tofaş derim ben...
bmw den bile daha iyi drift yaptıgını iddaa eden arkadaslarım var:D
bizim burda yeni modada egz takmaları... egz takanlarda altlarında slr var zannedior :D
Printable View
tofaş derim ben...
bmw den bile daha iyi drift yaptıgını iddaa eden arkadaslarım var:D
bizim burda yeni modada egz takmaları... egz takanlarda altlarında slr var zannedior :D
Dostum haklisin ancak konumuz modifiye degil, yalnizca gidis, honda eskide kaldi umarim toplar , zamaninin en iyi motorlarini yapti eyvallah ancak suan yetersiz kaliyor Stock hondalar, yeni typerla toplicak ins, o kadar citkirildim degil yeni araclarda , uzun uzun bas bisey olmaz, dsg basmayincada bozuluyo :D
tofaş 3.20 ve altı gitmiyor bence
bağlığı okuyunca bende ikinci el talep olarak sandım :)
Evet 240+ beygirlerde.İlavlerin sonuçlarını bilemiyorum.Ama ağır 1500 kg.Ya benim söylemeye çalıştığım 220 den sonra yavaş hızlanıyor.Ama 220 ye kadar inanılmaz.Yoksa kadranı kapatıyordu.Bu arada 250 gösteriyor araba.Benim araçta istediğim son hız her şartta yapabildiği.Yokuş yukarı bile yapabilmeli.Ama millet sağlam bir iniş buluyor, rüzgarı arkasına alıyor sonra yardırıyor.Adana otobanında Tekirden Adanaya uzuuun ve dik bir iniş var.Boşa atıyorsun 160 yapıyor.Orada torosla 160 yaptım.Ama düzde 140 ı pek geçemiyor gibi.Sende öyle bir yer bul 240 yaparsın kardeş :)
Benim galant gibi sleeper bir aracın varsa Türkiye'de giderleri çok abartılan arabaları en öncelikli görebiliyorsun.Adamlar dışarıdan bakıp bir şeye benzetemiyorlar galantı, ondan sonra kafaya takıyorlar ve peşinden basıyorlarda basıyorlar.İşin kötüsü kendilerini tehlikeye atıyorlar ve bu yüzden ya bırakıyorsun gitsin ya da ufukta kayboluyorsun :) Bu arabalarını hızlı sana araç sahiplerinde ilk sırayı honda civic alıyor.Accordcular daha mütevazi. 2. toyota corolla ve maalesef yine avensisçiler daha mütevazi.Sonrasında model farketmeksizin bmw sahipleri geliyor. 3.16 sahipleri bile galanta geçilmeyi kaldıramıyor. Peşinden ticariciler geliyor ki bunların içerisinde en ateşli ikili wv cady ve ford connect sahipleri.Arada focus sahiplerinide unutmamak gerekiyor tabi. Hadi düzde kasıyorlar neyse ama Mersin-Antalya karayolunda geçmeye çalışanlar var ki o yolda her hangi bir tekçeker arabanın 1,5 katta hızda hareket ediyor galant.Bu sakin kullanımda böyle.Allah var dediğim yolda bir tane subaru legacy ciddi rakip olmuştu bana ama arabası atmosferik olduğu için geçemedi. Ha birde modifiyeli tofaş gurubu var ki evlere şenlik.Kontağına yarışa çıkalım diyor slx'çinin biri :) Çünkü arabası galanttan 4 yaş genç.
Sözün özü konuya tam anlamıyla dönersek 1.6 atmosferik 110-130 beygirlik arabası olan insanlar arabalarını en hızlı sanıyor :)
Bu konu atmosferik turbo meselesine döner gibi gidiyor :)
Bence bravoyu çok abartıyonuz.
Bütün postlarınızda oynadım ettim vs demişiniz bende merak ettim bi bravonun fabrika verilerine bakayım dedim. 8.9 sn 0-100 verisi ve 204 km son hız gösteriyo (fiatın sitesi).204 km gps hızı olsa kadran yanılmasıyla 220 230 yaptığını farzedelim.220 yi 1.6 iesimde yapıyodu arkadaşımın vtec2 side , ve siz bu arabalara kendini bi *** sanan arabalar demişiniz nekadar ironik :D
civic si da 1.4 ma bravoyu bozar.
peki gerçekten hakkını verenler hangileri ?
129 hplik 1600 kilo 5.20 varken vtec2 ve ies beni 3 ün sonuna kadar ve 4 ün ortalarına kadar geçiyodu 5. vitese attıgım zaman araya 100 tane kim kardashian kalçası sokuyordum
sen bi turbo 140 lık bravo kullanda sonra gel okan kardeşim. kaç tane öyle fiat mı , pehh diyen insanın surat ifadesini değiştirtip vay bee dedirtti biliyor musun ? bu arada 0-100 km h hızlanması 8.9 sn olan bir araçtan bahsediyorsun vitecle kıyaslarken :) bunu da unutma.
haa ek olarak sizin sayenizde ucuz ucuz bindik turbolu bravolara biz. saolun. ya şahinden inen hondacı tayfa bravo veya 1.4 turbo grubuna sarsaydı kafayı boku yemiştik mazallah , ucuz ucuz binemezdik bu arabalara.
