Çok meraklıyım ama motordan modifikasyondan çok fazlada anlamam, çok fazla nette araştırma yapmam, yabancı dilimde yok zaten kaynaklarda genelde ingilizce! Sağdan solda duyuyorum, bizden biri, bir Türk vatandaşı, genç bir arkadaşımız, kişisel müdahaleleri ile motorda yaptığı yükseltmeler ile büyük güçler kazanıyormuş, vay be diyorum, tam bana göre, hemde yurdum insanı, para yabancıya gitmesin.
Tanışıyor anlaşıyoruz, vaadler hayal gibi, 200hp bile alabileceğimden bahsediyor, adeta büyüleniyorum. Başka bir boyuttayım adeta. Anlaşmamız gayet basit, ben motorumu emanet edeceğim, ve elbette bir bedel ödeyeceğim. ödememi yapıyorum ve büyük bekleyişim başlıyor.
Büyük gün geliyor, aracımı alıyorum, duygularımı kelimelere dökmek imkansız ... Ama o da ne??? ölçüm sonuçları, ... 140hp, sadece bu mu? olamaz bana ödediğim rakam karşılığı vaad edilen çok daha yüksek, çok daha ulaşılmaz idi?
Hayallerim, büyük beklentilerim adeta kabusa dönüyor, daha da kötüye gidiyor... artık yürüyen bir aracım yok!
Aman allahım, ben ne yaptım? nasıl inandım?
Empati yapma gayretinde yazdım yukarıdaki satırları.
Arkadaşımız belki gerekli araştırmayı yapmadı, belki yeterince bilgi sahibi değildi. belki modlanma sürecini bire bir yerinde takip edecek vakte ve bilgiye sahip değildi. Bilemiyorum, Her ne olursa olsun, bence zaten bunların hiç birinede mecbur değil!!
Burada ki en önemli husuta bu zaten. Herkez işini yapacak.
Ne vaadedilmiş? Ne verilmiş, sonuç nedir?
200hp vaad edilmiş, karşılığında bir rakam istenmiş ve tahsil edilmiş.
Yapılması gereken nedir? o yada bu şekilde 200hp gücü kazandıracaksın arkadaş! parayı aldınmı? aldın! Bunun lamı cimi yok!
Söz vermek başka şeye benzemez!
Başa gelen çekilir, bu arkadaşın her türlü mağduriyetini karşılayacaksın hemde fazlasıyla. Sonrada çıkıp delikanlı gibi, ben bir hata yaptım, ama cezasını ödedim adam gibi adamım dersin, bizde seni alkışlarız.