Yaş kısmında 57 yazıyor ama kusura bakmayın o yaşın cevabı değil bu yazdığın egsoza ceza yazan trafik polisi, yani branşı sadece trafik bunlar gidip te işsizliğe mi çare bulacak, terörü mü bitirecek Narkotik gibi operasyon mu yapacak?
Printable View
Ulan Selçuk açtın konuyu beni uğraştırıyorsun burada alacağın olsun senin
Abi (Yanlış anlamayın forum ortamındaki samimiyete sığınarak diyorum) yanlış anlamayın ama 57 yaşındasınız bari siz böyle düşünmeyin. Bu yazdıklarınızı şuan bu hayatın farkında olmayan, hiç polisle uğraşmamış, ehliyetini almamış yeni yetmeler söylüyor. Hatta bunları söyleyen aynı kişiler polis 68' kasa Mustang'i çevirip ceza yazdığı videoda da 'Polis değil mi işte hepsi cahil bari ona yazma koskoca motor bla bla bla.' diye hayıflanmıyor mu?
Forumda binlerce kez bu konular konuşuldu takılan parça-vergi ilişkisinin sokakta bir önemi olmadığı.
Polis şununla uğraşacağına bununla uğraşsın diye binlerce caps yapıldı, ne yapsın bordo bereliler mi çevirsin bizi yoksa trafik polisi mi çatışmaya gitsin?
Evet bir çok yanlış var bu trafikte kurallarında da, her kuralda olduğu gibi, ama bazı şeyleri yaparken dezavantajlarını göze alarak yapıyorsun mecburen. Aracına egzoz takıp da polis çevirince bağırıp çağıranları hiç anlamıyorum.
abi öncelikle geçmiş olsun bir kaç açıklamam olacak
size yazılan ceza maddeleri , 30/1-b ve 72. maddeler , çevreyi rahatsız etmekten sanırım bunun sınırını sizi şikayet eden kişi veya sizden haz etmeyen bu maddeleri kullanan çürük elma meslektaşlarım ne yazık ki ...
araç egzoz gürültü vb işler belirli kanun ve yönetmeliklere bağlanmıştır
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx...urceXmlSearch=
linkteki ilgili yönetmeliğin 3. bölümünün 9. maddesinde karayolları araçlarının egzoz sınırlarını , b bendinde
Kamuya açık yerlerde çalıştırılan motorlu kara yolu taşıtlarının dış gürültü seviyesi ve egzoz sistemleri ile ilgili olarak , 30/11/2000 tarihli ve 24246 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Motorlu Araçların Dış Gürültü Emisyonları ve Egzoz Sistemleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (70/157/AT) , Tip Onayı Yönetmeliği ile
korna, sesli ikaz gibi teçhizatlarıda c bendinde ,
Motorlu kara yolu araçlarının kornaları gibi sesli uyarı cihazları ile ilgili olarak, 1/5/1999 tarihli ve 23682 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Motorlu Araçların Sesli İkaz Cihazları ve Bunların Takılması ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (70/388/AT) Tip Onay Yönetmeliğinde
yasal sınırlar belirlenmiştir. Tip onay Yönetmeliklerinde ise
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx...evzuatIliski=0
en aşağıda ekler kısmını indirdiğimizde 2. kısımda motorlu taşıtların egzoz yasal sınırlarını görmekteyiz
2 Hareket halindeki araçların ses seviyesi
2.1 Sınırlama değerleri
Ek III’ün hükümlerine uygun olarak ölçülen ses seviyesi aşağıdaki sınırları aşmamalıdır:
Araç kategorisi dB(A) olarak ifade edilen değerler[(desibel (A)]
2.1.1 Yolcu taşıma amacıyla tasarlanan ve sürücü koltuğu dahil dokuzdan fazla koltuğu bulunmayan araçlar........................................... ....................74
2.1.2 Yolcu taşıma amacıyla tasarlanan, sürücü koltuğu dahil dokuzdan fazla koltuğu bulunan ve izin verilen azami kütlesi 3.5 tondan fazla olan araçlar:
2.1.2.1 Motor gücü 150 kW’dan az olanlar........................................... .........78
2.1.2.2 Motor gücü 150 kW’dan az olmayanlar........................................ ......80
2.1.3 Yolcu taşıma amacıyla tasarlanan, sürücü koltuğu dahil dokuzdan fazla koltuğu bulunan araçlar; yük taşıma maksatlı araçlar:
2.1.3.1 İzin verilebilir azami kütlesi 2 tonu aşmayanlar ..............................76
2.1.3.2 İzin verilebilir azami kütlesi 2 tonu geçen, ancak 3.5 tonu aşmayanlar.................77
2.1.4 Yük taşıma amacıyla tasarlanan ve izin verilen azami kütlesi 3.5 tondan fazla olan araçlar:
2.1.4.1 Motor gücü 75 kW’dan az olanlar........................................... ...........77
2.1.4.2 Motor gücü 75 kW’dan fazla, ancak 150 kW’dan az olanlar...............78
2.1.4.3 Motor gücü 150 kW’dan az olmayanlar........................................ ......80
desibel şeklinde sınırlandırılmaktadır . egzozun bu yasal sınırlar içinde olduğunu bulunduğunuz ildeki yetkili makamlara başvurarak ölçüm yaptırabilirsiniz. saygılar...
yakışıklı kardeşlerim yunuslar terörle ilgili eğitim alıp trafiğe bakıyorlar dimi ?
