User Tag List

Sayfa 7/60 İlkİlk ... 567891757 ... SonSon
1128 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Esnaflar İşleriniz Nasıl?

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biran önce borç kapatılması lazım, bir kaç sene içinde ciddi bir sıkıntı çıkacak. ABD'nin dünyanın heryerinden 2008 sonrası satın aldığı tahvil programını kapattı. Ve bu ülke ve şirketler bu tahvil paralarını 10 yıl için geri ödemeye çalışacaklar.

Ülkemizde ciddi bir üretim artışı yok, cari açık geçen ay beklenenin 2 katı arttı. bir çok yabancı şirketlerini satmaya hisselerini devretmeye çalışıyor. Hala ısınmada, aydınlatmada, ulaşımda enerji de dışa bağımlıyız ve çok yüksek bedeller ödüyoruz.

Amerika kaynaklı, adı henüz koyulmamış bir kriz var, dikkatli olun. Özellikle dolarla borçlanmayın, yatırım yapabilirsiniz

Gry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Dayı
    Vali nin yapmış olduğu terbiyesizlikten başka bir şey değil. Konuyu farklı bir boyuta getiriyorsun ısrarla.

Sabaha kadar konuşsak seninle aynı fikirde olduğumuz halde bile uzlaşacağımı düşünmüyorum.

Genel fikrimi son kez söyleyeceğim ; Öğretmenlere saygım sonsuz. bendeki yerleri sizin bahsetmeye çalıştığınız yerde değil.

Fakat aldıkları maaşa istinaden serzenişte bulunmaları yersiz.
    Jackson Racing Supercharger Setup / Nardo Fn2 TypeR

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gry Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    devlet kurumunda görev yapan (ki saygım sonsuzdur) öğretmenlerimiz 2000 TL üzeri maaş alırken neden isyan eder?
    Özel sektorde, kendi işimi yapıyorum. Ama hayatı peynir-zeytin olarak görmeyin. Yaşamayı 60 yıl karnım toktu, çatım vardı diye görmeyin.

Bu gün 20 yaşında evlenmiş karı koca memur güzel maaş alıyor değilmi ? Yaş 40 olmuş! 20 yıl geçmiş neler değişmiş hayatlarında bakalım mı ?

Gençler dezecekler, eğlenecekler, Ev dayayıp döşeyecekler, her ay elektrik su doğalgaz cep tel mutfak alış verişi, Araba alacaklar, kaskosu sigortası, Ev kredisi çekecekler, ilk cocuklarına hamile kalacka, doğum masrafı, cocuğunu kontrolu, ilacı, ee zevklidir cocuk alış verişi patiği emziği, Arabayı değiştirecekler, borçlar krediler taksitler faziler bitti, 2. cocuk aynı masraflar, ilk cocuk okul çağına gelir bile, kıyafeti, servisi, okul parası, harçlığı, bağışları, merasim, gösteri, bisikletti, tableti, telefonu, arkasından 2. cocuk başlar okula, ilki sınava hazırlanacktır artık, dershanesi, istekleri, iyi kötü bi yer kazanır cocuk, evi, yurdu, elektrik,gaz, telefonu, biri mezun olmaya yakın diğeri başlar üniversiteiye, 1-2 özelde çalışır ilk cocuk, sever birini, istemesi düğünü ev kurmalar, ev almalar. arkasından ikincisi. (Babanız son 20 yılda ne kadar araba değiştirdi bilmiyorum ben 2 kere yazdım ama fazlası olabilir), Hastalığı hastanesi kazası belası vefatı bunlarda piyongosu bu hayatın.

bu yazdıklarım fantastik film değil, her evin 20 yılda para ödediği herşeyin çok azı.

