A.S çok şükür hamdolsun ben iyi dayıoğluna selamlar hangi kanal survivor.
Printable View
A.S çok şükür hamdolsun ben iyi dayıoğluna selamlar hangi kanal survivor.
Çevrem de istikrar diyenler de şuan ağlıyor. Hele bi arkadaşım var koyu ***** partili kendisi mobilya beyaz eşya falan satıyor her zaman övünüyordu ben bu parti sayesinde zengin oldum yok 2001 de batmıstık falan filan diye şuan 2015 f10 bmw sin de 200.000 tl haciz var. Satışsız 30.000 e vericem diye millete haber salmıs
Abimin arkadaşı 86 dan beri faaliyette olan şirketini kapattı. 150 çalışanı vardı. Koca işletme. Elektronik haberleşme üzerine çalışıyolardı. En son elinde 200 bin liralık malzeme vardı onu da teknik okullara bağışladı satamadığı için. Son 1 yılda şimdiye kadar kazandığım parayı kaybettim artık dayanacak bişey kalmadı. Fabrika binasını satıcam bi o kaldı cebime dedi. Yazlık ve evi babadan kalma bi de arabası var zaten. Çalışanları tazminatları vs ne varsa elindeki nakitten gitmiş. 1 sene önce kapatsaydım ömrüm boyunca rahat yetecek param olacaktı cebimde dio. Son ana kadar kimseyi işten çıkarmamış. İhbar tazminatı vs ne varsa ödemiş herkesin. Elindeki karşılıksız çeklerin haddi hesabı yok zaten.
Bitmişiz okeye donuyoruz...
Ama bir kesim var ki buyuk esnaf isler gicir..
offf offf ne yazayım bilemedim. Esnafım onu yazayım? iş arıyorum onu mu yazayım?
çekler patlamaya başladı, 1-2 yıldır skıntısız ödeme yapan şirketler. özellikle limitedler tek tek patlatmaya başladı.
aman dikkat.
kimseden ne senet alınır ne çek.
cirolanmışsa kapının önünde dursun hele
Geçen tanıdığım bir lokantaya girdim. Sesiz sakin bi yer gibi gözükür ama paket serviste çok yoğundu. Ufacık dükkan 20-25 scooter ile paket dağıtırlardı. Geçen yaz 5 motora kadar düşürdü filosunu. Şimdi 1 motor 1 bisiklet devam ediyor.
Mekanda AHaber açık, sabah takvim akit gazetesi var.
Abi ekonomi ne güzel dedim imalı bir şekilde. Adam dedi sen yıllardır bilirsin arada uğrarsın 28 eleman çalıştırıyordum şimdi 3 kişiyiz, dükkan kendi mülküm iki kişi ekmek yiyor bende oyalanıyorum yoksa kapatıp kiraya veririrm dedi. Abi ben söylemiyorum dükkanındaki gazete tv söylüyor diye söyledim. Adam mecburen koyduruyorlar konuşmayayım fazla dedi.
Ekonomi sessiz sedasız çöküyor. Kimsenin sesi çıkmıyor anlaşılan. Küçük esnaf bi şekilde sindirilmiş. Ücretliler kredi batağına saplanmışlar işsiz kalma korkuları var onlarda istikrar sürsün kredileri kapatalım diyorlar. Büyük patronlar üretimi bitirip parayı vadeye koyar daha fazla kazanırım riskim olmaz en azından diyor yada bunu demek için geç kalıp gerçekten batmışlar.
Ben hep 50 TL'lik satış yapıyorum
Sıkıntı yok, beyin bedava
Genel olarak piyasa kötü ancak çalıştığım şirkette işler tikirinda
Su bombalama olaylarinda 1 hafta ciro düşüyor sonra balık hafızalı milletimiz sayesinde normale dönüyor
Kısaca her gün büyüyen bir sirket
Ben anlamadım bu işin nasıl bir ayarı var
Sabah düzgün haber veren biryerde diyordu, iflas korumaya başvuranların sayısı çığrından çıkmış. Adam iflas korumaya başvurunca bankalarda alacağını alamıyor. Bankalar özellikle kredi çekenlere öde hepsini derse işte siz o zaman seyredin cümbüşü.
Kriz var babacım. Ülkeyi sıfırladım babacım.
kimin istikrarı sürsün önemli olan o...
bence bu iyi günlerimiz.yaz sonu piyasa dahada durur.
Bunda 1-2 sene öncesine kadar çalıştığım çalışmaya devam ettiğim tali acentelere haftalık,aylık ziyaretler yaptığım zaman tahsilat konusunda hiçbir sıkıntıları yoktu.Herkes nakit veriyordu fakat şimdi insanlar beni gördükçe,arama yaptıkça sürekli oyalama sürekli kaçma yöntemleri buluyorlar buna benim kendi portföyümde bulunan müşterilerimde dahil.Şimdi sadete gelicek olursak 1 haftada kestiğim poliçelerin tamamını alırken şimdi poliçelerin taksitlerini bile alamıyoruz.
Hayatımda hiç aklımdan geçirmediğim bu konuydu. teşekkür ederim öncelikle.
İşin bu boyutunu ben dahil çoğu kitle eminim düşünmemiştir.
Aylık 300 - 400 kredi ödeyen ve açlık sınırında yaşayan insanlara kredilerini bitirmeleri söylendiğinde acaba istikrar neymiş anlayacaklar mıdır ?
Bambaşka bir bakış açısına vakıf oldum yorumunuzdan sonra,
saygılar.
haziranda tek parti gelmedi diye götünü yırttı millet.
euro, dolar fırlamıştı.
kasım seçiminden sonra herşey aynı ne değişti hiçbir şey kriz ortada
Ben daha once o partiye hic oy vermemis esnaf akrabama demistim, kriz cikmicak diye oy verceksen bunlara bosuna diye, dinlemedi..
Kor topal dönuyo carki ama sermaye eriyor yavas yavas
Öğlem bir ayna işim vardı.
Camcıya gittim Star gazetesi bulmacası çözüyor.
Anladım tabi AKAPALI imiş :D
Dedim işler nasıl valla çok şükür :D
Dedim işler yoğun mu yoksa kötümü çok şükür dedi :D
Akepe esnafı çok şükürle günü kapatıyor.
Valla adam körü körüne inanmış ki herşeye çok şükür deyip benim işimden sonra bulmacaya devam etmiştir sanırım :D
KOYUN oldukça güden çok olur bu işlerde biraz zor düzelir.
Ticari kredileri çağırabilirler, fakat bireysel ve konut kredilerini geri isteyemiyorlar kanunen.
Zaten 5-10 bin lira kredi borcu olan adamdan isteseler bile bir şey elde edemezler. Bugün binlerce kişinin borcu %5 nakit karşılığında varlık yönetim şirketlerine satılmış durumda. Onlar da kaçta kaçını toplayabiliyor, Allah bilir. Denk getirdiklerini öpüyorlar artık.