"Üstteki mesajı dikkate almayın lütfen fiyatları incelememiştim =)) Güzel muhitlerde buna benzer daha uygun yollu inşaatlar varsa tavsiye alabilirim."
Yazmıştım abi edit olmadığı için :D daha makuldür diye düşündüm ama ultralux çıktı.
Printable View
Türkmenbaşı dediğiniz gibiydi aynen. Oranın ekmeği yende, adam akıllı birşey kalmadı zaten artık. Fiyatlar gereğinden fazla yükseldi. Kabasakal çevreside aslında riskli ama büyük ihtimalle alıcısına büyük kar ettirecek.
Fuar alanından köye doğru giderken gölden taraf para etmiyor. Risk severim, yada uzun yıllar bekleyebilirim diyen gidip alabilir. (+7 8 sene bence) Köyden taraf ise genelde 1.2 yoğunluklu genelde. 1.4 olan yerlerde var diye kalmış aklımda. Oranların yükseltilmesi için sürmekte olan davalar var. Sonuçlanan oldu mu bilmiyorum henüz. Olumlu sonuçlandığı anda Türkmenbaşı direkt olarak kayacaktır kabasakala.
Aslen Kabasakal zaten bizim köy. 3-4 sene önce ihtiyaçtan 2500 metrekare yeri 750-800k ya satmıştık, şimdi satılanın hemen yanındaki 500metrekareye 500k teklif edenler var. Mahkeme sonucuna göre birkaç ayda değerini birkaç katına katlaması mümkün.. İmkanı olan değerlendirebilir. Daha az imkanı olan da kabasakalı geçince ilerdeki köylerden bakabilir. Gün geçtikçe onlarda değerleniyor.
Daire sıfırlanması konumu şehrine ve 'sıfırlamanın' ve 'bitik ev'in nasıl detaylandırılacağına bağlı. 15+bin sırf mutfağada gömülebilir. 15bine ev komple elden geçirilip göze hoş gelecek durumada getirilebilir.
Edit yok, moderatörler birleştirebilirse sevinirim. rakamları değerlenmeye örnek olması anlamında verdim, yanlış anlaşılmaz umarım. Kusura bakmayın
Aynen söylediğiniz gibi durum.Kabasakal'ın özellikle köy taraflarının bu kadar bile hareketlendiğini bilmiyordum.Söylediğiniz rakamlar güzel ve para kazandıracak fiyatlar gibi geldi bana,düşünülebilir imkanlar dahilinde.
Yalnız Kabasakal'ın köy taraflarının daha imarı çözülmedi diye duymuştum,geçen sene seçimi bekliyordu etrafımdaki bu işi yapanlar.Şu an ne durumda acaba?
2 3 aydır eve/adanaya gitmedim hiç şuanki durumdan bilgim yok şubat tatilindeyken seçimden önce nasılsa yine öyleydi. İmar/kat yoğunluğu konusu sanırım hala 1.2-1.4 seviyelerinde. Sonuçlanan dava olduysa da bilgim yok henüz. Ancak eninde sonunda yükseltilecek diye bekliyorum, şehrin yayılış yolunda arada başka bir yer kalmadı çünkü. Buraya yoğunluk vermezlerse sarıçam tarafına vermek zorundalar ki zor oda..
Tatilde köye gittiğimde emlakçılar vsde gelmişti birkaç tane. Tek tapu, hissesiz 10+dönüm arazi soruyorlardı büyük inşaat firmaları adına. Duyumları vs olmasa aramazlardı sanıyorum. :) Kabasakalda hareketli olan kısım köy tarafı zaten, göl tarafı yavaş. 2 tarafta da var bizde, gölden taraftakiler yokmuş gibi davranıyoruz açıkçası. Yakın vadede bir beklentimiz yok oradan.
toki kayaşehir başvuruları yarın başlıyor. yatırımlık cazip olabilir mi dersiniz?
duyuruya göre devredemez diyor ama.Alıntı:
OTURMA KOŞULU ve İADE İŞLEMLERİ ;
Alt gelir grubu projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları
bitene kadar devredemeyeceklerdir.
Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet
koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta
ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.
Gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde, kurada hak sahibi olanların konut alma
hakları iptal edilecektir. Sözleşme imzalanmış ise sözleşmeleri feshedilerek gerekli hallerde
ödenen peşinat tutarları irat kaydedilecek ve ödenen taksit tutarları masraflar tahsil
edildikten sonra faizsiz olarak iade edilecektir.
İzmirde uçtu hem ne uçtu.Dükkan bakıyorum uzun zamandır ara sokak eski bina altı 30-35 m2 50.000 başlıyor 70.000 kadar gidiyor.Ev fiyatları kentsel dönüşüm muhabbetine 2 katına çıktı.Üst komşum 180.000 aldı 325.000 istiyor bitik eve neymiş otoparktan mütahite pay verilirmiş ev bedavaya gelirmiş.Herkes bu mantıkta.Bu fiyatlar nereye kadar gidecek böyle....
Evet sarıçam civarı bence de hayal gibi şu vaziyette,oraya gideceğini bende düşünmüyorum.Eğer şimdiden tek tapu o rakamlarda yer soruyorlarsa duyumları vardır mutlaka.Ateş olmayan yerden duman çıkmaz sonuçta.Bekleyip görücez.
Bu arada ev adanada ama anteptesiniz galiba sizde ?
valla ben bu işe giricem... kim ne derse desin... Arkadaşlar güvenilir projeleri paylaşırsanız sevinirim.3-4 ay içinde başlayacak olan..