6.vites 4300 devir , 6500 e kadar yolu var.
http://i.hizliresim.com/075a6B.jpg
http://i.hizliresim.com/075a6B.jpg
ibrahim33 bende bi cevap bekliyom :D
0-100 arasındaki fark 0-200 de açılarak devam eder. Turbo motor tork sayesinde üst hızlara çok daha kolay çıkar. Ki arkadaşın aracı multiair'se bu fark artar.Sanırım senin baktığın teknik veriler t-jet'e ait.Bir de bravo'nun turbo sportu var 150 lik.Ondan sa fark tepe noktasına ulaşır. Bu böyle uzar gider ama maalesef bazı hızlı aracı olan markadaki araçlara sahip arkadaşlar o markanın bütün modellerini hızlı sanıyorlar. Olay bu.
Bu şartlar altında tabiki bravo :) Aslında hangisi turboysa. Hondanınde nedense bir turbo düşmanlığı var. Yap sende turbolu bir model marka hayranlarını boynu bükük bırakma kardeşim :D
mevzuu sadece bravo mevzusu değil , tsi yide aynı şekilde savunurum. yanlış anlaşılmasın. turboyla büyüdük biz. :)
[QUOTE=İbrahim33;7802704]sen bi turbo 140 lık bravo kullanda sonra gel okan kardeşim. kaç tane öyle fiat mı , pehh diyen insanın surat ifadesini değiştirtip vay bee dedirtti biliyor musun ? bu arada 0-100 km h hızlanması 8.9 sn olan bir araçtan bahsediyorsun vitecle kıyaslarken :) bunu da unutma.
haa ek olarak sizin sayenizde ucuz ucuz bindik turbolu bravolara biz. saolun. ya şahinden inen hondacı tayfa bravo veya 1.4 turbo grubuna sarsaydı kafayı boku yemiştik mazallah , ucuz ucuz binemezdik bu arabalara.
6.vites 4300 devir , 6500 e kadar yolu var.
1. Si dikkat ettiyseniz ne altı üstü fiat tarzı bi ibare kullanmadım.
2. Si aksine siz şahinden inip civice binen tayfa diye hemen sınıfa soktunuz.
3. Sü 220 de ies 4 ü bitirip 5 e atıyo ama 5 i bitiremiyo bitirin bravoyla 6.cı vitesi bi foto koyunda bende göreyim bari :D
4. Sü bozuk yollarda hiç bişey içebildinizmi bravoyla bunu cidden soruyom boşuna ucuz değil yani biyerden eksileri var.
5. Ci ise tekrar ediyom ben bravo gitmiyo demedim ama 4 kişi bile 120 hp arabaya göre bukadar giden bi arabayla oynuyom diyemessiniz geçersiniz ama oynayamassınız . 1:56 dan izleyebilirsiniz https://www.youtube.com/watch?v=yIXUSKUoEsY
Kardeşim ben onu şakasına yazdım her şeyi amma ciddiye alıyorsunuz ya :) .
Dışarıdan tarafsız birisi okusa şu konuyu , arabadan hiç anlamayan adam bile der ki :"demek ki honda bunlara bir şey yaptı ."
Konunun başlığı ve ana teması çok farklı . Yine de konu döndü dolaştı honda ve honda gitmiyor şöyle böyle .
Her şeyi bu kadar ciddiye almayın beyler :) . Bir mevzuyu da tatlı dilli güzel bir şekilde konuşalım . Yoksa yakında bu konuya da don ikramı gelicek :)
Neyse fazla uzatmıcam bütün milletimiz maldan anlamıyoda bitek bravocular anlıyo galiba. Konu gidişi abartılan araçlardı galiba bende bravo diyom :D
neyse bende uzatmıyom , dünya kadar hacmin olacağına fındık kadar turbon olsun der kaçarım. :D
4.cü soru basit bi konfor sorusuydu :D
Sadık bizi bitirdin be . Pazartesi vizelerim var oturdum bu konuyu okuyorum gene kalicam ulan
kim hangi arabaya binerse o hızlı olur diğerleride yavas ve abartmıs olur
Toyotanın giden arabası yok denilmiş, supra unutulmuş. :) Adamlar az ama öz mantığıyla yaklaşıyor galiba olaya. :) Birde t sport var ama onunda yeteri kadar parçası yok sanırım burda.
Sağlıklı manuel vtec2 0-100 9.1 sn. Bravo 8.9 sn arada ahım şahım bir fark yok ki civic altı üstü 110hp bir aile aracı.
@ibrahim33 , Bu kadar fanatik olmayın. Fiat piyasada sevilmiyor ucuz ucuz alın binin. Neden biniyorsunuz diyen mi var? Aracınızın piyasada sevilmiyor oluşunu neden her konuda Honda'lara saldırarak kapatmaya çalışıyorsunuz anlamıyoum. Her konuda Fiat fanatizminizi ve Honda düşmanlığınızı görüyorum..
Ayrıca var, beklerim. Forumda gören arkadaşlar var aracımı. 110k ya kadar düzenli servis bakımlı, ciğeri taze. Yılların eskitmesine rağmende 140lık astra vsle yürüyor. Bravo denk gelmedi hiç.
@B.Kaya :D
Ekleme: Zaten civiclere giderli araba denmesi de yanlış bana göre. Sıradan aile arabası. Konu ne ara düz civic yada emsallerine geldi merak ettim. :) okumadım tüm sayfaları. C sınıfı (sonuna ek almamış) herhangi bir aracın 'gider' kelimesiyle alakası bile olamaz bana göre..
Bence de oynamak için, Fiat'ın spor olarak ürettiği turbolu ve 260 kadranlı aracınızla Honda'nın 10-15 sene önce aile aracı olarak ürettiği araçları seçmeniz doğru olmuş.
Honda'nın spor araçları (turbosuz) 20 küsür yaşlardaki crx, si ve 15 yaşındaki vti o fındık turboyu üzerdi :)