küçük esnafda yapıyor adam misal iphone 5 ekran paneli satmış gibi gösterip yedek parça olduğu için taksit yapabiliyor..
Printable View
küçük esnafda yapıyor adam misal iphone 5 ekran paneli satmış gibi gösterip yedek parça olduğu için taksit yapabiliyor..
teknosa-vatan gibi yerlerde yapıyorki anında 36 aya kadar 1000 lirayı 1400 olarak
Bu günlerde kendi isteğimiz ve ihtiyaclarımız doğrultusunda kemer sıkmaksak, çok yakında başkaları gelip boğazımızı sıkacak arkadaşlar. Biran önce acil ihtiyaclar dışında ne varsa kısmak borçları bitirmek gerektiğine inanıyorum. Özellikle Kredi kartı+Araç kredilerini derhal bitirin. Elden borçlarınız varsa vermeye çalışın, yakında geri isteyebilirler. Seçim öncesinde bütün borçlarınızı yeniden yapılandırın. Mesela 3 yıl kalmıştır borcunuza ama rakam evden biri işsiz kaldığında ödenemeyecek bi durumdadır. Bunu yapılandırıp tekrar 5 yıla çıkartılabilir ama ödeme gücü sağlanır.
Memleketteki dükkanda 6 senesir br milyoncu oturuyordu. Geçen ay dükkanı 1 gece de kapatıp kaçtı. Tefeciye zamanında borç yapmış, şimdi ödemeyediğinden kaçmış.
Bize de toplu kira borcu vardı 6bin kadar, üstüne şimdi dükkanı bıraktığından tahliye davası açmamız lazım, herşeyin hukuka uygun olması için. Bi de öyle 2bin vekalet ücreti kaçacak bi tarafımıza amk.
dünü sizlere örnek vereyim gün içersinde toplam 8 satışım var bunların 5'i iptal oldu nedeni müşterinin bankaya oraya buraya aşırı borcu oldundan kırmızı kart oldundan v.s bunların içinde ögretmen-hemsire gibi çalışanlarda var
Tekstil sektorunde desinatorum valla laleli bitti hayalet kasaba desek yeri firma olarak ihracatcıyla ancak donuyoruz oda 2 ileri bi geri. bu ay evlendim allahtan tel borcum patrona bide 1000 lira kira verene kadar gider 1500 kredi oder kendi evimi alırım deyip evi alana kadar :D gerci ondada cok düşündüm işsiz kalsam bekar olsam sıkıntı değil arkadaşlarla ortak evde tutar bi sekilde gecinirdim ama evlenince nasılsa bi şekilde o kirayı bulup odeyecem zihniyetiyle evi aldım valla ne yalan soyliyeyim içimde hep bi huzursuzluk. kemerleri sıkacam diyorum yok kardeş sıkılmıyor. hatunu servise bırakmam lazım onun için benzine para verecem. eh yemek içmek lazım. bide su bekarken ki lüksleri ki onları hala çözemedim bırakmam lazım. yeminle bi alışverişe giriyorsun cıkıyorsun 2 torba 250 tl yalan olmus.
kabaca hesaplıyorum
1500 ev taksidi
500 evlendik diğer ıvır zıvır taksitleri
300-400 benzin
250 sigara
500 faturalar
kredi kartı hep ayrı bi bela onu hesaplamadım bile
normalde eskiden araba aldığımda tüm modifiye parcalarını 1 hafta içinde alır aracımı boncuk gibi yapar gezerdim 2 aydır lastik capını 40 dan 45 ye cekecem onu yapamadım daha coiloveri spoileri müzik tesisatını koltukları katmıyorum yalan oldular yalan
Market işleri çok durgun bir an önce kredi borçları kapatılmalı elde nakit para tutulmalı.
Market işi bu sene tamamı ile son buldu. 25 senelik esnaf babam işıkların yarısını yakarak kendince tasarruf yapıyor. Herkesin kredi borcu var taze para ele gelmeden borclara gidiyor herkesin.
abi bu olaylar bu piyasa bana gecen seferki secimleri hatırlattı gecen secimden öncede böyle bi pozisyon yokmuydu nakıt sıkıntısı wardı mazot 4.50 olmuştu sonra secımlerden sonra ortam duzelmıştı bence aynı olaylar her secımden once ortalık ıyce karısıyor
Volkswagen grubu oto yedek parça toptan ve perakende satışı yapmaktayım.Piyasa gerçekten 1999 yılından beri görmediğim kadar durgun ve sıkıntılı.İnsanlar para ödemekte gerçekten zorlanIyorlar.Kur sabit değil bir aldığımız malı bir daha aynı paraya alamıyoruz.Misal 6 ay önce 700 tl ye sattığımız malı şimdi 760-770 tl lere rafa koyamıyoruz.Seçim diyorlar ama bir şey değişmeyecek bu devir sadece insanları robot gibi yaşamaya mahkum etmekten fazla bir şey getirmiyor.Parası çok olan para İle para kazanıyor.Parası az olan ise yok olmamak için mücadele ediyor.Tek yol ayakta durmayı öğrenmek yada bir şekilde bir partiye bir cemaate yada bir kuruluşa sığınmak oldu güzelim ülkemde.İnanın cuma günleri sabahtan akşama kadar dükkana 40-50 tane dilenci geliyor ve hepsi bu işi meslek edinmişler.Taksi param yok eve dönemiyorum diye dilenen bile gördüm bu memlekette.
