Herkesin geçinme kavramı ayrıdır arkadaşlar.Biz işçi çok alıyor demedik ki.Allah yardım etsin 1300 veya asgari ücretle aile geçindirenlere.Ama öğretmen sesini çıkaramaz demek çok saçma.O adamın kriteri ortamı farklı diğer adamın ki farklı.
Printable View
Herkesin geçinme kavramı ayrıdır arkadaşlar.Biz işçi çok alıyor demedik ki.Allah yardım etsin 1300 veya asgari ücretle aile geçindirenlere.Ama öğretmen sesini çıkaramaz demek çok saçma.O adamın kriteri ortamı farklı diğer adamın ki farklı.
Muhabbet saçmalamış, kimse hak ettiği parayı almıyor evet ama öğretmen alıyor mu sizce? Almıyor
Öğretmen sesini çıkarınca neden laf oluyor?
Öğretmenleri hedef almak istememiştim, sanırım kendimi yanlış ifade ettim. Şöyle sorayım, şuan bu ülkede 4000-5000 TL arası aylık geliri olan çekirdek ailenin geçim sıkıntısı yaşaması bir tek bana mı anormal geliyor yani ?
Peki aylık 4000-5000 TL geliri olan bir çekirdek aile maddi sıkıntı yaşadığı halde Etiler'de oturmaya diretir mi ? Diretirse normal mi ? Ben insanımızın genel olarak fazla lüks düşkünü olduğunu ve ayağını yorganına göre uzatmadığını düşünüyorum.
Bir işçi evladı olarak şu mesajına sakin kalmak için zor tutuyorum kendimi. Konu kazanılan maaşlar, kimin aldığı eğitimden kime ne ? Mesleğe göre insan sınıflandırmak ne demek? İşçi olan insanı küçük görmek neden?. Ayrıca öğretmen olmak çok mu maharet ? :D
Konuya dair birşey yazmak gerekse de, maaş anlamında ülkede yaptığı işin hakkını kazanan yok. Özelde zaten herkesin kazancı zaten kendi becerisine kalmış. Harcama konusunda zaten ülkenin en az %80-90ı gösteriş meraklısı aptallardan oluşuyor. En basiti cep telefonu pazarını elinde bulunduran uzak doğudaki akıllı telefon kullanımını araştırın.. Adamlar bizim gibi her çıkan yeni modeli alma yarışına giriyor mu.. Aynı şieyi bütün tüketim ürünlerinde yapıyoruz, çok çabuk sömürüp tüketen bir toplum olduk, en büyük sorunda bu zaten.
Ülkenin her tarafı kokmuş, herkes bi sidik yarışında. Devlet yöneticileri bile. Mesela yerli araba yapma konusu yada ağır sanayiide ilerlemek...
Adam senin koskaca arabadan yada dev iş makinelerinden sağladığın karı 5-10 telefon 3-5 laptopla elde ediyorlar zaten.. Sürekli geride kalmamızı garantilemek için modası geçmiş eski/ağır sanayi dallarında birşeyler yaptırmaya çalışıyorlar, güncel teknolojiden bihaber şekilde..
Kendim sigorta işindeyim, haliyle piyasa hep canlı.. Türkiye'de tüm sektörler durgun olsa dahi araç piyasası hep hareketli al-sat tan dolayı..
Fakat işçi olduğun için aldığın maaş belli, türkiye şartlarında çok zor..
Babam ilaç sektöründe, yurtiçinde artık zor herşey, yurtdışına yöneldik o sektörde de.
Allah herkese işlerinde bol kazançlar nasip etsin inşallah.
Arkadaşlar bazılarınızın cidden kafası karışık karşılaştırmalar fln pek doğru olmamış sanki..
Neyse; üretim yok diyorsunuz da bu sefer inanılmaz rekabet sıfıra yakın kar marjı, hatta ayağı alışsın diye karşılıksız verilen mallar var, babam pvc kapı kolu v.b üreticisi tanesini asgari harcamalarla hiç karsız 80krş.a üretiyorsa adam Çin'den 2 konteyner getirtiyor 60krş kardeş bende diyor.. Ben nasıl üreteyim? Üstüne o gümrük ödüyor sadece ben 6500 kira 9sigortalı çalışan, o su bu stopajı v.b Devlet bazında politika lazım gerisi havanda su dövmektir..
