User Tag List

Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon
104 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Projeden ev al - sat yapmak

arsenikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunlara çikolata istediğinde fare zehri vermeyen bakkalın amk.....

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 34btr1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eskidendi o para aldıkça kat cıkma işleri,yemıyorlar artık,sözleşmeler yapılıyor,zamanında bıtırmedıgı zaman battıgının resmidir,ayrıca elde olan para ile inşaat yapılmaz yetmez o para,en guzeli kentsel dönüşüm projelerınde muthaıtlerın dolandıgı daıre bınalara gıdıp satın alıp beklemek yada dedıgınız gıbı kelepir al sat yapmak ,çok kovalamak lazım o iş içinde.
    Ben eskiden olduğunu düşünmüyorum halen şahit olduğum durumlar var ve bu durum bitmeyecekte.

İstediğiniz kadar sözleşme yapın hiçbir kifayeti yok, firma battım dediği anda en iyi ihtimalle icralık olursunuz o dava da kim bilir kaç yıl sürer.

nacizane en güzel ticaret para bir yana tapu bir yanadır.

Çok büyük görünen finansmanı kuvvetli denilen firmaları bir incelemek lazım.

Hatta aşağıdaki haber çok manidar yakın zamanda patlayan mevzu,

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28458698.asp

Sonuç olarak ben adalet olgusuna inanmıyorum, görmediğim bir mala da para bağlamak istemiyorum.

Bu riski alıp getirisine de sahip olamıyorum.

Bu durum tamamen kişisel tercihtir, ama bu şekilde mağdur olan binlerce insanı görünce mantık olarak aksini düşünemiyorum.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    devlet yakalarsa kredi çektiği paradan tapuda satış gösterenlere ceza kesecek hemde yüzde 25 oranında

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    semt-ilçe-il bazında rayiç fiyatlar var, onun üstüne çıkıldığı zaman satıcıya da vergi çıkıyor hatta şimdi bir de rant vergisi çıkartıyorlar bununla alakalı...

O konuda tam bilgim yok, 'vergi olduğunu' duyuyorum sadece hiç karşımıza çıkmadı ama. Adana içinde ufak tefek alım-satım yapıyoruz, şimdiye kadar ne alımda ne satımda vergi anlamında bir sıkıntı çıkmadı karşımıza. Daireyi alırken nakit alıyoruz ve tapudaki bedel bildirimini aldığımız fiyata yakın yapıyoruz, satarkende hep nakit alacak olanlar denk geldi. Kendi beyanlarıyla gösterdiler evin bedelini.

Tapuda gösterilen bedeller semt standartlarında olup, alırken sizin gösterdiğiniz bedel ile satarken alıcının gösterdiği bedel arasında büyük fark olmayınca sorun olmuyor. Vergi çıksada ufak tefek çerez parası kıvamında bişeyler çıkıyor.

Tapu dairesindeki adamlar bile 'abi aynı sokaktaki şu evler şu tarihde şu fiyattan satıldı gösterilmiş sende ona göre birşey göster, maliyeyle falan uğraşma.' diyorlar. Hemen her alım-satımda bizzat duyduğum cümleler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ataköy Sea Pearl hakkında ne düşünüyorsunuz acaba, al-sattan ziyade daire alıp oturulur mu? İlerde farklı bir lokasyona taşınma durumunda kârı olur mu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üstteki mesajı dikkate almayın lütfen fiyatları incelememiştim =)) Güzel muhitlerde buna benzer daha uygun yollu inşaatlar varsa tavsiye alabilirim.

SEÇKİN172 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Esenyurttan yatırım için ev almak mantıklımı sizce bakıyorum bu sıralar herkez esenyurt projelerini degerlendiriyor

Absyrtos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyasa kötüye gidiyor, bence nakit parası olanlar kendisini beklemeye alsınlar neden diyecek olursanız çünkü piyasanın çoğu kredi ile dönüyor. Patlak verirse nakit para konuşacak o zamanda fiyatlar kırılacak bakalım..
    Hayat akrep yelkovan otobanında yanına yolluk almadan çıktığın yoldur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu an için inşaat yıldız durumda ancak ekonomi Amerikanın patladığı gibi inşaat ve emlak yüzünden patlayacak burada da. Şu an istanbulda nüfusun oturabileceğinden %35 daha fazla emlak var ve hala yapılıyor. İnsanlar kredi ile yeni eve giriim diyor ama ödeyemediği zaman ilk önce bankalar patlayacak ekonomi zaten çökmeye başladı. O nedenle şu anda hiç girme emlak sektörüne fiyatlar şişirilmiş durumda ve hala şişiriliyor. Şişirende emlakçılar. Bende o şekilde bir daire aldım emlakçı hemen satışa koyalım 30-40 üstüne getirir demesine rağmen hemen kiraya verdim 1000 tlden.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu an için inşaat yıldız durumda ancak ekonomi Amerikanın patladığı gibi inşaat ve emlak yüzünden patlayacak burada da. Şu an istanbulda nüfusun oturabileceğinden %35 daha fazla emlak var ve hala yapılıyor. İnsanlar kredi ile yeni eve giriim diyor ama ödeyemediği zaman ilk önce bankalar patlayacak ekonomi zaten çökmeye başladı. O nedenle şu anda hiç girme emlak sektörüne fiyatlar şişirilmiş durumda ve hala şişiriliyor. Şişirende emlakçılar. Bende o şekilde bir daire aldım emlakçı hemen satışa koyalım 30-40 üstüne getirir demesine rağmen hemen kiraya verdim 1000 tlden.
    öyle ise kiralık ev fiyatlarının düşmesi lazımdı, ama düşmüyor aksine onlarda artıyor.

