Aynen bende sikayet etmeyi dusunuyorum o konuyu
Printable View
Aynen bende sikayet etmeyi dusunuyorum o konuyu
Benim kapak Karbon vtece takılmıştı diye hatırlıyorum ilker? Enes kapakları karıştırdı benim kapağı sana vermişti sanırım o zamanlar öyle öğrenmiştim...
Bu tarz konulara yazmak hiç istemem açıkçası da 14 sayfayı tek kalemde okuyunca yazmak istedim. Mesajım iki tarafıda suçlamak yada korumak amaçlı olmayacak zaten.
Arkadaşın başına gelen konu cidden çok üzücü ve birçok insan dışardan okurken başına böyle bir olay gelmediyse anlayamaz ne hissettiğini. kesinlikle hatalı olduğu noktalar var, gece gece yakın modelli bir araç ve aynı markayla ilgili tecrübem geldi aklıma. 3 kişi aynı dönemde ppr la işe başladık. ben aracımı bitiremeden satmak zorunda kaldım yeni sahibi hala yürütemiyor arabayı adam akıllı, onurcan 205 i magic yaptı sonradan arabası şu anda maşallah canavar gibi, aykutun gtc de de birçok problem yaşandı ve vaatlerin birçoğu yapılmadı diye hatırlıyorum. Benim maddi zararım benim yaşam standartlarım doğrultusunda bi hayli yüksek. en son dönemde bende dayanamayıp foruma yazdığımda ppr la telde konuşmak için sözleşmiştik konuştuk ve ailevi nedenlerini anlatınca kendisine de söylemiştim ben bu olay yüzünden arabam motor toplanmadan satmak zorunda kaldım malımdan oldum diye o da sorunlarını anlatınca giden geri gelmeyeceği için kapatmıştık konuyu daha uzatmak istemeyeceğim için ve bahsetiklerinin doğruluğuna inandığım benim de dar bütçeyle bu işlere girdiğimden tamamlamaya fırsatım kalmamasından dolayı.Bir konuda hakkını yiyemem bahsi geçen kişi sonradan konuştuğumuzda çok mahçup olduğunu ve araba yapacak olursam üst tarafla ilgili elinden ne gelirse tek kuruş almadan yapacağını söylemişti. hatta sattığım aracı geri alabiliyorsam alayım ne gerekiyorsa bir kuruş talep etmeden yapacağını söylemişti.bu bir iyi niyet göstergesidir. Bir daha böyle ciddi bir projeye kalkışır mıyım o hiçbir zaman soru işareti olarak kalmayacak ama içimde:)
Ancak enes le avukatım ve benim aramda geçen bir diyalogda ne yazık ki açıkça söylediği birşey vardı istediğin mahkemeye başvur ne yaparsan yap hiçbirşey kanıtlayamazsın. firma olmadıklarını bu yüzden ya şahsi hesap a para transferi yapıldığını yada elden alındığını.Aykut bu konuda benden daha çok ilgilendiği için daha hakimdir. Şimdi ki durum hakkında birşey diyemem bir bilgim yok çünkü.
Üzücü bir deneyim olmuş. Ne yazık ki ucu ucuna bütçeyle bu tarz olaylara kalkışmamak gerekiyor telafisi olmuyor bazı şeylerin. Ben bunu öğrendim. giden 1 senem ve total zararım 20 küsür biin Tl olmuştur ortalamada. 5 sene çabalayıp aldığım vtec i de öyle satmak zorunda kaldım...
Ben derim ki burada birçok konu açıldı yazıldı çizildi. Bir araya gelip ne yapılır diye konuşulmalı.Eğer o konuşma sonrasında bir sonuca varılmazsa o zaman karar verilmeli napılacağına...
Geçmiş olsun. Bence bir kurum yapamayacağı bir şeye yaparım ederim dememeli görüyoruz ki üç beş proje yapıp her şeyin en iyisiyim en iyisini ben yaparım demekle olmuyormuş.
İş yaptıran biraz araştırmalı. D15-d17 sohc - vtec USA örnekleri. 76mm bore x 90mm stroke 12.5cr piston mugen cam throttle body custom header king race head 110 oktan vp import yakıtla alınan max güç 191 hp dynojet.
Senin dyno olçumun dynamıcs shootout mode da olçulmus yani gerçek guc gosterıyor. Dusuk teker (whp) olçumlerınden degıl.
Yukardaki motorun maliyeti seninki ile de aynıdır hemen hemen.
İnan yaşadıklarına çok üzüldüm Rabbim beterinden saklasın. Yalnız tüketici de bilinçli olmalı. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.