Istanbulda isler farkli
Ben kardesim annem babam 4 kisinin belli bir standartlarda yasamamiz icin bu rakamlar malesef yetersiz geliyor
kk ekstrem geliyor gozlerim aciliyor inceliyorum hicbisey yok ufak tefek seyler dunya tutuyor
Ama istanbulda yasamasam artar bile
Yani isin ozu paranin cok u azi seni standartlarinla alakali
Benim işçileri küçüksediğimi düşünüp , öğretmenlere laf söylemişsin.Sana cevap bile vermemem gerekirdi aslında.Tek seferlik yazıyorum yinede.Öncelikle yazdıklarımın bir kısmını alıntı yapıp ona göre cevap yazman çok saçma. Benim sülalemde öğretmen kimse yok.Bir sürü işçi var.Bu konudaki diğer postlarıma da bakabilirdin. Yazıma '' PARASAL'' olarak bakıyorsunuz ona göre yazıyorum şimdi diye başlamışım dimi ? Yazdıklarımda alınacak gücenicek bişey yok.Öğretmenin , o eleştirilen maaşı alabilmesi için yaptığı maddi-manevi yatırımları anlatmaya çalıştım.İnsanın eğitim-öğretim çağında katlandığı zorluklar geçmişine dönük yatırımdır.Milyon dolar yatırım yapıp yüzbinler kazanan insanları da eleştirelim o zaman.Benim okumayan bir sürü arkadaşım şu anda fabrikalarda işçi olarak çalışıyorlar , hepside bir kısmını alıntı yaptığın yazımda anlattığım şekilde iş buldu. Maddi imkansızlıklar yüzünden okuyamayan , ailesine küçük yaşta bakmak zorunda olan insanlar vardır tabiki de(Bu devirde çok zor olsada). Bunlar zaten başlı başına bir konu. Yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım.Kimseyi küçümsemedim aşağılamadım.Senin yazdıklarınla gaza gelecek insanlarda olacak illaki.Onlara da sesleniyorum ben öğrenci adamım yazları da işçilik yapıyorum hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye :)
migrosa giriyorsun iki torba şey alıyorsun 100-150 tl den aşağı çıkmıyorsun bakıyorsun ben ne aldımda bu kadar tutdu diyorsun..
Mesajınızın bir kısmını değil, tümünü alıntıladım. ancak mesaj çok uzun görünmesin diye araya ... ları koydum. Yoksa tüm ekranı tek bir mesaj kaplıyor, hoş olmuyor bence. Yanlış anlaşılmış sanırım.
Niyetim öğretmene ve öğretmenliğe saygısızlık yapmak değildi, biraz sert bir cümle olmuş, üzgünüm bu konuda. Bence Türkiye şartlarında '... öğretmenliği' bölümlerini kazanmak inanın çok kolay. Öyle senelerce dershanelere gidip test çözmelere vs gerek yok. 4 yılımı yatarak geçirdiğim bir lise hayatından sonra seneye hazırlanıcam nede olsa diye girdiğim öss sınavında Türkiye'de sayısal puan türündeki hemen hemen bütün öğretmenlik bölümlerine gidebiliyordum. Söylemek istediğim bu idi. 'Çok isteyen varsa şansını bi denesin' cümlenize tepkiydi yani birazda.
Konu PARA ise; işçilik yapmaya başlamanın bir maliyetinin olmadığı, öğretmenlik gibi lisans seviyesi eğitim gerektiren bir meslek yapmak için önceden belirli bir sermaye gerektirdiği yazılabilirdi. Birinin sokakta oynadığı toptan yada diğerinin çözdüğü testten bize ne. Manevi olarak çekilen zorluklarsa, +40 yaşındaki işçinin 20li yaşlarında yönetici pozisyonundaki insandan azar yemesinin psikolijisini saymıyoruz nedense.. Buradaki yermeyi birtek ben görüyor olamam değil mi?
Neyse konu piyasalar, gelirler giderler vs. dağıtmayayım konuyu.
@Dayı abi ikinci paragraf, tekrardan üzgünüm.
yoksulluk sınırının devletin minimum gösterdiği haliyle 4000+ lira olan ülkede 2500 lira öğretmenin maaşı göze batar olmuş. yazıklar olsun. öğretmenlik kutsal meslek diye öğretildi bize ki öyledir.. ekonomi politikası falan 3-5 yıl üzerinden güdülür bu ülkede ama vatanına milletine faydalı olacak bi jenerasyon yetiştirmek kaç nesil kaç yıl ne kadar emek alır acaba?
adam denizlide yaşıyor imzasında 6 farklı araç değişmiş gencecik yaşında. öğretmenin halini anlamasını beklemiyorum ama o kutsal mesleği yapana bi saygın olsun.
büyükşehirde eğer aileden kalan bir şey yoksa o paralara geçinmek çok zor.
burda kimsenin işçiyi küçümsemek, aldığı maaşı haketmediğini düşünmek gibi bir derdi olduğunu sanmıyorum. tartışacaksak işçi maaşlarının neden bu kadar düşük olduğunu da tartışalım buna karşı tepkimizi koyalım ama kimse öğretmenlere laf atmasın.
