User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Türkiye'den Almanya'ya araç ile seyahat hakkında bilgi ve öneri

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Türkiye'den Almanya'ya araç ile seyahat hakkında bilgi ve öneri

Bu haziran aracım ile Almanya'ya gitmeyi düşünüyorum. Yaklaşık 4 ay kadar kalıcam. Oradan araç kiralamak gibi bir niyetim yok, ulaşım için kullanmayı da düşünmüyorum zaten, fakat fırsat buldukça aracım ile gitmek istediğim yerler var (örneğin nürburgring) Özetlersem asıl amacım gerçekleştiremediğim araç ile Avrupa gezisine yakın bir şeyler yapmak. Gideceğim şehir Köln bu arada.

Bu noktada bilmediğim çok şey var, bilgim çok sınırlı demem daha doğru olur hatta. Şuan aklıma gelen noktaları yazayım.

-Giderken nasıl bir rota izlemek gerekir? Özellikle dikkat edilmesi gereken yerler/ülkeler var mıdır?

-Hangi evraklara ihtiyacım olacak? (örneğin turing derneğinden alacağım ehliyet tüm avrupada geçerli olacak mı?)

-Henüz öğrenci vizesi ile mi yoksa turistik vize ile mi gitmem daha mantıklı bilemedim. Turistik vize ile gidersem ev vs kiralayamıyormuşum, bu sebepten eğitimde alacağım için orada öğrenci vizesi daha ağır basıyor gibi.

-Sigorta turing derneğinden yapıcaz buradan ama Almanya ekstra bir şeyler isteyecek mi? Kendimize sağlık sigortası yaptıracakmışız, araçlar içinde bu tarz bir şeyler olabilir mi diye düşündüm.

-Evrak işleri epey karışıkmış oradan ev tutmak istiyorum, oradan bir arkadaşımla konuştum ama Alman vatandaşı olduğundan kesin bir bilgi veremedi. İnternetten baktığımda da biraz kafam karıştı açıkçası. Bu konularda bilgili biri varsa yardımı inanılmaz makbule geçecek şuan.

Biraz uzun oldu sanırım ama aklıma gelenleri yazmaya çalıştım çünkü çok ihtiyacım var bilgiye şuan. Belki daha sonra bu tarz seyahat yapmak isteyenler olursa konudan da faydalanabilir. İnternette Türkçe olarak çıkan sonuçlar genelde çok eski bu konuda, onlarda Almanya'dan memlekete ziyarete gelen gurbetçilerimizin konuları hep. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hacı dediklerinden anlamam da, almanyaya gideceksen az yakan arabayla git, o arabayla da ring in tadı olur mu bilemedim bence uçakla gidip orda kiralamak daha mantıklı duruyor.
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yorulduguna deymez bın ucaga devam et macera arıyorsan aracınla gıdebılırsın sonra ısyan edersın
    cok merak edıyorum ve soruyorum ?

sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?

tuned by : gürsel canpolat (16ec813)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cekici ile yollatmak daha daha mantikli hem aracin yorulmamis olur maliyet belki ucak vs 1 2 fazla olur ama aracin icin de senin icin de en azindan kafan rahat olur . mersinden istanbula geliyorum o bile ne kadar yorucu iken kaldi ki köln , tabi gezerek dinlenerek giderim diyorsan ayri

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hacı dediklerinden anlamam da, almanyaya gideceksen az yakan arabayla git, o arabayla da ring in tadı olur mu bilemedim bence uçakla gidip orda kiralamak daha mantıklı duruyor.
    oradan araç kiralamak muhakkak daha az yorucu ve daha az masraflı olur ama amacıma yönelik olmuyor o zaman

Alıntı elpadre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yorulduguna deymez bın ucaga devam et macera arıyorsan aracınla gıdebılırsın sonra ısyan edersın
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cekici ile yollatmak daha daha mantikli hem aracin yorulmamis olur maliyet belki ucak vs 1 2 fazla olur ama aracin icin de senin icin de en azindan kafan rahat olur . mersinden istanbula geliyorum o bile ne kadar yorucu iken kaldi ki köln , tabi gezerek dinlenerek giderim diyorsan ayri
    Tam olarak macera arıyorum bi anda gitmek gibi bir niyetim yok tüm yolu. Zaten 30 saat civarı sürüyormuş yol, oradan buraya gelen arkadaşım oldu daha bir kaç ay önce aracını getirdi. 26 saat falan sürmüş iki sürücü. Ama ben gezerek, bir yerlere uğrayarak gitmek istiyorum zaten

