Arkadaşlar Kasım ayında askere gidicem. Büyük bir ihtimalle kasımın başında alıcaklar bizi , istifa dilekçemi kaç gün önce vermeliyim? Bugün, 13 ekimde işten ayrılacağıma dair dilekçemi versem tazminat alırken herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım?
Arkadaşlar Kasım ayında askere gidicem. Büyük bir ihtimalle kasımın başında alıcaklar bizi , istifa dilekçemi kaç gün önce vermeliyim? Bugün, 13 ekimde işten ayrılacağıma dair dilekçemi versem tazminat alırken herhangi bir sıkıntı yaşarmıyım?
İstifa vermene gerek yok. İşveren cıkısını askerlık sebebıyle şeklinde yapacaktır. Askerlik sebebi ile tazminat hakkın zaten var.
353 KD olarak askerliğini yapmış birisi olarak şöyle söyleyeyim.
Öncelikle siz çıkış dilekçenizi yazarken "askerlik dolayısı ile " çıkacaksanız ek 1 e askerlik şubesinden aldığınız belgeyi koymak zorundasınız, yoksa "askerlik dolayısı ile çıkıyorum" demeniz sgk ya göre hiç bir anlam ifade etmiyor, daha da ötesi dilekçeniz de bu ek1 olmadan verirseniz -iş yeriniz art niyetli olursa kıdem tazminatı alamazsınız.
Benzer bir durum tanıdığımın başına geldi, ek'e koymadan fazladan 3-5 gün tatil yapayım dedi, dilekçeyi verdi fakat tazminat asker dönüşüne kadar yatmadı tabi bu süre içerisinde firma çoktan 3 defa habersiz işe gelme yüzünden tutanak tutup çıkışını vermişti, noter vasıtası ile de yollamıştı fakat askerde olduğu için iş baya bir bulaşık oldu.
ha şöyle de bir yöntem var; siz askere gideceğinizi belirtmişsinizdir, firmada size daha önceden normal çıkış verir, ihbarı da almazsınız. siz fazladan tatil yapmış olursunuz firmada ona göre gidecek adama maaş ödememiş olur.
Hayırlı tezkereler.
hiçbir sorun çıkmaz.
Bildiğim kadarıyla işverene dilekçeyle bildirmek gerekiyor . Askerlik dolayısıyla çıkacağımızı.
Eyw. üstad
Şimdi ben işten 13 ekim çıkmak istiyorum ... çıkarsam adamın yetkisi duruyor iş yapamıyor. Bana dediki askere gidene kadar sigortanı yatırayım ,arada imzaya gelirsin. Askere gittiğin günde çıkışını veririm. Sizce ne yapmalı ? Tazminatı öyle yada böyle almak istiyorum. Tazminat muhabbeti yaptık adamın morali bozuldu yani vermemekten yana... bu arada çok teşekkür ederim![]()
Askerlikten alacagin belge olmadan istersen Irak a savasa gidiyorum de, tazminati alamazsin![]()
1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
Instagram: @itkopekas #dev20 #project400
Silus vermeden cikis yaptirma sakin. 3 5 gun fazla zaman icin cok seyden mahrum olursun. En basitinden cikisin yapildiktab sonra calisma belgesi iste. Su su tarihlerde calisip bu isi yapti sgk nosu bu vs gibi. firma bilir zaten. Asker donusu o belge+teskere kagidi ile issizlil maasi baglatirsin kendine.
alacagin tazminat vs. de normal cikis ile askerlik cikisi arasinda fark olur.
Ve iş yerine verdiğiniz evrakların bir örneğine teslim ettiğinize dair imza alın ve saklayın.
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
Askerlik sebebi ile tazminatınla birlikte işten ayrılma imkanı var, bunun için Şirketin İ.K. birimine başvurmak gerekiyor. Onlar yönlendirme yapacaklardır.
Askeriyeden belgeni alıp iş yerine öyle git tazminatını al işkur a başvuru yap sonra sgk ya git askere gidiyorum de bana bu dönemde gss borcu geçirmeyin de dönüşte sürprizlerle karşılaşırsın burası TÜRKİYE.
Bnde ayni durumu yaptir.
Askerlik yazimi sirkete verdim subeden aldigim.
Dilekcemi yazdim cikis tarihimi ekledim.
Tazminatim hesabima yatti,sirketten alacagim yoktur diye tekrar yazi yazdim ayrildim.
Eger prim gunu fazla ise askerden gelince issizlik maasi almaya hak kazaniyorsun. Prim gunun ve prim odemend gore 4,10 ay 450,850 tl arasida maas baglaniyor.
Hayirli teskereler benim 84 gunum kaldi
Şunu detaylı yazayım askeriyede bu maaş alınmıyor gelince işsiz kalırsan:
Askerlik nedeniyle iş akdi feshedilen kişi işsizlik maaşı alabilir mi?
İşyerinden ”askere gideceğim” diye ayrılmışsanız işsizlik maaşı alabilirsiniz. Ancak askerde geçen süreleri işsizlik maaşı olarak alamıyorsunuz. Askerlik bittiğinde 30 gün içerisinde İŞKUR’a müracaat ettiğinizde askerlik yaptığınızda geçen süre yokmuş gibi yani işten yeni ayrılmış gibi görünerek İŞKUR size, 3 yıl geriye dönük olarak 600 gün sigorta primi ödemişseniz 6 ay, 3 yıl geriye dönük 900 gün prim ödemişseniz 8 ay, 3 yıl geriye dönük 1080 gün prim ödemişseniz 10 ay işsizlik maaşından faydalanabiliyorsunuz.
Tavan maasta 875 TL. Arkadaslarin dedigi gibi askerdeyken maasa baglanmazsiniz. Asker donusu 30 gun icerisinde basvuru yapilmasi gerekir.
tazminatını almazsan anlaşarak dönüşte kaldığın yerden devam etme hakkın var diye biliyorum
Vorsprung Durch Technik
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)