Biliyorum oraları. Eski evim Müjdat Gezen sanat merkezinin yanı idi. Cadde üzeri......
Printable View
denizli'deki avm'de faliyet gösteren gold bilgisayar'da kapatmış
62.900 tl çek yazıldı alamıyoruz, ana firmaya kayyum atanmış (iflas erteleme)... Çekler dökülmeye başladı
kayyum atandıysa geçmiş olsun:(,
ödeme sıralamaını biliyorsunuzdur umarım. geçenlerde benimde alışveriş yaptığım bir firmaya kayyum geldi gelecek dediler, çeki verip %20 aşağısına mal aldım. canımı zor kurtardım. 1-2 seneyi bulur diyorlar ödemeler için.
Yarın Kayyum ile görüşmeye çalışacağız bakalım... Anasını satayım adamlara ulaşamıyoruz bile... Bir önceki krizde "rızam hilafı elimden çıkmıştır" diye aptalca birşey getirdiler millet çeklerini ödemedi şimdide kayyum... Adalet adiden dolandırıcıdan yana .. Yinede canımı çok sıkmıyorum para kazanılır yine buna şükür
Bugün bizim Yusufla Bakırköye gittik dolaşıp bişeler yemeye, carruselin yanındaki mc donnalds'ın yanında çok sevdigim bir ayakkabıcı vardı luccy. Yıllardır orada adamlar, kapatıp gitmişler, pasajlardaki dükkanlar bomboş. Allah herkese yardım etsin.
Atakoy marinadaki muhurlu dukkanlar ne is ? Starbucks ta muhurluydu .
Lucci benim cocuklugumdan beri oradaydi abimle az ayakkabi almamistik oradan .
Ankarada park vera ve carrefour bomboş istanbul yolunda, kapatan kapatana
USD 3,06 - eur 3,43
Şu bir gerçek ki türkiye bir kaç yıl içinde ciddi bir ekonomik sorun yaşayacak. Haa teğet geçer, he deler geçer bilmiyorum. Ama bütün dünyada bu gerçeklik var TR de 2-3 kat fazla hissediliyor. Ekonomik krizde çıksa 'abd nin oyunu bunlar' - 'faiz lobisi' - 'pensilvanyadan emir alanlar' derler yine iktidarda kalırlar.
Abd hazinede olmayan altın için para bastı sürdü piyasaya bir güzel
Şimdi savaş çıkartarak yeni denge kurmak istiyor
Planda suriye bataklığında bir taşla iki kuş
Hedefte bizde varız
Ayağımıza yorgan uzatmak yerine hala harcamaya devam eden bir ekonomi
Dolar 3.06 olmuş gıkkk yok hala neyi bekliyor acaba merkez bankası :)
Erdem başçı gibi sürekli dengede tutma çabası beklemiyorum açıkçası. Şu anki görüntü, döviz nereye giderse gitsin , faizler düşsün. Bir bakıma şu durum otomatik olarak dış açığı azaltacaktır. Bir süre dövizde düşüş olacağını sanmıyorum. BMW Mercedes normalde döviz dalgalanmalarına karşı hızlı davranmazlardı. Bu ay başı iki firma da direk zammı koydular.
Büyük şirketler uzun zamandır ya personel çıkarıyor yada mevcudu koruyor. Bir kısmı çok az personel alımı yapıyor. Büyüme büyüme deniyor ama istihtama yansıması uzun zamandır yok.
Küçük esnafın bir çoğu ayakta zor duruyor. Ha iyi oldu ha iyi olacak diye cepten yiyor. Bi kısmı çoktan kepenk kapattı.
Yeni mezunlara bakıyorum çok az sayıda işe giren var. İyi üniversiteden mezun 2 yabancı dili olan arkadaşım asgari ücretin altında maaş teklif edildiği için çalışmıyor. Çince ve ingilizce bilen iş tecrübesi olan arkadaşıma 1400 lira teklif etmişler adam bu maaşa çalışmam limon satarım daha iyi diyor.
Mevcut çalışanların bir çoğu işini kaybetme korkusuyla çalışıyor. Özgüvenlerini yitirmiş durumda. Emeği sömürülenler manipüle edilmeye daha elverişli hale geliyor. Korkuları çok kolay yönetiliyor (işsiz kalma, aileye bakamama, ödemeleri yapamama)
Kamuda ciddi bir ihraç ve açığa alınma var. Oradanda dünya kadar işsiz geliyor.
Piyasa evrak üzerine kurulu. Kimsenin cebinde para yok. Alacaklı olanı koruyan bir sistemde yok.
Kamudaki sistemi bozmuşlardı, ekonomi hızla kötüye gidiyor, ortadoğu gibi bir alamete girdik.
Hiç iyi yere gitmiyoruz gibi geliyor.