User Tag List

Sonuçlar: Japon araçları memnuniyetiniz ne derecede?

Katılımcı sayısı
246. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Çok iyi

138 56.10%
  • İyi

90 36.59%
  • Kötü

11 4.47%
  • Çok kötü

7 2.85%
Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
127 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Japon Araçları Memnuniyetiniz

adilhcl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    EK civc
    AE 101 kullandım sorunsuzluk abidesi nerdeyse

Turboğuz54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu soru sorulmasın japon diyende anca kendini kandırır
    SAPANCA AUTO CLUB

CRM PERFORMANCE

Turboğuz54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düzeltme bozuk alıntı yapmadı japon-alman sorusuna yazdım bunu japon diyen hiç bi alman arabasına binmemiştir ondan onu der herşey sorunsuzluk değil kalite ve arabanın size verdiği hissiyattır arabada özellik olmassa tabi sorun cıkarmaz
    SAPANCA AUTO CLUB

CRM PERFORMANCE

wiesmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fb7 civic' ten yakıt nedeniyle tdi golf mk7' ye geçtim. hadi ben duygusalım yanlı düşünüyorum alman araba tutkunu babam, arabalardan hiç anlamayan annem bile çok özlüyor honda' yı..
    i'm not a monster i'm just ahead of the curve..

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Turboğuz54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Düzeltme bozuk alıntı yapmadı japon-alman sorusuna yazdım bunu japon diyen hiç bi alman arabasına binmemiştir ondan onu der herşey sorunsuzluk değil kalite ve arabanın size verdiği hissiyattır arabada özellik olmassa tabi sorun cıkarmaz
    executive accord lar crv lerde bomboş araba zaten ondan sorunsuz

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşte bu yorumla siz kendinizi kandırıyorsunuz.
    Daha önceki postlarda yazdık aynı şeyi yazmaya gerek yok okuyunuz.

Kalite kavramı değişkendir.
    Bana göre en az masraf çıkarandır. Size göre en iyi yol tutan bir başkasına göre en konforlusudur kalite.

Herşey elbette sorunsuzluk değil fakat anket japon araçlarından memnuniyet derecesini ölçüyor ve ankete bakılırsa memnuniyet bir hayli yüksek.

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sırasıyla 98 opel astra 1.6 hb 99 passat 1.6 2001 opel astra 17.dtı 2004 opel vectra 2.2 dti ve 99 bmw 320i'e bınmış biri olarak japon dıyorum ben bu 5 araçtan çok çektik özellikle 2001 astra ve vetradan elektronıksel sıkıntılarından baş edemeyıp ıkı araçtan da güzel zarar ederek sattık
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bundan önce ae101 vardı onu sattık ford ranger aldık söyliyim ki almanyanın taa bağrında üretiyorlar cıvatasına kadar her şeyi alman alalı daha 1 sene oldu ver . Elektirikli aynaları bozuldu , Kapı açılınca öten alarm bozuldu ki çok önemli bi eksiklik yolda 100 le yardırıyorken kapım açıkmış farkında bile değilim, El fireni göstergesi bozuldu el freni çekik olmadığı halde yanıyor vs.. Ranger daha performanslı daha güçlü daha kaliteli olabilir ama ae101 deki sorunsuzluk ve sürüş zevki yok. Sonuna kadar japon derim

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Japonlarda donanimmi varki avrupa arabalara kiyasla.. ariza cikartsin.nekadar az ozellik okadar az ariza.ozellik istemiyosaniz ozaman soyleyinde bi klima abs esp yeter bize deyin oyle araba uretmeye devam etsinler.artik millet gozunu acti eski zamanlarda degiliz insanlar donanima bakiyor vs vs.donanim oluncada ariza ihtimali artiyor.bana gore arabanin krali mersodur.o ariza yapmiyomu sanki oda yapicak tabi.

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Japon arabaları A noktasında B noktasına en sorunsuz dertsiz tasasız ama herşeyden biraz biraz şeklindeki mantıkla üretiliyor bence.

