User Tag List

Sayfa 3/16 İlkİlk 1234513 ... SonSon
303 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Askerini ölüme terk edenler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valide osmanlıca biliyo tercüme ettiririm bu akşam

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    234 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    buraya bir şey koyuyorsunuz osmanlı zamanından kalma olduğunu nereden biliyorsunuz ? Ki öyle olsa bile ne alaka bunu burada paylaşınca ne oldu ?
    Yani bazenden çok ilginç olabiliyorsunuz. 10 tane adam grup sex yapıyorsa giren çıkandan bize ne ? Tüm osmanlı tren şeklinde mi geziyordu ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fatih hangi kesime ne giydirdiğimi biliyosun üzerime oynama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bedelliye *** atanların övündükleri osmanlı

Gayen ne. Konu ile alakası. Ne. Kusura bakma ama birader. Diktiri boktan Saçma sapan bi foto koymuşsun. Tüm Osmanlı'nın öyle OLDUĞUNU mu savunuyorsun bi daha böyle seyler yapma
    pd130---> pd105--> d16a9--> z20let

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu resimde üstte yazan yazıları tercüme etmiş yada içeriğini bilen biri var mı ? mesela arkadaşım sen paylaşmışsın ama nedir bu yazıların içeriği ? kaynak kimin kaynağı ?
    Osmanlı'da eşcinsellik - Vikipedi

Resim gerçekten osmanlı minyatürü. Osmanlıda gaylik normal birşeydi.

Askeriyede falan savaşlarda yeniçerilere hizmet etmesi için civelek ordusu kurulurdu.

Padişahlar kışları erkeklerle uyurdu vs vs.

Tarih okuyanlar bilir zaten bunları. İçlik oğlanları, civelekleri vs.

Ha kötü bişey mi? O zamanlar değilmiş. Saygıda duymak lazım.

Bide şuvar o zamanlar ki osmanlı bu günkü türkiyeden daha modernmiş orası gerçek.

Şu da farklı bir kaynak oluversin; (Burada içoğlanların sadece yatmak amacıyla kullanılmadığından bahsedilmiş)

Alıntı Kaynak Nickli Üyeden Alıntı
    İçoğlanı, Enderûn denilen İç Saray?da çalışan özenle ve dikkatle seçilmiş saray görevlilerine verilen bir isimdir. Osmanlı tarihinde, Topkapı, Galata, İbrahim Paşa ve Edirne Saraylarında yetiştirilen ve zamanla muhtelif devlet hizmetlerine çıkan devşirmeler olarak tarif edilmektedir.
    iç oğlan denmesi, İç Saray?da istihdâm edilmelerinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca burada istihdâm edilecek devşirmeler, Enderûn Mektebinde yetişmektedirler. Yani Enderûn aynı zamanda devlet adamı yetiştiren bir fakülte durumundadır. Nitekim buradan yetişen devlet adamları arasından pek çok beylerbeyiler ve sancakbeğleri çıkmıştır.

Bir de Yeniçeri Ocağının acemileri vardır; aslında bunlara iç oğlanı dense de, bunları saraydakilerden ayırmak için Şadi adı verilmektedir.

İkinci olarak, bazı yab(l)ancı seyyâhların ve bir kısım Türk/İslâm düşmanı tarihçilerin anlattıkları gibi, Enderun yani İç Saray?da çalışmak üzere yetiştirilen İç Oğlanlarının olması vePadişahların gayr-i meşru arzularını tatmin için orda bulundukları uydurmadır.

Toprak alanı 24 milyon km2yi bulan muhteşem bir devletin Devlet Başkanlığı sarayı demek olan bu mahalde çalışacak personel dikkatle seçilmeliydi. Gerçekten İç Saray?da çalışacak personel, sır tutmalı, eli ayağı düzgün olmalı, yalancı ve hâin insanlar olmamalıydı. İşte bütün bu özelliklere sahip devşirmeleri iç oğlanı adıyla tesbit edebilmek için bugün Kriminoloji veya benzeri ilimlerin yerine Osmanlı döneminde de İlm-i Sîmâ veya İlm-i Kıyâfet denilen bir ilim dalı vardı. Elinin, ayağının, gözünün ve kulağının özelliklerine göre, bir insanın ahlaki yapısı az çok tesbit edilmekteydi. İşte Enderûn denilen İç Saray?da çalışacak iç oğlan denilen personel, bu konuda uzman olan kişilerce seçilmekteydi. Gılmân veya İç oğlan denilmesinin bir sebebi de, burada bugünkü gibi kadın personel çalıştırılmamasındandır.