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkez birbirine suc atıyor kimde bu para cok merak ediyorum ev almaya kalksan 100 bin tl ye ev kalmadı,arabalarda keza öyle 10 bin liraya 3 yıl aylık 500 ödeme bile fazla gelmeye baslıyor örnek vermek gerekirse, Araba parcası üreten bi fabrikada calısıyorum, 1-2 saat kalsak fazladan kar diye saymaya basladım. HALA 2700 NASIL YETSİN ÖGRETMENE diyen arkadaslar var millet asgari ücrete talip ediyor + 12 saat calısıyor be insafsızlar o adam napsın kafasınamı sıksın,Hadi anadan babadan zengin olanlar var peki anası babasının maası olmayan + bide bakmakla yükümlügü oldugu aile fertleri varsa,Hastane saglık+ulasım kira =ASGARİ ÜCRET.. Buyrun siz gecinin, YASANMICAK Bİ ÜLKE HALİNE GELDİ.. önceden GÜL ün ismi bile gecmezdi ama bosbakan cumhurbaskanı olunca hergün ismi geciyor,adamlar at kosturuyor ülkede ve böyle devam edicek kimse sesini cıkarmıcak hos kim cıkarabilirki bu adamlar gidip kriz geldimi taklada herkez..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Gry
    Konuyu başka bir boyuta taşımıyorum fakat demek/anlatmak istediğim konuyu anlatamıyorum veya siz anlamamak için ısrar ediyorsunuz.
    Benim orda demek istediğim aldıkları size göre serzenişte bulunmalarına gerek olmayan maaşla giyimlerine çok dikkat etmeleri gerektiği , aldıkları maaşla okulda eğitim için verilmesi gereken ödenek olmadığı için kitapları kendi maaşları ile almaları gerektiği, fotokopi çekilmesi gerektiği zaman okulda ki makine bozuk olduğu için kendi maaşlarından bu masrafı yapmaları vs vs bu örnekler çoğaltılabilinir.
    Yani sözün kısası öğretmenlerin aldıkları maaşları gözünüzde öyle çok büyütmeyin.

Bu da benim fikrim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ne öğretmen maaşı ne de milletvekili maaşı ile alakalı geçinmeyi bilmiyoruz hepsi bu.

1.500TL maaş alan adam ona göre yaşar, 7.500TL maaş alan adam da. THY'de mühendis tanıdığım var eşi ile birlikte aylık geliri 20.000TL'nin üzerinde adam ay sonunu zor getiriyoruz diyor. Gidip Renault'a değil Audi'ye biniyor, normal akıllı telefon yerine iPhone kullanıyor vb.

İnsanoğlu işte doyumsuz bugün 3.000TL maaş ile işe girsem bana yeter diyen bir kişi, bir süre sonra maaş az geliyor diye isyan eder niye? Ona göre yaşıyor da o yüzden.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son 3 sayfayi okumadimda. Guzel noktalara deginilmis.
    Biz neyin neyi uretiyoruzda bu kadar harcama yapabiliyoruz.
    Bunun yapilma nedenide ulkede yapilan algi yonetimi. Yani kapitalizmin bir oyunu.
    Ozellikle gelismekte olan ulkeler bunu cok kolay yiyor. Bir gosteris meraki almis basini gidiyor. Millet olarak ezikligimiz ve kompeksimizbust duzeyde oldugumuz icin varimizi yogumuzu gosterismi mallara harciyoruz.
    Halbuki faiz tuzagina dusmememiz lazim.
    Hayatin amaci yardimlasmak paylasmaktir temel olarak....
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Agır sanayisi yerlerde olan bir ülkeden bir şey beklemek hayaldir. Elin oglu üretir, tüketmemize teşvik eder. Bizde sadece onların dedigini yaparız. BU ülkede krizler asla bitmez..
    Tango-1 never dies.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. si ben babamdan hayatımda bir bardak su bile almadım o yüzden örnek verirken daha dikkatli ol.
    2. si 10 yaşımdan 29 yaşıma kadar hayatımda her daim 2 işte çalıştım geçimin ne olduğunu büyük ihtimal annesine kardeşine ve şu an evli ve çekirdek ailesine bakan birisi olarak senden daha iyi biliyorum.
    3. konu ise bu verdiğin örneklerin tümü iyi yada kötü bu statüde birisi için gerçekleştirmesi de imkansız değil.

Son olarak ;

Aynı şeyleri asgari ücret için geçinen şeyler düşünmeni de tavsiye ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. si ben babamdan hayatımda bir bardak su bile almadım o yüzden örnek verirken daha dikkatli ol.
    2. si 10 yaşımdan 29 yaşıma kadar hayatımda her daim 2 işte çalıştım geçimin ne olduğunu büyük ihtimal annesine kardeşine ve şu an evli ve çekirdek ailesine bakan birisi olarak senden daha iyi biliyorum.
    3. konu ise bu verdiğin örneklerin tümü iyi yada kötü bu statüde birisi için gerçekleştirmesi de imkansız değil.

