User Tag List

Sayfa 3/6 İlkİlk 12345 ... SonSon
104 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Projeden ev al - sat yapmak

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler ben de iç mimarım kimsenin kahrını çekmemek için evalıp tadilat yapıp satmayı düşünüyorum ama korkum şu.. Apartmanda zaten dairelerin ederi belli.. Benim evim diğerlerinden çok güzel olacaktır ama bizim insanlar ***** e yan daire 200.000 sen istiyosun 300.000 demezler mi?

Yada Ankara için konuşuyorum 200e aldık yaptık 300 istiyoruz yıldızda ev atıyorum.. 300e oran sitesinden (daha iyi bir muhitten) daha kötü bi ev alırım diye düşünmez mi insan psikolojik olarak

jnrjames - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genel kanı fikirlere katılıyorum. Yatırım yapılacaksa tok satıcı olmak gerekli. Birçok kişininde belirttiği gibi kenarda duran bir para ise değerlendirilebilir tabi ancak herhangi bir para ihtiyacı durumunda sorun çıkabilir.

Yerinizde olsam paranızın 5 te 1 i ile kelepir ev alıp satmayı denerim.

Tüm parayı bikaç firma dahi olsa projeden satın almak demek bahsi geçtiği gibi 2 senelik bir zamana tekabül eder ortalama. Böyle büyük meblaları çok daha hızlı yatırım yapabileceğiniz malzemeler var. örneğin iplik/kumaş vb. gibi toplu tekstil malzemeleri bile olabilir. 200 bin TL gibi mebla ile bu tarz bişeyler denerdim.

İnşaat sektörünün içinde olan biri olarak bende Balon durumuna inanıyorum. Birşekilde patlayacak, Nakiti olan buhranı atlatacak. Olmayanlar hedeflediği kar marjının altına satacaklar dairelerini/yatırımlarını. Onun yerine Küçük şehirlerden daire,dükkan bile düşünebilirsiniz. Merkezi yerlerde ki dükkan statüsünde ki yatırımlar daha kısa sürede daha büyük kar marjı ile oynama imkanı sağlayabilir. Kendi şehrimden örnek verirsem Kırklareli. İnşaat sektöründe olan herkese tavsiye ederim. Kırklarelini araştırın illaki yatırımınıza uygun birşeyler bulunur.
    dinamomotorsport.net

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sürekli yapmak istediğim bir işti, ilgiliyim çünkü kar marjı beni cezbediyor. Bulunduğum şehirde ev almak şart gibi bişeydir . Hergün yeni yeni inşaatlar temelden 100 bine alınıp 1.5 senede 180 - 200 arası satılan bir ton bildiğim daire var. Kesinlikle mantıklı iş. Ama ilk önce paranın bir kısmını kullanmakta fayda var. Sakin sakin yürürse Allah ın izniyle çok güzel olur .

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu işi sürekli yapanlar için elde ettikleri kazanç "ticari kazanç" olur.

1 ya da 2 tane daire alıp 5 yıl içinde satanlar için ise "değer artış kazancı" olur.

Vergisel yönden hesaplamasıyla ilgili örnek aşağıda. Ciddi olarak yapmayı düşünen var ise başından itibaren vergisini vererek yapsın,

şuan nerdeyse bütün devlet daireleri otomasyona geçti ve çok sıkı denetleniyoruz bu tür konularda.

Ayrıca geçmişe dönük vergi ziyaı tespitinde verilmeyen beyannemeler vs olduğunda idare kayıtlı tüm varlığınıza (banka - menkul - gayrimenkul) haciz koyuyor.

Geçmişe dönük cezalar da ciddi sıkıntı doğurur aman dikkat.

İstanbul piyasasını bilmem ama Sakarya da al - sat işi çok hızlı.

Eski bina alıp tadilat sonrası satış iyi kazandırır.

Büyük projelerde 1+1 ler için istenen rakamlar çok ütopik, bir çoğu elde kaldı bkz. Brandium /ataşehir.