Dördüncü olarak bir hususa daha dikkat çekmek istiyoruz: iç oğlanlar, değişik hizmetleri görmektedirler. Bu hizmetlerden biri de Has Oda?nın hizmetlerini görmektir. Has Oda, Padişahın iç oğlanlar ile beraber olduğu ve gayr-i meşru hayat yaşadığı bir mekân değildir.

Gerçek Has Oda, Enderun odalarının birincisi ve en itibarlısı olup Fâtih tarafından personel mevcudu otuz kişi olmak üzere kurulmuştur. Daha sonra diğer Padişahlar tarafından genişletilmiştir. Harem?de değil Enderun?da yer almaktadır. Has Oda?da Hırka-ı Sa?âdet ve diğer mukaddes emânetler bulunmaktadır. Has Odalıların asıl vazifeleri de Hırka-ı Sa?âdet Dâiresini süpürmek, tozunu almak, mübârek gecelerde güzel kokularla donatmak ve gül suyu serpmek, Kur?ân-ı Kerim okumak, Padişaha ait hizmetleri görmek yani Saray içinde Padişahın hususî personeli olmaktır.

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konunun osmanlı ile hiç alakası yokken ne diye böyle bir paylaşım yapılır anlamış değilim...
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

optimus_prime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 haftası kalmış bir asker olarak vatan evlatlarının oy için rant için bu kadar kolay harcamasini hazmedemiyorum. Yıllar önce darbeci dedikleri komutanlarin rüşvet yüzünden pkkyla ortak çalıştıklarını iddia ederek içeri aldılar şimdi daha beterini kendileri yapıyorlar olan yine bize türk askerine oluyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tüm dünya karı fofenkliyordu, bir tek osmanlı gaydi... velevki gaylerdi yada bir kesim bu şekilde yaşıyordu, olayın burayla bu konuyla n alakası var ? osmanlıda oğlancılık anlayışının olduğu tartışılmaz bi gerçek. bunda hem fikiriz. fakat konuyla n alakası var ? 1 tane kendini osmanlı sanan dürzü yüzünden osmanlı ile ilgili bu yaklaşım ne kadar doğru ?
    schumi
    dr.46
    iron tyson

srkn.ylc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    buraya bir şey koyuyorsunuz osmanlı zamanından kalma olduğunu nereden biliyorsunuz ? Ki öyle olsa bile ne alaka bunu burada paylaşınca ne oldu ?
    Yani bazenden çok ilginç olabiliyorsunuz. 10 tane adam grup sex yapıyorsa giren çıkandan bize ne ? Tüm osmanlı tren şeklinde mi geziyordu ?
    Kardeşim şu zamanda bu olaylar yok ya osmanlıda oldu bitek bunlar he olduğuda belli değil osmanlıda ''oğlan'' lafını osmanlı karşıtı kişiler istediği gibi gördükleri için bu resmi çizmişler biraz araştırsalar oğlan lafı neden dendiğini anlarlar ha suda var velevki öyle okadar iyi şeyler yapmış bir devleti kişileri bunlarla karalamak doğrumu? Şu zamanda bile anadolu insanı ''benim oğlan, senin oğlan'' diye konuşuyor işte isteyen istediği gibi anladığı için...
    Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın?
    'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir başka kaynağa göre;

Kazıklı voyvoda namı değer drakula 2. Murat'ın içoğlanıdır zamanında.

İçoğlanı zamanında kendisine yapılan muameleye nıspeten osmanlı ordusu askerlerinin kafasını koparıp mızraklara asmıştır.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Osmanlı'da eşcinsellik - Vikipedi

Resim gerçekten osmanlı minyatürü. Osmanlıda gaylik normal birşeydi.

Askeriyede falan savaşlarda yeniçerilere hizmet etmesi için civelek ordusu kurulurdu.

Padişahlar kışları erkeklerle uyurdu vs vs.

Tarih okuyanlar bilir zaten bunları. İçlik oğlanları, civelekleri vs.

Ha kötü bişey mi? O zamanlar değilmiş. Saygıda duymak lazım.

Bide şuvar o zamanlar ki osmanlı bu günkü türkiyeden daha modernmiş orası gerçek.
    + en büyük bilinen aşk lardan biri fatih sultan mehmet ile güzel Radu (kazıklı voyvodanın yani drakulanın kardeşi) arasındadır.