Sorun şu ki gerçekten iyi oldukları nokta sorunsuzlukları hariç artık yok çok kaliteli değiller çok donanımlı değiller çok konforlu değiller çok iyi motorları yok çok iyi yol tutuşları yok....bla bla..
    Dedim ya herşeyden biraz biraz..
    Özellikle seçenleri gayet iyi anlıyorum hakta veriyorum
    Ama totalde hiç ama hiç iyi değiller..

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Japon arabaları A noktasında B noktasına en sorunsuz dertsiz tasasız ama herşeyden biraz biraz şeklindeki mantıkla üretiliyor bence.

Sorun şu ki gerçekten iyi oldukları nokta sorunsuzlukları hariç artık yok çok kaliteli değiller çok donanımlı değiller çok konforlu değiller çok iyi motorları yok çok iyi yol tutuşları yok....bla bla..
    Dedim ya herşeyden biraz biraz..
    Özellikle seçenleri gayet iyi anlıyorum hakta veriyorum
    Ama totalde hiç ama hiç iyi değiller..
    alman japon kıyaslamasından ziyade japondan memnuniyet durumum hakkında geçmiş postlarda yorum yapmıştım. bildiğim kadarıyla x1 ve polo gti sahibisiniz, ikisi de elbette çok güzel araçlar ama zaten şahsen ben japonlar iyidir tüm almanlar kötüdür dememiştim

hiç japon arabasına bindiniz mi, kullandınız mı bilemiyorum (elbette denk gelip incelemişliğiniz vardır) belki de full paket bir 5 kasa konforu, malzeme ve işçilik kalitesi yok ama motorunun sessizliği olsun, teknoloji olarak genellikle yenilikçi olmaları olsun, modeline göre çok yakıt tüketenleri olsa dahi alınabilirliklerinin daha kolay olması nedeniyle çok tercih edilebilirliğinden ötürü olsun bla bla beni cezbediyorlar

elbette japon araçlarının da almana, isveçe vb.menşeilere göre eksi yanları vardır ama en sorunsuz araçlar listesinde bile ilklerdeki japon modelleri bu araçları seçilebilir kılıyor bence...

asla bir honda ya da subaru fanatiği değilimdir, modellerini hiç sevmesem de mazdanın en sorunsuz araç listesinde birinci sırada olması bile beni etkiliyor

(mesajınızı alıntı yaparak üzerine yorum yaptığım için kusura bakmayın, yorumlarınızı çoğunlukla beğendiğim ve son mesaj size ait olduğundan cevap vermek istedim, keyifli forumlar ...)
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Erdem K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alman japon kıyaslamasından ziyade japondan memnuniyet durumum hakkında geçmiş postlarda yorum yapmıştım. bildiğim kadarıyla x1 ve polo gti sahibisiniz, ikisi de elbette çok güzel araçlar ama zaten şahsen ben japonlar iyidir tüm almanlar kötüdür dememiştim

hiç japon arabasına bindiniz mi, kullandınız mı bilemiyorum (elbette denk gelip incelemişliğiniz vardır) belki de full paket bir 5 kasa konforu, malzeme ve işçilik kalitesi yok ama motorunun sessizliği olsun, teknoloji olarak genellikle yenilikçi olmaları olsun, modeline göre çok yakıt tüketenleri olsa dahi alınabilirliklerinin daha kolay olması nedeniyle çok tercih edilebilirliğinden ötürü olsun bla bla beni cezbediyorlar

elbette japon araçlarının da almana, isveçe vb.menşeilere göre eksi yanları vardır ama en sorunsuz araçlar listesinde bile ilklerdeki japon modelleri bu araçları seçilebilir kılıyor bence...

asla bir honda ya da subaru fanatiği değilimdir, modellerini hiç sevmesem de mazdanın en sorunsuz araç listesinde birinci sırada olması bile beni etkiliyor

(mesajınızı alıntı yaparak üzerine yorum yaptığım için kusura bakmayın, yorumlarınızı çoğunlukla beğendiğim ve son mesaj size ait olduğundan cevap vermek istedim, keyifli forumlar ...)
    Japonların japon olduğu zaman 97 model "0" km toyota corolla mız vardı harika arabaydı bırakalım dı - di leri hala taş gibilerdir.

