User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
33 sonuçtan 20 ile 33 arası

Konu: Asansör giderleri ile ilgili.

By CrAzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ulas79 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle apartmanınızın yönetim planını bulun ki bu mutlaka tapu müdürlüğünde vardır bu yönetim planı çerçevesinde hazırlanan apartman yönetmeliğinde her daire katılır yazıyorsa mecbur ödersiniz ama yönetim planında muaf tutulduysa zemin kat ödemez.
    Evet tapu müdürlüğünde böyle yani asma kat ve dükkanları muaf göstermişler bizim Apartman yönetim planında.Hukuk sitesindede mevcut bu tür yazılar.Ki ben 7 binliralık bakımın parasını neden vereyim ? adam her yıl yapılan bakımı yaptırmamıs 4 yıldır.Ne hakla isteyebilirki bunu benden ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kadir abi söyle bişey var apartmanı yapan babam kendisi bilerek koymadı gürültü olmasın inip binmesinler bizim kattan diye zemin 1 2 3 diye cıkıyor ben zeminin 1 in ortasındayım.Plandada bu tür asma katlarda muaf belirtilmekte ben anlamadıgım bakımının yüklü miktarını ben nası ödeyebilirim bu yönetici sorumlulugunda takip edilmeyen ve bakım yapılmayan asansör var ve giderine beni tabi tutuyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    asansor kullanmasanda odenır ama kapısı yoksa bana gore bu ıs degısır. ozaman kapımı acın de bende odeyeyım de.

bu şekilde gireceği bir dialogta sonuç alamaz kesinlikle yönetici gider dava açar söke söke alır..
    ER teknik ısıtma sistemleri

Kat kaloriferi&brülör&hidrafor

sistemleri montaj tamir bakım..

7/24 servis hizmeti..

ev ve işyerlerine mazot ve fuel oil servisi yapılır..
    0553 227 39 55

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    muaf yazısını gosterırsın ozamna kanunda varsa boyle bısı vermessın mahkemeye verseler bıle zaten kanun senden yana parada alamazlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapı açtırma mevzusu olmaz tabide bu sonuç olarak kanun benden yana tapu ve belediyeli imzalı kağıt da var zaten muaf olduğuma dair.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıkıntı yok ozaman he de geç

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zemin kat dahil edilir katında asansör kapısı var diye. Siz muaf olmalısınız bu sebeple ama mevla çok etkileyecek bir miktar değilse karşınızdaki laftan anlamıyorsa uğraşmaya değmez

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben anlamadım gürültü olcak diye kapı acılmaması nedir ya ? Bizde 10 uncu kattayız 1.katta su borusu patlasa bile apartmanca yapılıo,Dıs cepheler yapıldı en alttaki dükkan dahi verdi. Söke söke alırlar bizde vermeyenler vardı mahkeme sonucu catır catır aldılar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İzzet Göçmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben anlamadım gürültü olcak diye kapı acılmaması nedir ya ? Bizde 10 uncu kattayız 1.katta su borusu patlasa bile apartmanca yapılıo,Dıs cepheler yapıldı en alttaki dükkan dahi verdi. Söke söke alırlar bizde vermeyenler vardı mahkeme sonucu catır catır aldılar.
    Çünki kaçıklarla dolu bir apartman çocuklar vırık cırık e tabi asansörlükde bir katımız yok koymamak en iyisi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni tasindigim evim giris kat asansor ile isim olmuyor her ay 100 tl aidatimiz vardi gecen gun yapilan toplantida giris dairelerden 70 tl alinmasina karar verildi asansor kullanmiyorum bakim onarim benim ile ilgili degil

ulas79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By CrAzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet tapu müdürlüğünde böyle yani asma kat ve dükkanları muaf göstermişler bizim Apartman yönetim planında.Hukuk sitesindede mevcut bu tür yazılar.Ki ben 7 binliralık bakımın parasını neden vereyim ? adam her yıl yapılan bakımı yaptırmamıs 4 yıldır.Ne hakla isteyebilirki bunu benden ?
    O halde yadal olarak hiç bir ücret talep edemezler,yani hiç üzülmeyin vermiyorum diyip yönetim planını önlerine koyuyorsunuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi konunun amacı ne anlamadım. Milllet ortak kullanım kanunen de ortak kullanım alanı içerisinde yani ödemek zorundasın diyor sen inatla elimizde kağıt var asansör kapımız yok ödemem diyorsun. Peki zaten ödememeyi kafana koymuşsun buradakiler ödemek zorundasın dediği zaman karşı çıkıyorsun. O zaman konu açmanın anlamı ne? Buradan birisi ödeme derse vicdanını mı rahatlatacaksın anlamadım? Oturduğum apartmanda 4 tane dükkan var ve adamlaın bırak asansörü apartman kapısına giden elektrikle bile işleri yok. Ama her ay çatır çatır bütün giderlere ortaklar. Apartman bir geneldir. Şimdi 10 sene sonra dış cephe kaplaması yapılacak olsa bana ne ben kullanmıyacağım benim daireyi kaplamayın deme şansın var mı? Yok. O zaman apartmanında bütün bahçıvan masrafını senin ve varsa aynı kattaki diğer dairelerin ödemesi gerek. 2. kattaki adam toprağa basamıyor ki bahçe masrafını neden ödesin di mi?
    Zamanında baban çakallık yapmış asansör masrafından kaçmak için ama yemezler.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence de ortak alana yapılan harcamalara kullanin yada kullanmayin dahil edilirsiniz. Misal çatı tamirati yapilacagi zaman onada benlik bir durum yok ben kullanmıyorum diyebiliyormusunuz?

Asansör konusuna gelirsek. Asansör un bakımı aylık yapılır. Yıllık yaplan sey belediye adına A tipi muayene kuruluşunun yaptığı periodik kontoldur. Yani arabadaki muayene gibi. Arada bir standartlar değiştiği icin 4-5 yılda bir bu tip masraflar çıkabilir. Genelde kullanicinin güvenliğini arttıracak iyileştirmeler yapilir. Bakım yapılmadan asansör un 4 yıl çalışması teknik olarak mümkün değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşde bende bunu anlatmak istiyorum kanun böyle derken benden nasıl isterler diye kimseyede karşı çıkmıyorum sizin dükkanlardan alınan asansör aidatlarıda yasal olarak yanlış dükkan ve asma katı yönetim ve kullanım planında muaf yazılıyor.Buna dair ne tür bir yaptırım olabilir diye konu açtım içimi de rahatlatmak değil mevzu.Konu daha fazla bilgilenmek için açılmıştır ve karşı gelmenize gerek yok varsa bilginiz lütfen paylaşınız teşekkür ederim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler