Dede ve ya baba dan birsey kalmadiysa sana hic ugrasma biriktirmek vs. bu sistemde eline para gecmesinin tek yolu bankalara kole gibi bagli kalmak. Bankadan parayi cekersin sonra bir omur onu odemek icin kopek gibi calismak durumunda kalirsin..
Cok mu karamsarim ne![]()
Sanırım Bu Konuda En İyi Yöntem Benimki Eskiden Babadan Borç Alırdım Sonra Harçklıklardan Biriktirir Öderdim Ve İstediğim Ürünüde Almış Olurdum, Ama Şuan Alacak Bi Şey Yok Aklımda , O Yüzden Anneden 200 Lira Aylık Alıyorum Direk Kumbaraya Atıyorum Sonra Babadan Her Gün 2 Lira Sadece Yol Parası Alıyorum Yetiyor![]()
PSA Brother's
Aslında kredi işinden bende korkmuyorum. İhtiyacım olmadığı halde bundan birkaç yıl önce 10bin kredi çektim. ve o borcu 18 ayda kapattım. 10bin TL tamamen benim elime kaldı borç bitinceayrıca şimdi de kayınvalidenin gününe katıldı hanım. Her ay 200 tl para veriyoruz. Geçen cumartesi de 1800TL geldi
![]()
İddaa oynamayın. Ne güzel para biriktirirdim bu iddaa yüzünden ne zamandır kenara para atamıyorum.
Tutan olmuyor mu oluyor ama totalde zarardasın.
Yada iddaa oynuyormuş gibi parayı kenara atın.
Eğer düzenli maaş alıyorsanız maaşınızın kendi belirlediğiniz bir oranını (atıyorum yüzde onu gibi) başka bir vadesiz hesaba geçtiği gibi aktarın. Bu altın olur döviz olur kendi bileceğiniz şey. 100 dolar bile atsanız 1 buçuk senede 5000 liranız olur. Daha büyük çaplı ve uzun vadeli para bağlama işleri için yapılacak şey emlaktır. Hatta mümkünse dükkan alın kredi çekin öderken kiraya verin. Fiyatı yüksek olur dükkanların ama getirisi de öyledir. Zaten içinde müşterisi olan dükkanlar size 5 10 yıl içinde emlak sahipliği kazandırır.
Özellikle bu ikincisi uygulamak istediğim bir mesele. Eğer ilk yolla birikim yapabilirsem bir kaç sene içinde bu tarz bir şey yapmayı deneyeceğim. Şu an hem arsadan hem de evden daha mantıklı duruyor.
Bir de şöyle bir şey yapabilirsiniz, sanırım her bankada artık bireysel emeklilik hesabı açılıyor. Açın bir tane Yüzde 25 devlet katkısı var fiks. 200 lira yatırın ve her 200'e devlette 50 lira versin. Yalnız bu katkıdan faydalanmak için belli bir süre geçmesi gerekiyor. Yani en az 5-10 yıllık bir paket bu. Öncesinde çıkarsanız iade almak isterseniz yatırdığınız parayı alıyorsunuz sadece.
Bir de vag grubu araç alabilirsiniz bizim ülkemizdeSaçma ama işliyor, alın bir tane 1.6 tdi passat , koyun garaja ara ara binin 5-6 ay sonra 5 10 bin fazlaya satarsınız.
Cok gecmiş aradan konuyu acalı ***** aracımı sattım,Model degişitrdim, Telefonumu degiştirdim,Kredi kartımı kapattım.Calıstıgım iş yerinden cıkarıldım dava actım bana getirisi 20 k kadar bi mebla tabi bu arada bos durmadım,Yedek parca aldım 10+15 tl karla sattım,Yeni işe girdim ordan aldıgım maasla acık vermeden devam ettim,Harcamalarımı kıstım gezmelerimi kıstım genelde evde duruyorum.Sadece bazen canım sıkkın oldugunda alısveris yapıyorum oda netten araba malzemeleri almak oluyor. Totale geleyim 7 Bin tl borcum kaldı ödemem gereken suada aracım + gelcek para ile 45 + k param oluyor aracımı satısa cıkartıp, 60 +65 K Civari kredi cekip 2+1 ev alıp onu 300+350 ne gerekiyorsa kiraya verip krediyi kafa kafaya karsılamasını saglamak + bende bi mebla verip cetigim krediyi erken vadede kapatmak
valla kendimden utandım 26 yaşındayım okul bu sene bitiyor yazları düzgün işlere girip 3 ayda 10k tl para kazandım son 4 senedir ama kenarda delikli kuruş bile yok
acaba sen mi fazla kendini kasıyorsun hani yaşın genç gez toz eglen dicem ama sen seçmişsin bunu tebrikler![]()
Daha önce yazdımmı hatırlamıyorum ama altın alın atın bi köşeye ben gram alıyorum atıyorum bi köşeye şu an ramazandayız gerçi ama alkol tüketmeyin sigarayı azaltın gece olabildiğince az dısarı cıkın arkadaşlarınızla evde takılın masraflı bi kız arkadaşınız varsa ayrılın yalan yok en cok manıtacılıkta para gidiyor.