Radu cel Frumos - Wikipedia, the free encyclopedia
    The boys were taken to the various garrisons at Edirne. Radu became an intimate friend of the sultan's son, Mehmet II. According to Byzantium Chronicles Radu became Sultan’s lover, and thus after the relationships with him, Radu received a nickname “cel frumos” (the Beautiful).Their relationships were described by Greek chronicler Laonic Chalkokondyles:[2]

"The Emperor had with him the brother of Vlad, son of Dracul, and was his favourite, living with him. And so it happened that when he began to rule, the Emperor wanted to have a relation with this boy that almost killed him. Because he liked the boy, he invited him to parties and raised the cup with lust asking him into his bedchamber. And the boy was taken by surprise to see the Emperor rushing on him for such a thing and stood against it and did not concede to the Emperor’s craving. But the Emperor kissed him against his will and the boy sheathed a dagger and cut the Emperor’s thigh and then ran away. The doctors healed the Emperor’s wound. And the boy climbed a tree nearby and stayed hidden. Only after the Emperor left, the boy descended and walked away and then came back to the court and again he was the Emperor’s favourite."
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konunun osmanlı ile hiç alakası yokken ne diye böyle bir paylaşım yapılır anlamış değilim...
    Orası çok doğru. Ben kaynak sordun diye gösterdim sadece. Konunun bununla uzaktan yakından alakası yok ama.

optimus_prime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu yine boka sardı

Osmanlı ve gaylikle bu konunun ne alakası var böyle adamların varlığı zaten hiç bir olayın cozulememesine sebep.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir başka kaynağa göre;

Kazıklı voyvoda namı değer drakula 2. Murat'ın içoğlanıdır zamanında.

İçoğlanı zamanında kendisine yapılan muameleye nıspeten osmanlı ordusu askerlerinin kafasını koparıp mızraklara asmıştır.
    eee sonuç ? nereye varıcaksın merak ediyorum ? osmanlı ibne mi diceksin ?
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eee sonuç ? nereye varıcaksın merak ediyorum ? osmanlı ibne mi diceksin ?
    Lan onat ben bişey demiyorum kaynak sormadın mı gösterdim. Konuyuda ben açmadım osmanlı ibne olsa ne olur olmasa ne olur.

banane. Teşekkür et olm ben kaynak sordun diye yazdım.

Kişilerin yada imparatorlukların cinsel yaşam sitilini eleştirmem. Osmanlı benimde atam. İbneyse de üzülmem yani.

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Benim dedem Osmanogullarindan Dobloya bir Osmanli Tugrasi yapistirdim gectim.Mis gibi fiyakam da var.zamaninda ne guzel asip kesmisiz kraliz biz !!!!111

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işte böyle bölünüyoruz konunun amacından saparak... bir müddet sonra 'biz neyi tartışıyorduk?' diyor, cambaza bak diyenlerin yaptıklarını göremiyoruz... Acun iyi cambazdır mesela...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işte böyle bölünüyoruz konunun amacından saparak... bir müddet sonra 'biz neyi tartışıyorduk?' diyor, cambaza bak diyenlerin yaptıklarını göremiyoruz... Acun iyi cambazdır mesela...
    Kanka o neden biliyor musun.

Biri kendi savunduğu partiyi aklamak için gelip buraya 'Sizdi pirili iskirlik yiptiniz ririri' diyor. Diğeride senin savunduğun deden böyle böyle yapmış diyor.

Ortaya salak saçma bir muhabbet çıkıyor

Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye. Nerem düzgün ki demiş.

Türke sormuşlar neden saçmalıyorsun diye. Oda sen önce kendi koca götüne bak demiş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lan onat ben bişey demiyorum kaynak sormadın mı gösterdim. Konuyuda ben açmadım osmanlı ibne olsa ne olur olmasa ne olur.

banane. Teşekkür et olm ben kaynak sordun diye yazdım.

Kişilerin yada imparatorlukların cinsel yaşam sitilini eleştirmem. Osmanlı benimde atam. İbneyse de üzülmem yani.
    ben o resimdeki yazıda ne yazdığını ve yazan kişinin kim olduğunu merak ettim. osmanlıda oğlancılık, ibnelik vs var oldğunu herkes gibi biliyorum.

şu konunun osmanlıyla uzaktan yakından alakası yokken ne diye paylaşırsın arkadaşım öle bir resmi ? rte osmanlıcılık narası atıyor diye osmanlıyı itibarsızlaştırmaktan başka birşey değil. eleştirininde bir dozu var. onlarca muhteşem padişah gelmiş geçmiş osmanlıdan. biri için fatiha okumaz gelmiş burda o resmi paylaşıyor. şimdi ben böyle yazdm diye de bana atarlancak. vallahi yazık bu memlekete.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)