kadir jdm civic Nickli Üyeden Alıntı
ilk öncelikle gerçekten üzüldüm. Hayalleriniz maddiyatınız gitti en önemlisi psikolojı tabi.
ben Sİ lerle ugraşıyorum az cok benı tanıyanlar bilir.
Sizin motorunuz ikilerde toplanırken ordaydım. Mutluhandan gelen gürcan abi (yalnış olmasın ismini öyle hatırlıyorum) o ilgilendi motorunuzla.
Hem murat ustaya hm gürcan abiye dedım kapagı protları emme ve kelebegi gördügümde ilk dedigim sey abi bunu böyle toplamayın bu motor yürümez çalışsa bile motor kırılacak dedim.
Murat abi dedi PPr yaptı motor biz toplayıp adamlara vericez adam işini biliyor dedi bende söyle dedim motor 1 defa gazlanacak sonra gene kırılacak oda ben orasını bilmem bana motoru topla dediler topluyoruz.
motordaki hatalar:
1. üst kapak yanma odaları artı şekillinde araları kaynakla doldurulmuş sıkıştırma artışı için. ben hiç tavsiye etmem kesinlikle yanma odasına kaynak olmasını. he araştırdım normal kapak ile jdm kapaklar arasındaki farkı kapatmak için yapılmış bir uygulama imiş yanma odasını kaynakla doldurmak. fakat sizinki düzensiz ve ortası doldurulmuştu.
2. egzantirikleri işlendiğini görünce merak ettim custom uygulamaları sahibindende görüyordum 10 hp ye kadar ilanlar diye onlar yaptı herhalde, gene kaynak ve torna işlemleri egzantrige yapılmış ve usta sibob ayarını yaparken baktım vidalar en sonda ayar yapıldı.
3. port polish işlemi yapılırken sibob gayıtlarınız kesilmiş oda sibobunuzun sağlıklı çalışmamasına yol açmış.
4. PPR bu işlerden anlayan biri kişi olarak race port işlemi yapıp emme portpolihs yapılıp neden oem kelebek bırakılmış en az 60-65 mm kelebek lazımdı bence o araca.
aracın altı ben gelmeden önce toplandığı için incelemedim.
gelelim Araç sahibi olarak sizin hatanıza.
1. PPr ile anlaştınız iyi güzelde arkadaşım D16A9 tr de Kaç hp yapılmış neler yapılmış belli idi sen daha fazlasını istedin denenmemişi denemek NA da en hızlı araba yapmak istedin başka modifiye eden adamlara bir danışmak fikir almadın mı? yada başkalarından fiyat almadın mı?
2. arabanın başında olmadan uzaktan yapılan her iş böyledir. Yapılan ticaret anlayışı ne yazıkki böyledir çünkü herkes kendınce birseyler yapar. küçük bir örnek bir iş yaptıracam 500 tl istediler beni bekleyın kesinlikle yapmayın gelicem bana anlatacaksınız öyle yapıcam dedim, anlattılar ben 50 tl ye sorunu cözdüm.
3. Motorunuz ikilerde toplandı orada aldınız kendınız taktınız en büyük hatanız orada ikilerde motor takılıp tüm herseyı kontrol edilip yola cıkacaktınız yalnış birsey varsada orada bırakıcaktınız aracınızı.
tabi yazdım bukadar affınıza sıgınarak bence iki tarafınca burada hatası var PPR TR de yapılmamışı deneyıp kendı tecrübelerinle NA dan en yüksek gücü almak için proje yapmış arkadaşımızda sansı yaver gitmemiş bu konudaki her gazlayan herzaman motor modifiyesi yapan kişiler çok çok iyi bilirler MODİFİYE EDİLEN GAZLANAN HER ARABA BİR GÜN KIRILACAKTIR bu senın için degil sadece benım veya bir başkası içinde gecerlidir. bu işin kendısı büyük bir RİSK tir. Kimse diyemez sana motoru modifiye ettim 50 -100 bın km garanti gidersin.
bazı anlaşmazlıklar olmuş sıkıntılar yaşanmış inşallah aranızda çözümlenmesi dilegiyle ama bu forumdan nasıl çözülür bilemem fakat bu tarz işlerde bir şözleşme yapılması iki tarafın magduriyetının azalması bakımından çok iyi olucak çünkü söz ucar yazı kalır misali arkadaş ben böyle dedım PPR ben böyle dedım diye bir yere varılması zor.
Hakkınızda en hayırlısını dilerim inşallah en kısa zamanda magduriyetınız hallolur aracınıza keyifle binersiniz.