User Tag List

Sayfa 38/60 İlkİlk ... 28363738394048 ... SonSon
1128 sonuçtan 704 ile 722 arası

Konu: Esnaflar İşleriniz Nasıl?

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Günkut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Volvoyu satıp jaguara gircektim iyi ki diyorum o zaman kendi kendime, hata volvoyu verip reno filan düşünülebilir artık.
    Reno bile artık lüx sayılacak ki sayılıyor olsa gerek.
    Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cümleten hayırlı cumalarınız olsun

Vergi kaçırıp cumayı kaçırmayan cemaati müslimlerede selam olsun

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı johnie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Reno bile artık lüx sayılacak ki sayılıyor olsa gerek.
    dandik megane 4 ler 120bin tl idi. şimdi 150 olur artık. o paralara burada neredeyse süperport filan alırsın

hele bmw passat cc filan direk ferrari parası.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Jaguar parçası ithal ediyorum. Milli para birimim Pound (Sterlin) sabahtan beri stok programına girip fiyatlara bakıp vay emenike diyip ulan bu fiyata bunları kim alacak diye kendi kendime söyleniyorum. Bizde X-Type olduğu için amortisör, su deposu, radyatör vb. elimde adetli olan parçaları kenara kaldırdım. Bu fiyatlara bir daha alamam o yüzden kendi arabamıza lazım olursa kullanırım diyerekten.
    Sabahtan beri 4 kişi aradı 2 tanesine fiyat pahalı geldi 1 tanesi çıkma ana yatak ve kol yatak sordu 1 tanesi de yanlış numaraydı

Perşembe günü ürün sattım cuma günü arasında 150TL fark oldu. Bugün ise o fark 230TL'ye çıktı. Bu saat'ten sonra arayanlara da cevap vermicem zaten.

Ya sermaye artırıp ayakta kalmaya çalışıcam yada küçülmeye giderek ufak, tefek şeyler getiricem.

Not: 1 Sterlin 9TL.
    Arkadaş doğru söylüyor , kendisinden vogue body kit ve jant istedim ; fiyat olarak comfortline passat parası istedi

Kendisi hala telsim kullanıyor yalnız Cem Uzan’la bağlantısı olabilir

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aydınlatma/Avize işindeyim.

Bugün tüm gün Şişhane'deydim. Sektörün bilinen ithalatçılarından biri olan firma 4-5 katlı bina kiralamıştı tam 2,5 ay önce. Geçen hafta orayı kapattı. Küçük ofise geçtiler.

Beyoğlu Bankalar Caddesi'nde kargo şubeleri var. Menevşe Han'ın önünde. Piyasadaki iş durumunu oradaki kargolara göre analiz ederiz. Şişhane meydana kadar kargo kolisi olurdu. Bugün 10-15 ufak paket ya vardı ya yoktu.

Bütün millet oturuyor. İthalatçılar tüm siparişlerini durdurmuş elde kalan mallar altın değerinde.

Sıkıntı büyük bizim sektörde.

Benim işim üretim ve ihracat ağırlıklı Allah'tan. Akmasa da damlıyor şükür. Ancak ham madde fiyatları uçmuş durumda.

b.arica - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tekstil sektöründeyim, desinatörüm. Bugün patronla muhabbet ettik biraz bayramdan sonra iş gelmezse hepimiz işsiz kalacağız dedi. kağıt ve boya alamıyoruz şuan ve şirket özkaynaklara girmiş durumda.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birçoğunuzun bildiği gibi Amerikan ürünlerinde birkaç markanın Türkiye distr. yüm. Şuanki durumu yorumlamam gerekirse. Amerikalının kendi ülkesinde rafından aldığı üründen bile ucuza kendi ülkemde o malı satıyorum. Ona rağmen satılan ürün adedi çok düştü. Yeni ithalat içinse şuan hiçmi hiç acele etmiyorum. Çünkü buraya gelecek fiyatından ülkemde alıcı bulması oldukça zor
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

ChuckBartowsKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    inşaat sektörü dipte 3 yıldır olduğu gibi geri dönüşüm boru sektörü kendi içinde çırpınıyor büyük firmaların alımları sayesinde ama yurt dışından getirimi tamamen durdurduk. ( yurt dışından çöp ithal ediyoruz yanlış anlaşılmasın önceden 800€ ya getirdiğimiz yer artık 600€ vermeye razı ama biz istemiyoruz kur ekseni çok etkiliyor...) otel ise kendi halinde dönüyor 3 sektör de yerlerde gerçi sektörü iyi olan tanıdığım hiç yok herkes parasını döviz yapıp yurtdışıyla iş yapmayı deniyor.