Lakin devir değişti şartlar bambaşka oldu tüm markaların yarışı ciddi seviyede premium marka araçlar ile normal araçlar arasındaki makas bile daralır hale geldi
    Bugün alınan Mercedes eski Mercedes mi ? devre ayak uydurululmalı ben Mercedes e kesinlikle kızmıyorum eleştirmiyorum niye renault motoru koyuyorlar demiyorum fiyat-fayda endeks lerini konuşur hale geldik Audi için Bmw için..
    Japonlar maalesef yerinde sayıyor bunu hepimiz biliyoruz çoğu ağır kimlik sorunu yaşıyor
    Misal,Corolla sürekli değişiyor hadi değişti her tasarım bambaşka eskiye bi atıfta bulunma marka kimliğini taşıma yok keza civic desek bi sedan oluyor bi hatcback oluyor her kasası ayrı telden çalıyor
    Motor şanzıman alternatifleri yerde sürünüyor motorlar verimsiz otm şanzıman sistemleri var mı yokmu belli değil var olanlar hala eski nesil.
    Yani bişey yapma çabalarının olmaması aslen benide üzüyor biliyoruzki yapsalar yaparlar yaptıkları vakit iyi yapabiliyorlar ama yok tık yok
    Yok dizel gelecek şuna gelecek buna gelecek cek-cak..
    Yahu hala turbo-type r gelicek sahi ne oldu ona ya
    Bakın diğer markalar çok iyi yapmıyor olabilir ama uğraşı ve alternatif üretme çabaları japon lara oranla takdire şayan PSA grubu otm vitesi yapma çabası içerisinde auto6r lardan geldi ler etg5-6 lara yine devam edeceklerdir motor yelpazeleri genişliyor 1.0 lar 1.2 vti lar 1.6 lar hdi lar falan filan
    Renault desek EDC si var turbo beslemelei ufak hacimli motorlar dci motorlar hepsi ayrı ayrı başarılı.

Basit bir örnek Nissan daha iyi bi örnek olabilir mi sanmıyorum Renault aldı götürdü uçurdu markayı yeni nesil motorlar şanzımanlar çok iyi tasarım donanım kombinasyonlar ..

Bugün honda civic alayım deseniz sadece 1 motor alternatifi var bide LPG seçeneği var 2015 e girerken böyle bişey söz konusu olabilirmi ?
    Toyota desek yine aynı yine aynı..
    Maalesef ki daima dönüp dolaşıp sorunsuz luk kısmına takılmak durumunda kalacaksınız

Bi önceki yazımda yazdığım gibi hiç birşey tam olmamak kaydıyla herşeyden biraz biraz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Japonların japon olduğu zaman 97 model "0" km toyota corolla mız vardı harika arabaydı bırakalım dı - di leri hala taş gibilerdir.

Lakin devir değişti şartlar bambaşka oldu tüm markaların yarışı ciddi seviyede premium marka araçlar ile normal araçlar arasındaki makas bile daralır hale geldi
    Bugün alınan Mercedes eski Mercedes mi ? devre ayak uydurululmalı ben Mercedes e kesinlikle kızmıyorum eleştirmiyorum niye renault motoru koyuyorlar demiyorum fiyat-fayda endeks lerini konuşur hale geldik Audi için Bmw için..
    Japonlar maalesef yerinde sayıyor bunu hepimiz biliyoruz çoğu ağır kimlik sorunu yaşıyor
    Misal,Corolla sürekli değişiyor hadi değişti her tasarım bambaşka eskiye bi atıfta bulunma marka kimliğini taşıma yok keza civic desek bi sedan oluyor bi hatcback oluyor her kasası ayrı telden çalıyor
    Motor şanzıman alternatifleri yerde sürünüyor motorlar verimsiz otm şanzıman sistemleri var mı yokmu belli değil var olanlar hala eski nesil.
    Yani bişey yapma çabalarının olmaması aslen benide üzüyor biliyoruzki yapsalar yaparlar yaptıkları vakit iyi yapabiliyorlar ama yok tık yok
    Bakın diğer markalar çok iyi yapmıyor olabilir ama uğraşı ve alternatif üretme çabaları japon lara oranla takdire şayan PSA grubu otm vitesi yapma çabası içerisinde auto6r lardan geldi ler etg5-6 lara yine devam edeceklerdir motor yelpazeleri genişliyor 1.0 lar 1.2 vti lar 1.6 lar hdi lar falan filan
    Renault desek EDC si var turbo beslemelei ufak hacimli motorlar dci motorlar hepsi ayrı ayrı başarılı.