Son olarak ;

Aynı şeyleri asgari ücret için geçinen şeyler düşünmeni de tavsiye ederim.

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    80li yıllara kadar Kanada'da mercimek adına hiçbir şey yokken,bizden sarı,yeşil ve kırmızı mercimek ithal etmişler.Sonra bunu biz de yaparız demişler.
    Sonuç ne mi? Şuan Türkiye dahil olmak üzerine tüm dünya Kanada'dan envai çeşit mercimek alıyor.
    Zamanında çok geyiği yapılmıştı,Türkiye'de olan hammaddeyi bizden alıp daha pahalıya satıyorlar diye.Aslında çok acı bir gerçekti bu.Halen de devam ediyor.
    Kime sorsak kredi borcu var,nakit para yok,uçana kaçana borcumuz var.
    Çoğu şeyi amacına uygun kullanamıyoruz,gösteriş merakımız had safhada.Lafa gelince bizden iyi millet yok.Bir Alman nasıl Alman olmuş,bir Hindistan, bir Japonya nasıl böyle elektronikte ve ya bilgisayarda uzman olmuş hiç araştırmıyoruz.
    Bilim adamı yetiştiriyoruz yetiştirmesine,ama adamlara gereken destegi vermiyoruz.Sonuç? Adamlar kaçıp gidiyorlar haklı olarak.
    Daha ne kadar sürecek bilmiyorum bu durum,ancak vahim olduğu kesin.En başta millet olarak zihniyetimiz değişmeli..

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazmayayım yazmayayım dedim de tutamıyorum kendimi. Madem bu ülke bu kadar sıkışık neden kimse lükslerinden taviz vermiyor ? Biz 4 kişilik bir aileyiz, kardeşim ve ben üniversite okuyoruz ailemizden ayrı iki başka şehirde. Her ay giderlerimizi toplarız ve 2400-3000 TL gibi bir rakam çıkar. 2 öğretmen maaşıyla geçinemeyen aile dönüp çuvaldızı kendine batırsın kimse kusura bakmasın !!!
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gry Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Dayı
    Vali nin yapmış olduğu terbiyesizlikten başka bir şey değil. Konuyu farklı bir boyuta getiriyorsun ısrarla.

Sabaha kadar konuşsak seninle aynı fikirde olduğumuz halde bile uzlaşacağımı düşünmüyorum.

Genel fikrimi son kez söyleyeceğim ; Öğretmenlere saygım sonsuz. bendeki yerleri sizin bahsetmeye çalıştığınız yerde değil.

Fakat aldıkları maaşa istinaden serzenişte bulunmaları yersiz.
    Bu söylediklerim kesinlikle yanlış anlaşılmasın, insanları aşağılama üst görme vs durumu yoktur.

Hayatta insan sosyal sınıfları vardır ve insanlar bu sınıfları-çerçeveleri içerisinde yaşamak ister. O sebeble öğretmen 2500tl maaşa az der, kendi çevresinin gerektirdiği hayat standartlarını karşılamaya bu maaşı yetmez çünkü.. Çalışırken iş içinde yaptığı giderler bir işçiden çok daha yüksektir.

Gelir durumu göreceli bir durum kesinlikle, üst düzey yönetici olarak çalışan birisine de 4000tl maaş yeterli gelmez. Çünkü çevresi gereği yaşam standartı, davranışları farklıdır.

Devlette yöneticiler yeterli ücret alırken, kademe düştükçe adil olmayan daha doğrusu orana uymayan sert bir düşüş var.

junicb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mart 2015 açlık ve yoksulluk sınırı 1.301 TL
    Drive to win!