Bir öğretmen olarak bende birşeyler söyleyim.
2010 yılında İngilizce öğretmenliğinden mezun oldum.2012 yılında ise atandım.Tabi bunun daha öncesinde 2007 yılından 2012 yılına kadar belli dönemlerde ücretli öğretmenlikte yaptım,yazları çalışıp buzdolabı da taşıdım,kanepe de taşıdım,yatak odasını da kurdum.Hem kendi mesleğimi hemde başka işler yaptım ve hiç bir zaman işçi olanları hor görmedim ama nedense bu ülkede öğretmen maaşları milletin kafasına takılmış gidiyor.Gönül ister herkes bu ülkede hakketiği maaşı alsın.3 senedir Batman'ın Gercüş ilçesinde çalışıyorum.Memleketime dönünce millet beni buralarda aylık 4-5 bin lira maaş alıyorum zannediyor :D En son ki maaşım (+23 lira dil tazminatıyla beraber :D) 2294,71 lira. Diyeceksiniz ki yeterde artar bu maaş.Yetiyor Allah'a şükür.Hiç bir zaman "Ulan ne az maaş alıyoruz demedim" Bu sene bi gaza gelişle araba konusunda biraz uçunca maaşın yarısı ihtiyaç kredisine gidiyor :D Geri kalanı da kira servis yeme içme derken bitip gidiyor.Neyseki kenarda biraz birikim olunca fazla sarsmıyor.
Bazen ne gerek vardı bu kadar pahalı araba almama diyorum,o zaman bütçem kadar araba da alabilirdim.Hepimiz burada otomobil sever insanız.Bazen tutkularımız peşinden giderken pek fazla hesap yapmayabiliyoruz.Benim ki de öyle bi şey oldu.Sonuç olarak 2008 yılından beri hep hayalini kurduğum arabanın sahibi oldum.
Konunun açılış amacı hangi sektör ne alemde. 8 sayfanın son 4 sayfası yok öğretmen maaşı yok işçi maaşı diye gitmiş. :D
Çalıştığınız işlerden yazında bilgi sahibi olalım.
Oto tamir'de artık işçilik ücreti göze batmaya başladı. esnaflar boş durdukça kendi alanları dışında ki araçları da yapıyorlar. renaultçu adam mercedes tamir etmeye başladı. 100 tl işçilik göze batıyor ama 200 tl'lik parça göze batmıyor, ee işçilikten pazarlık yapıyor o zaman kar marjım düşüyor onun yerine parçaya kar koyuyor millette
Konuda öğretmen işçi kavgasını bıraksata özüne dönsek daha yararlı
Atatürk'ün bir sözü geldi aklıma hani vekil maaşları düzenlenecek ne kadar olsun paşam deniyorda öğretmenlerinkini geçmesin deniyor öğretmenler gerçekten bu ülkenin beynini oluşturan en kutsal insanlar onun tartışmasını boşverelim benim müdürüm aylık 15 bin alıyorsa bende onu gömeyim ozaman ne yapalım ya geliştirmek lazım kendini sende aynı parayı al yada en iyisi bu :S
Öğretmen işçi kavgasını dışarda tutuyorum, ki öyle bir kavganın gereği yok. Öğretmenlerin işi sadece haftaiçi derse girmek değil. Ödevi sınavı toplantışsı semineri gayet başları kalabalık. (Benim ablam da almanca öğretmeni) Fakat, istanbulda(diğer illerde durum nasıl bilmiyorum) polislerin ve öğretmenlerin otobüse indirimli binerken asgari ücret ya da az daha fazla kazanan işçinin tam ücret vermesi her seferinde kanıma dokunuyor. Bu işçilerin çoğu ulaşım için ücret almadan cebinden karşılıyor bu bedeli.
Neyse konuyla alakasız ama son mesajlarla ufakta olsa alakalı belirtmek istedim sadece. =)