Tebrikler çok güzel ifade etmişssiniz yazmadan geçemedim.
Printable View
Tebrikler çok güzel ifade etmişssiniz yazmadan geçemedim.
yazsam en fazla bu kadar güzel anlatabilirdim düşüncelerimi aren tebrik ederim. bu firma bu arkadaşın zararını kapatmazsa kaç müşterisi kalır acaba eşi dostundan başka? en azından hala kurtarma şansı var kendini neden hala yardım edilmedi merak ediyorum? allah sabır versin
Aren çok güzel bir yazı olmuş ve gerçekten güzel bir yazı olduğu için sadece yukarıda detayla ilgili ufak bir düzeltme yapacağım, ticari ünvan ile firma ismi aynı olmayabilir doğru ama faturalandırmayı başka üzerinden yapsa bile eğer para Kaan'ın hesabına yattı ise Kaan fatura kesen firma ile kendisi arasındaki bağı ispat etmeli (herhangi bir firmadan fatura düzenletmek yetmez). Ayrıca tüm ödemeleri bankadan yaptıysa maliye gelip bu adama niye fatura almadın diye sormaz, faturayı düzenleyerek göndermek firmanın sorumluluğundadır, heleki başka bir şehirden para gönderdiyse faturayı düzenleyip posta ile göndermesi gerekir. Eğer parayı elden verdim deseydi ozaman KDVsiz işlem yaptırıp suça ortak olmayı ortaya atabilirdik. Yani mali açıdan dava olursa bayağı başı ağrır Kaan'ın.
Aren özgür noktayı koymuş tebrik ederim.
@arenimo fatura olayi x sahis icin onemli olmayabilir fakat ben ve benim gibi araci firma ustune olan vatandaslar icin onemlidir. Alinan parcanin faturasini gectim. yapilan isciligin yada hizmetin %18 faturasi kesilir. Firma olarak isim yapmaya calisiyorsan teyzemin halasinin kaynini kocasina fatura kestiremezsin. Cok afedersin lafim ama cogu insan enayi degil. Her ayin 26 si kdv muhtasar oder ay sonuda ssk bagkurumuzu oderiz. Yaptigim isi bir baskasindan fatura olarak kestirirsem , o zaman firma gibi ortalarda ne dolanayim.
guzel yazmissin, fakat bu vergi isleri bana dokunuyor. Tekrar tekrat yaziyorum ortada 10.000 tl zarar var ki yine az rakam. 500 tl lik turbo icin , icinde sadece bilgi birikimi var die 2300 tl odedim. Bilgi birikimin varsa hizmet olarak , danismanlik olarak fatura verirsin. Kaldiki ben yarim kalan arabam icim inat ettim yakarimda yarim birakmam isimi diye 30.000 harcadim.. Bu rakamin 10 lirasi sonrada almis oldugum turbo gosterge vs vs . ama geri kalan kisimda cok rahat 1000 tl 1500 tl KDV alacagim olmasina ragmen sonuca varilamadi. Ha oncesindede fatura kesebilecekmisiniz dedigimde sorun yok hallederiz dendi.
Konu sahibi dostum, acik konusmak gerekirse senin bu isin cozulmez. Burdan isyanini dile getirirsin ama sonuca varman biraz zor gibi. kaldiki umarim magduriyetin hallolur.
son olarak kaput icindeki pozdan rahatsiz olan arkadas. ben artik o firmanin ortagi degilim diyip cikilmaz isin icinden. Sen orda burda reklamini yap sonra is terse dustumu hik pik artik ortak degil vs seklinde bilgilendirme yap.
herkese hayirli forumlar .
Aren noktayı Koymuş
arenimo gercekten tebrikler cok guzel yazın içten yazdıgın için okurken duygular karşı tarafa geciyor. eline yüreğine sağlık
Arenimo gerekenleri yazmış, dost acı söyler lafı tam oturmuş.
En başta "nasıl olsa tech de konu açar paramı alırım" şeklinde hareket edildiği için hukuki süreç için pek erken sayılmaz. Ancak kesinlikle mümkün.
Kaldı ki; konu sahibi aynı şekilde motoru kapatıp aracın üzerine attıktan sonra mahkemeye başvurabilir, ne engel var? kim denetliyor bu motor söküldü mü diye? Öyle olmadığını kim iddia edecek?
Konu sahibinin yazdığı her kelime kayıtsız şartsız doğru kabul ediliyorsa, motoru önceki haliyle toplayıp kapatacağı konusunda da herhangi bir güven problemi yaşanmayacaktır.
Aren çok doğru konuşmuş herkesin diline sözüne vakıf olmuştur söylenen.Sözüm meclisten dışarı buradaki en dengesiz adam bile çoğu şeyi akıl edebilecek kapasitede çakallığa kaçılmadığı sürece.Benim burada gözüme çarpan 2 şey var.bir tanesi vaad ettiğin sözün üzerine kaşe biçiyorsun o parayı aldığında sana sorunsuz gelmiş araç bittiğinde problem varsa yükümlülüğü ustadadır.müşterinin üzerine düşen tek şey parasını vermiş olmasıdır ki ne istendiyse vermiş çingene pazarlığı gibi bir durum söz konusu olmamış okumadık şuana kadar.İkinci mevzu birkaç sayfa önce Kaan'ın stok beyinle çıkardı vs demesi ama gördüğümüz o ki araçta neptune beyin zaten var ?Bu adam sağlam motoru dükkana sokup istenilen her paraya he deyip verdiyse işin sonunda bu müşteri sıkıntı çekiyosa bunun tek sorumlusu işi yapan kişidir benim gözümde.kimse ilkokul çocuğu değil burada benim anladığım araç sahibi kişi utanmış sıkılmış dili yetmemiş belkide cesareti yok ve kafasında kurduğu parçaların eksik bir şekilde(cahilliğinden) temin edilmesini istemiş demekki yetmemiş Kaan'ında bunları bunları istedi gönderdim benim için bitti demesi çok yanlış kaldı ki kendide biliyordur demiş bile olabilir iyi az parça istedi ucuz yırttık diye.şimdi o postları atıp buna sığınmamalı kurtarmıyor.Kimse parasını kolay kazanmıyor herkesin stres attığı şu hayatta değer biçtiği birşey var bu adam anladığım kadarıyla devlet memuru ve 10000tl bu adam için yüksek bi rakam.Cebindeki 10000TL nin yerine konulup arabanında eski sağlıklı haline getirilmesi gerekiyor.benim üzüldüğüm en büyük olayda rezil olduktan sonra insanlık yapsan ne olur yapmasan ne olur.herşey para olmuş.neyse..
Benimde nacizane düşüncem önümde 2 usta seçeneği varsa biri çok iyi bilsede diğerinin insanlığı varsa ben insanlığı olana giderim varsın bozsun arabamı ama çingene muhabbetlerine girmeyelim haktan doğruluktan çıkmasındır hep benim için.Saygılar...
Zaten olay belirttiğim şekilde ispat edildiği takdirde 3. kişilerle paylaşılması gerektiğini yukarıda yazdım.
Tamamen tek tarafın beyanı ile karar vermek mümkün değildir. Konuya şuana kadar yazılanlarla değil haklıya haksıza karar vermek, tarafları en ufak bir ithamda bırakan bir cevap dahi yazmak asıl hak yemektir.
sen kendin gormek istedigin gibi yönlendiriyosun
kapak zaten daha oncede sokulmus ve hatalıymıs
adam mahkemeye verse mahkeme modifiye edilmişmi araba 200 hp mi buna mı bakıcak
senin demene gore komple kırdım desin motoru parcalar un ufak oldu desin, parcalasın ne varsa, işmi bu simdi
yada mahkeme ona cıkma motor parasımı verdirecek, sıfırı kac para bu motorun
burda hayali fanteziler ustunden konusulmasın bosa, adam 10 bin harcadım eldeki motorda gitti diyor, zaten karsı taraf buna itirazda etmemiş
karsı taraf diyebilmişmi hayır kardesim sen ana 10bin vermedin motorunda kırılmadı ee ozaman neyin fantezisini kuruyoruz
kırık motoru topla ole git mahkemeye diye ,
bende zaten bir engel var mı anlamında sordum ki bana göre var o zaman her kafasına koyan dükkandan çıkınca gider sabote eder motorunu rapor tutturur ?!