39 yasindayim bu ulkede ne zaman kemeri sikin cok zor gunler bizi bekliyor dense aksine daha fazla is olur ..
Allaha şükür bunca serefsizlige rağmen dolara akaryakıta rağmen iyiyiz.
Restaurant , araç alım satim ve inşaat filan bir sıkıntı yok.
İddaa bayisiyim,misal 20 tl oynayan insanlar 5 tl oynamaya başladı bir kısımda komple oynamayı bıraktı.
Ne güzel en azından şikayet ediyorsunuz, şu an benim şikayet edecek bir işim bile yok.. Ne yazık ki :)
Biz gecen sene 40 yıllık pet su damacana firmasını kapattık bu piyasaya bu mazot fiyatlarına dayanamadık. Öğretmenliğe geri dönüş Yaptım mecburen. Allah herkesin yardımcısı olsun
50 liralık motorsiklet sigortasını 5e böldüren 200 liralık traifik sigortasına 12 taksit olmuyormu diyen müşteriler çoğaldı, nakiti anca emekli, kart kullanmayan müşterilerde görür olduk oda 10 müşteride 1dir :)
Babam MİA yani devlet kademesinin en yüksek göstergeli maaşını alan bürokrat,Annem emekli öğretmen. Arazi,kira,devletten gelen tarım desteği, vb. gelirleri düşününce Türkiye'de maaşlı çalışan kesiminin ortalamasının üzerinde bir gelirimiz var.
23 yaşındayım,bu güne kadar hiç bir zaman yemek,içmek isteyip,gezip,görmek isteyip gidemediğim yer olmadı. Ailecek hiç bir zaman "borç-harç-senet-sepet-taksit vb." maddi aksiyonlarımız olmadı, hep ayağımız yorganın içerisindeydi. 15 bin tl kazanıyorsak 12 bin tl harcayıp 3 bin tl kenara koyuyoruz mesela. Her zaman kenara koyulmuş 2,3 yıllık gelirimiz kadar bir birikimimiz var
Şu an kardeşimle beraber %50 bursla özel okulda okuyorum, 20 yaşımdan beri kendi evim,arabam var. (Tabi ki hepsini ailem aldı) etrafımda ki insanlardan gördüğüm kadarıyla bizim milletimiz "kredi,taksit vb." borçlarına kendilerini köle etmiş durumdalar.
Benim şu an aylık fatura giderlerim dışında 1000 tl hatta daha fazla bir cep harçlığım var ancak buna rağmen yarı zamanlı çalışıyorum bir kenara koymak adına ve her ay kenara kazandığım 500 tl'yi koyuyorum.
300 TL KYK Kredisini hiç dokunmadan bireysel emekliliğe yatırıyorum ki %25 devlet desteği benim ödeyeceğim faizden çok daha fazla oluyor. 5 sene sonunda.
Yazları fındık bahçelerimize gidiyorum, 30-35 tane ırgatın başında fındık topluyorum,patoza fındık veriyorum,çuvallıyorum,depoluyorum yanı afedersiniz it gibi çalışıyorum.
Özetle, Cumartesi günü reina'dan çıkıp albüm'e oradan çıkıp sortie'ye gidip bir gecede 400-500 tl'de yiyorum, perşembe günü pazar var meyve, sebze alışverişimi oradan yapayım daha karlı olabilir diyebiliyorum.
ancak arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla "ev eşyası-araba-cep telefonu-bilgisayar-kiyafet vb." tüketim ürünleri birer ihtiyaç değil lüks olmuş bazi insanlara göre, sırf bu lüksleri için 25 bin tl aylık geliri olan aile krediyle,taksitle aylık 30-35 bin tl harcama yapıyor. bu durum aslında iç piyasayı bitiriyor, görünüşe göre herkesin altında son model arabalar,1 milyon tllik residanslarda kira ilede olsa yaşamalar, cep telefonları vb. metasal zenginlikler var ancak kimsede para yok. Ekonominin lokomotifi denilen kendi uğraştığım sektor olan inşaat işleri bile olmayan paralarla dönüyor, müteahit demir aliyor sana daire vereyim diyor, çimento aliyor ipotekli arabayı veriyor vb.
Banka kredileri dönüyor ortalıkta sadece. bankalar paraları sağ cebinden alıp sol cebine koyuyor üzerine birde faiz kazanıyor. Esnaf,Zanaatkar vb. insanlarda tabi ki para kazanamıyor.
Ben hala 2001 model arabaya biniyorum çünkü işimi görüyor,masraf çıkartmıyor, sorunu yok,derdi yok neden değiştireyim ki ?
Babamın koruması,babamdan güzel arabaya biniyor mesela.
Okul otoparkına bir gidiyorum herkesin altında 2012 üstü arabalar var.
Yurtdışına gidiyorum, villaların önünde 2000-2001 model arabalar var, bizde memur olan kredi çekip passat alıyor hemen. Kasgo,sigorta derken binemiyor ama olsun passatı var.
esnaf abiler var mı işlerde artış?seçimlerden sonra iyice berbat olduk iş yok Allah yardımcımız olsun....
Boşuna bekliyorsunuz piyasaların açılmasını , Reel sektör krizde ve finansal krize (Bankaları kapsayan kısmı) ramak kaldı... Fed faiz artırığı anda girecez finansal krize., Hiçbir şey üretmeden borçlanarak zevki sefa sürerek yaşamanın sonu bu. :) Aksine beklemek biraz komik olur