Ayrıca piyasa şuan çok kırılgan bu zaman da mevduatın tamamını riske atmak yanlış olur, ufaktan başlayın derim.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

http://www.hesapkurdu.com/bilgi/gayr...-vergisi-2015/

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S&P geçenlerde Türkiye'deki emlak sektörü konusunda ciddi bir rapor açıkladı... bunun amacı şu, ülkede çok ciddi bir inşaat piyasası var ve de kredi-canlı para hep bu sektörde dönüyor, eğer yarın bir sıkıntı olursa bu bütün piyasaya yansır demek istiyorlar...

ben 3-4 sene daha bu trend devam eder diyorum, çünkü ülkedeki evlerin yarısı ekonomik ömrünü tamamlamış durumda, yeni ev cazibesi bu yüzdendir... Ankara'da bundan 20 yıl önce en lüks semtler, Bahçelievler, Çankaya ve GOP idi, ama evler eskidi, eskidikçe değerini kaybetti, yeni semtler Bilkent, Ümitköy ve Çayyolu uçtu gitti... eski evler askere polise öğrenciye kiraya giderken, parası olan daha iyi semtlerden ev alarak taşındı...

yap sat güzel iş, hangi semtte yaparsanız yapın, bitirene kadar satmayacak bir mali yapınız varsa çok iyi para kazanırsınız, eski ev alıp yaptırma ancak orta-uzun vadede tok satıcıysanız para kazandırır, emsali rakibi çok olur... arsa tamamen spekülatif oluyor, uygun alınırsa kısa-orta-uzun vadede her zaman kazandırır...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

jr1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim Osmaniye'de çok yakın emlakçı bir arkadaşım var, sürekli müşterileri var İstanbuldan Ankaradan kelepir daire düştüğü zaman direk alıyorlar çok güzel karlada satıyorlar. Osmaniye'de projeden ev satma olayı çok fazla yok güvenilir müteahitlerin çoğu bina bittiği zaman satıyor kar marjlarını düşürmemek için.
    Küçük şehirlerde projeden ev alacaksanız eğer çok çok fazla dikkat etmenizi tavsiye ediyorum.

cusse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben yaklaşık olarak 11 yıldır inşaat işindeyim,aynı zamanda öğrenimim bu yönde,türkiyenin çeşitli illerinde ve en büyük firmalarında çalıştım,bir kaç tavsiye ile tüm sorularınızı yanıtlarım umarım....

1.Bu işte daire felan hikayedir çoğu dairede kullanılan malzeme kalitesi birbirine yakındır,ustalık daha önemlidir.Bu işin para kazandıran kısmı LOKASYON'dur yani buralar çok değerlenir mantığı eğer bunu görebiliyorsanız sağlam bir ref.bir firmadan temelden daire almak kısa vadede güzel paralar bırakır...

2.Şimdi demişsiniz ben 2-3 yıl önce ev aldım 2ye katladı malesef emlak ve inşaat piyasası çok fena şişti 2-3 yıla kadar patlaması bekleniyor çünkü çoğu şirket kredi ile iş döndürüyor,devlet buna bir nebze önlem için teşvik kredi desteği vs.açıkladı baknz.Ağaoğlu reklamı....

3.Eğer bu işi gerçekten risksiz ve paramı 2'ye katlayayım mantığıyla giderseniz gerçekten temiz parası var,benim emlak konutta çalışan arkadaşlarım var babalarının dedelerinin..vs.paralarını şu 2-3 yıl içinde gerçekten 5'e katladılar,Ancak burda ilk madde yazdığım husus çok önemli....

4.Olaya sadece konut gözüyle bakmak yanlış olur işyer,büro,arsa...vs. bir emlakçı gözüyle bakmak lazım genel olarak para getirisi yüksek ve uygun fiyatlı yerler almak ve sabretmektir.İnşaatçılık avcılık gibidir,Erken ava çıkan ve sabırlı olan büyük partiyi kazanır....

5.Olayın birde 2.el boyutu var mahalle aralarından ve kentsel dönüşümün döndüğü yerlerden hesaplı audi,merco parasına daire almak işi varki o bambaşka bir iş öncelikle semti bilmek ve projeleri önceden takip etmek lazım,tapuda-belediyede-toki'de,tanıdığınız varsa güzel paylar çıkabilir...

Bir mütahit-yap-sat'çı ve teknik eleman olarak başlıca maddelerinin yazdım,umarım yardımcı olabilmişimdir....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ALPER-VNS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler ben de iç mimarım kimsenin kahrını çekmemek için evalıp tadilat yapıp satmayı düşünüyorum ama korkum şu.. Apartmanda zaten dairelerin ederi belli.. Benim evim diğerlerinden çok güzel olacaktır ama bizim insanlar ***** e yan daire 200.000 sen istiyosun 300.000 demezler mi?