Ahmet
Bu işlerden anlamiyan kaz gibi yolunmak zorundami ahmet abi vatandas bilgilendirilse olmuyormu? Bu arkadar iyi para harcamis yapan ustaya emeklerini karsiligi bu değil belki ama allah razi olsun hakkini helal et diyemedikten sonra yapin ticaretten alınan para nasil kullanilir
Miniks herhalde anlamayan yolunur demek istememistir.ama bilse daha iyi olurdu tabi.mesela bnde btu hesabindan anlamadigimdan adam 18 bin btu dedi klimaya sonra baktik 15bin btu cikti mahkemelegiz.buda karsi tarafin ... Anladiniz siz bisi yazamiyorum karsi tarafin avukati takip ediyor beni alehime kullaniyor sevimli kadin :D
Kesinlikle öyle demek istemedim yanlış anlaşılmasın. Dunya da bu motordan atmosferık olarak dynojette 191 hp alınmış ve işçilik malzemeler ortada kapak desen öyle. Dyno dynamics de shootout mod olçmeselerdı ozaman 145.8 için guzel bir değer diyebilirdik. Ama olculen mod un Vamag ya da maha dan farkı yok. En azından google a girip (bisimotoya bakıldığı gibi) "d series max HP ya da d series allmotor engines" yazılabilirdi. Araba yaptıran herkes bunu yapar işi bilsede bilmese de. Bir hayali gerçekleştirmektir modifiye. D serisi ile vtec geçmek gibi. " biz daha iyisini yaparız " diyene güvendim diyebilirsin bu da sebin saflığın. Daha iyisini yapan kimse yukarıda dediğm gibi google a yazınca çıkar.
Eminim ki hergun muhakkak herkes 1 defa dahi olsa google kullanıyoruzdur.
Kimse karşısında ki işi bilmiyor diye onu söğüşleyemez. Bu kul hakkı ve müşterisine hakarettir. Bu sektordeki her garajın MOTOR MEKANİK ELEKTRİK cahili ya da işi bilmeyen müşterisi muhakkak vardır. Bilmemek o konuda cahil olmak ayıp değildir. Bilmek zorunda da değildir. Parayla iş yapılır. Karşısında ki esnaf bu durumdan faydalanıyorsa onun ayıbıdır kesinlikle. ve daha kötüsü hiçbirşey bilmediği için kandırılan salak yerine konup hakarete uğramaktadır. Bunun adı da aşağılanmaktır. Çok adice ve dini ne olursa olsun insan olana yakışmayan bir davranıştır.
Yalnız müşteri işi bilmese de en azından google a girip dünya da ne olup bittiğine bakmalı. Yapım aşamasında "ne taktın ne yaptın" diye başına gidip bakmalı gözüyle görmeli. Para har vurup harman savurmamalı. Hepimiz çalışıp çabalıyoruz. Para kolay kazanılmıyor.
Ben insan olarak bu tarz konulara gerçekten çok üzülüyorum. Kendi aracım gibi üzüldüm emin olabilirsin. Bizim üzülmemizin sana ve gidene bir faydası yok yalnız. Geçmiş olsun tekrardan.
Ahmet
aykutunda arabayı almışlardı 6 ayda teslim edememişlerdi sonunda baktılar işler ters gidiyor, motor konulamadı onun yerine bunu koydular
http://i.hizliresim.com/Gp1vrZ.jpg
çok yazık olmuş geçmiş olsun.inşallah maduriyetinizi giderirler.insanın sinir hastası olmaması mumkun değil.
eski arabam :( asdfghj
la furkan yanlis yere koydun fotoyu. bugunki fotolariniza olacakti bu.
"Benim huzuruma ne ile gelirseniz gelin affederim ancak kul hakkı ile gelmeyin"
Gökten bir yıldız daha kaydı.
Çok yakın bir dostumun typerınıda kırmıştı hemde test ederken şahsen kendisi becermisti...
Allah beterinden korusun.
Bunlar pahalı bedeli yüksek dersler oluyor malesef...
Babamın söylediği bi laf var : Sanayici kardeşin bile olsa işinin başında dur. Az birsey eğilmeye gelmez der.
umarim mağdur tarafin masrafı hallolur. (Hiç zannetmiyorum)
giden keske para olsa , zamanla akil sagligida gidiyor.
çok geçmiş olsun insan kendi aracı gibi üzülüyor 10 bin az bir para değil Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz. inşallah mağduriyetiniz en kısa zamanda giderilir