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öğretmen maaşıyla işçi maaşı kıyaslanır olmuş Yapmayın etmeyin nolur. Kıyaslamayı PARA üzerinden yaptığınız için şöyle devam ediyim.Bir fabrikada işçi olmak için gereksinimlerin ne ? Geçmişin temiz , çalışacağın sektöre göre bir iki bişey bilmen lazım , belki tecrübe , kesin olarak fabrikadan bi amcaoğlu-halakızı falan bulmak.Bunların maliyeti nedir bunları düşünün. Bir matematik öğretmeni olmak için neler yapmak gerekir.Adam gibi bi liseden mezun olman gerekiyor ki lise temelin düzgün olsun.Bunun için ilkokulda en az 1 sene dersane.Hani arkadaşlarının dışardan gelen pas ver lan falan diye bağırtılarının arasında test çözmek zorunda kalırsın psikolojin bozulur falan.Hani bu kıyasladığınız işçi maaşı alanlar 13 yaşında test çözmek nasıl bir duygu biliyor mu acaba Neyse kazandın eli yüzü düzgün bi lise.Son iki senede orda gittin dersaneye üniversite için.Bunlar hep para Parasını geçtim yine hayatının en güzel anlarını (17-18 yaş) dersanelerde ve evde test çözerek geçiriceksin. Girdin sınava kazandın üniversiteyi.Bir üniversite öğrencisi ayda kaç para yer minimum onuda yazdın köşeye.İlk girişinde kaç kişi kazanmış kpssyi 2 senede kpss kursuna gittin. 1-2 senede atanmayı bekledin. O 1-2 sene artık taksiye mi çıkarsın , garsonluk mu yaparsın allah bilir.Neyse hadi atandın.. Bİtti mi ? Tabikide bitmedi. Devlet sana diyor ki sen normal bi '' işçi '' değilsin.Bu devletin memurusun.O yüzden 2-3 sene şöyle bi şark havası alda sonra bakarız nereyi istediğine. Bu arada saydığım şekilde giderse hayat akışı 24 gibi öğretmen oluyorsun. Liseden sonra işçi olmuş biri 18 yaşında işçi oluyor.1000 lira maaş alsa öğretmene 60 lira takmış oluyor.60 + eğitim kalitesini arttırmak için masraflar + ders çalışmak için giden gençlik & zaman & psikoloji.
    Bana sorarsanız maaş/çalışma saati olarak türkiyedeki en ideal mesleklerden biri öğretmenlik.Ama malesef türkiyede öğretmenlik ve devlet memurluğunun maaşları hep tartışılmıştır , tartışılmayada devam edecektir. Öğretmen olabilmek için kriterler bellidir. Çok isteyen varsa şansını bi denesin
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErkanCanS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öğretmen maaşıyla işçi maaşı kıyaslanır olmuş Yapmayın etmeyin nolur. Kıyaslamayı PARA üzerinden yaptığınız için şöyle devam ediyim.Bir fabrikada işçi olmak için gereksinimlerin ne ? Geçmişin temiz , çalışacağın sektöre göre bir iki bişey bilmen lazım , belki tecrübe , kesin olarak fabrikadan bi amcaoğlu-halakızı falan bulmak.Bunların maliyeti nedir bunları düşünün. Bir matematik öğretmeni olmak için neler yapmak gerekir.Adam gibi bi liseden mezun olman gerekiyor ki lise temelin düzgün olsun.Bunun için ilkokulda en az 1 sene dersane.Hani arkadaşlarının dışardan gelen pas ver lan falan diye bağırtılarının arasında test çözmek zorunda kalırsın psikolojin bozulur falan.Hani bu kıyasladığınız işçi maaşı alanlar 13 yaşında test çözmek nasıl bir duygu biliyor mu acaba Neyse kazandın eli yüzü düzgün bi lise.Son iki senede orda gittin dersaneye üniversite için.Bunlar hep para Parasını geçtim yine hayatının en güzel anlarını (17-18 yaş) dersanelerde ve evde test çözerek geçiriceksin. Girdin sınava kazandın üniversiteyi.Bir üniversite öğrencisi ayda kaç para yer minimum onuda yazdın köşeye.İlk girişinde kaç kişi kazanmış kpssyi 2 senede kpss kursuna gittin. 1-2 senede atanmayı bekledin. O 1-2 sene artık taksiye mi çıkarsın , garsonluk mu yaparsın allah bilir.Neyse hadi atandın.. Bİtti mi ? Tabikide bitmedi. Devlet sana diyor ki sen normal bi '' işçi '' değilsin.Bu devletin memurusun.O yüzden 2-3 sene şöyle bi şark havası alda sonra bakarız nereyi istediğine. Bu arada saydığım şekilde giderse hayat akışı 24 gibi öğretmen oluyorsun. Liseden sonra işçi olmuş biri 18 yaşında işçi oluyor.1000 lira maaş alsa öğretmene 60 lira takmış oluyor.60 + eğitim kalitesini arttırmak için masraflar + ders çalışmak için giden gençlik & zaman & psikoloji.
