1.6 tdilarin kapismasini gormek isteriz video isteriz![]()
Aynen bende merakla bekliyorum sonuçları![]()
BMW G20 320i
https://www.youtube.com/c/smokemotion
Sonucu bekliyoruz. Aracım hazır olduğunda İzmir de deneme için bende konu açacağım
Güvenin yorumundan sonra bir süre ben yorum yapmayacagım (şimdilik en azından ) arkadaşlar kusura bakmayın, soru işaretini netleştirelim öncelikle
denemelerimiz için ben 'KNN' polo sahibi Kenan kardeşimin yorum yapmasını bekleyecegim.
KNN tdi'ın maşallahı var, şuana kadar denedigim en hızlı tdi ve aynı spec oldugumuz için en keyif aldıgım denememdi.
Evet ikisinin de sihirbazı Mecachips Mehmet Gazihan ağabey, kişisel bir yorumu olmuştu dün gece sonu gebze de mc de otururken , uygun görürse tekrar konuya yapar aynı yorumunu.
Güven'in yazılım egzozlu bir cupra içinden çektigi bir video olcak 190,200 civarına kadar sıktıgımız,
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
Mehmet bizim tek bi istegimiz vardı senin box takıp denemen bide box ı cıkarıp denemendi farkı görmek icin.Fakat box takmak istemiyorum korkuyorum dedin ama gecen hafta ki denemelerinde box takılı denemeler yaptın.Yolda box ın düsmesi, cıkardım demene ragmen box arac icinde degilde motorun icinde biyere koymus olman bizde süphe yarattı.
Can a hak veriyorum. Polo cupray a yakın yürümüş yada kafa burun gitmiş önemli değil.
E5 te durup arıza veriyor diye kaputta bir iki işlem yapman ve ardından gişelerden çıktıktan 5 dk sonra box ın motordan önümüze düşmesi bize şüphe ettirdi. Geçmenin geçilmenin dışında yapmamış dahi olsan o box motordan düşmemeliydi bnce. Bagajda durabilirdi..
Kardeşim biz tüm gece oradaydık , niye bu konuyu konuşmadınız , aşkolsun, gecenin o saatinde okadar yol geldik?
Peki madem burdan açıklama yapayım.
1- Mirkelam'a girmeden aracımda kickdown da bir basınç kaçağı gibi kaçırma hissettim, hortumları kontrol ettik vs, Mehmet abi, egzoz'un kaymış , burdan kaçırıyor muhtemelen dedi, neyse çıktık test ettik, oda farketti. Daha sonra Kenan bana hayrola vs dedi, ben de böyle bir sorun yaşadıgımı söyledim, Kenan da centilmence, ' kardeşim sorun varsa denemeyebiliriz dedi ' ben de 'yoo hayır, bu kadar gelmişiz bu saatte bu kadar insan, deneyelim, hem gerçekten bu egzoz kaçağı ne kadar etkiliyor sıkalım görelim dedim ' ( görürse onaylar bu dedigimi de )
2- Box'ı tak denildi, ben zaten box'lı deneyecektim, kaput'u açtım box'ı kaput üstüne koymuştum, ( takmamıştım, ) Sonra Mehmet abi, TAKMA dedi,
ben de araçta hissettigim sorundan ötürü, biraz daha basınç vs gelmesinden korktum ve takmadım, Box'ı kaput içinde sabitlediigim yerleştirdigim yerde bıraktım, ama takmadım, ( bu 2. madde de yazdıgım kısmı, Boldenon Doğan abi, görmüş olabilir, çünkü yanımdaydı, görmüşse yazar )
3- Benim aracımda box'ı takmış olsam, yol da düşer miydi , biraz mantıklı düşünürsek imkansız buBox'ı nerde buldular ,kim buldu onu bile bilmiyorum.
Ha eğer, yok o box takılıydı sıkarken düştü vs diyorsanız, o araba box düştükten sonra gebzeye kadar nasıl geldi, soket boşta araba çalışmaz yürümez.. ( ayrıca benim aracımın box'ı taktıgımız soket tırnagı kırık, yani box'ı taktıktan sonra iman gücüyle asılman lazım ' KAMER görünce yazar bu kısmıda '
Ha tüm bunları geçtim, box taksam niye box takmadım diyeyim, ayıp mı günah mı, tüm bunları arabaya takma için almıyor muyuz, evet taktım desem ne kaybederim ?? ? Kaldı ki siz de boxlı boxsız denememi vs istemiştiniz ? Araçtaki hissettigim sıkıntıdan dolayı, ben takacakken, mehmet abi, takma dedi, ben de riske etmek istemedim takmadım, zaten yazılımım iyi, box'a ihtiyaç yok.
