Tarım çok kötü durumda. Her geçen günde batıyor. Geçen sene birçok çiftçinin mahsulü dalında kaldı. Yurtdışı eskisi gibi ürün çekmiyor, dolayısıyla buradaki aracı firmalada almıyor.
Printable View
Tarım çok kötü durumda. Her geçen günde batıyor. Geçen sene birçok çiftçinin mahsulü dalında kaldı. Yurtdışı eskisi gibi ürün çekmiyor, dolayısıyla buradaki aracı firmalada almıyor.
Bende ufak esnafım elektronik tamiriyle uğraşıyorum işler gerçekten durgun borcun birini ödesek biri kalıyor birini ödesem biri kalıyor ay sonu için kırk takla atıyorum allah yardımcımız olsun
iş var iş olmazmı lakin sıra ödeme almaya gelince herkes sallıyo anasını satım..Bu cuma söz abi deyip cuma olunca pazartesine atarlar.. Ödeme gununde babası felc olanmı dersın anasını ambulansla hastaneye kaldıranmı dersin memleketteki dayısı ölenmı bankadaki parasına bloke koyulanmı dersin neler neler valla şu sektörde yalan ve sallama daarcığım genişledi.
eskisi gibi değil işler.şükür olsun yinede karnımız doyuyor
Turizm sektöründe calısıyorum, 3 senedir iş yerini ben işletiyorum diyebilirim. bu sene işler cok düştü ha kazanıyormu kazanıyor ama 3 e 1 kazanıyor artık
Benim de tutulduğum bir husus var,
İşçi statüsünde özel sektörde çalışan vatandaşlarımız 1000-1300 TL ye ev geçindirmek için hayat ile savaşırken
devlet kurumunda görev yapan (ki saygım sonsuzdur) öğretmenlerimiz 2000 TL üzeri maaş alırken neden isyan eder?
Az geliyor maaşımız geçinemiyoruz vs vs.. Bunu kabul etmiyorum abi ben..
Ortalama 2 çocuklu çekirdek aile 1300 TL ortalama maaş ile savaşırken bu mertebede olan bir kişinin/kişilerin serzenişte bulunmasını asla tahammül edemiyorum..
Avm mağaza sektöründeyim.19.90 tl lik tshirte 6 taksit yapmadık diye kasadan dönüyor insanlar
Oto tamirhanemiz var isler cok şükür yerinde ama seçim zamani ortalama 1 2 ay öncesinden kesiliyor işler alıştık arartik.adamlar yag bakimlarini geciktiriyor para yok diyorlar.Ama bizim milletimize müstahak abicim.
Ben de tercümanlik yapiyorum, 2 senedir tikir tikir isliyordu müsteri de boldu ama subat ayindan beri isler ciddi bir oranda duruldu ve bu ay hic müsteri gelmedi. Allah sonumuzu hayir etsin...
Abi eğer öğretmenler niye isyan ediyor diyorsan:
Herkesin kendine göre harcaması var.Bence çok normal,3çocuklu eşi ev hanımı olan bir öğretmen 2700TL maaşla geçinemez yani geçinse de herşeyden kısarak borç harç içinde geçinir.Çocukların dershanesiydi,harçlığıydı,faturalarıydı derken maaşın büyük bir kısmı gidiyor.E bir de ev almak istese ya da evin taksidi varsa vay haline.Ha ev kendinindir borcu yoktur belki o zaman geçinir.
Ona bakarsan milletvekilleri o kadar maaş alıyor mecliste bir yemeğe(tam hatırlamıyorum) 1TL mi ne zam geldi diye bir sürü laf ettiler.O zaman 1300TL'den fazla maaş alan kimse sesini çıkarmasın o paraya geçinen işçiler varmış.Kriz de yok o zaman.
Not:konuyu yanlış anladıysam yani öğretmen,memur kesim vs laf yoksa k.bakma abi :)
Milletvekillerinin tutulacak hiç bir noktası yok onu savunan da yok zaten paşam.
Benim karşı olduğum konu madem ki sen geçinemiyorsun o meblalara, garibim işçi yada özel sektör de asgari maaşa çalışan ne yapsın ?
onun çoluğu çocuğu yokmu onlar okul okumuyormu?
öğretmen birisinin çocuğu dershaneye gitmesi özel ihtiyaçtır temek ihtiyac değildir.
Ama asgari maaşa 4 kişilik aileye bakacak kişi bırak özel ihtiyacını temel ihtiyacını bile karşılayamıyor.
Dediğim gibi her zaman saygım sonsuz öğretmenlere karşı ki ailemde 5 den fazla öğretmende var. Onlarla da bu konuyu tartıştığım oluyor hatta.
Bu bir genel eleştridir öğretmenler tü kaka anlamına gelmesin.
Eğer bir eylem yapacaksan maaşla ilgili gir o zaman asgari maaş ile geçinen bir kesimin koluna, el ele verip öyle itiraz edin yetmiyor diye.
Bana egoist bir serzeniş geliyor bu kesimin böyle davranması.
Validen kıyafetin kötü, öğrencilere böylemi örnek olacaksın diye fırça yiyen işçi statüsünde vatandaş duymadım hiç.
Sizin o tahammül edemediğiniz öğretmenler okulda okutacakları kitapları bile kendi ceplerinden para vererek alıyorlar bazen, tahtaya yazı yazmak için kallandıkları markerları bile çoğu zaman kendi ceplerinden alıyorlar.
haftasonları kuzenimin playstation cafesine bakıyorum esnaflıktan sayılırsa :D üniversite, ehliyet sınavları kovalar olduk. eskiden sabah kepenk açmadan bekleyen olurdu şimdi ilk 2 saat dükkanda boş oturuyorum
biz birazda kendimiz kaşınıyoruz bu geçim konusunda..
bu istanbul sevdası olmasa geçim başka şehirlerde çok daha ucuz. en azından emekli olunduğunda yerleşilebilinir ama illa istanbul ..
normalde bir emekli başka bir şehirde biraz daha rahat yaşayabilicekken istanbulda fiyatlar iki üç misli her şeyde evde kirada etde peynirde yoğurtta ..
haklısın öğretmenlere değil öğretmenlerin veya bu mertebede ki kişilerin serzenişte bulunmalarına tahammül edemiyorsunuz ama sonuçta pek bir şey değişmiyor.
Yukarda da yazdığım gibi geçtiğimiz hafta vali tarafından bu kılıkla ders mi vereceksin diye azarlanan öğretmen gördük. yine yukarıda yazdığım gibi öğretmenler yeri geliyor ders verecekleri kitapları yeri geliyor tahtaya yazı yazarken kullanacakları markerları kendi ceplerinden alıyorlar.
bu yazdıklarım demagoji değil gerçeklerdir.
Abi dediğim gibi herkesin kendisine göre harcaması var.Herkes daha iyisini istiyor o yüzden o adama 1300 yetmez diğerine 2700 yetmez.
Maaşlar hepten sıkıntı.
Benim demek istediğim milletvekilleri kaç katı para alıyor onların ağlaması daha da saçma o zaman.
Abi haklısın da onca yıllık tanıdık çevrenden birden ayrılmak sıfırdan yeni tanıdıklar filan sıkıntı olur diye gitmiyorlardır büyük ihtimal.Ben bile okul değiştirdiğimde ilk baş sıkıntı olmuştu yaşlılarda daha da çok sıkıntı olur diye düşünüyorum ama dediğinde haklısın orası ayrı.