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tarz krizlerden en az etkilenen sektör çok net gıda sektörü, çalıştığım şirkette siparişler azalmıyor arkadaş.

tiMachine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sabiha Gökçen Havaalanında bir kahve dükkanında çalışıyorum. Kira, personel giriş kartları, havaalanına dair her harcama euro üstünden ve yaklaşık 1 ayda harcama 3 katına çıktı. Geçen ay günlük ciromuz yeterli geliyorken bu ay ciro maliyetin yarısını karşılıyor. Neden euro üstünden olduğunu sorarsanız sb gökşen bile satılmış ya da işletim hakkı verilmiş ( malaysian airlines'a)
    mal da yalan mülk de yalan gel biraz da sen oyalan.

otomotiv mühendisi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Met Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu tarz krizlerden en az etkilenen sektör çok net gıda sektörü, çalıştığım şirkette siparişler azalmıyor arkadaş.
    Vallahi bizim komşu çiğ köfteci çok memnun, ülke süper diyor. Adam haklı millet artık tavuk döner bile yiyemiyor ki... Çift lavaş dürüm ayran 4 tl ahanda doydun. 3 lavaş isteyende varmış.

ChuckBartowsKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Met Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nevzat Aydın'ın bir açıklaması vardı kriz zamanlarında yemeksepetinde işler artıyormuş bir seminerde de rakam vermişti yanlış hatırlamıyorsam %20-30 arası bir artış olmuş.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tiMachine Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sabiha Gökçen Havaalanında bir kahve dükkanında çalışıyorum. Kira, personel giriş kartları, havaalanına dair her harcama euro üstünden ve yaklaşık 1 ayda harcama 3 katına çıktı. Geçen ay günlük ciromuz yeterli geliyorken bu ay ciro maliyetin yarısını karşılıyor. Neden euro üstünden olduğunu sorarsanız sb gökşen bile satılmış ya da işletim hakkı verilmiş ( malaysian airlines'a)
    THY satınalmaya çalışıyor. Bakarsın alır da TL’ye döner. Gerçi havacılık tamamen $ üzerinden yürüdüğünden en fazla $ yaparlar

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Hiç bir şey yazıp çizesim gelmiyor gerçekten zaten son aylarda işler çok kötüydü perakende anlamda dükkan boşaldı resmen gelende fiyatı çok buluyor sanki hiç bir şey zamlanmıyormuş gibi davranıyorlar toptanla ayakta durmaya çalışıyoruz gününde faturasını ödeyen müşterim bile ödeme yapamıyor çalışanlarına dahi maaş veremediğini söylüyor. Yeni bir dalda daha genişlim dedim iş kolu konusunda dolar sağ olsun 7 lira oldu oda patladı vallah bilmiyorum napıcağımızı olan işim elden gidiyor farklı bir iş alanına yönelim diyorum dolar 2 günde piyasanın anasını ağlattı oda patladı gerçekten hiç bir çıkar yolu gelmiyor aklıma bunlara destek veren emeği geçen herkese ciddi anlamda küfür ediyorum beğendinizmi yediğiniz boku çok merak ediyorum. Elden hiç bir halt gelmiyor öylecene duruyoruz daha ne kadar batabiliriz ne zaman boğuluruz bilmeden.
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

tiMachine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    THY satınalmaya çalışıyor. Bakarsın alır da TL’ye döner. Gerçi havacılık tamamen $ üzerinden yürüdüğünden en fazla $ yaparlar
    Abi mekanda tv yayını yapmak bile günlüğü 36 euro, maliyetleri sen göz önüne al. Bu durumda ne thy ne Malezya bana faydası yok ikisi de sömürücü mağazaları
    mal da yalan mülk de yalan gel biraz da sen oyalan.

otomotiv mühendisi

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4,6 lt yağ yağ filtresi tapa hava polen filtre cam suyu en ölü bakım olmuş 1200 TL. parçalara zam geldi şimdi işçiliklere de zam geliyor. işler ciddi düştü.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kablo fabrikaları mal vermiyor. Yalvar yakar 1 tanesini ikna ettik o da sadece nakit kabul edip %20 iskonta yapıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnşaat sektöründen bahsedeyim;
    İş yok, güç yok, bütün projeler durduruldu. İşten adam çıkartmalar başladı. Müteahhit arkadaşlarım 2 sene önce özele iş yapmamaya başladılar, özel sektör 2 sene önce bitmişti, okeye dönüyordu. Bütün müteahhit arkadaşlarım sadece devlet işi yapıyorlardı artık onlar bile zarar yazıyor. İş bitirmeye iş yapıyorlar resmen.