Bu tüm yazdıklarımda bir şey ifade etmiyor + itimat etmiyorsanız buyrun çıkalım, box'a da dokunmam, kaputa da ellemem, siz sökün, siz takın aracıma, öyle deneyelim. Hoş şeyler degil bunlar, gece ordayken hiç böyle degiliniz, yakıştıramadım bu ' yalancılıkla suçlayan tavrı '
e5'de arıza vermedim, rapid ve leon cupra vs herkes durdu, biz de (sizin arkadaşınız ssanırım yine ) saxoyla deniyorduk , herkes durunca biz de durduk, ama hızlı oldugumuz için yaklasık 200 metre ilerde durabilidik, cünkü deniyorduk, o sıra ben egzoz'a baglantısına baktım ( çıkmış mı yerinden vs diye ) derken arkamızda duran araçlar hareket etti biz de yakalayalım bari diye bastık çıktık saxoyla. Tüm bunlar olurken, saxo cu arkadaş yanımdaydı, hatta sagolsun, bir sorun çıktı mı diye sordu etti.
Mehmet denemeler sonrası mc te yanina gelip box düsmus bizimkiler getiriyomus bide tak öyle deneyelim dedim bunda yalan yok.Sende dostum sorun var zaten korkuyorum dedin bende tamam o zman dedim konu kapandı.
Soket takılmadan araba yürümez biliyorum.Bizim söylemek istedigimiz sey , denemelerde box takıli olabilirdi cünkü deneme sonrasi yolda durup biseyler yaptın ve box ı cıkarıp motorda bi bölüme koyup hareket ettin ve o arada yere düsmüs olabilir dye düsündük.
Evet haklısın mc te böyle böyle düsünüyoruz demedik cünkü kenan dediki gerek yok uzatmayalim.Ama ben ordada söyledim deneyelim aklımızda soru isareti kalmasin diye ama kenan ayıp olmasin diye uzatmadı bence.Ama herkesin aklinda bu soru isareti var acaba box takılımıydı diye.
Yav kaput Altında plastik kapağı 2 klips tutuyor çıkarıp bakmak çok zor değil bence, ben olsam bakardım yani o kadar içinizde Şüphe varsa ki box düşmüş, Yakıt soketi dışarda olan araba nasıl çalışabilir![]()
Yola çıkacagımız aman aracımın kaputunu Mehmet Gazihanla beraber kapattık, 4-5 kişi daha vardı, fener açıp egzoz'a baktık hatta, sorunu görmek için.
Boldenon box'ı takmak için çıkardıgımda yanımdaydı, umarım takmadıgımı da görmüştür de yorum yapar, direk birebir yanımdaydı. ( Abi seni tanımıyorum ama ne gördüysen yaz lütfen )
Ayrıca saxo'cu arkadaş da burdaysa yazsın lütfen oda yanımdaydı, biz e5 'de digerleri durdu diye durduk, ben egzozu kontrol ettim ( maksimum 10 sn ) sonra devam ettik.
Ben zaten takılmasını istediginiz halde boxı takıp niye takmadım diyeyim, Kenan benim düşmanım mı,bu okadar hayat memat meselesi bir durum mu ? , biz bi haftadır deneyelim eğlenelim diye konuşuyoruz hergün whatsappdan, Be aksine dürüstçe, arkadaş şuan bir sorun hissediyorum egzozda, hatta test ettik M.Gazihan da bir problem oldugunu gördü, ve takma box'ı dedi o yüzden takmak istemiyorum, korkuyorum basınç tan dedim.
Sanırım böyle durumlarda iç sesim olan ' ulan insanlar okadar gelmiş bu saatte, buraya kadar geldikten sonra aracımda sorun var denemiyorum demeyeyim ayıp olur ' diye düşünmemek lazımmış ( ki burada kenan'ın hakkını yiyemem, kardeşim istemiyorsan denemeyebiliriz dedi ) Bu da bana bir tecrübe oldu.
Ayrıca altını çizerek söylüyorum, beni forumdan tanıyan bir yıgın arkadaşım da bilirler, Benim hiç bir zaman bir deneme vs konusunda iddaalı bir mesajım ' ya da konunun ilk mesajında sizin yazdıgınız gibi ' KİNG' lik teorim olmadı, Benim Kamer 'den aracı ilk satın aldıgım zaman bile, plaka degişmemin en büyük sebeplerinden biri budur, herkes ' yazılımegzoz king ' diyordu araba için, ben onu bile söylememeleri için, powered by isot vs diye başka şeyler uydurup, o iddaalı isimden sıyrılmasını sağladım.