Ayak ustu pompaladi iste sagolsun... ALLAH coluk cocugundan cikarsin...
estagfurullah bey falan ayıp oluyor...
Hep bir ferrari lambo muhabbeti döner bu tarz konularda ama egzostdan ferraride bağlandığını gördüm ben yada önde plaka yok diye.
Hatta ferrariye motoru arkaya almışsın usulsuz işlem diyeni bile gördüm :D
şu db olcme olayı yapılabilse bu sorunlar birazda olsun ortadan kalkabilir aslında
faruk abimde burdaymış :) her türlü sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz , tabi ki sövmeden , genelleme yapmadan , tüm polisleri aynı kefeye koymayarak , dilimiz döndüğünce bilgimiz yettiği kadar cevaplamaya çalışırız saygılar...
faruk kardeşim yüzyüze tanışmasakda uzun süredir foruma üye olan biri olarak mantıklı aklıselim bir polis olduğunu biliyorum.Dürüst olduğun içinde mesleğini elinden geldiğince savunuyorsun.Takdir de edilecek birşey yapıyorsun fakat sende çok iyi biliyorsunki hem halkın arasında hemde teşkilatta çürük elmalar var.Her iki taraftada bu çürükler bitmeyeceği için sen üzme kendini.Bitmez bu polemikler:)
Halil Çakır bugün formumdayım hepinize cevap vereceğim seni bu güne kadar Durdurup trafik Kontrolü yaparken kaç kere kaputu açıp ta motoruna baktılar ki Ferrari'nin arkaya almışsın diye işlem yapıldığını yazıyorsun bunu ıspat edebilirmisin sadece şehir dedikodusu mu?
Ben sadece mantıksız olana karşı çıkıyorum yoksa amacım kimseyi savunmak değil ki bu konudaki mesajıma yazdım ben meslektaşımı şikayet te ettirdim, yeri geldi konu açana inanıp o polisi bulup araştırdım baştan sona yalan bir konu çıktı tamamen haksız yalan dolandan dolayı burada sövülmedik yerimiz kalmadı ben şunu Söyler şunu bilirim elma ayrıdır armut ayrıdır
merhaba öncelikle geçmiş olsun
28 haziran gecesi 12 gibi fenerbahçede aynı olay başıma geldi trafik polisleri yolu tek şeride düşürmüş kontrol yapıyorlardı, benide durdurdular 2 memur birisi 40 birisi daha yaşlı.alkol varmı ehlıyet ruhsat vs genç olan gaza basmamı söyledi düşük devirde bastım sonra sen in aşağıya ben basıcam dedi araç r56 cooper s orta,son yok bu memur dip gaz çataraparartra sıkınca hemen indi bağlayın dedi daha ben şoku atamadan eşyalarını al dedi ne dediysem dinlemedi diğer yaşlı memurun yanına gittim ARACI BAĞLAMA CEZA YAZ GÖNDER demesine rağmen diğer memur yok yok bağlayalım sesi çok çıkıyo bide film var uğraşsın dedi zaten simsar trafik çekici hazır bekliyolar 2 dakka içinde aracı kaldırdı bile çekiciye. hayatımda ilk defa ceza yedim araç yediemine gitti trafikten men edildi. otoparkta o gece yakalanan bikaçtane daha mini vardı rocco rc vardı. sadece cüzdanı alabildim araçtan hepsi para tuzakları anlaşmalı çalışıyolar 2 gün uğraştım aracı orj haline çevirip göztepe trafik şbye gittim ordaki genç polisler çok yardımcı oldular saolsunlar sen en yawşaklara denk gelmişsin dediler iyi / kötü polis. özetle polisden soğuttular iyi niyetli olanlarda var acımayanlarda. BİMER'e şikayet ettim tavırlarından dolayı ama birşey olmadı destan gibi açıklama yazmışlar. askere gidicem diye uzatmadım sicilleri plaka vs hepsi var mahkemeye vermek en güzeli birazda onlar uğraşsın sayg
Arabada tampon olmaz egzost dokuk Adams bakmazlar SEN gel bebek gibi arabaya salca ok neymis egzos sonra bize neden uyiz oluyolar
Canlı yaşadım arabanın içindeydim
Ama niye celallendin anlamadım
Bir cümlede ferraride bağlanabiliyor çifte standart yok diyorum
Diğerinde ise ferrariye motoru arkaya almışsın diyebilecek kadar cahilide olabiliyor diyorum.
Ben kendi adıma uygulama çevirme vb şeylerden hiçbir zaman şikayet etmedim aksine daha çok olsun herkes kurallara uysun diyorum.
Ordaki polisin konuşma tarzı vs onun şahsiyetini belirtir ama bir adama bir görev veriliyor görev şartlarıda bu kanunlar deniyor oda onu uyguluyor yada tölerans gösteriyor.Tölerans göstermedi diye küfretmek hata.Hatta aslında adam görevini yapmamış oluyor.
itiraz kanunlara gelmeli şahıslara değil
ama yine diyorum şahıs konuşmasına dikkat etmeli ne memur vatandaşa nede vatandaş memura hakaret edemez.
bende kaza yaptığımda canımı kurtardım diye beni suçlu çıkaran kanunu yapana diye küfrediyordum ve buna itiraz edip fotolarıyla mahkemeye devam ettim sonrada beraat ettim
uğraştırdı ama olsun
özetle toplanıp trafik kanunlarına karşı tepki oluşturabilir yada memurun konuşma tarzına vs...