Evet Jandarma Komando ne kadar eğitim görüyorsa o kadar işteSorun değil zaten bakalım kaç gün sonra ölüme terk edilir itin köpeğin maskarası oluruz.
![]()
Uzun dönemide işaretledim ben bakalım 24ünde neresi olacak şansımıza
Sülüs kağıdım da geldi dün itibariyle.
11 Mayıs ile 16 Mayıs arası teslim olmam gerektiği yazıyor. En geç 16 Mayıs öğlen saat 13:00'te teslim olmam gerektiği bilgisi verildi.
E-Devlet'ten baktığım zaman son gün 14 Mayıs yazıyordu oysa.
Sülüs kağıdına göre hareket edelim en iyisi.
Burdur'a giderken nizamiye önünde TechTurkey Meeting girişi yapalım bencede.![]()
Daha 3 gün önce askerden gelmiş olan biri olarak şöyle söyleyeyim. 11-16 sı arası yazar ancak senin teslim olma tarihin ne yazıyor ?
Erken teslim olursan fazla yaparsın askerliği eksilme filan olmaz. Avantajı deli gibi bizim gibi 8 saat ayakta kamufulaj almak için kayıt için debelenmessin hemen girersin. Hemen boş koğuştan güzel bir yer kaparsın. Başka da bir artısı yok. Sen tam zamanında git ama sabah erken teslim ol. Acemi yatağı herzaman çok kalabalık olur.
Ben 11 de teslim oldum o halde bile içeri girmem 7 yi buldu ve full ayaktasın.
Şimdiden Hayırlı Teskereler herkese.
Ben Kıbrısta Lojistik Destek Komutanlığındaydım. Yazılım Mühendisi olduğum için havada kapıp tabur yazıcısı yaptılar. Rahattı genel olarak ama hasta çok olduk.
Senin Acemilikte şansına yaza denk geleceği için ter ile ilgili sıkıntın olur. Yemek konusunda seçici değilsen rahat edersin.
Kırkağaçta eskisi gibi gelenler okadar eğitim olmadığını söyledi. Eğitim alanında baya bi zahiyat olmuş çünkü. Birde telefonları kullanırken oradaki olabildiğince ıslak mendille temizleyip kullanın kulak benim bir kaç kere enfeksiyon kaptı bu yüzden kalabalık çünkü.
Arkadaşlar o size verilen süre misal 11-14 mayıs, 11 mayıs'tan itibaren yasal olarak asker sayıldığınızı, o 3 günün ise yol izniniz olduğunu belirtir, 14 mayıs günü sabah en geç 08.30 da birliğinize katılış yaparsanız, bir sıkıntı olmayacaktır size tavsiyem mümkün olduğunda geç saate kalmamaya çalışın.
Tsk nın size vereceği istihkak ;
uzun dönemler için, 1 adet yazlık 1 adet kışlık bot, 5-6 tane çorap, 3-4 tane don ve aklet, bulunduğunuz bölgenin soğukluğuna göre yün veya normal içlik, kısa kollu tişört, 1 tane spor eşofmanı, 1 adet spor ayakkabısı (kalas gibi olandan taşa basın daha iyi) ) diş macunu diş fırçası traş takımı ıvır zıvır, 1 adet parka, 2 adet eğitim pantalonu, 2 adet kısa kollu gömlek, 2 adet uzun kollu gömlek, 1 çift terlik, künye, kısa dönemler için ise bunların yarısı ayrıyeten mevsimine göre 1 çift bot ( yazlık veya kışlık )
Ben askerliğimi 12 ay uzun dönem olarak yaptım. Acemiliğim ankara zırhlı birlikler de usta birliğim ise kırklareli 55.mknz p.tug komutanlığın da idi.
Benim size birkaç tane tavsiyem olacak ;
İlk acemiliğe gittiğinizde size tavsiyem cep telefonu götürüp de strese girmeyin ( acaba sokabilecekmiyim, yakalancakmıyım vs. ) onun yerine telefon kartlarından alın bol bol, ( biraz pahalı olabilir ama kafanız rahat olsun, )
Yanınıza 1 çift silikon tabanlık alın bot için, resmen hayat kurtarıyor benim tabanlık sayesinde ayağımda ki nasır bile geçmişti![]()
Pişik kremi tavsiye ederim yaz geliyor eğitimlerde falan sıcak olacak, yanınızda bulunsun zararı olmaz,
1 adet boyunluk cüzdanı, deri olsun ama su geçirmesin duşa falan girdiğinizde rahat edersiniz gözünüz arkada kalmaz,
ben askere giderken boyunluk cüzdanım da, telefon kartları, kimliğim, nakit param ve sülüsüm vardı...
Bot boyası olarak Nuri Leflef adlı bir markanın boya ayriyeten üstüne cilasını alırsanız sizden havalısı olmaz alayda) ( Tabi çaldırma işine dikkat, onun için de bir çift güzel bir asma kilit öneririm, çünkü benim acemilik te 2 kere ' yer değiştirmişlerdi ' botlarımı
) )
Bu arada çok da fazla malzeme götürmeyin yanınızda, bu sefer malzeme çok olunca dolaplar zaten küçük, insan nereye koyacağını şaşırıyor o kadar malzemeyi.
Ben o kadar asma kilit, vatka, çengelli iğne ıvır zıvır götürdüm ama bi kere bile kullanma gereği duymamıştım.. Hep fazlalık olarak durdular çanta da, bu arada bana hiç denk gelmedi ama acemi birliğinde çok hırsızlık olur derler, onun için çok miktarda nakit para bulundurmayın lütfen yanınızda, ayrıca sivil eşyalarınız çok marka olmasın ayakkabılar vs çünkü sivil eşya da çalabilirler maalesef aklınızda bulunsun..
Herkese hayırlı teskereler dilerim, sormak istediğiniz başka birşey olursa seve seve yardımcı olurum.
Askerde 3 aşı olunuyor diyorlar. Tetanoz, Menejit ve Kızamık diye duydum.
Aşı sonrası 1-2 gün boyunca kollarda ağrı sızı durumları oluyormu eğitim esnasında?
Valla kimine 3 kimine 2 aşı yapıyorlar, bana 2 tane yapmışlardı ama öyle aman aman bi yakma durumu olmadı, 1 günden sonra hissetmedim bile zaten.
Ama ilk başta biraz kanayabiliyor aklınızda bulunsun, bu arada sadece don la kalıyorsunuz aşıdan önce size bir tane bornozun ince hali gibi bi kıyafet veriyorlar onunla muayene oluyorsunuz, gidince şaşırmayın)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)