Yada Ankara için konuşuyorum 200e aldık yaptık 300 istiyoruz yıldızda ev atıyorum.. 300e oran sitesinden (daha iyi bir muhitten) daha kötü bi ev alırım diye düşünmez mi insan psikolojik olarak
    Abi halkımız kazık yemeyi seviyor açıkcası bende mimarlık ve inşaat ofisinde 3-4 aydır çalışıyorum, Gelen iç tasarım dan sadece çiziminden yüklü paralar kaldırıyoruz Yapım aşamasına karışmıyoruz Müşterinin İstedikleri evine gelenlerin bunu kim yaptı dediğinde Mimarımız yaptı demek Eğer abi pazarlamayı ve güzel bir tasarım kaliteli malzeme kullanırsan satılacaktır illaki benim düşünce bu siz tabi benden daha tecrübelisinizdir

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    PARAYI 2b arazilerine yatırın 2 sene sonra en az 5 katı geliyor

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o kadar nakit var ise neden kendiniz yapmıyorsunuz ?

Şahsen böyle bir meblağı 3. kişilere asla emanet etmezdim.

Takip ettiğim için çok iyi biliyorum küçük ve büyük çaplı birçok şirket projeden satarız düşüncesiyle işe girip sonunda batıyorlar.

İnşaat şirketleri genel itibariyle net işletme sermayesi düşük firmalardır bu da batmalarının en büyük nedenidir.

Açıklamak gerekirse temeli atarım proje üzerinden satış yapar gelen parayla binanın geri kalanını yapar bitirir teslim ederim.

En ünlülerinden batanlar için örnek vermek gerekirse Ukra - Fi yapı vs. Bu firmaların geçmişini ve batış hikayelerini mutlaka irdeleyin.

Bu da elde para olmadan iş yapmak demek, inşaat piyasası ***** yüksek rakamların döndüğü bir piyasa, kaldı ki İstanbul rakamsal olarak aşmış durumda.

Ayrıca şahsi olarak emlak ve araç konusunda her zaman para bi yana anahtar / tapu bir yana şeklinde işlem yapmak bence en sağlıklısı.

Ayrıca girdi fiyatlarının dövize bağlı olarak bu kadar yükseldiği ve piyasa da belirsizliğin arttığı dönemde bu tarz bir yatırımı asla yapmazdım.

Nacizane öneri olarak kelepir düşürüp alır akabinde de satardım.

Baba emlakçılık yaptığı için biliyorum, İst. dan bir müşterimiz var bir fiyat aralığı belirliyor ve o rakamda hesabına gelen ya da acil satılık yerleri alıyor.

Bütçesi de sizin rakamın yarısı kadar var yada yok kazandığı parayı duysanız inanamazsınız.
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o kadar nakit var ise neden kendiniz yapmıyorsunuz ?

Şahsen böyle bir meblağı 3. kişilere asla emanet etmezdim.

Takip ettiğim için çok iyi biliyorum küçük ve büyük çaplı birçok şirket projeden satarız düşüncesiyle işe girip sonunda batıyorlar.

İnşaat şirketleri genel itibariyle net işletme sermayesi düşük firmalardır bu da batmalarının en büyük nedenidir.

Açıklamak gerekirse temeli atarım proje üzerinden satış yapar gelen parayla binanın geri kalanını yapar bitirir teslim ederim.

En ünlülerinden batanlar için örnek vermek gerekirse Ukra - Fi yapı vs. Bu firmaların geçmişini ve batış hikayelerini mutlaka irdeleyin.

Bu da elde para olmadan iş yapmak demek, inşaat piyasası ***** yüksek rakamların döndüğü bir piyasa, kaldı ki İstanbul rakamsal olarak aşmış durumda.

Ayrıca şahsi olarak emlak ve araç konusunda her zaman para bi yana anahtar / tapu bir yana şeklinde işlem yapmak bence en sağlıklısı.

Ayrıca girdi fiyatlarının dövize bağlı olarak bu kadar yükseldiği ve piyasa da belirsizliğin arttığı dönemde bu tarz bir yatırımı asla yapmazdım.

Nacizane öneri olarak kelepir düşürüp alır akabinde de satardım.

Baba emlakçılık yaptığı için biliyorum, İst. dan bir müşterimiz var bir fiyat aralığı belirliyor ve o rakamda hesabına gelen ya da acil satılık yerleri alıyor.

Bütçesi de sizin rakamın yarısı kadar var yada yok kazandığı parayı duysanız inanamazsınız.
    Eskidendi o para aldıkça kat cıkma işleri,yemıyorlar artık,sözleşmeler yapılıyor,zamanında bıtırmedıgı zaman battıgının resmidir,ayrıca elde olan para ile inşaat yapılmaz yetmez o para,en guzeli kentsel dönüşüm projelerınde muthaıtlerın dolandıgı daıre bınalara gıdıp satın alıp beklemek yada dedıgınız gıbı kelepir al sat yapmak ,çok kovalamak lazım o iş içinde.

