Elhamdurillah Müslüman ülkeyiz, ama hertürlü şerefsizlik düzenbazlık dönüyor, Allahım esnaf olan abilerime kardeşlerime sabır versin..
Printable View
Elhamdurillah Müslüman ülkeyiz, ama hertürlü şerefsizlik düzenbazlık dönüyor, Allahım esnaf olan abilerime kardeşlerime sabır versin..
1950den beri sistem okadar güzel ilerliyorki üretenden çok tüketen toplumuz.millet kredi kartı ve krediyle dönüyor.
cebinde para olmadıgı için kredi kartıyla sigara almak isteyenler son 1,5-2 senede acayip çogaldı.adamın cebinde para yok,ama kartı var.karttaki parada onun değil.borca alıştık,alıştırıldık.
son 5 senedir kredim yok,kredi kartım yok.sermayemin 4te 1 i kadar borcum var.kafam şimdilik rahat.ama 8 yaşında oğlum var.yarın onu nasıl bir hayat bekliyor belirsiz.işte bu beni deli ediyor.
Son 8 gündür yaprak kıpırdamıyor. Resmen dükkana gidip geliyorum, ne internetten, ne diğer esnaftan, ne dükkana gelen müşteriden ses yok. 3 5 parça soran oldu o kadar. Onlar da sadece sordu. Bir anda ne oldu da bu şekil stop etti işler anlamış değilim gerçekten.
sistemin tıkandığının en iyi belirtisi sürekli ertelenen / yapılandırılan borçlar insanlar artık vergi ssk borçlarını ödeyemez hale geldiler devlette bunun farkında sürekli bir seçim rüzgarında olduğumuzdan erteleyip duruyorlar şimdi 2019 seçimleri var ve yine piyasada yalandan bir hareketlenme olur asıl tufan 2019 dan sonra olacak o zaman ne yapacağız bilmiyorum
.oktan... millet nisan maaşını alacak biz daha martı alamadık hesap edin.
Hani evet çıkınca her şey düzelecekti noldu ?
Zenginin parasını almak zordur. Parasının gücünü bilir, araştırır ve öyle satın alır.
Fakirin parasını almak ise kolaydır. Kazancı zaten cebinde durmadığı için hesabını bilmez. Açlıktan ölür, gene de o sigarayı alır kartla. Sonra da banka komisyonunu eklediği için bakkala çemkirir. Herkes onu finanse etmek zorunda sanki.
2 sene önce yazar kasa post dayadılar.zorla :)
post baglatmadım.sadece fiş kesmek için kullanıyorum.hiç bir bankayla anlaşma yapmadım.tiko para çalışıyorum.sisteme dayanmaya çalışıyorum.tabi dayanabildigim kadar.
etrafımda hacı hoca takılıp cumayı kaçırmayan büfeler bile 0.75-1 tl komisyonla sigara satıyor.
ama hepsi cennetlik.
Borun ülkemize aylık getirisi ortalama 100milyon çoğu da ihracat. Bizim yeni kurduğumuz tesis ile üretimin hepsinin satıldığı düşünülürse %50 daha artar. Dünya'da kayda değer rezerv olarak Usa'da var başka da yok. En fazla ihracat yaptığımız ülke Çin'di . Şu an devlet kurumları içerisinde en fazla kar eden kuruluş diye biliyorum zaten başka devlet kuruluşu da kalmadı. 2023'te ne değişiklik olacakmış sabit üretimin yapıldığı yerde havuza çektiler, satacaklar heralde.
yaklaşık 2 yıldır EtiBor'un paketleme ve taşıma ihalelerinin çoğunu aile şirketimiz alıyor, insanlar bor madeninin çıkartılmadan turşusunu kurduğumuzu 2023 te de satıp zengin olacağımızı sanıyor, 1996 da Eskişehir Kırka'da bulunmuştum öğrenciydim, 1990lardan beri bor zaten devamlı yurt dışına satılıyor...
Bülent abi o kadar güzel bir noktaya değinmişsin ki, millet çıkan mineralin bir işe yaradığını zannediyor galeyana geliyor. Borun işlenmeden hiç bir değeri yok, işlenmesi için yapılan hiç bir yatırım, teknolojik iyileştirme vb. yok. Çok merak ediyorum hangi imam hatipli boru işleyebilecek.
çevremde tanıdığım galerici arkadaşların çoğu sinek avlıyor .. sirkecide lalelideki esnaf arkadaşlarım sinek avlıyor tamemen borçla kredilerle döndürüyor işlerini kirasını ödiyemeyenler de çok var..
bir tanıdığım galerici arkadaşım iyi iş yapıyor oda beşiktaş klubüyle çalışıyor sporculuları tanıyor ünlülerle arası iyi ondan :)
Uluslararası Fuar Organizasyonu işi yapıyoruz. Her yıl binlerce ihracatçı firmamızı dünyanın 20 farklı ülkesindeki uluslararası fuarlara götürüyoruz. Aylık ortalama satışımız 2500 m2 ydi. Beşinci aydayız, aylık ortalamamız 1200 1300 seviyesinde. Bıçak gibi yarı yarıya kesildi.
Araba bulamıyoruz :D