Bazı avm lerde zaten sıra var boş dükkan yok bi arkadaşım bi hayli bilinen avm deki işyerini kapatırken ciddi bi hava parası almıştı..
Printable View
Bazı avm lerde zaten sıra var boş dükkan yok bi arkadaşım bi hayli bilinen avm deki işyerini kapatırken ciddi bi hava parası almıştı..
Çorlu'da kuyumcu dükkanını kapatıp kahveci işine giren tanıdık var gayet de memnun :D bence değerlendirilmeli
Çok doğru. Örneğin Forum Bornova'da sırada bekleyen bir sürü mağaza var. Birisi batsa/kapatsa da biz girsek diye. Yeni AVM'lerin hepsi yüksek ve döviz cinsinden kira almakta. Şu an yeni açılan Point Bornova'da işler umdukları gibi gitmiyor. Zaten lokasyon seçimleri ve avmyi açmak için acele etmeleri durumu iyice kötüleştirdi. Ben ege bölgesinin ilk avm'sindeyim örneğin. Tek taklı ve avmden ziyade büyük pasaj havasında. Buranın kemikleşmiş müşterisi var. Kiralar düşük, dolayısıyla rakamlarda düşük. Bu da müşteri için bu dönemlerde daha cazip oluyor.
@fusion_blue
Ege park'ta mısınız?
Bazı markalar AVM'ler de mağazam olsun diye bulunmaktadır. Bazı markalar içinde ünlü bir avm'ye girmek marka için prestijdir. AVM'ler de bulunan mağazalar çoğunlukla hesaplara yıllık olarak bakar. Yıl sonu ne kadar gider ne kadar ciro ne kadar kar. Ben de şahsen yıllık bazda bakıyorum. Çünkü günlük haftalık baktığınızda kafayı yememek elde değil.
Yaşadığınız yerde çok 4 göz yada Rayban takıntısı var? günlük 10bin tl ciro ortalama demek muhtemelen haftaiçi günlük 5000tl haftasonları ortalama 25000tl demek bunun farkındasın değilmi?
ortalama 400tlye satış gerçekleştirse bu arkadaşın haftasonu günde 63, saatde 6 kişiye yani 10dkya bir gözlük satması lazım?
yanlış anlama ama bana değil Adana'da , Las Vegasta olsa pek mantıklı gelmedi ve orası burası banası onası yok! direk ilk okul matematiği yetiyor işin rengini tartmaya.
Hayır çok doğruysanız şunu sormak isterim madem yer ve kişiye göre o halde bu arkadaş istanbul ve AVM'den daha iyi nereye gidebilirdi?
madem çok mantıklı olabiliyordu zaten 90bin tl maksimum kirası olan yerde daha ne kadar çok başarısız olabilirdkiki 100bin tl zarar etsin?
Hiçbir iş dışarıdan gözüktüğü gibi değil., AVM'lerde de sıkıntı var ama bunun asıl nedeni son zamanlarda yaşanan terör saldırıları, darbe girişimi vs. Ekonominin bir ayağı da psikoloji, bu ortamda insanlar korkar ve harcama yapmaz ve piyasa durur., Kabul etmemiz gerekiyorki herkes uzun süre borçlanarak çok fazla lüx içersinde yaşadı ve bu süreklilik arz eden bir durum değildir., Türk milleti şikayetçidir deniliyor şükürsüzdür deniliyor doğrudur, 40 yaşıma geldim işler fıstık gibi diyen çok fazla kişiyle hiç karşılaşmadım ama bunun sebebi insanoğlunun fıtratında olan nankörlükten kaynaklandığını düşünüyorum... Tv'lerde Afrika'da yaşayan çocuğu görünce yada Suriye'de katledilen insanları görünce hatırlıyorum ama sonra herkes gibi unutuyorum ki buda insanın fıtratında var yani unutmak... Kısaca işler 2011 senesindeki gibi hızlı değil ama yine de herkes birşeyler kazanıyor...
arkadaşlar mağazanın kirası 23,000 dolar + kdv ve cirodan pay kuzenimin amacı oraya girip diğer avm ler için referans sağlamaktı zaten avm yönetimi vaadlerini yerine getirmedi maalesef o nedenle bırakıyor işi. sonuçta sattığı gözlük 300 tl ye de var 4,000 tl olanda ama asıl zoruna giden 500,000 tl hava parası verdi girebilmek için.
işler gayet boktan sinek bile yok
Ben bilinen bi bayan giyim firmasının mermer işlerini yapıyorum turkıyede bı cok avm de magazası var adamın taktıgı magazalar para kazanmıyor ama üretim para kazanıyor avm ye giriyor bi kaç zaman durduktan sonra güzel hava parasına devrediyor kendısı baska dukkan acıyor dukkanın maliyetinide vergiden düşüyor :)
AVM, arabayı 10 a alayım 12 ye satayım, şuraya bi bina dikeyim le ne kadar yüreyecek bu ekonomi. Üretmeden nasıl para kazanılıyor arkadaşlar biri bana anlatsın.
500bin lira hava paraları ayda 100 bin lira kiralar ve izmirde gözlükçü bu
Allah'tan monaco değil yani
benim danışmanın aylık hedefi 150bin mi ne onun gibide 15 kişi var sanırım çalıştığı mağazada yani mağaza hedefleri 2 milyon civarı aylık ve oranın bile kirası 100bin değildir aylık hatta yanılmıyorsam mağaza mülk
bencede bu rakamlarla bile bile lades demek olmuş bu umarım diğer işleri istediği gibi yolunda gider bahsedilen arkadaşın