Aslında işin özü basit ,
Eskiden : Suçu ispatlanana kadar herkes suçsuzdur
Şimdi : Suçsuzluğu ispatlanana kadar herkes suçludur.
Printable View
Aslında işin özü basit ,
Eskiden : Suçu ispatlanana kadar herkes suçsuzdur
Şimdi : Suçsuzluğu ispatlanana kadar herkes suçludur.
Hukuk devletinde sen kendinin suçsuz olduğunu ispat etmek zorunda değilsin. Devlet senin suçlu olduğunu ispat etmek zorunda. Ama kodumunun ülkesini polis devletine çeviren lanet olasıcalar yüzünden üniformayı giyen kendini kral sanıyor.
üniforma onlara büyük özgüven katıyo zaten bende başımdan geçen ufak bir olayı anlatayım
Bir gün fatih'e arkadaşımın dükkanına gittim daha sora dışarı çıktık arkadaşım ile geziyoruz kobani olayları var her taraf sivil ve çevik kuvvet cumadan çıktık kalabalık diğer arkadaşları bekliyoruz yeni yetme cılııız ilk başta efendi efendi soru sordu pardon sivilmisiniz ? diye hayır dediğime pişman oldum ozaman burda dikilme ne bekliyosun hala duruyo diye üste çıkmaya başladı nasıl ayar oldum gebertesim var arkadaşım kolumdan tuttu boşver gidelim diye sürükledi de gittik hakikaten kültürsüz yada eğitimsiz adamlar polis olmasın yaaaa
sivilmisin diyende tam yetkiye sahip polismiş yani :D orda örgüt üyesi beklese sivilim dese bide sahte kimlik çıkarsa amirim çekicek demek ki olaya bak..
konuya dönersek eğer çok çok geçmiş olsun konuya birsürü şey yazılmış bende kafa ütülemeyim diyebilcek bişey yok inşallah en kısa zamnda halledersin.
bunlar daha başlangıç, yeni yasalarla polislere getirilen yetkiler sayesinde artık hepimiz birer "makul" şüpheliyiz, yarın bi gün soru da sormadan sen korsan taksisin ben şühelendim alıyorum demeye başlayacaklar .. hepimiz sonun başlangıcındayız ne yazıkki.
Ondan sonra polisi sev boşversene ya en ağır küfürlerim bile yetmiyor
Geçen gün fiorine beni takip ediyordu,10la gidiyorum arkamda basıyorum arkamda.Işıklarda duruyoruz yanım boş gel gel yapıyorum hala arkamda acayip sinir oldum.Aradım polisi karakola gelin dediler.Harbiden karakola gittim,öyle bir gidişimiz varki sola sinyal yakıyorum onlarda yakıyor.Turluyor edasıyla gittim durdum karakolun önüne bunlarda durdu.Hayırdır falan dediler,dedim takip ediyor beni.Geçin şikayetciyseniz içeriye falan filan dediler.Fiorino o kadar siyahki içini göremiyorsunuz malesef 8 kişi varmış meğersem içinde.Neyse tam ortalık karışacak bir tane polisin biri hayırdır Babaş sorun ne dedi adama,bizimki çıldırdı o laftan sonra.Bu arada alkolden ayakta duramıyor.Bir bağırıyor polislere siz yokken bu karakolda ben vardım lan,karış karış her yerini bilirim.Hem sen kimsin bize artistik yapıyorsun bizim T.C'lerimizde var(Getirin lan T.C'leri diye bağırıyor)...vs adam şeklini yaptı polislere(Allahtan baboş dedi poliste ona sardı bana sarmadı) polisler bir güzel arabaya bindirdi bunları.Tam gidiyorlar durdular camı açıp"Bak gidiozz haa içimiz rahat gidekmi? Sonra arkadan yazmayın bişeyler"dedi polise gitti...
-Adamlar ayakta zor duruyor alkolden ki sadece alkolde değildi bence ...
-Araba zaten zifiri karanlık
-Birde polise bağırıp çağırıp şekillerinide yapıyorlar.
Sonuç? Bindirdiler uzatmayın deyip gönderdiler,niye gönderdiniz alkollülerdi araba şöyle böyle diyincede o zaman içeri geçip şikayetci olacaksın...Şikayetci olcam ondan sonra bir ton bu adamlarlamı uğraşacam.Allah belasını versin böyle işin dedim bitti mevzu ne diyeceksin...
