ve bunun üzerine kurgulama başlamış, ilk yazınızda nitelikli dolandırıcılıktan bahsediyordunuz, net olarak bu yazmıyordu fakat her şeyin planlı programlı olduğundan ve söylenen her şeye bir cevabı olacağından bahsettiniz, dediğim gibi sizi çok iyi anlıyorum, lakin birde şöyle düşünün, bu problemlerin hiç biri yaşanmasa ve siz bu jantları net olarak alsaydınız şikayetçi olduğunuz kişiden daha ADAM biri olmayacaktı, haksız mıyım? Hatta size düşük fatura göndererek üstüne işleyeceğiniz suça ortak olacaktı.

Aranızdaki konuşmaları gene siz ve karşı tarafın vermiş olduğu loglardan okuyorum, bu kişi hiç bir zaman söylediklerinizi inkar etmemiş ve hesabın totaline baktığınızda aksine sizden "paranın tamamının ödendiğini ve alacak verecek kalmadığını farz ederek konuşuyorum" daha zararlı hale geliyor, verdiği komisyonlar nedeni ile, işte başa gelmeden olmuyor bazı şeyler, burada ki tek problem iletişim kopukluğu, aynı dili konuşup farklı açılardan bakmışsınız bu duruma, siz parayı geri istemişsiniz "haklı olarak" oda jantları gümrükten almanızı ve geri göndermenizi istemiş "haklı olarak". Bu yaşananlar "iyi, kötü" mutlaka bir sonuca varacak, geriye ne kalacak, bir çoğumuz konuyu baştan sona okumadığı için "sizin bir anlık sinirinizden ve paranızı geri alamama endişenizden dolayı" karşı tarafın dolandırıcı olacağı kalacak.

Sözlerimin en başında tepkimin sizle aşağı yukarı aynı olacağı yazıyordu, farkı şöyle olurdu dolandırılma yerine farklı bir kelime kullanırdım. McS_R53 MERT CAN BAYAZITOGLU Ulaşamıyorum/ticari anlaşmazlık vesaire.

Sözlerimle sizi incittiysem gerçekten özür dilerim, maksadını aşan cümleler değil, aksine yapıcı olmaya çalışıyorum.
    Bu konuyu ilk actigimda dolandirici ibaresi kullanmadim ihtarnamade tc kimlik numaram gozuktugu icin beni uyardilar adminlerdrn rica ettim konu silindi tekrar actim ticarete gelince zaten mert canla en basta yazdigim gibi arkadasiz dostuz ben gumruk islerinden yurt disindan malzeme alma olaylarindan anlamam kendisi alalim abi bana birak abi merak etme abi rahat ol abi bende abi kelimeler kullandigi icin tr yede parca yolladigi icin devamli bende mert cana guvenerek tamam alalim ozaman dedim yolladim parayi ne bileyim bu durumlara dusecegimi ben zaten herseyi yazdim anlatiyorum butun face gorusmelerimizde kayitli sunu soyluyim herkese teker teker boyle aciklama yapiyorum aslinda konu belli is resmiyete devlete dustu devami gelecekti biz burda sozlestik herkeste gordu bu olay artik uzamazsa cok sevinirim HERKESE yorumlari icin tesekkurler parayi yoolamis bir kismin alirsam makbuzuda paylasicam obur kisminida yolladigi zaman onuda alirsam paylasicam acik ve net sekilde bu konu kapansin ondan sonra kim dava acmak isterse buyursun acsin hersey ortada kayitli Ama artik lutfen konuyu uzatmayalim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir kişiyi mahkemeye verip sonra da 'dolandırıcı' diye herkesin okuduğu bir ortamda konu açarsanız, haklıyken haksız olursunuz...
    Bakin mahkemeye vermeden once İHTARNAME yollanir bizde yolladik ve burda sozlestik egerki sozlesmeseydik avukata butun istegi belgeleri hazirlamistim vericektim burda tatliya bagladik hatta avukat az once aradi ne oldu dedi tatliya bagladik dedim o isterse dava acabilir dolandirici dedi diye ama soylede bir durum soz konusu neden sana bu kelimeyi kullandi dediginde ne olucak pekimagdur olan benim isi resmiyete doken benim merak etmeyin. Ben bu olayi ciddiye aldim zaten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    'Dolandırıldım' demek ile 'Dolandırıcı' demek arasında ne kadar fark var?

Amacım konuyu deşmek değil, sadece söylemlerinizden yola çıktım.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Birşeyi merak ettim..