Bir kez böyle bir durum başımıza geldi, bilirkişi ile birlikte motorun bakımını yapan ustalarda olay yerine g eldi ki o durumda bile bilirkişinin motora dokunmasına izin vermediler ve motoru servisten başka yerde tek bir civatasına dokunamazsın dediler ve dokunamadık.
BU yüzden sordum acaba bildiğiniz birşey mi var diye, ki sanırım net bir durum yok ortada anlaşılan. Sonuçta mühürlü damgalı kapatılan bir şey değil. Karışık bir durum.
Yukarıda önerdiğim tespit davasında zaten para alış verişi konularına hiç girilmiyor.
Bu olayda mahkeme marifetiyle araştırılacak husus pardon fantezi; motorun neden kırıldığı sorunudur.
Tespit davasında; Motorun neden kırıldığı talebi araştırılır. Kullanıcı hatası mı yahut kullanılan malzemenin kalitesizliğinden mi kırımın meydana geldiği elbette tespit edilebilir.
valla umarım kaan hatasını anlar
ama şunuda unutmasın biz taaaa ebesinin nikahında oturup (sivas) ona müşteri olmayı düşünür iken
kaybeden kendi oldu
kimse onun dükkanının önünden geçerken aaa burda kapak modifiye ediyorlarmış hadi yaptıralım demiyor
kusura bakma ama işimize gelmedi artık sana motor emanet etmek
iyide sen sökülmüş kırılmıs motoru adama diyosunki olece geri topla mahkemeye git
karsı taraf bunu okudugu zaman demezmi mahkemeye o işte dumen var girin techturkeye alın akıl hocasıda ozan
bole fantezileri gecin
ben yanlıs malzemeyi (kalitesiz demiyorum) yanlıs sekilde arabaya takayım motor kırılsın sonra mahkeme tespit etsin
ben trigeri yanlıs taktım araba subap yakaladı triger koptu vs sonra söktüm motoru sonrada dedimki mahkemeye gel tespit et
hadi tespit ettirde gorelim yanlıs yapılmıs timingi
bahsedilen motorda ne egzantrik orjinal ne subaplar ne yaylar ne de kapak
sen diyosinki adama burda yuklenmek adil olmuyor
yahu mahkeme sunu demicekmi kullanılan malzemeler isterse dunyanın en kaliteli malzemesi olsun sonucda cogu orjinal degil, uzerinde işlem yapılmıs
hala neyin tespitinden bahsediyoruz
senin demene gore bu is eger ciddiye binerse motoru toplayan servis bile zan altında kalması lazım
göz gore gore kırılcak motoru toplayarak
sen simdi bunada adil degil dersin:D
Adliyede üst düzey yakınlarım var benzer durumlar olmuş mu sonuçları nasıl olmuş diye sorabilirim ?
kaan hatasını anlasa bence çoktan bu konuya noktayı koyar adama 10.000 tl sini ve sağlam bir d16a9 gönderirdi.
Anlaşılan 10.000 tl havadan para nın tadı hiç bişeyde yok.
kim gider ki bu saatten sonra zaten ppr kaan a portpolish yada başka bişi için bu hatasını düzeltmediği sürece insanların ona güvenebileceğini sanmıyorum
Kaan nasil para versin beyler !
Adama motor gidiyor farkli sehirlerden, ustundekileri alir cakma mal koyar adamlar farkeder kaan cikartip parasini verir yanlislik olmus der ! Adama baska yerden kapak gider adama kaynakli kapak yollar yine yanlislik olmus der parasini yollar ! Sanirim suan parasi kalmadi baksaniza umrunda degil !