    Bana sorarsanız maaş/çalışma saati olarak türkiyedeki en ideal mesleklerden biri öğretmenlik.Ama malesef türkiyede öğretmenlik ve devlet memurluğunun maaşları hep tartışılmıştır , tartışılmayada devam edecektir. Öğretmen olabilmek için kriterler bellidir. Çok isteyen varsa şansını bi denesin
    Yazdığına tamamen katılıyorum, ben kendi mesajım için konuşacak olursam öğretmen maaşının miktarı ile bir derdim yok benim. Ancak bir evde iki öğretmen geliri varsa geçinemiyorum demekte yüzsüzlük bence.
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yüzsüzlük?
    Adam mecbur mu sizin belirlediğiniz standartlarda yaşamaya? Kaldı ki mevcut maaşlarıyla öyle orta seviye bi standartta yaşayacaklarını sanmıyorum.
    milyonuncu kez yazmayalım şimdi buraya şu cehennemli, başında nöbetçi beklemeyen türklerin kaldığı kazanlı fıkrayı.
    Öğretmen maaşları, olması gerekenin altında. İşçi maaşları ise neredeyse her sektörde olması gerekenin çok çok altında. Ancak çıtayı öğretmen maaşı olarak alıp, çıtayı aşağıya çekmeye çalışarak kendi seviyesini yükseltmeye çalışacağını düşünmek nasıl bir zihniyetin ürünüdür? Aha bak şimdi kulak memesi kıvamnda, inceden bi bu zihniyeti yetiştiren öğretmenin maaşını sorgulayasım geldi.
    Öğretmenlerin bilgi seviyelerini, insan psikolojisinden ne kadar anladıklarını vs vs tartışalım. Allah biliyor ya magmaya kadar sokarım bu konuda ögretmenleri. Ama maaşlarını eleştirmek?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben her hangi bir standart belirlemiş miyim ki veya sınır koymuş muyum ki böyle cevap veriyorsun ? Ben 4 kişilik bir aileye 2 öğretmen maaşı girip, geçinemiyoruz acıtasyonunu yapanları eleştiriyorum.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi haklısın da onca yıllık tanıdık çevrenden birden ayrılmak sıfırdan yeni tanıdıklar filan sıkıntı olur diye gitmiyorlardır büyük ihtimal.Ben bile okul değiştirdiğimde ilk baş sıkıntı olmuştu yaşlılarda daha da çok sıkıntı olur diye düşünüyorum ama dediğinde haklısın orası ayrı.
    60 yaşındaki insan tam aksine daha kolay kaynaşır..
    sohbetlerde yaşlılar anlatıyor denk geldikmi aslında çok yerde herkesin denk geldiği sohbetlerdir bizim memlekette ben şuna buna para vermezdim burda parayla satıyorlar bizim memlekette şu bu kadar burda üç misli benim akrabam arkadaşım kendi bahçesinde şunu bunu yetiştiriyor yada hayvanları var yumurta peynir yoğurdu kendileri yapıyor para vermiyorlar biz burda para veriyoruz gibi. gibi..

yada falanca şehirde 4+1 gayet lüks evin kirası 600 tl yada falanca yerde akdeniz karadeniz ege de denize sıfır bir apartman dairesi 3+1 kiralar 400 tl - 500 tl gibi sohbetler hep dönüyor..

sormamız gereken soru eş dost akraba için sıkıntı çekmekmi yoksa rahat yaşamak için yeni bir hayat kurmak mı.. sorunun tersden cevabıda şöyle olabilir o eş dost akrabadan bir borç iste bakalım veriyorlarsa ne ala ama vermiyorlarsa onlar zaten samimi eş dost akraba değildir..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)