Birde yeşil pasaportum var, transit geçiş yapacağım ülkeler için transit vizesi vs birşey almak gerekir mi gerekmez mi onu nasıl öğrenebilirim?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de bu yaz otomobil ile Avrupa turu yapmayı düşünüyorum . Ben direk feribotla İtalya'ya geçeçeğim. 4 ay gibi bir süren var ise aynı rotayı tavsiye ederim gezip görmüş olursun . İtalya, İsviçre, Fransa ,Belçika, Hollanda ve Almanya yapabilirsin dönüşte ise Avusturya vb üzerinde dönersin . Ring'de mutlaka taksiye bin ve orada pist için hazırlanmış Swift vb. otomobilllerden kiralayabilirsin . İsviçre'ye girmeyip direk güney Fransa yapabilirsin çok güzel yollar var ( ben Cenevre - Lyon- Monaco-Marsilya yapmayı düşünüyorum )

Smkwd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selamlar;
    geçen sene arabam ile yunanistan ve bulgaristana defalarca gittim oradan edindiğim tecrübe şöyle:
    bu arada aynı şeyi bende düşünüyorum wörthersee için avusturyaya ama iş durumu müsade edermi bilmiyorum şu an.
    şöför için beynelminel ehliyet alman gerekiyor, ben bulgaristana giderken dereköy sınır kapısından almıştım 300 tl gibi bir ücreti var 2 adet de resim lazım.
    araba içinde yeşil sigorta yaptırman lazım bir aylığı 60€ gibi birşey başka birşeye gerek olmadan yola devam, hayırlı yolculuklar..

Ali Burak Şık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam rota konusunda bildiklerimi söyleyeyim, bulgar üzerinden gideceksen en çok kullanılan gurbetçi yolu olarak kapıkuleden haskovo, plovdiv, sofia ; oradan sırba geçmek için pirot yolu üzerinden, niş sonrasında belgrad ve novi sad üzerinden devam edebilirsin. Zaten serbiende 1 tane otoban var o yolu kullanırsın muhtemelen Derken szeged'den macara gireceksin, ordan kecskemet-budapest daha sonrasında M1 yoluna sapıp wienden salzburg, bad reichenhall ordan da münchen'den almanyaya girmiş olursunuz

Bulgarda gümrkten başlar zaten "çorba komşi" diyenler, 5er € bayılabilirsin çoğuna , bulgarda, macarda ve avusturyada vignette alırsın otoban geçişleri için, Sırpta bulgarda mola vereceksen çok dikkatli olmanız lazım hocam bu arada. Öyle yol kenarında falan dinleneyim demeyin sakın affetmezler

Şimdiden hayırlı yolculuklar

xcel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizde transporter ile 10-12 gün için italya fransa almanya ve dönüş yapsak, araçta konaklasak diye düşünüyoruz. Bu konuyada değinebilir miyiz?

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Ali Burak Şık Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam rota konusunda bildiklerimi söyleyeyim, bulgar üzerinden gideceksen en çok kullanılan gurbetçi yolu olarak kapıkuleden haskovo, plovdiv, sofia ; oradan sırba geçmek için pirot yolu üzerinden, niş sonrasında belgrad ve novi sad üzerinden devam edebilirsin. Zaten serbiende 1 tane otoban var o yolu kullanırsın muhtemelen Derken szeged'den macara gireceksin, ordan kecskemet-budapest daha sonrasında M1 yoluna sapıp wienden salzburg, bad reichenhall ordan da münchen'den almanyaya girmiş olursunuz

Bulgarda gümrkten başlar zaten "çorba komşi" diyenler, 5er € bayılabilirsin çoğuna , bulgarda, macarda ve avusturyada vignette alırsın otoban geçişleri için, Sırpta bulgarda mola vereceksen çok dikkatli olmanız lazım hocam bu arada. Öyle yol kenarında falan dinleneyim demeyin sakın affetmezler

Şimdiden hayırlı yolculuklar
    Ali burak bulgarda sirpta gayet guvenli neyi affetmiyolar ?
    - K -

________
    Dr.Ecu

Ali Burak Şık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ali burak bulgarda sirpta gayet guvenli neyi affetmiyolar ?
    hocam özellikle bulgarda çingene tayfası çok yani araç içinde bişey bırakmaya gelmez, değeli eşya vb. o yüzden söylediydim

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olayı ticarete dök , vaktim olsa almanyaya değil amerikaya arabayla giderdim.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Ali Burak Şık Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam özellikle bulgarda çingene tayfası çok yani araç içinde bişey bırakmaya gelmez, değeli eşya vb. o yüzden söylediydim
    Anladim,8senedir arabayla gitgel yapiyorum hic oylebiseye denk gelmedim de o yuzden. Senin bahsettigin donem 2000lerin basina 15yil onceye tekabul ediyo ondan dolayi yazmistim zaten..
    - K -

________
    Dr.Ecu

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rezillik uçakla git direk filan diyenler oluyor da bence esas zevki o rezillikte ilerde hem iyi bir anı olur bi bela gelmezse tabi Allah korusun hem de istediğin yerde durup geze geze gidebilirsin
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)