Basit bir örnek Nissan daha iyi bi örnek olabilir mi sanmıyorum Renault aldı götürdü uçurdu markayı yeni nesil motorlar şanzımanlar çok iyi tasarım donanım kombinasyonlar ..

Bugün honda civic alayım deseniz sadece 1 motor alternatifi var bide LPG seçeneği var 2015 e girerken böyle bişey söz konusu olabilirmi ?
    Maalesef ki daima dönüp dolaşıp sorunsuz luk kısmına takılmak durumunda kalacaksınız

Bi önceki yazımda yazdığım gibi hiç birşey tam olmamak kaydıyla herşeyden biraz biraz..
    olsun bizim litre başına yüz beygir üreten 1.6 vteğimiz var oley

K.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Günümüzde araç alıp satmak ta çok kolay yada kolay gibi geliyor insanlara, borç harç krediler vs bu yüzden de biçok insan uzun süreli sahip olmuyor aracına. Bu da algıyı değiştiriyor olabilir. çift kavramaların turbo beslemelerin ne kadar uzun ömürlü olacaklarına dair gerçekten bir fikir var mı ? merakımdan soruyorum. yepyeni araçlar şanzıman dağıtıyor turbo patlatıyor vs. bir gerçek var ki bencede japonlar daha sağlamlar birçok markaya göre ki bmw serüvenimiz oldu ki akıllara zarar töbe ettirmişti. bunda bi etkende tabiki de ülkemizdeki yakıt ve yol şartları ama..

özellikle alman otomobilleri evet çon konforlu ve güvenliler daha kalitelidirler hatta ama japon otomobili biraz duygusal bakan insanları vazgeçirtmiyor kendinden. ben direksiyona geçtiğimde araba kullandığımı hissetmek arabayı hissetmek istiyorsam tabiki de japon tercih ederim çünkü çoğu marka akülü araç gibi geliyor biraz da zekası olsa a noktasından b noktasına kendisi gidecek nerdeyse.

olay karşılaştırmaya dönecekse çok faktör var göz önünde bulundurulması gereken ama konu japon otomobillerinin sağlamlığı ve memnuniyet ise kesinlikle tartışmasız çok öndeler...

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yol tutmayan, freni olmayan, içeri deli gibi ses alan, malzeme kalitesi yerlerde olan arabaları sırf sorunsuz diye çok beğeniyoruz ya bende dahil, denicek pek bişey yok..
    .

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahahaha guldum sana valla tam dolu a3 slineimda oldu, jettamda oldu, golfumde oldu... Hepsini memnunuyetsizlikten sattim... Ozellik yokmusmus. Cahil yorumdan baska bisi deil yazdiklarin

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbooguz nickli arkadasa yazdim yukardakini

Vintage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    89 Ef civic hiç üzmüyor sağolsun
    04Punto 89CivicEF 81Golf 94CivicEG 97CivicEK 93Uno 05Corsa 98Starlet

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kısmi olarak haklısınız , konu japon araçları memnuniyetimiz olduğundan donanım az da olsa (ki aynı fikirde değilim), motor seçeneği pek olmadığını düşünseniz de, uluslararası standartların en sorunsuz araç listelerinde ilk sıralarda çoğunlukla japon grubu yer alıyor. ilki de mazda

şahsi fikrim konuyu alman-japon ya da vw-honda karşılaştırmasından çok ae101 kasa eski aracınızdaki memnuniyetinizi bahsederek noktalayabiliriz

kesinlikle honda veya a/b/c marka araç fanı değilim ama japonların diğer menşeili araçlara göre daha az sorunlu olduğu fikrine haizim. bana göre hondanın sacı, boyası vb.yerleri vasata yakın olabilir, ama konu sorunsuzluksa bence ilk sıralarda

dediğim gibi alman grubunun kalitesini hiç tartışmıyorum bile ayrıca italyan araçlarını da beğenmiyorum ama bir ferrari !
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)