Eksoz gazindan cok rahatsiz oluyorum, ilk agir vasitalara uygulanmasi yerinde olur.
Eksoz gazindan cok rahatsiz oluyorum, ilk agir vasitalara uygulanmasi yerinde olur.
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
köfteci arabası gibi duman atan ağır vasıtaları, otobüsleri, kamyonetleri çekip ölçüm yapacaklarsa eyvallah. helal olsun derim. amaçları üzüm yemek ise bravo. genelde bağcıyı dövmek oluyor amaçları.
Kesinlikle katiliyorum.Ama bence devlet kendi otobusune yazmicak yine, dolmuscu taksici rahat rahat gezer yine normal vatandasi sikistirmaya calisirlar. Ozellikle su isik isiniide iyice abartsinlar. Istanbuldan ankaraya gelince her isikta kafayi yiyorum. Hic takilmiyor, trafikte yok milletin bu acelesi ne anlamiyorum adam kavsaktaki isigi ezberlemis daha yesil yanmadan 3 -4 saniye oncesinden ya kornaya abaniyor yada basiyor geciyor.
normal araçlardan zaten bir şey çıkmaz sadece zaman ve vakit kaybı olur insanlarla bol bol tartışma kavga çıkar milletin vakti değerli.. standart bir arabada oynama yoksa kat iptali dpf iptali gibi zaten standart ölçümlerde çıkar yani binek araçlara bir etki etmez.. ancak yakalarlarsa kat iptalli yada dpf iptalli araçları onlarla uğraşırlar oda zor.. artık araçla oynayan insanların çoğu dpf yi katı iptal ettirmiyor..
bu kamyon kamyonet otobüsler için yapılmışdır onlar 10 numara yağ kullanıyorlar falan.. maşallah bir duman atıyorlar bildiğin 5 dakika önünü göremiyorsun..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
otobüse vs ye yapoılcak yazmışlar ama haberin fotosunda uygulama bi araca yapılıyor, şimdi bizim araçlarda kat vs iptal dümdüz boru var kim bilir ne çıkar emisyon dğeri, onun dışında patates kızartması kokan otobüs ve kamyonlar için güzel olmuş...
haklısın eksik bişeydi,o ağır vasıta araçların çoğu artık daha dikkatli olmak zorunda kalır eğer böyle sık denetim olursa...onlar ucuza işi kapatıcak diye biz neden zehirlenelim.
havadaki karbondioksit oranı her geçen gün önüne geçilemeyecek derecede artıyor. bu da şehirde yaşayan insanların daha fazla hastalığa hem de kanser gibi ciddi hastalıklara yakalanmasına sebep oluyor. senin aracın emisyon değerini karşılamıyorsa kötü, patates kızartması(!) kokan araç için iyi olmuş. zaten her şey bu bana dokunmayan yılan bin yaşasın demekten geliyor başımıza..
buyrun bu da hava kirliliğini inceleyebileceğiz harika bir site;
http://cdiac.ornl.gov/
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
https://www.instagram.com/biramemuru/
büyük araçlarda toplimit sınır belli.. onlar kendi içlerinde sınıflara ayrılmıyorlar diye biliyorum ..
Ama binek araçda iş değişir her aracın fabrikasyon emisyon değer sınıfı farklıdır.. onuda bilmesi gerekir o yetkililerin. kafalarına göre ceza kesemezler binek araçda o iş karışık.. yani zor değil ama çok vakit alır araç sahibi orda 45 dakka 1 saat vakit kaybeder..
![]()
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
cezaların böyle caydırıcılığı olmalı. milletin jantıyla filtresiyle yanındaki kız arkadaşıyla uğraşacaklarına bunlarla uğraşsınlar işte.
cok mantıklı bence konu başlıgı cok sacma olmuş. o tırların kamyonların egsoz gazlarıyla önümü göremiyorum bazen
Elleme Sekelesin...
Başlık çok yanlış olmuş.
Trafikte beklerken o dumanları soluyoruz hepimiz farkında mısınız? Bu yüzden çoğu yerde klimayı kapatırım.
Gayet yerinde bir uygulama. Umarım sürekli ve sık yaparlar bu denetimi.
one biçim ceza yaa
2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)
Egzoz muayenesi için gittiğim yerde ölçümde baktım ekranda değerler kırmızıydı. adam araçta katalizör var mı diye sordu yok deyince katalizörsüz gibi bi seçeneği tıkladıktan sonra cihaz onay verdi. Araç atmosferik dolu delsoldü. Şimdi bu uygulamarda bi dolu buna benzer olaylar çıkar. araçta katalizör vardı yoktu vs muhabbeti can sıkabilir diye düşünüyorum
Umarım herkes için aynı mesafede adil bir uygulama olur. O kadar güzel bir uygulama ki dünyamız her geçen gün yaşanması daha zor bir hale gelmekte, egzost gazları salınımları da hiç de azımsanamayacak bir paya sahip. Çok eskiden içme suyuna para verip alacaksınız tahminlerinde bulunana kişilere gülünüp geçilirmiş, bugün içme suyunu parayla içiyoruz, umarım ileride soluduğumuz havaya da bedel ödeyerek sahip olma konumuna gelmeyiz..!
Adil yapılırsa çok güzel uygulama. Co2 sorun değilde,is partikülleri ve Nox'ler gerçekten zehir ya. Sıkışık trafikte filan kapkara duman atan ağır vasıtalardan tiskiniyorum. Bunu bile bile kullanan-kullandıran dünyalılardan daha fazla tiskiniyorum.
TüvTürk varken yolda ne arabalar görüyoruz hala..
Bu uygulamanın da gazı yavaş yavaş gider gibi geliyor ama umarım tersi çıkar..adil ve sürekli bir uygulama olması dileğiyle..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)