İnanılmaz şekilde 1+0 - 1+1 evler yapılıyor, fazla konut denilen bunlar, ama bunlarda bir şekilde talep görüyor

bence özellikle istanbulda yaşam kültürü değişiyor. özellikle genç nüfus 2-3 kişi bir evi paylaşmaktansa, 1+0 - 1+1 evde kendi başına yaşamayı tercih ediyor.

işyerim kıraçta, şirketimizde çok sayıda bekar iş arkadaşımız, beylikdüzündeki 1+0 - 1+1 evlere hatırı sayılır kira ödeyerek oturuyorlar.

çok sayıda üretilen evler bence bu 1+0 - 1+1 evler, fakat birçoğu hala talep görüyor. görmeyede devam edecek bence.

onun dışında aileye yönelik üretim 2+1 - 3+1 - 4+1 üretimi hala yeterli değilki, fiyatlar enflasyon oranı üzerinde artabiliyor bazı semtlerde.

projeleri bir kenara bırakalım, mahalle/apartman müteahhitliğine bakarsak, sülalemde bu işi yapan genç nesilden akrabam var birkaç tane, hiçbiri çekimser değil, hepsi yeni iş kovalıyor.

biraraya gelip, sermaye birikimi sağlayıp daha büyük işlere girmeye çalışıyorlar.

bence piyasada böyle bir hava olsa, geri vites yaparlardı diye düşünüyorum.

twstr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suan için yapılacak en iyi is paranı dovizde bekletmektir bence. Bu yıl insaat sektorune yatırım yapmak demek buyuk cesaret demek. Ha 5 yıl sonra hetr sekılde kar edeceksn ama 1m parayı 5 yıl beklemek için baglamayacagın için soyluyorm. Benim tahminimce ev fiyatları yıl sonuna dogru cok fazla gerileyecek. Yıl sonuna kadar dovizden para kazanılır sonrada ucuzdan arsa ev toparlanır dıye dusunuyorm.

SEÇKİN172 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı twstr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Suan için yapılacak en iyi is paranı dovizde bekletmektir bence. Bu yıl insaat sektorune yatırım yapmak demek buyuk cesaret demek. Ha 5 yıl sonra hetr sekılde kar edeceksn ama 1m parayı 5 yıl beklemek için baglamayacagın için soyluyorm. Benim tahminimce ev fiyatları yıl sonuna dogru cok fazla gerileyecek. Yıl sonuna kadar dovizden para kazanılır sonrada ucuzdan arsa ev toparlanır dıye dusunuyorm.
    ev fiyatları gerileyecekmi oda iyiymiş 2015 e özel birşeymi bu

arsenikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neresi olursa olsun bi dairenin sıfırlanması a dan z ye 15 bin bitik bi daire alıp 15 harcvayıp ıkı katına herkes satmak ister değilmi o halde
    Bunlara çikolata istediğinde fare zehri vermeyen bakkalın amk.....

JJmusti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ev fıyatları gerıleme olmaz bence en fazla yerınde sayar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en fazla yatırım aracı olarak kullanılabilecek inşaat sektörü, üretim aracıymış gibi kullanılmaya devam ederse elbetteki bu balon patlayacak.
    ev fiyatları da düşer elbetteki. Ancak kimse evini satmayıp elinde tutarsa pek tabiki bu yansımaz.
    Ama bankalardan herhangi biri kredileri geri çekeceğini açıklarsa, kredisi kapatılmamış mevcut evleri yarı fiyatına alabilirsiniz bankalardan. Ama olması çok çok zor. ancak hükümeti devirmek için falan siyasi bir kararla yapılabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arsenikli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neresi olursa olsun bi dairenin sıfırlanması a dan z ye 15 bin bitik bi daire alıp 15 harcvayıp ıkı katına herkes satmak ister değilmi o halde
    15bine de sifirlarsin 150bine de. Gidip Koctastan mutfak alirsan senin dedigin fiyata cikar ama adam akilli yaparsan 15binden cok daha fazla para gider.

buda.pest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adana'da fiyatlar şişmiş durumda şuan Türkmenbaşı çevresinin maşallahı var. Bir kaç yıl içinde Kabasakal tarafının açılmasını bekliyorum ben.
    Türkmenbaşı zaten 4-5 yıl hatta büyük müteahhitler için daha öncesinden patlaması beklenen bi yerdi,şu an zirvesini yaşıyor.Aynı olayın bende Kabasakal için olmasını bekliyorum.Hatta fuar alanından sonra bazı noktaların açıldığını duydum ama doğruluğunu bilmiyorum.

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arsenikli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    15bine ne kadar uyduruk olursa olsun, banyo kırılacaksa, mutfak dolabı ve değişecekse imkansız.

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tarık V. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ataköy Sea Pearl hakkında ne düşünüyorsunuz acaba, al-sattan ziyade daire alıp oturulur mu? İlerde farklı bir lokasyona taşınma durumunda kârı olur mu?

1+1 daireler 589 bin 623 dolar ile 1 milyon 94 bin 850 dolar arasında,
    2+1 daireler 936 bin 157 dolar ile 2 milyon 89 bin 476 dolar arasında,
    3+1 daireler 1 milyon 559 bin 282 dolar ile 2 milyon 698 bin 635 dolar arasında,
    4+1 daireler 1 milyon 905 bin 011 dolar ile 4 milyon 418 bin 937 dolar arasında.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)