Bu haziran aracım ile Almanya'ya gitmeyi düşünüyorum. Yaklaşık 4 ay kadar kalıcam. Oradan araç kiralamak gibi bir niyetim yok, ulaşım için kullanmayı da düşünmüyorum zaten, fakat fırsat buldukça aracım ile gitmek istediğim yerler var (örneğin nürburgring) Özetlersem asıl amacım gerçekleştiremediğim araç ile Avrupa gezisine yakın bir şeyler yapmak. Gideceğim şehir Köln bu arada.
Bu noktada bilmediğim çok şey var, bilgim çok sınırlı demem daha doğru olur hatta. Şuan aklıma gelen noktaları yazayım.
-Giderken nasıl bir rota izlemek gerekir? Özellikle dikkat edilmesi gereken yerler/ülkeler var mıdır?
-Hangi evraklara ihtiyacım olacak? (örneğin turing derneğinden alacağım ehliyet tüm avrupada geçerli olacak mı?)
-Henüz öğrenci vizesi ile mi yoksa turistik vize ile mi gitmem daha mantıklı bilemedim. Turistik vize ile gidersem ev vs kiralayamıyormuşum, bu sebepten eğitimde alacağım için orada öğrenci vizesi daha ağır basıyor gibi.
-Sigorta turing derneğinden yapıcaz buradan ama Almanya ekstra bir şeyler isteyecek mi? Kendimize sağlık sigortası yaptıracakmışız, araçlar içinde bu tarz bir şeyler olabilir mi diye düşündüm.
-Evrak işleri epey karışıkmış oradan ev tutmak istiyorum, oradan bir arkadaşımla konuştum ama Alman vatandaşı olduğundan kesin bir bilgi veremedi. İnternetten baktığımda da biraz kafam karıştı açıkçası. Bu konularda bilgili biri varsa yardımı inanılmaz makbule geçecek şuan.
Biraz uzun oldu sanırım ama aklıma gelenleri yazmaya çalıştım çünkü çok ihtiyacım var bilgiye şuan. Belki daha sonra bu tarz seyahat yapmak isteyenler olursa konudan da faydalanabilir. İnternette Türkçe olarak çıkan sonuçlar genelde çok eski bu konuda, onlarda Almanya'dan memlekete ziyarete gelen gurbetçilerimizin konuları hep. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim![]()