Al birini vur ötekini...
var ya okurken ne sövdüm.
Ben olsam psikolojimi bozmasından dolayı tazminat davası açardım o katıksız o.çocuğuna.
takipteyim
Bu arada araç ve ceza ne oldu aracı çıkartabildinizmi son durum nedir
öpermisin sabahamı bırakırsın durumu tam, iyi polise dalmamışınız,
konuyu takipteyim
ence biraz da kendimizi eleştirmeliyiz !
Size bu sabah yaşadığım bir olaydan kısaca bahsedeceğim.
Sabah 5:30 da iş yerimde doğru gitmek için evimden tam olarak çıkmıştım ki bir polis kalabalığı gördüm. Fazla aldırış etmeden arkamı döndüm tam gidecektim ki arkamdan bir ses " şşt lan heey sana diyorum baksana buraya nereye gidiyosun sana diyorum" diyerek bana seslendi. Arkamı dönüp efendim dediğim de "sana diyorum nereye gidiyorsun lan sen? Polisim ben !buraya gel diyerek üzerime doğru sivil birisi yürüdü.
-görmüyomusun lan burda bu kadar polisi neden bakmıyosun buraya? Polis ! Gel !deyince bana kimliğini göstermesini istedim.
-bu kadar polis var burda hala ne kimliği soruyosun deyince çıkardım bende kimliğimi göstererek iş yerime gittiğimi söyledim. Ben kimlik gösterince adam gibi söylesene lan gerizekalı ne artist artist kimlik gösteriyosun deyip arkasını dönüp gitti. Hayata bakış açısı dar olan bu şahsiyetle daha fazla muhatap olmak istemediğimden dolayı olayı çok büyütmeden döndüm arkamıyürüdüm gittim.
Anlatmak istediğim konuya gelecek olursak. Vatandaşımızın çoğunun neden polisten nefret ettiğini eskiden az çok bilirdim ama artık iyiden iyiye anlıyorum. Hayattaki tek başarısı polis olmak olan bu insanlar bu teşkilatta var oldukça insanımız polisine saygı değil nefret duymaya devam edecekler. Bu insanlar ne yazık ki polis teşkilatında bir hayli fazla. İnsanlara saygı duymayan, devletin ona verdiği yetkiyi sorumluluk değilde bir üstünlük olarak gören bu insanlar oldukça polis teşkilatı ne yazık ki yerinde sayacaktır.
Senin yaptığın operasyondan kimse haberdar olmak zorunda değil! Ya da sen eğer sivilsen ve gelip bir vatandaşa kimlik soruyorsan önce kendi kimliğini ibraz etmek zorundasın. Polis olmak demek devletin sana verdiği yetkiyle kendi vatandaşını hor görmek değildir. Ya da sivil olan herkes potansiyel suçlu değildir. Ne zaman ki bu görevli polisler! nezaketi öğrenir, vatandaşa sadece insan olduğu için değer verirse işte o zaman teşkilat olarak saygıyı fazlasıyla hakeder.
Polis teşkilatında böyle insanların olduğu ne yazık ki bir gerçek. Ama inşallah eğitim seviyemiz arttıkça, okudukça, geliştikçe bu nesli tükenmekte olan insanlar azalarak bitecekler. Bir kaç "hayattaki tek başarısı polis olmak olan insan" yüzünden koskoca bir teşkilatı gömmek ya da polislerin hepsi aynı yeaa demekte yanlış. Çünkü çok kıymetli insanlarda azımsanmayacak kadar fazla.
Ben bile bu durumdan bu kadar rahatsız oluyorsam eminim vatandaşımız bu konudan bir hayli müzdarip.
Tek temennim Polis teşkilatının kısa vadede tamamen düzelerek vatandaşına, personeline daha fazla kıymet veren bir hâl alması. Yoksa işler içler acısı..
Konu sahibinin basina geleni ilk yorumumda belirttim, kesinlikle kabul edelecek sey degil fakat genel olarak polis dusmanligi kabul edilemez, Turk polisi emin olun bircok ulke polisinden daha iyi ve duzgun, cok sukur onlarca ulke gordum ve buna dayanarak soyluyorum.
