tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı
o kadar nakit var ise neden kendiniz yapmıyorsunuz ?
Şahsen böyle bir meblağı 3. kişilere asla emanet etmezdim.
Takip ettiğim için çok iyi biliyorum küçük ve büyük çaplı birçok şirket projeden satarız düşüncesiyle işe girip sonunda batıyorlar.
İnşaat şirketleri genel itibariyle net işletme sermayesi düşük firmalardır bu da batmalarının en büyük nedenidir.
Açıklamak gerekirse temeli atarım proje üzerinden satış yapar gelen parayla binanın geri kalanını yapar bitirir teslim ederim.
En ünlülerinden batanlar için örnek vermek gerekirse Ukra - Fi yapı vs. Bu firmaların geçmişini ve batış hikayelerini mutlaka irdeleyin.
Bu da elde para olmadan iş yapmak demek, inşaat piyasası ***** yüksek rakamların döndüğü bir piyasa, kaldı ki İstanbul rakamsal olarak aşmış durumda.
Ayrıca şahsi olarak emlak ve araç konusunda her zaman para bi yana anahtar / tapu bir yana şeklinde işlem yapmak bence en sağlıklısı.
Ayrıca girdi fiyatlarının dövize bağlı olarak bu kadar yükseldiği ve piyasa da belirsizliğin arttığı dönemde bu tarz bir yatırımı asla yapmazdım.
Nacizane öneri olarak kelepir düşürüp alır akabinde de satardım.
Baba emlakçılık yaptığı için biliyorum, İst. dan bir müşterimiz var bir fiyat aralığı belirliyor ve o rakamda hesabına gelen ya da acil satılık yerleri alıyor.
Bütçesi de sizin rakamın yarısı kadar var yada yok kazandığı parayı duysanız inanamazsınız.