User Tag List

Sayfa 5/9 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
169 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Yurtdışından Araba Getirme / Yabancı Plaka Soru - Cevap Hakkında Herşey

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emeklilere yapılan kıyak 185 gün süreside yok onlara. onlar 2 yıl dolunca tekrar yurtdışına çıkıp başka bir araç alıp gelebilirler 1 günde
    şubat ayında 6 aylığına Amerika'ya gitme ihtimalim var. aynı zamanda Bulgaristan vatandaşlığım mevcut. Tabi Türk vatandaşı da olunca araç getiremiyoruz haliyle... Amerika da kaldığım 6 ay sayılıp, gidip Bulgaristan dan araç alsam 2 yıl kullanabilir miyim acaba... ? gümrük polisi demesin kardeşim git amerikan plaka araç ile gel diye ? eğer böyle birşey varsa gerçekten bunu yapmaya hazırım. 2 yıl arkama bakmam en azından.

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba ile yurda giriş yapabilmeniz için diğer ülkede oturumunuz olması gerekiyo diye biliyorum, tahmin ediyorum kaldığınız ülkeden araç getirmenizi beklerler. Bu konuda aydınlatabilecek olan var mıdır, ben de merak ediyorum araçla gelsem nasıl bir durum olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vatandaşsan zaten oturuma ne gerek var ? adres vs herşey mevcut. ev dahi var.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İkamet adresini gider gitmez aldırır isen konsolosluktan oluyor. Arabayı hangi ülkeden aldığına karışamazlar diye biliyorum. Ben sırbistandayım ama arabamı İtalya'dan getirttim. Türkiye kayıtlarında ikametininde yurtdışı gözükmesi lazım. Gittiğinde al ikametini yeter.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu durumda benim için teşkil etmiyor. 1995 den beri bi ikamet adresim gözükmekte

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üstteki durum BG için geçerli... diğeri içinde iş kolay yani 6 ay kalacağım yer kısaca.. hayırlısı diyelim deneriz şansımızı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yabancı vatandaşlığınız varsa MX plakaya çevirerek istediğiniz kadar kullanırsınız zaten (teminat yatırmak ve ya teminat mektubu ile) ama öncesinde ne kadar süre yabancı plaka kullanabilirsiniz bilmem. Çifte vatandaşlığınız varsa bu haktan faydalanamazsınız bildiğim kadarıyla.

Sadece TC vatandaşı olanlarında yurtdışında ikametinin olması gerekli araç ile giriş yapabilmeleri için, 6 aylık turist/eğitim vs vizesi olsa dahi oturum olmadan araçla girilemiyor malesef.

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yav her 6 ayda bir bu tip bi haber cikiyo ama ne kadar okusakta haberin detaylarini - uygulama sartlarini bir turlu anlayamiyoruz noluyo abi simdi nedir durum , resmi bir yazi var mi ?
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi aslında haber eski. 2015 son çeyreğinde son güncelleme yapıldı.
    Diyelimki yurtdışına çıktınız herhangi biri olarak. Gider gitmez konsolosluktan ikametinizide oraya alırsanız. İkameti aldıktan 185 gün sonra yurtdışındaki arabanızla türkiyeye dönebilirsiniz. Ancak maksimum 2 yıl araba kalır türkiyede. 2 yıl sonra araç türkiyeden çıkmak zorundada.

Eğer 2 yıl dolmadan o araçla türkiyeyi terk edersen tekrar 185 gün yurtdışında kalmak zorundasın. Sadece araç değil sende kalmak zorundasın geri tekrar getirmek için. Yada uçakla dönersin ama tekrar 185 gün tr dışına fiili olarak çıkmadan getşremezsin

Ancak emeklilerde durum değişti. Yurtdışından emekli olanlarda 2 yıllığına araç getirebiliyor yabancı plakayla gezebiliyor lakin onlar 2 yıl kalmadan mesela tekrar yurtdışına çıkarlar ise onlara 185 gün süre kısıtı yok. Diyelimki 10 ay sonra çıktı araçla. 2 ay sonra tekrar geldi. Kalan 14 ayı dondurulur ve geldiğinde tekrar 14 ay daha gezebilir. O 14 ay da biterse ondan sonra 185 gün limiti onlara başlar.

Ancak emekli olmayanlar geldikleri günün ertesi günü araçla tekrar yurtdışına gitseler bile 2 yıllık hakları silinir tekrar 185 gün yurtdışında yaşama şartı girer araç getirmek için.