Tekrar gecmis olsun arkadasim, insallah hakettigi bulur size bu sekilde davranan polis.
Eğer bir hatanız eksiğiniz yanlışınız yoksa fazla muhattap olmadan memurun sorduğuna sadece cevap vermeyi deneyin..
Bana göre polisin bir düşmanı halk dışında yine polis.Elbet babası akrabası vsvs. polis olan çok insan var . Benim de 3-4 arkadaşım var öyle ve hepsi yine kendi meslektaşlarının hareketlerinden rahatsız.
Arabamda egzoz var diye zamanında tuttuklanan biri olarak söylüyorum.Yaşadığınız bizim ülkemizde çok normal bir olay.
Bu tarz yanlış davranışları genellikle yeni ve genç polisler yapıyor. Eskiler daha anlayışlı. Bununda nedeni belli, polisleri niteliklerine göre değilde bağlı olduğu cemaate veya partiye göre seçen devletin polisinden ne beklenebilir. Polisi gectim savcısından, hakiminden ne beklenir. Polis haksızlığı yüzünden bir ceza yersin, hakim haksızlık yaparsa ne olacak onu düşünmek lazım.
Yazmayım diyorum günlerdir ama;
2 sene önce 29 Ekim Ankara Ulus 1inci Meclis önünde yapılan bayram kutlamalarını ve polis müdahalesini özellikle ankara lı olanlarınız hatırlar. o dönemde 72 yaşında olan annem bayram kutlaması esnasında polisin müdahalesi/şiddeti ile 7 kaburgası, köprücük kemiği 2 yerden, kolu tek yerden kırılmış ve göz retinası yırtılmıştır. Dönemin başbakanı meclis kürsüsünden o marjinal terörist kadın diye başlayan bir konuşma bile yapmıştır.
Gelelim günümüze; yaklaşık 3 ay kadar önce kapı çaldı, açtık, karşımızda 3 polis memuru, annem hakkında mevcutlu olarak savcılığa götürme emri çıkartmışlar. neyse avukatlar vs vs , savcı ile görüşmeler sonucunda 3 saat sonra biz götürdük. Savcı ya çıktık anneme sorulan soru ; bayrama gitme talimatını size kim verdi? neyse bu soruyu atlattıktan sonra esas konu içeriye sırım gibi 3 çevik polis in girmesi ile anlaşıldı. sırım gibi 25 lik 3 delikanlı polisler, annemden(olay anında 72 yaşında) bu teyze bizi darp etti diye şikayetçi olmuşlar. Karşılıklı dava halen sürmekte.
Yukarda bir arkadaşın dediği gibi eskiden polise kalkan eller kırılsın diyen benden bugün 1 bardak su istemesinler.
http://www.odatv.com/n.php?n=kimseni...ne--3010121200
http://www.turkhaberler.net/yerel/pe...e-ne-denir.htm
Konuya girip sizlerin basinizdan gecen olaylari okudukca dahada cok sinirim bozuluyor. Yazicak tek kelime yok, soylenecek tek soz yok.
Bende yazmayayım yazmayayım diyorum ama günlerdir Bir kaç bireysel Hatayı tüm polis Teşkilatı'na yapıştırıp sövenleri izliyorum sövmeyip Yapıcı açıklama yapanları tenzih ederekten... ben ne polisim nede başka bir kişiyim sadece bu ülkenin Ekmeğini yiyen bir TÜRK vatandaşıyım Yakışmaz bize diyerekten
Konuya gelirsek önceki yorumlarımda arkadaşımız sonuna kadar Haklı diye söyledim ki bizde çok haksızlıklar yaşadık devamı da gelecek her insan evladı aynı mı?.Ne kadar ileri bir medeniyet olsak ta Yaşanacak iyisi var kötüsü var diye düşünüyorum.
Ayrıca bütün suç Hükümet'in zaten başımızdakilerin diyip kestirip atmak ne kadar doğru onu da anlayabilmiş değilim iki üç kendini bilmez polis çıkıp suçsuz teyzeye su sıkıyor olayda olduğu gbi milleti aşşağı görüp lakayitçe sorguluyor hemen gene hükümet vallahi gülüyorum Dağda kurt ölse gene hükümet :)
Burası biraz garip olmuş
Bu arada her zaman derim ki tek tarafın yazdığına göre hiç bir zaman kimseyi yargılamayın, küfür etmeyin hele ki genelleme yapmayın, çok istiyorsanız ceza tutanağından o polisi bulurum cevap hakkını ve olayı da yazdırırım ama konu sahibi ve bir sürü kişinin küfürlerinden dolayı iş çok uzar bence gerek yok
Ayrıca polisimize verilecek yetki elinde molotof senin benim vergimizle yapılan ve ALINAN kamu mallarına zarar verenlere polise çocukların arkasından silah sıkanlara veriliyor.
Senden bir bardak su içmesinler acaba akşam evine Hırsız girse canına kast etse polisi aramayacakmısın yaw yaşın 47 benden kaç yaş büyüksün belkide bari sen deme be abim....
Elinde molotof olana yine birey olmayacak tvden izlediginuz molotoflari canli olarak çokça görmüş birisi olarak yazıyorum
Yazdıklarini okuyorum da ilginç geliyor sade vatandaş olarak mi yazıyorsun yoksa bi parti üyesi yada yetkili birisinin yakini olarak mi yaziyosun?
Faruk abi gibi adamların bu teşkilatta yüzde atmış olmaları lazım ki biseyyler duzelsin
evet yaşım 47, benim başıma gelen olay ile benim yaşımın pek ilgisi yok ama ne dememi beklersiniz. polis iyi yapmış, Cumhuriyet bayramı törenlerinde polis müdahalesi sonucu herkes kaçışırken annem yaşından dolayı kaç/amayınca sizin deyiminizle su sıkılarak bu hale getirilmiş, Allah şükür iyi ki bu hale getirmiş iyi yapmışlar ellerine sağlık mı dememi bekliyorsunuz. Hiç bir zaman temenni etmem ama ailenizden bir birey bir gün bu hale getirilirse umarım siz polise elinize sağlık, çok teşekkür ederim dersiniz.
http://i552.photobucket.com/albums/j...psbe7ff32f.jpg[/URL]
not; resim boyutunda bir hata varsa lütfen adminler düzeltebilirmi?
Resim boyutu için özür dilerim, yetkili bir kişi düzeltebilirse memnun olurum.
nereye gıdıyor ulke cok merak edıyorum
bugun cevırmeye gırdık onde plaka yoktu polıs agırlık mı yapıyor dedı dusmus dedık ensemızı sevdı ( 50 yaslarında) takarsınız plakayı dedı dıkkat edın dedı gonderdı
bıde arkadasın basına gelene bak vursan vıcdan azabı cekmessın yanı anlımıyorum bunlar turke mı ? dusman efedendıye mı ? dusman ıc savas cıksın mıllet ayaga kalsın mı ıstıyorlar ajanlarmı ne ayaklar anlamıyorum
yıne kısa bır ornek vereyım buda polıs taksımden otoparktan cıkıyorum hanım yanımda
tam cıkarken kaputa bır yumruk yavas lan dıye sıvıl 2 kısı
ındıgım gıbı agzına caktım kanlar ıcınde yere dustu dıgerıne saldırcam araya grdıler adam komsermıs :)
ama sıvıl tabı butun polısler toplandı anahtarlarımı almaya calıstılar vermedım karıstı ortalık allahtan taksıcı abıler polıse yuklendı polıslere bastım gıttım aradan
bu nasıl zınıyet ama bu arkadasın dava sonucunu cok merak edıyorum ben olsam pesını bırakmam
Evimize hırsız girince polisi arayacaz kimi arayacaz. Polisin görevi insanları korumak. Evime hırsız girince polisi arıyoruz diye yaptığı herseyi hoş mu göreceğiz böyle mantık olabilir mi. Polisi olmayan devlet mi var. Mühim olan polisin görevini düzgün yapması, suistimal etmemesi, edenlerinde cezası çekmesi. Kimsenin polis olmasın, asker olmasın ortalığı teröristlere bırakalım gibi bir isteği yok. Herkes görevini düzgün yapsın yeter. Bu ülkede polisler görevini hakkıyla yapıyor mu yapmıyor mu. Yapmayanlar cezasını buluyor mu bulmuyor mu. Benim icin iki sorununda cevabı hayır. Bu yüzden poliside sevmiyorum sistemide sevmiyorum.