ErkanCanS Nickli Üyeden Alıntı
Öğretmen maaşıyla işçi maaşı kıyaslanır olmuş :) Yapmayın etmeyin nolur. Kıyaslamayı PARA üzerinden yaptığınız için şöyle devam ediyim.Bir fabrikada işçi olmak için gereksinimlerin ne ? Geçmişin temiz , çalışacağın sektöre göre bir iki bişey bilmen lazım , belki tecrübe , kesin olarak fabrikadan bi amcaoğlu-halakızı falan bulmak.Bunların maliyeti nedir bunları düşünün. Bir matematik öğretmeni olmak için neler yapmak gerekir.Adam gibi bi liseden mezun olman gerekiyor ki lise temelin düzgün olsun.Bunun için ilkokulda en az 1 sene dersane.Hani arkadaşlarının dışardan gelen pas ver lan falan diye bağırtılarının arasında test çözmek zorunda kalırsın psikolojin bozulur falan.Hani bu kıyasladığınız işçi maaşı alanlar 13 yaşında test çözmek nasıl bir duygu biliyor mu acaba :) Neyse kazandın eli yüzü düzgün bi lise.Son iki senede orda gittin dersaneye üniversite için.Bunlar hep para :) Parasını geçtim yine hayatının en güzel anlarını (17-18 yaş) dersanelerde ve evde test çözerek geçiriceksin. Girdin sınava kazandın üniversiteyi.Bir üniversite öğrencisi ayda kaç para yer minimum onuda yazdın köşeye.İlk girişinde kaç kişi kazanmış kpssyi :) 2 senede kpss kursuna gittin. 1-2 senede atanmayı bekledin. O 1-2 sene artık taksiye mi çıkarsın , garsonluk mu yaparsın allah bilir.Neyse hadi atandın.. Bİtti mi ? Tabikide bitmedi. Devlet sana diyor ki sen normal bi '' işçi '' değilsin.Bu devletin memurusun.O yüzden 2-3 sene şöyle bi şark havası alda sonra bakarız nereyi istediğine. Bu arada saydığım şekilde giderse hayat akışı 24 gibi öğretmen oluyorsun. Liseden sonra işçi olmuş biri 18 yaşında işçi oluyor.1000 lira maaş alsa öğretmene 60 lira takmış oluyor.60 + eğitim kalitesini arttırmak için masraflar + ders çalışmak için giden gençlik & zaman & psikoloji.
Bana sorarsanız maaş/çalışma saati olarak türkiyedeki en ideal mesleklerden biri öğretmenlik.Ama malesef türkiyede öğretmenlik ve devlet memurluğunun maaşları hep tartışılmıştır , tartışılmayada devam edecektir. Öğretmen olabilmek için kriterler bellidir. Çok isteyen varsa şansını bi denesin :)