Benim hayatta herhangi bi konuda iddaam yok, keşke şuan bunları yazmak yerine, şeffaf olsaydınız da konuşulsaydı, orada ayıp olan şey burada olmuyor mu ?
benim geçmek geçilmek kaygım olsa, ' şuan videolar kısmında boyboy geçildigim gti konusu olmaz.
Konuya dair son mesajımdı bu da, bu tarz polemikler uğraşmak istedigim en son şey bile degil + hiç tarzım da degil.
Ha hala 'akıllarda soru ' işareti varsa ( hepiniz efendi,düzgün insanlarsınız gördügüm kadarıyla bi yanlış hareket görmedim)
Buyrun gelin, box'ı benim aracıma ;
KENDİNİZ TAKIN,
KENDİNİZ SÖKÜN,
öyle deneyelim
Biz gerekli acıklamaları yaptik zaten ama ifade edemiyoruz sanırımsoket bostaydı demiyorum yolda herkes durdu belirli aralıklarla.O ara takılıp box cıkarılmıs olamaz mı yani bundan bahsediyoruz.Box sökülü vaziyette motorda duruyodu ve o ara hareket edince bulundugu yerden düsmüs.Box takılıydı hareket edince düsmüs araba yürumeye devam etmis demiyoruzki
Neyse isterlerse tekrar denerler bu sefer herkesin önünde sökülür öyle yola cıkılır ve sonuc aynı olursa özür dilemesinide biliriz.İftıra atmiyoruzki sonucta bizimki süphe.Ondan sonra yazılım egzoz king bu arac diyebiliriz![]()
Mehmet biz zaten denemeye hırslı gelsek kar lastigi+depo full e yakindi öyle gelmezdik.
Tekrar söylüyorum mc te söyleyebilirdik ama kenan uzatmadı herkes dagılalım dedi ve söyleyemedik.Konunun buraya tasınmasi gereksiz dogru söylüyosun.Sana yalan söylüyosunda demiyorum.İsterseniz tekrar denersiniz sonuc belli olur buraya da video atarız.
Geceye ait başka video yoksa bilmedigim, tek deneme videomuz bu ( Guwen_ar sagolsun ) , 7 8 tane denememizden en sonuncusu sanırım, bir tek bunun videosu var galiba. benim diger denemelerimiz de de görebildigim kadarıyla ve deneyebildigimiz kadarıyla bir kaç boy geçiyor benim aracım. Herkes deneme telaşındaydı ayrı ayrı
( Kenan daha iyi görmüştür, net olarak ve araç sahibi olarak farkı o yazsın, ben boy vererek yanıltıcı bilgi vermeyim )
Solda ki benim polo, sağda ki knn polo
link : https://www.youtube.com/watch?v=YBsjCSf0bK8
Öncelikle sunu belirtelim kimse mehmete iftira atmıyor.sunu belirteyim ben deneme konsunda hırs yapmam canın dedigi gibi bu forumda rolle kolay kolay kıs lastigi ile giden ya da fulle yakın mazotla giden insan cıkmaz.ama mc e gelince arkadaslar mehmetin arabada box var otobanda söktü dediler ben de süpheye düstüm ama orada bunu gündeme getirmek hos olmazdı.ama süpheye düstügüm dogrudur cünkü burgazdaki arkadaslarıma güvenim sonsuzdur.
Denemelere gelince bu videoda önüme arac cıktı bıraktım ve dogru düzgün limite kadar deneyemedik 180 190 gibi hep bırakmak zorunda kaldık ama bıraktıgımız anlarda mehmetin polo 2 boy gibi önümdeydi
Kim onlar Kenan hakikaten çok ayıp şunlar ya, herkes sağa çekince ben de çektim hızlıydık biraz ilerde durduk, yanımda da saxo lu arkadaşınız vardı, tonla denedik gebzeye kadar sıktık, bir kontrol ettim biliyosun sorun var diyordum sana, saxolu arkadaşla beraber durduk, egzoz kafasını kontrol ettim, sorun var mı dedi, yok dedim devam ettim,ki saniyeler sürdü durup kalkmamız
Takmadan yola çıktıgım box'ı ne zaman durup söndürüp kaput açıp taktıgımı da görmemiş mi o arkadaşlar ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)