Konu mahkemelere taşınmış, taşınabilir sorun yok.. Peki mahkemeler ya da karşı taraf; vergi kaçırma amacı ile malın değerinin düşük gösterilmesi konusunda bir dava açarsa bunun cezası / yaptırımı nedir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birşeyi merak ettim..

Konu mahkemelere taşınmış, taşınabilir sorun yok.. Peki mahkemeler ya da karşı taraf; vergi kaçırma amacı ile malın değerinin düşük gösterilmesi konusunda bir dava açarsa bunun cezası / yaptırımı nedir?
    Sanırım işte bu 'nitelikli dolandırıcılık' suçuna girer.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konuyu ilk actigimda dolandirici ibaresi kullanmadim ihtarnamade tc kimlik numaram gozuktugu icin beni uyardilar adminlerdrn rica ettim konu silindi tekrar actim ticarete gelince zaten mert canla en basta yazdigim gibi arkadasiz dostuz ben gumruk islerinden yurt disindan malzeme alma olaylarindan anlamam kendisi alalim abi bana birak abi merak etme abi rahat ol abi bende abi kelimeler kullandigi icin tr yede parca yolladigi icin devamli bende mert cana guvenerek tamam alalim ozaman dedim yolladim parayi ne bileyim bu durumlara dusecegimi ben zaten herseyi yazdim anlatiyorum butun face gorusmelerimizde kayitli sunu soyluyim herkese teker teker boyle aciklama yapiyorum aslinda konu belli is resmiyete devlete dustu devami gelecekti biz burda sozlestik herkeste gordu bu olay artik uzamazsa cok sevinirim HERKESE yorumlari icin tesekkurler parayi yoolamis bir kismin alirsam makbuzuda paylasicam obur kisminida yolladigi zaman onuda alirsam paylasicam acik ve net sekilde bu konu kapansin ondan sonra kim dava acmak isterse buyursun acsin hersey ortada kayitli Ama artik lutfen konuyu uzatmayalim
    sakın mahkemede böyle bir laf etme...

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birşeyi merak ettim..

veya mahkeme sonuçlansa, sonuçta resmi belgeler üzerinden hareket edileceği için; davayı kazanan tarafın işlemi en iyi ihtimalle fatura bedeli üzerinden yapılmayacak mı?
    arka sislerini yakanlara....

Psn: theace85

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı TheAce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    veya mahkeme sonuçlansa, sonuçta resmi belgeler üzerinden hareket edileceği için; davayı kazanan tarafın işlemi en iyi ihtimalle fatura bedeli üzerinden yapılmayacak mı?
    Muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge düzenleme veya kullanmanın cezası 359/a-2 uyarınca “on sekiz aydan üç yıla kadar hapis cezası”dır. Ancak, VUK 359/b uyarınca, belgelerin asıl veya suretlerini tamamen veya kısmen sahte olarak düzenleyenler veya bu belgeleri kullananlar, üç yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Görüldüğü üzere, muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge düzenleyen veya kullananların cezası 18 aydan 3 yıla kadar hapis cezası iken, sahte belge düzenleyen veya kullananların cezası 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıdır. Maliye Bakanlığı ile anlaşması bulunan matbaaların basabileceği belgeleri, Bakanlık ile anlaşması olmayanlara bastıranlar veya bu belgeleri bilerek kullananlar iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TheAce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimde aklima bu geldi,

Iki tarafinda hakli haksiz yonu var, konu yavas yavas tatliya baglaniyor, sagdan soldan biri cikipda o hakli bu haksiz demesi insalarin icinde taraflarin birinin cani sikip karsi tarafla aralarinin tekrar bozulmasini saglayabilir, zaten sonuca varildi varilacak, Mertcan odemeyecek birisine benzemiyor benim anladigim, @arkatcaglar da belki jantlari alsa taksa yada sattigi adam taksa baska bir sorun yasayacakti Allah korusun, iki taraf icinde hayirlisi budur insallah.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Iki tarafta devleti dolandirmak vergi kacirmaktan
    Haksız kazanc saglamaktan ceza alırlar.

SEÇKİN172 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Iki tarafta devleti dolandirmak vergi kacirmaktan
    Haksız kazanc saglamaktan ceza alırlar.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Birşeyi merak ettim..

bunu bu konu için demiyorum genel olarak bu tip gelen ürünler için yazıyorum böyle bir şeyde iş hukuka varırsa herhalde alıcıda satıcıda eşit oranda suçlu olur.. tek tarafın ceza alıcağını sanmıyorum.. iki tarafta neticede olayın bilincinde oluyor.. altını çiziyim bu konu için yazmadım genel olarak yazdım.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)