benim tek tavsiyem yiyin yiyin hareket etmeyin .. hahha
Printable View
benim tek tavsiyem yiyin yiyin hareket etmeyin .. hahha
yaklasik 3 ay bende yaptim ama duzenli yapmadigim icin fazla ise yaramadi, tekrar baslicam.
supplement kullananlar whey protein, creatin, glutamine, weight gainer hakkinda biraz bilgi verseler...kullanimi, herhangi zarari varmi vs. vs.
Bu konuda cok okumus, deli gibi kafa yormus biri olarak bende biraz tavsiyelerde bulunayim.
Saglikli ve kalici bir sekilde kilo alip vermek istiyorsaniz, sabirli ve disiplinli olmaniz lazim. Bu is sabir ve disiplin isidir. Egerki bu iki olayi basarabiliyorsaniz, bu is tamamdir.
Kilo nasil alinir?
Mantiksal acidan bakarsak, yaktigimizdan fazla kalori alirsak, kilo aliriz.
Mesela sizin gunluk kalori ihtiyaciniz 2000 kcal, siz 3000 kcal alirsaniz kilo almaya baslarsiniz.
Ancak burdaki puf nokta aldiginiz kilolarin yag mi kas mi oldugudur.
Eger bu yuksek kalorili diyetinizi egzersizler ile birlestirirseniz, bu size adele olarak geri donecektir, ve en sagliklisi da budur. Yag olarak alinan kilolar, ileride bildiginiz uzere kalp damar hastaliklari vs vs gibi saglik sorunlarina yol acar.
Kas kutlesi yapmak icin alinmasi gereken en onemli sey proteinlerdir. Tabii ki proteinler tek basina ise yaramaz, belli miktarlarda yag ve karbonhidrat olmazsa olmazdir. Mesela kilo vermek isteyenler diyetlerinde hic yag tuketmezlerse, amaclarina ulasamazlar. Hormon sistemlerinin duzgun calismasi icin vucudumuzun kaliteli yaglara da ihtiyaci vardir. Testosteron, en bilindik cinsellik hormonu yag yapidadir.
Kilo almak, vermek, hic farketmez tum bunlar icin vucut gelistirme egzersizleri yapilmasi gereklidir.
Bu iste basariya ulasmanin formulu beslenmeden gecer.
%50 beslenme %30 idman %20 uyku
ve sanilanin aksine kaslar idman yaparken gelismez, dinlenme durumunda iken gelisir.
Yani daha fazla idman esit degildir daha fazla kas.
En ideal idman 45 dk suren idmandir.
En onemli konu olan beslenmeye gelirsek,
gunde agirliginizin 1.5 2 kati gram kadar protein almak bu iste basarinin anahtaridir. Karbonhidrat konusuna gelince bu kisiden kisiye gore degisir, kilo almak isteyen adam ile vermek isteyen adamin gunluk alacagi karbonhidrat miktari farkliliklar gosterecektir.
Baska arkadaslar da yazmis, ilk 3 ay supplement kullanmaya gerek yoktur, kisi oncelikle dogal besinler yoluyla beslenmeyi ogrenmesi gerekmektedir.
Bazi arkadaslar yazmis, en iyi gainer weider`dir falan diye.
Kesinlikle yanlis, weider mega mass 4000`in icindeki seker orani fazlasiyla yuksektir.
Yani verdiginiz paranin neredeyse yarisini sekere verirsiniz.
En iyi protein tozuna gelirsek, muscletech nitro-tech hardcore`dur.
En iyi fiyat performansa sahip protein tozu ise optimum`dur.
Son yillarda amerika`da yilin protein tozu olarak secilir.
Bilgi acisindan benim de uye oldugum bir forumu tavsiye etmek istiyorum,
http://www.bodyforumtr.com/vbforum/
ben orada yaklasik 2 seneden fazla zamandan beri yaziyorum, oradaki nickim de ayni excursion.
yağ kas farketmez ya kilo olsn da.. anca içiyoruz göbek çıkıyo başka da bişey yok.. gerçi ramazan geldi göbek de gitti :)
kaan brımın utku bizi büyütsün lan :D
Verdiginiz bilgiler dogru bilgiler, ozellikle supplementlarin halk arasinda kulaktan dolma bilgilerle cok zararli oldugu, kisir yaptigi, karacigeri ve bobrekleri bitirdigi gibi laflar, sadece sacmaliktan ibaret.
Bunlar elbette dogal maddeler degil, birtakim islemlerden geciyor. Ama sanildigi gibi abarti yan etkileri de yok.
Bu arada creatine gayet masum bir supplementtir, gunluk 20 gr dozaji asmadiginiz surece bir problem yasamazsiniz.
Tek ogunde kullanilacak protein miktarina gelirsek, bu kisiden kisiye gore degisir. Anabolizan kullanan adam tek ogunde 50 gr protein kullanabilir mesela.
Ama genel olarak normal bir insan icin ideal olan 25-30 gr dir.
Vucutta tek bir bolge icin calismak dogru birsey degil, hem goruntu acisindan hos olmaz, hemde verimli olmaz.
Bunun disinda aminoasit tabletleri olarak bahsettiginiz seylerin hammaddesi wheydir.
Whey denilen seyin turkcesi, peynir alti suyu tozu.
Yediginiz cogu cikolata gofret vs vs bunlarin icerigine bakarsaniz gorursunuz peynir alti suyu icerdigini.
Peki peynir alti suyu tozu nedir?
Temelinde bu madde suttur.
Sutun protein degeri peynire ve whey`e oranla cok dusuktur.
sutun 100 graminda 3 gr protein var ise, peynir alti suyu tozunun 100 graminda, ortalama 80 gr protein vardir. Sutten peynir alti suyu tozuna gittikce protein degeri artar. Whey sutun en son urunudur, bundan oncesi peynirdir. Mesela kuru cokelegin 100 graminda 55 gr protein vardir. 100 gram tavuk gogusunde 20 25 gram civari protein oldugunu dusunursek bu ciddi bir miktar.
KFC yiyin.. little caesars a abanın.. haftanın 4 günü kesin yiyin 2 haftada en az 5 kg alırsınız merak etmeyın :)
Örnek: caddedeki KFC nin önündeki kedilere bakın :) bi tane normal boyutta yoklar =)