Aynen tylan abiye katılıyorum gram altın birikimini öneririm ayda ne kadar atabilirseniz kenara o kadar iyi 6 7 tane kadar atmaya çalışıyorum her ay. Şuan dahada asosyal bir hale geldim sigaram zaten yok alkolu artık eğlenceden eğlenceye almaya karar kıldım. Giyim kuşama çok para harcıyosanız benim gibi gardılopta eskiden alınan unutulmuş keşfedilmeyi bekleyen gömlekleri kotları gün yüzüne çıkartın![]()
AC/DC Back In Black
1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp
Bu işin tek ve doğru formülü var.
Gelirini arttıramıyorsan harcamanı kısacaksın.
Bu da kişiye kazancına, alışkanlıklarına göre değişir.
Biz toplum olarak tüketime o kadar çok alıştırıldık ki, tasarruf kelimesini dahi telaffuz etmiyoruz.
Yıllar önce aile desteği ile 800 tl maaş alırken 650 tl kredi ile ev aldım. kredi yarı vadesine geldi, ev değerini iki ye katladı.
Bu gün satıyorum desem geçen sürede aylık net 1600 TL para biriktirmiş gibi oluyor. İmkan varsa gayrimenkul uzun vadede kazandırır.
Ticaretten anlıyor ve sermaye de var ise o para doğru yatırım ile gayrimenkulden daha fazla getirir. Ama risk tabi ki daha fazla.
Rabbim kimseye az verip muhtaç olandan çok verip şaşıranlardan eylemesin.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
kredi kartımdan aylık 2 gram altın için otomatik talimat verdim, kart zaten bir şekilde harcanıyor ve ödeniyor. şuan yaklaşık 50 gr civarı oldu.ne ara biriktirdim anlamadım.10 yıl bozmadan bu şekilde devam etmeyi planlıyorum. hem para biriktiriyorsunuz hemde uzun vadede altınınızın değeri artıyor 2 şekildede kazançlısınız.
99' ZN 106 GTİ
14' SC İBİZA CUPRA
94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
16' FK2 TYPE-R
Ben yeni evliyim, 2 tane kredi kartımız 2 tane kredi borcumuz, bir tane ekonomik otomobilimiz ve kira borcumuz var.
Evi 7 aya arayıp 550 lira kira ile buldum.
457 lira kredi borcum ve arabadan kaynaklı 400 lira bir kredi borcum daha var.
Evin tüm elektronik ve beyaz eşyalarını A+ aldım. Elektrik faturam taş çatlasa 25 lira geliyor. Su faturam 20 liraya bile çıkmıyor.
Eşim ve ben çalıştığı için eve geldiğimizde erken yatıyoruz. En fazla 135 tl doğalgaz faturası ödedim. Bu ay 9 lira geldi
Eşimin ve benim telefon faturası 30 liralık tarifeler. Mutfak masrafımız 400 lirayı bulmuyor.
Arabayı hypermiling yaparak kullanıyorum. Bir çok teknik var ve ben hepsini uyguluyorum. Bir excel tablom var. Bu ay 2250 tl masraf yaptım.
Kredi borçlarım olmasaydı 850 tl cebimde olacaktı. Yaklaşık 10 aydır maaş kartımdaki eksi bakiyeyi zorluyorum. İki kişi olsakta her zaman bir sıkıntı karşımıza çıkıyor belliğimizi doğrultuğumuz bir anda sorunlar ortaya çıkıyor.
Arabanın derdi bitti dedik, geçe lastiğini bıcakladılar. Ocak ayında ağır hasta oldum ciddi masraf yaptım. Şimdi de çaçaok bekliyorum hazırlık yapıyorum. Araba aldım, muayeneler var. Sürekli bir artan gider var.
Para birikmiyor, Biriktirmeye başlayınca bir yere ödeniyor o para.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)