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben ekonomist değilim krizi öngöremem ama şunu iyi biliyorum eğer yakın zamanda kriz gelirse, kriz süresinde almak iyi para kazandırır. Krizi fırsata çeviren taraf olursunuz. Ekonomist arkadaşlarınız varsa onlarla bir görüşün ne öngörüyorlar. Ben Bağdat Caddesi civarında kentsel sönüşüm projelerini çiziyorum. Çok iyi bilinen müteahhitler bile borç ile iş yapıyorlar. İki binalık paraları varsa 5 binaya giriyorlar. Eğer kriz olursa, binaları bitirebilmek için bitmiş binalardaki dairelerin fiyatlarını baya bir kırmak zorunda kalırlar. O durumda o daireleri alıp, kriz sonrasında piyasa toparlandığında satılırsa kar edilir diye düşünüyorum. Bende bir miktar para ile yatırımlık daire almak için beklemedeyim.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ALPER-VNS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bana göre bitik evi alıp eve tadilat yapıp satmanın mantığı evi ultra güzel yapmak değilki abi. Bitik halde alıp, zeminini fayans/parke, duvarlarını alçıpan, dolaplarını (mutfak yatak odası çocuk odası vs) gösterişli ama basit ve banyosunu baştan yapmaktan ibaret. Masrafı altı üstü 15-20k tutar. Birçok insan bunlarla uğraşmamak için hazır yapılmışını arıyor. Hem binadaki daire fiyatlarının çok üstüne çıkmamış oluyorsunuz hemde güzel kar bırakıyor evi ucuz aldıgınızdan ve fazla masraf etmediğinizden..

desibel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde şu durum var alıp tadilat yapıp satarsan muhakkak vergi işine gir öde yani yoksa ***** devlet sen 20.000 kazanırsın 15.000 ni alır kaçırıyım dersen

İyi biyerde alınacak 300 binlik bir daire kaliteli malzeme ve işcilikle max 50 bin harcasan babanın oğluna 400.000 satarasın birde bu işde göz boyamak çok öenmli gösterişli ve kaliteli olursa satarsın yani
    Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlış anlaşılabilir ama vergi olayını geçmek basit yahu. Alış fiyatını aldığından yüksek göster iş bitsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış anlaşılabilir ama vergi olayını geçmek basit yahu. Alış fiyatını aldığından yüksek göster iş bitsin.
    aldığın adama vergi çıkmayacak mı o zaman? kabul edecek mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hakkaten inşaat-tadilat sektöründe araba merakı varmış
    bende tadilat-malzeme satışı yapıyorum izmirde,
    evet ölü param olsa alyapsat yaparım bende eleman parası malzeme parası olarak çoğu kişiden karlı çıkarım elbette.
    amma velakin hazirandaki seçimlerde piyasa bence patlayacak. şuanda ciddi ölü piyasa. insanlar çok zorlanarak aldıkları evin kredisini ödüyor. haziranda dolar 3 ü gördüğü vakit, kriz patlayacak. piyasa zaten çok hareketsiz, ve ev fiyatları hak ettiği yerlere düşecek bence. 2 yıldır aşırı yüksek fiyatlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aldığın adama vergi çıkmayacak mı o zaman? kabul edecek mi?
    Aldığım adamda alsatçıysa çıkacak tabi, ama alsat yapacağım evi neden başka alsatçıdan alayım?

Aldığımın bitik ev olacağını düşünürsek çok yüksek ihtimalle 5 yıldan fazla süredir onun üzerinedir o ev. Adama vergi çıkmayacak yani. Ödenecek tek vergi gayrimenkul alımında ödenen %4lük vergi olacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aldığım adamda alsatçıysa çıkacak tabi, ama alsat yapacağım evi neden başka alsatçıdan alayım?

Aldığımın bitik ev olacağını düşünürsek çok yüksek ihtimalle 5 yıldan fazla süredir onun üzerinedir o ev. Adama vergi çıkmayacak yani. Ödenecek tek vergi gayrimenkul alımında ödenen %4lük vergi olacak.
    semt-ilçe-il bazında rayiç fiyatlar var, onun üstüne çıkıldığı zaman satıcıya da vergi çıkıyor hatta şimdi bir de rant vergisi çıkartıyorlar bununla alakalı...

arsenikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim şahsi fikrim döküntü bi daire alıp ucuza ve ucuz maliyetlerle sıfır bi daire heline getirmeniz ben düğün arefesindeyim kendi evimi kendim yapıyorum elimden geldiğince en ucuzunu ama en güzelini ve kalitelisini yapmaya çalışıyorum

Bunlara çikolata istediğinde fare zehri vermeyen bakkalın amk.....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)