Bakanlığın verdiği birim fiyatlarına göre inşaat kalemlerinin malzemelerinin tamamına yakını %20'den fazla zam gördü. Çoğu ihale kırımla alındığından çoğu kalem zarar yazmaya başladı.

Örneğin,C25/30 Betonun metreküpü şu an 190 TL bandında, ÇSGB'nin belirlediği metreküp başına kırımsız hakkediş bedeli 185,90 TL buna işcilik vs. dahil. Ben kırımsız iş alsam bile zarar ediyorum.
    Q14-28 Nervurlu donatının işlenmesinin ton metrajına kırımsız hakkediş bedeli, 3,504,78 TL iken(İşcilik, yatay, düşey nakliye dahil.) Q14-18 nervurlu donatının tonu 3930 TL şu an. Donatı işlerinde, sadece donatıdan ton başına 426 TL zarar ediyorum, buna yatay ve düşey nakliyeyi ve işciliği de katınca yaklaşık 550-600 TL zarar ediyorum.

Plywood, H20, Membran vb. diğer kaba inşaat malzemelerinin tamamı $ ve € endeksli. Finishing kısmında durum daha kötü, bütün malzemeler ama bütün malzemeler $ ve € endeksli. Özetle, inşaat işi bitti, müteahhitlik bitti. Bu devirde ayakta kalabilen 3-5 tane büyük müteahhitler kalır. Onların da başka sektörlerden, ülkelerden gelirleri mevcut ise.

Ben gözümü karartım, 22 Ağustos itibari ile MSc ile Avrupaya yerleşiyorum. Türkiyede para kazanmak, hayat yaşamak iyice zorlaşıyor. Bırakamayacak olanlar, işi, yeri, yurdu, malı mülkü olanlara Allah sabırlar versin.

Pazartesi günceli çekeyim.

Bugün 4500 TL'den Q14-28 Donatıyı zorla ama zorla çekti bir arkadaşım piyasadan, 4500 TL'ye donatı satan yok piyasada.
    Sancaktepe-Çekmeköy-Alemdağ arasındaki hafriyatın m3 fiyatı 45-50 lira şu an. Devletin %25 kırımla ödediği para 18 TL boşaltma, 7 TL yükleme. 50 lt mazota çalışan kamyonlar birbiriyle yarışıyor şu an şantiyeye gelmek için, mazot alıcak para yok hafriyatçılarda neredeyse.
    C25/30- C30/35 tipi katkılı betonların m3'une bugün 25 TL daha zam geldi. Bir fore kazık ve ankarajdan para kazanılıyordu onlarda da 40-45 bandına yapacak taşeron bulamıyorsun şu an.

Pek çok müteahhit teminat yakmayı bile düşünüyor, aldıkları işleri değil zararsız, şirketi batırmadan götürebilen kendisini şanslı sayıyor. Devlet inşallah el atar tekrardan, ihalelerin fiyatlarına revize gelir, bir şekilde çözülmesi lazım bu işin.
    Allah kolaylık versin herkese.

ilkerist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alüminyum cephe giydirme işi yapıyorum.Bugün sektörün büyük sistem üreticileri malzeme fiyatı vermiyorlar,doğal olarak malzeme de çıkarmıyorlar.Hatıra binayen faturayı istediğiniz zaman,istediğiniz tutardan kesersiniz diyerekten malzeme aldım ve sevk irsaliyesi bile kesmeden çıkartmışlar aracı,keza camcılardan da malzeme alamıyorum.Devlet ihalesi yapıyorum,verilmiş teminatlarımız vs. var,bakalım ne yapacağız,Allah sonumuzu hayır etsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayakkabı mağazasında çalışıyorum, millet o air'leri cat'leri nasıl alıyor bi görseniz aklınız durur, hiç kriz varmış da paramın değeri düşmüşte alakası yok gibi nerdeyse
    Alıntı Berk007 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin gibi adamda kimbilir ne oynatıcılar vardır, bunu da indiriver

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)