Arkadaşlar öncelikle herkesin bayramını şimdiden kutluyorum. Araç arayışlarıma devam ediyorum. Birkaç gün önce golf ile i30 arasında tereddütte kalmıştım fakat babam i30 u kore takıntısından dolayı istemedi. golf'ün midlineplusının boş olmasından dolayı da ben istemedim. Şimdi astra 1.6cdti ve focus 1.6tdci arasındayım.bu iki araç için fikirlerinizi istiyorum özellikle kullanan arkadaşlardan.
1) focus 1.6 tdci, 115 beygir euro 5 motor 6 ileri manuel ve torku 270 Nm. şehir içi tüketim fabrika verisine göre 5.7lt/100 km. Aracı titanium + smart paket olarak almayı düşünüyoruz. metalik boya farkını da ilave edince araç için 73.500 lira fiyat aldık.
2) opel astra 1.6cdti 136 beygir euro 6 motor 6 ileri manuel ve torku 320 Nm. şehir içi tüketim 4.6lt/100km. aracı ya sport paket ya da cosmo paket almayı düşünüyoruz. sport için 69.750, cosmo için 74.800 lira fiyat aldık.
gelelim benim fikirlerime; astra euro 6 motor ve sıkıştırma oranı 16:1 daha çevreci, performansı yüksek yakıt tüketimi düşük. fakat focus euro 5 motor sıkıştırma orano 10.8:1 gaz salınımı görece daha yüksek. focus'un benim için artısı atölyemizdeki diğer araçlar ford marka ve filo dan dolayı bakım masrafları bana ucuza gelecektir.Ama beni korkutan fordun motor sesi. astra için de enjeksiyon sıkıntıları var deniyor.