Özetle 185 gün yurtdışında yaşadın. Dönerken aldın bi bmw 5.20 2008 2010 v.s ve 2 yıl kullandın tr de. 2 yıl sonra tekrar hem gezinti olur, git yurtdışına sat 2 bin euro zararla atla uçağa gel. Bu ülkede kimse sana 2bin euroya 2 yıl 5,20 vermez,
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M_PROJECT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yav her 6 ayda bir bu tip bi haber cikiyo ama ne kadar okusakta haberin detaylarini - uygulama sartlarini bir turlu anlayamiyoruz noluyo abi simdi nedir durum , resmi bir yazi var mi ?
    Resmi yazı değil konsolosluğa gittim öğrendim. Sonrada alman gurbetçilerin otomobil yardım derneğinin sitesinede baktım. Birde milliyet gibi 4-5 gazetede haber var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Year One Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu durumda benim için teşkil etmiyor. 1995 den beri bi ikamet adresim gözükmekte
    Dostum ikametin bg makamında ise değeri yok. Yurtdışındaki türk konsolosundan alıcan ikametini. Türk adresini silicekler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @GokhanRS o zaman bir soru daha sorayım peki ben kendi üstüme olan yabancı plaka aracımla geldim, benden başka kim kullanabilir aracı? birinci derece yakınlar mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen aracın içindeysen herkes kullanabiliyor. Yorgunum bahanesi kanunda var. Onun dışında eşin veya yurtdışı ikameti bulunan her akraban. Atıyorum sen yokken kuzenin kullanır ve gbt de adresi Türkiye çıkarsa yersin cezayı. Ama ikameti sistemde yurtdışı yazıyorsa dokunamazlar çünkü turist sayılır. Zaten bu 2 yıl kanunu turistik izin kapsamı diye geçiyor. Plaka değişmiyor. Vergi yok bişi yok. Sadece bi yeşil kart alıyorsun arabanın trafik sigortası şirketinden tr yi kapsasın diye. O da 50 euro lüks bi araçta bile

Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba maddeyi goremedim varsa kusura bakmayin ben 8 ay yurt disinda okudum arac getirme durumum varmidir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada bu yapılanların hiç birini devlet kıyak yapmış gibi görmeyin. Arabayla 4-5 ülke gezmişliğim var. Birtek Türkiye bu kadar uğraştırıyor. Hatta çoğu ülkede aracım aranmadı bile. Camdan pasaportu inmeden uzattım 30 saniyede damga vurdular hep. Birtek bizim gümrüklerimizde sıkıntı yaşarım hep. Yeri gelir 3-4 kilo cevizi dert eden oç memura denk gelirsiniz. Tr ye 4 kilo cevizi ticarimi sokuyorsun diyen o.çocuğu hemşerin çıkabilir. 4 kilo cevizle kim ticaret yapmışta zengin olmuş? Hatırladıkça sövüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Leonardo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba maddeyi goremedim varsa kusura bakmayin ben 8 ay yurt disinda okudum arac getirme durumum varmidir?
    Şuan nerdesin? Tr mi, ydışı mı?

blumenberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar ben 5 sene ma plaka araç kullandım, teminat mektubu alıyorsunuz , bu da ödemediğiniz ötv kadar oluyor genelde, bana kalırsa değmiyor çok fazla ki kendim de tr plakalı arabalara biniyorum artık, çünkü aldığınız arabayı istediğinizde istediğiniz paralara hemen satamıyorsunuz, spor araba ise daha da zor oluyor, Almanya'ya götürseniz vergisini orada ödemeden satamıyorsunuz, zarar ediyorsunuz. Almanya fiyatı en az 100 bin Euro olan arabalar için değer ama yine de, çünkü nakit para karşılığında teminat mektubu alıyorsunuz ve o paranın getirisinden yararlanabiliyorsunuz, sadece çekemiyorsunuz. Gayrimenkul karşılığında da mektup alınabiliyor fakat onda da bankaya ödenen ücretler çok daha fazla oluyor, nakit karşılığında ben yüzde 0.5 veriyordum bu arada. Onun haricinde Türkiye turing kurumuna 2 yılda bir 500-750 arası bi meblağ ödeniyor. Bu arada yurtdışından gelen aracın da tüm gümrük işlemleri sigorta dahil 5000 liraları buluyor.

Belki ilerde özel bi araba alırım diyorum yine de çünkü sadece öğrenci olarak değil çalışan veya emekli yabancı statüsünde de araç alabiliyorsunuz. Hatta kütüğü Türk olanlar içişleri bakanlığından çalışmaktan muhaftır yazısı ile işleri daha kolay halledebiliyor.

Bu arada ma plakalı araba kullanmak isteyenler yabancı bi hatunla evlenebilir ve bu haktan yararlanabilirler
    ( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şuan nerdesin? Tr mi, ydışı mı?
    Şuan Türkiyedeyim geleli baya oldu nisanda geldim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Leonardo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şuan Türkiyedeyim geleli baya oldu nisanda geldim
    Sen getiremezsin. Türkiye ye bir kere girdin mi tekrar çıktığında yine 185 günden önce araçla gelemezsin.

Blumenberg ma plakada haklısın biraz zor işler. Benim anlattıklarım plaka değiştirmeden 2 yıl kalıp geri çıkacaklara. Onlara herhangi bir vergi Vs yok. Araç alım satım Vs ülke ülke değişir. Mesela 2nci el 3.20 zarar ettirmez çünkü türkiyede 90bin olan bmw yi ben 25bine alıyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler